Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Як об’їхати всю Європу за копійки

Як об’їхати всю Європу за копійки

Більшість туристів вважають, що подорожувати Європою — це дуже дороге задоволення. Проте є можливість побувати в найпопулярніших містах за доступною ціною. Сьогодні hotels24.ua допоможе розібратися, як об'їхати всю Європу за копійки.

Як об'їхати всю Європу за копійки

Транспорт

Першим етапом для планування бюджетної подорожі — є вибір варіантів проїзду.

 

Авіапереліт

Щоб реально зекономити на купівлі авіаквитків, потрібно купувати їх за кілька місяців до вильоту. Щоб знайти дешеві авіаквитки треба звернути увагу на лоукост авіалінії, які часто проводять акції і пропонують квитки зі значними знижками. Наприклад, авіакомпанія Ryanair може запропонувати переліт до Лондону за 8 євро в одну сторону (багаж оплачується окремо). А SkyUp Airlines робить весняний розпродаж квитків на прямі рейси до Італії за 80 євро в обидві сторони. Зареєструвавшись на сайті перевізника, є можливість долучитися до бонусної програми, яка дає додаткові знижки.
Повну інформацію по квиткам в різні напрямки є можливість отримати на low-cost.expert.
Для швидкого та зручного пошуку квитків лоукост авіаліній можна скористатися пошуком на Kiwi.com.

Проїзд автобусом

Крім авіаперельоту можна скористатися послугами автобусних перевізників, які теж пропонують певні знижки. Серед найпопулярніших автобусних перевізників — Busfor і Ecolines. Пройшовши реєстрацію на Busfor.ua, можна отримати можливість на придбання ауійних квитків зі знижкою до 70 %. До того ж даний перевізник є посередником в менших компаній, тому надає більше пропозицій. Компанія Ecolines пропонує цікаву програму лояльності за якою бонуси з купівлі квитка в один бік нараховуються на квиток назад. Крім цього весняні знижки включають в себе зниження ціни на квитки, наприклад до Варшави, Праги, Познані до 80 %.
Цікаво, що деякі польські перевізники раз в місяць пропонують один квиток на рейс до Праги, Відня чи Берліна всього за 2 євро. Та й навіть без таких величезних знижок можна завчасно знайти квитки, які будуть дешевше, ніж напряму з нашої країни. 

Переїзд між європейськими країнами автобусом теж може виявитися не таким дорогим, якщо забронювати квитки за 2 місяці онлайн. В Західній Європі серед перевізників, в яких можливі акційні квитки за кілька євро є німецьки FlixBus, який пропонує подорожі по 28 країнам, охопивши 2000 міст. А також англійський Megabus, що працює в Європі і США і пропонує крім нових автобусів і демократичних цін, додаткові акції, за якими, наприклад, в Італію можна потрапити за 1 євро. Крім цього в перевізника є дешевші нічні рейси та автобуси прибувають раніше вказаного часу.

Проїзд потягом

Зекономити на подорожі до Європи потягом важко, тому що прямі рейси, наприклад, з Києва до Польщі, Чехії чи Угорщини дорожчі, ніж авіаквитки зі знижками. Та для тих, хто боїться літати і не може їхати автобусом, можна знайти вихід. Є можливість доїхати в плацкарті потягом до Львова з будь-якого міста, а далі дістатися до Перемишля, звідки зручно дістатися автобусом чи електричкою до будь-якого міста Польщі і по Європі. В порівнянні з цінами на квитки прямого потягу з Києва до Перемишля, такий проїзд вийде в половину дешевше.
Пересуватися потягами по Європі дуже зручно, бо вони дуже комфортні, не мають обмежень по вазі багажу, приходять практично завжди вчасно в центри міста — саме там часто розміщені залізничні вокзали. Проте квитки на потяги в європейських країнах досить дорогі і зекономити на них не вийде навіть з урахуванням економії на проїзді з аеропорту.
 

Серед сайтів, якими можна скористатися для пошуку єдиного квитка для тривалих подорожей по Європі : raileurope, railpass. А для ознайомлення з спеціальними акційними пропозиціями— Loco2.

