Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Поїздка до Львова: як спланувати її правильно

Поїздка до Львова: як спланувати її правильно

Львів - чудовий населений пункт західної України з багатою культурною спадщиною, захоплюючою історією і приголомшливою старовинною архітектурою, яка вабить туристів з усіх куточків нашої держави. Поїздка в місто Лева - подія, що запам'ятовується в житті кожної людини. І дуже важливо спланувати її правильно. А як це зробити, підкаже Hotels24.

Поїздка до Львова: як спланувати її правильно

 Поїздка до Львова: що потрібно знати про місто. Плюси і мінуси

  • Львів - красивий, затишний, європейський населений пункт з безліччю зелених зон, який привертає близькістю європейських кордонів і гірськолижних курортів України. Його населяють привітні, ввічливі люди.
  • Корінні жителі постійно покращують власне життя і життя міста. Вони будують дороги, займаються ремонтними роботами, реставрують старовинні будівлі, завдяки чому Львів з кожним роком істотно змінюється.
  • Львів належить до тих міст, в які закохуєшся з першої хвилини знайомства. Однак, опинившись тут вперше, дуже складно не розгубитися.
  • Львів'яни є спокійними людьми, які нікуди не поспішають. Корінні жителі починають свій ранок з чашки запашної кави і круассана в затишній кав'ярні десь в центрі міста. Однак хорошу каву у Львові ще потрібно пошукати.
  • У Львові дуже затишно і, як правило, тихо. Однак людям, які приїхали з великих міст, буває тут тісно, оскільки не вистачає широких проспектів і простору, такого, наприклад, як в Києві.
  • Краща риса Львова — безліч цікавих місць для мандрівників в самому місті і радіусі двохсот кілометрів — Карпати, Закарпаття, вихід до Європейського Союзу. Також тут присутні бюджетні авіалінії, яких немає в Києві (наприклад, можна купити дешевий квиток на авіарейс в Стамбул).
  • До числа мінусів Львова відносять незручну інфраструктуру, поведінку водіїв на трасах, парковки серед дороги і поїздки на маршрутках, громадському транспорті. На дорогах панує хаос, пішоходів рідко, хто пропускає.

  • Львів не дуже добре обладнаний для пішоходів і велосипедистів, але за останні роки інфраструктура помітно покращилася.
  • У місті дуже мало магазинів, що працюють хоча б до 22:00. Зазвичай більшість з них закриваються о восьмій годині вечора. Навіть супермаркети не цілодобові.
  • Неділя у Львові - справжній вихідний, який прирівнюється до свята. У цей день багато магазинів закриті, рух машин призупинено. Корінні жителі ошатно одягаються і неспішно, парами, прогулюються по проспекту Свободи. Багатьох людей можна побачити в намисті, вишиванках.
  • У Львові спостерігається велика кількість сувенірних лотків, які продають товари туристам і, на жаль, затуляють красу будинків в центральній частині міста.
  • Тихим недільним ранком у Львові можна сісти в трамвай, стати на задньому майданчику біля великого вікна і їхати по порожніх вулицях, на яких практично не видно машин, дивитися на старовинні споруди у всій красі і знайомитися з містом.
  • У Львові досить компактний центр. На вулицях можна почути живу, народну музику і відчути, ледь вловимий запах кави, шоколаду, що доноситься з довколишніх кафе і кав'ярень.
  • По бруківці міста дуже важко ходити на шпильках, тому для прогулянок слід вибирати зручне взуття на плоскій підошві.
  • У Львові в суботу та неділю, з-за великого стовпотворіння, не варто відвідувати площу Ринок.
  • Що стосується розваг, то у Львові не рекомендується ходити в заклади з низьким рейтингом на Foursquare.

Поїздка до Львова самостійно: де переночувати? Хостели, квартири подобово та готелі у Львові

Починати підшукувати житло у Львові потрібно як мінімум за один-два тижні до запланованої поїздки. Якщо зволікати, то найімовірніше, доведеться проживати в сумнівних умовах на значній відстані від центру міста або ж знімати квартиру подобово.

