Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Безкоштовний Париж, або майже безкоштовний

Безкоштовний Париж, або майже безкоштовний

Париж є одним з найбільш відвідуваних міст земної кулі. Тисячі туристів відправляються до столиці Франції, щоб познайомитися зі світовим центром культури, пройтися бульварами європейського міста, помилуватися неперевершеними пам'ятками архітектури, побачити унікальні шедеври мистецтва та скуштувати місцеві делікатеси. Останні не тільки привносять в будні Парижу шум, метушню і штовханину, а й сприяють тому, що вартість життя тут зростає не по днях, а по годинах. Сьогодні Париж визнаний найдорожчим містом світу для туристів, аналізуючи ціни на житло, їжу, екскурсії та найнеобхідніші речі. Але незважаючи на це, подорожувати столицею Франції можна цілком бюджетно. Про всі хитрощі економного перебування в Парижі і розповість Hotels24.

Безкоштовний Париж, або майже безкоштовний

 Де жити в Парижі туристу?

Житло в Парижі

Фото взяте на сайті: ruparis.ru

Житло – одна з головних статей витрат туриста в Парижі. За останні роки ціни на нерухомість в столиці настільки виросли, що все більше місцевих жителів орендують «квадратні метри» в передмісті.

В Париж краще їхати в несезон – в квітні, травні, наприкінці жовтня, в листопаді, коли туристів на вулицях менше, а власники квартир більш поступливі. Щоб зекономити на проживанні, краще обирати житло за містом, наприклад, в Boulogne-Billancourt, Levallois-Perret, Neuilly-sur-Seine, а для пересування транспортом купити проїзний на тиждень.

Недорогу квартиру можливо також відшукати на кордоні спальних і центральних округів, в тихих нетуристичних, віддалених від центру, районах – 9, 10 (південній частині), 12, 13, 14, 15, 17 округах. Можна зупинити вибір на дешевих хостелах, готелях міста та нічліжках.

Де зупинитися: туристів приймають готелі, хостели Парижу

Деякі мандрівники ставлять намети під мостами або на майданах, наприклад, на площі Республіки. Але слід пам'ятати, що це досить небезпечний спосіб ночівлі. Можна скористатися каучсерфінгом! Завжди знайдуться добрі парижани, які готові надати допомогу, дах та спальне місце туристу під час подорожі.

Як зекономити туристу в Парижі на транспорті?

Транспорт в Парижі

Фото взяте на сайті: paris-life.info

І хоча Париж вважається великим містом, його при бажанні можна обійти і пішки. Але якщо заплановано шопінг, багато переміщень по столиці, потрібно оглянути всі визначні архітектурні пам'ятки, музеї, галереї, слід придбати в кіоску на одній із станцій метрополітену, в аеропорту карту на два, три, чотири, шість днів.

Її власник отримує можливість:

  • безкоштовного проїзду в метро з першої по третю зону, а це фактично все місто в межах Паризької окружної дороги;
  • доступ в найбільші музеї – Версаль, музей воскових фігур Гревен, Національний музей Пікассо тощо;
  • знижки на квитки на відвідування атракціонів, Тріумфальної арки;
  • право на дегустацію вин в барах;
  • знижки на кабаре Лідо, магазини Лафайет;
  • знижки на проїзд на туристичному автобусі і на човні по річці Сена.

Тим людям, котрі збираються активно відвідувати музеї, не завадить карта Paris Museum Pass. Вона дає можливість безкоштовно відвідувати більше ніж п'ятдесят музеїв, в тому числі Лувр, Версаль, Пантеон, вежі Нотр Дам, Тріумфальну арку, Дім інвалідів.

Молодь у віці до двадцяти шести років може купити спеціальний квиток Ticket Jeune, котрий діє у вихідні або святкові дні. Він дозволяє протягом доби, без обмежень, користуватися громадським транспортом.

Карта Navigo – це проїзний для парижан. Її туристичну версію можна придбати за незначну суму, а потім слід поповнити.

Але, якщо необхідно істотно заощадити, гарним вибором стане велосипед. Потрібно взяти безкоштовну карту Парижа в метрополітені або на вокзалі, орендувати велосипед та кататися на ньому містом. Слід пам'ятати, що безкоштовними є лише перші півгодини. Потім можна повернути велосипед на будь-якій стоянці, взяти новий і знову розпоряджатися 30 хвилинами «на халяву». Рекомендуємо також скористатися електросамокатами, які є по всьому місту.