Стосовно пересування міським транспортом в європейських містах, то гарна економія виходить на купівлі проїзного квитка на велику кількість поїздок. Це дає можливість економії на досить дорогих послугах таксі.

Готелі

Наступний етап в плануванні нашої подорожі — вибір готелів, які можна забронювати з хорошими знижками. Найкращим способом економії, коли подорож співпадає з “гарячим” туристичним сезоном, забронювати житло за 2 місяці. Якщо ж обрати інший період, то є всі шанси не тільки зекономити, а й обрати номер за доступною ціною ближче до центру і отримати додаткові бонуси при поселенні. Для тих, хто планує надовго затриматись в одному місті, краще поселитися в квартирах. А для тих хто планує за кілька днів подорожувати далі, можна вибрати невеликі готелі чи хостели. Додатковою економією бюджету стане сніданок включений у вартість номера. Завчасно обираючи житло, варто добре ознайомитися з усіма можливими пропозиціями, в яких пропонується безкоштовні додаткові послугами. Вибрати найкращі варіанти готелів в Європі можна тут.


 

Харчування

Для того, щоб зекономити на харчуванні в Європі, можна, як вже говорилося вище, вибрати готель, де сніданок входить в вартість номера. Інший варіант — це житло, де є повністю облаштована кухня для самостійного приготування їжі. А продукти для цього можна купити в гіпермаркетах, де є знижки на товари дня та інші акційні пропозиції, дегустації.


Також можна харчуватися в невеликих кафе, що розміщені далеко від туристичних маршрутів, а ціни і якість страв не поступаються дорожчим і відомим. А в деяких країнах меню в кафе на місцевій мові має страви дня, які значно дешевші. Та й порції в стравах дня бувають такі великі, що їх можна поділити на двох. Цікаво, що в більшості міст Європи є багато східних ресторанів, де крім національних страв, готують страви європейської кухні. В таких місцях подають великі порції, а страви смачні і набагато дешевші.
Крім цього, наприклад в Італії можна добре поїсти в домашніх ресторанчиках — траторіях, де домашні страви, вино та великі порції. Подібні заклади зустрічаються в Чехії, Франції і Австрії. По місту, крім старовинних питних фонтанів, де безкоштовно можна набрати води, є сучасні автомати, які крім води видають прогноз погоди. Також тут є можливість зарядити телефон і планшет.


А ще в багатьох містах Європи можна в гарних парках туристи люблять влаштовувати пікніки, на яких можна поєднати корисне і приємне. В Празі, наприклад, це Летинські або Хоткові сади, в Римі — Апельсиновий сад на Авентині, а в Парижі — парк Берсі. На місцевих ринках можна купити ягоди, фрукти, домашні сири і таким чином зекономити на гарному обіді.

Для тих, хто не боїться вуличної їжі, гарна економія, саме на таких стравах. В Греції можна спробувати ситні гіроси (грецький варіант шаурми за 1 євро), в Відні — велику пряну босну з німецькими сосисками, в Болгарії— банітсу з сиром, в Чехії— м'який сир у паніровці, а в Франції — тонкі млинці з різними начинками.
А ще за допомогою пошукових систем в кожній країні можна знайти заклади, де купивши пиво, вино чи коктейль, отримуєш доступ до шведського столу, на якому можна вибрати будь-які страви.

Екскурсії і розваги

Для того, щоб заощадити на екскурсіях, можна завчасно скласти план відвідування певних історичних та архітектурних пам'яток. Взявши з собою путівник, щось для перекусу, можна самостійно відправитися в дорогу. Бувалі туристи рекомендують не намагатися побачити все відразу, адже більшість туристичних місць в європейських містах не вдасться обійти навіть за місяць. Краще побачити менше, насолодитися всім побаченим, а не замучити себе, намагаючись встигнуть всюди. До того ж, якщо хочеться долучатися до прекрасного без натовпів, варто подорожувати навесні чи восени. А ще від довгих черг до найпопулярніших пам'яток рятує замовлення квитків через інтернет. Таким чином можна добре зекономити і пройти без довгого очікування.
 