Слід також пам'ятати про те, що напередодні свят готелі та хостели відчутно піднімають ціни на проживання в номерах, тому подбати про нічліг необхідно заздалегідь. Передбачливість не тільки збереже нервову систему туриста, а й заощадить його грошові кошти. При завчасному бронюванні готелю слід бути готовим внести передоплату.

Багато людей, плануючи поїздку до Львова, не можуть визначитися, що вибрати - готель або хостел. Тут складно сказати, що краще. Все залежить від бюджету і індивідуальних переваг мандрівника.

Не всі дешеві готелі пропонують відмінний рівень сервісу, тому іноді навіть комфортніше проживати в хостелі. У Львові можна зустріти як готелі з крихітними кімнатами, радянськими телевізорами, так і фешенебельні готелі з басейнами і інтернетом. Також в місті Лева відкриті для гостей чудові сучасні хостели з капітальним ремонтом, зручними меблями, іноді навіть грилем на кухні, гідромасажною ванною з підігрівом на поверсі.



При пошуку житла, рекомендується обов'язково прочитати відгуки туристів, подивитися фотографії не тільки номерів, але і хостелу, готеля в цілому, ознайомитися з описом і цінами, переліком послуг, що надаються.

Щоб відпочинок не був зіпсований і пройшов гладко, потрібно чітко розуміти, в який готель ви їдете і які умови вас там чекатимуть. Якщо варіант хостелу або готелю не влаштовує, можна зупинити вибір на зйомній квартирі. Але існує один нюанс - в «високий сезон», на свята ціни на квартири істотно злітають.

Краще орендувати квартиру через перевірений сервіс бронювання з хорошою репутацією. Скориставшись інтернет-ресурсом, Ви не потрапите на недобросовісних орендодавців і не будете обмануті квартирними шахраями.

Оскільки громадський транспорт в місті Лева залишає бажати кращого, спробуйте зняти хостел, готель в Галицькому районі. Звідси найлегше добратися в історичний центр Львова.

Житло, яке здається на площі Ринок, дуже сильно «вдарить по кишені». Крім того, слід враховувати ще один момент - так як головна визначна пам'ятка знаходиться в самому «серці» Львова, то на свята, у вихідні дні тут сила-силенна народу і неможливо проштовхнутися.

Замість прогулянок тихими вуличками і розпивання в самоті, за столиком кав'ярні, ароматної кави, туриста чекатимуть до пізнього вечора шум, величезні черги в заклади, магазини і, суєта. На площі Ринок краще тусуватися, але ніяк не жити і відпочивати. Тому ідеальним варіантом стане оренда житла в районі проспекту Шевченка, «Арсеналу», Опери.

У Львові слід звернути увагу на хостели 59 Avenue, Wanted, «Центрум», Yurus, Splash, «Леосфера», готелі Antares Apart-Hotel, «Плазма», Ramada Lviv, Taurus City, міні-готелі Hotel 39, «Райське Яблуко» , «В районі Високого Замку» та інші.

Куди сходити у Львові?

Цікаві місця та пам'ятки

Кожну приїжджу людину цікавить питання: «Куди сходити у Львові?» Звичайно ж, городяни порадять відвідати місцеві пам'ятки - площу Ринок, Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, Личаківський цвинтар, собор Святого Юра, парк «Високий замок », палац Потоцьких, Домініканський собор, каплицю Боїмів, Вірменський кафедральний собор, Львівську ратушу, собор Успіння Діви Марії, аптеку-музей, «італійський дворик» і т.д. Однак, тим людям, які запланували поїздку до Львова на вихідні, слід пам'ятати, що перераховані вище місця будуть вельми жвавими.