Як безкоштовно потрапити на екскурсію по Парижу?

Екскурсія по Парижу

Фото взяте на сайті: imaginetravel.com.ua

У столиці Франції є безкоштовні екскурсії, які проводять на англійській та інших мовах. Починаються вони на острові Cité. Туристу потрібно вийти на станції метрополітену з однойменною назвою. Там він побачить гідів з табличками, на яких вказана мова проведення екскурсії. Після того, як набирають групу, розпочинається піша прогулянка. В кінці екскурсії приїжджі дають гідові стільки грошей, скільки вважають за потрібне.

Як безкоштовно подивитися музеї туристу в Парижі?

Музеї Парижу

Фото взяте на сайті: www.getyourguide.ru

У Парижі є кілька музеїв, за відвідування яких не доведеться платити. Безкоштовна в них лише постійна експозиція. Всі додаткові тимчасові виставки потрібно оплачувати. Але і в основному фонді музею є на що подивитися. Серед них – музей сучасного мистецтва міста Парижа, будинок Віктора Гюго, будинок Бальзака, Музей образотворчих мистецтв міста Парижа тощо.

Музеї є безкоштовними для відвідування кожної першої неділі місяця. Також за відвідування виставок не потрібно платити 14 липня (в День взяття Бастилії), в Ніч Музеїв, а також в Білу Ніч.

Національні музеї є безкоштовними для студентів європейських університетів, яким ще не виповнилося двадцять шість років. Безкоштовний вхід кожної першої неділі місяця є:

  • в Лувр та музей східних мистецтв Гиме;
  • в музей Архітектури та Спадщини;
  • в музей Гюстава Моро;
  • в музей Родена та інші.

Безкоштовний вхід першої неділі кожного місяця з 1 листопада по 31 березня включно передбачено:

  • до Тріумфальної арки;
  • до Консьержери – колишнього королівського замку та в'язниці;
  • до Пантеону – гробниці знаменитих постатей і героїв Франції;
  • в каплицю, святу капелу «Сан-Шапель»;
  • до вежі собору Паризької Богоматері.

 

Як безкоштовно туристу потрапити до паризького Діснейленду?

Діснейленд в Парижі

Фото взяте на сайті: www.cheap-trip.eu

До Діснейленду можна приїхати не рано вранці, як зазвичай роблять всі туристи, а десь о 15:00, 16:00. Дочекавшись того моменту, коли люди вже почнуть виходити з Діснейленда, можна у кого-небудь попросити квиток або збрехати, що білет втрачено, а друзі чекають. Є варіант купити вже використаний квиток за невеликі гроші. Успіх авантюри залежатиме від фантазії туриста, таланту впливати на людей та акторської майстерності.

Як зекономити туристу на зв'язку?

Зв'язок в Парижі

Фото взяте на сайті: deschide.md

У більшості готелів, кафе, мережевих закусочних МакДональдс, в деяких бізнес-центрах і громадських місцях Парижу працює безкоштовний Wi-Fi. Також практично у кожного оператора зв'язку – Bouygues, Lebara, Orange France тощо – передбачено зручні тарифи для туристів. Потрібно лише в будь-якому салоні стільникового зв'язку купити сім-карту з встановленим тарифним планом і отримати свої законні гігабайти трафіку на місяць.

Як зекономити туристу на розвагах?

Розваги в Парижі

Фото взяте на сайті: paris.zagranitsa.com

В столиці Франції відбувається досить багато безкоштовних концертів усіх стилів і напрямків – реггі, джазу, церковних піснеспівів тощо. Найчастіше виступи проходять в парках, скверах та на набережних. Більшість нічних клубів Парижу є безкоштовними для відвідувачів. Вони платять лише за замовлені страви і за випивку, але вхід зазвичай вільний.

Життя у людини одне і потрібно насолодитися сповна всіма його проявами! Реалізуйте свою давню мрію – вирушайте до чудового Парижу! Якщо Ви бажаєте. щоб перебування в столиці Франції було максимально комфортним, забронюйте хороший готель!

Читайте ще:

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
15.03.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Безкоштовний Париж, або майже безкоштовний
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)