 

Виявляється, що наприклад, в Парижі є волонтерські організації, які безкоштовно пропонують провести цікаву екскурсію. Якщо ж ви потрапили в Париж в свій День народження, то є можливість отримати квиток на водну прогулянку по Сені безкоштовно (подібні акції можна знайти в інтернеті). Влаштувати спокійний відпочинок можна в одному з прекрасних парків в будь-якому місті. А після цього ще потрапити до музеїв, в яких вільний вхід буває в певний день місяця чи на якісь свята. Наприклад, знаменитий паризький Лувр надає вільний вхід в першу неділю кожного місяця.
 

Також можна побачити прекрасний Париж, не стоячи в черзі до Ейфелевої вежі, а відправившись в галерею Лафайет, з відкритої тераси якої відкриваються неймовірні види.
Крім цього в цій галереї два рази на тиждень проходять відкриті модні покази, на які онлайн треба завчасно зарезервувати місця.
 

Так само насолодитися Парижем з висоти є можливість з оглядового майданчика, розміщеного в інституті Арабського світу.
Виявляється, що в Парижі, який вважається одним з найдорожчих міст світу, можна потрапити на безкоштовні вистави, концерти класичної музики, виставки в парках, церквах. А ще влітку, коли проходять фестивалі кіно на відкритому повітрі, є можливість безкоштовно подивитися цікаві фільми.
Також цікаво, шо тут є можливість вільно займатися йогою зранку на вихідних в деяких клубах, кардіо-тренуваннями чи шведською гімнастикою. А при наявності своїх ковзанів, можна безкоштовно покататися на більшості катків міста.
Звичайно в Парижі дуже насичене нічне життя і є багато клубів, барів, де не потрібно платити за вхід, але потрібно купувати напої та їжу. При цьому є заклади, де в певні години можна отримати знижки на коктейлі.

Стосовно Риму, то безкоштовно побачити твори Караваджо, скульптури Микеланджело чи фрески Рафаеля можна в відомих храмах міста. Вільний вхід в Римі в музеї, галереї і до національних пам'яток — в кожну першу неділю місяця. А от розкішні музеї Ватикану безкоштовні в кожну останню неділю місяця. Якщо ви не потрапили в потрібні дні до цих музеїв, то можна відправитися до тих, які мають постійний вільний вхід. Серед яких: Музей наполеонівської епохи з неймовірними картинами, Театральний музей Буркардо або Музей античної скульптури.
 

 

Кожного літа, як в Парижі, в одному із старовинних районів Риму проходять кінопокази під відкритим небом, на яких можна побачити фільми різного жанру.
В Празі теж можна потрапити на безкоштовні екскурсії, які влаштовує «Prague Extravaganza». Протягом двох годин можна побачити основні пам'ятки Старого міста.
В Національний музей Праги вільно можна потрапити в перший понеділок місяця, в Валдштейнський палац — в перші вихідні місяця, а в Музей моди — щодня за символічну плату. Безкоштовно є можливість побувати в Музеї скла “Мозер” та галереї Лапідаріум, а з листопада до березня — в Празькому Ботанічному саду.
 

Ще одне цікаве місце в Празі, за відвідування якого не потрібно платити — Стіна Джона Леннона, яка весь час поповнюється написами, графіті фанатами музиканта.
 

Біля Празького града можна потрапити на цікаві фестивалі, ярмарки, а влітку на вихідних джазові концерти, вхід на які вільний.
Тим, хто хоче відпочити в празьких клубах, в яких безкоштовний вхід, то можна пошукати Roxy. До 24:00 там можна вільно пройти, по першим дням тижня ще й отримати знижки на популярні напої.
В багатьох європейських містах за допомогою пошукових систем можна знайти різні варіанти безкоштовних послуг, завдяки яким вийде дійсно зекономити на подорожі.

Hotels24.ua бажає вам гарної подорожі Європою! 

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
18.03.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Як об’їхати всю Європу за копійки
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)