Якщо Ви не страждаєте «симптомом приїжджого» і не жадаєте побувати у всіх злачних місцях міста Лева, вибирайте локації для душі й умиротворення. Нагадаємо, що львів'яни люблять проводити час в Стрийському парку, прогулюватися прилеглими вулицями, бувати в районі будинку органіста біля костелу Марії Сніжної, відвідувати арт-простір, галерею під відкритим небом «Щось цікаве». Деякі для прогулянок вибирають Підзамче, «Новий світ» і вулицю Вишенського.

Також в місті Лева є маловідомі, андеграундні місця, які буде цікаво подивитися туристу - двір-музей СРСР, двір втрачених іграшок, двір Театру юного глядача, занедбаний палац Бесядецкіх, побудований в XVIII столітті, перше трамвайне депо, будинок-кросворд, вулиця з декількома назвами. У Львові перебувають оригінальні пам'ятники - «Пікассо в трусах» і «Рюкзак». Знайти найцікавіші локації Львова можна на Foursquare.

Креативні і «смачні» заклади


У Львові працює величезна кількість закладів, з яких вибрати найкращі- практично непосильне завдання для туриста-новачка.
Якщо Ви хочете смачно поїсти, то сходіть в тематичний ресторан галицької кухні «Трапезна Ідей», що працює по вулиці Валова. Заклад розмістився в невеликому підземеллі, там де раніше був пивний льох і пивоварня. Він витриманий в середньовічному стилі, характеризується досить незвичайним дизайнерським оформленням.

У «Трапезній Ідей» можна побачити склепінні стелі, масивні меблі, виготовлені з деревини. Столи накриті лляними скатертинами, а м'яке світло виходить від гасових ламп.

У ресторані гостям пропонують покуштувати монастирський борщ, реберця вепра, цибульний пиріг, грибний суп, свинячий рулет з грибами і цибулею, кролика, вареники з бринзою, лисички, випити настойки домашнього приготування, квас і т.д.

Ситно поїсти і добре провести час з другою половинкою, сім'єю, друзями можна в ресторані української кухні з музичним супроводом під назвою «П'яте підземелля», розташованому за адресою - площа Ринок, будинок 5.


 

Інтер'єр закладу витриманий в середньовічному стилі. Офіціанти своїм зовнішнім виглядом нагадують братів-ченців, а офіціантки - господинь з епохи середньовіччя.

У ресторані можна скуштувати м'ясо свинини, курки, форелі на кілках, замариноване в спеціальному соусі, яке подають з житнім хлібом власного виробництва, а також ковбаски гриль, юшку з кролика, тарт з ревенем.

Тут можна замовити пиво монахів, вино, морс з журавлини і т.д., зробити пам'ятні фото в рясі ченця, посидіти на королівському троні, побачити меч тевтонського ордена і приміряти корону.

Любителів гамбургерів з великими порціями гарнірів і салатів, картоплі фрі зацікавить американська Бургерна Epic Cheeseburger Cafe. Заклад працює в центрі, за адресою - вулиця Галицька, будинок 15. Тут готують кращі бургери з котлетою, а сир для картоплі подають просто божественний. В меню закладу також є американські десерти, курка, яєчня з беконом, трюфельне фрі і багато інших ласощів.

І не забудьте відвідати легендарну «Майстерню шоколаду», яка тепло приймає гостей за адресою - вулиця Сербська, 3!

Серед гідних закладів можна виділити ресторан «Пошта на Друкарській», кримсько-татарське кафе «Крим» і узбецьку чайхану «Бухара».

Більше інформації про круті кафе Львова ви знайдете тут.

Де зупиниться: туристів приймають:

Приїхавши вперше в місто Львів, Ви будете здивовані його красою і багатогранністю. Тут турист побачить унікальні пам'ятники архітектури, цінні історико-культурні пам'ятки, побуває на галасливих фестивалях, спробує легендарної місцевої кави, відвідає атмосферний трактир і зможе поласувати справжнім шоколадом! Плануйте поїздку правильно і не забудьте завчасно подбати про бронювання готелю!

Читайте ще:

 

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
25.09.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Поїздка до Львова: як спланувати її правильно
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)