Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
10 безглуздих помилок, які роблять майже всі мандрівники

10 безглуздих помилок, які роблять майже всі мандрівники

Мандрівники—початківці не завжди можуть уникнути помилок під час подорожей, потрапляючи в різні форс-мажорні ситуації. Звичайно, краще бути готовим до різних ситуацій і вчитися на чужих помилках. Сьогодні hotels24.ua пропонує добірку з 10 помилок, які роблять майже всі мандрівники.

10 безглуздих помилок, які роблять майже всі мандрівники

 Помилка № 1: орендувати житло далеко від центру, щоб зекономити


Дійсно заощадити можна буде в тому випадку, якщо ви подорожуєте на автомобілі, оскільки житло на околиці орендувати дешевше. Проте, якщо щодня користуватися громадським транспортом, то витрати на проїзд можуть навіть перевищити суму зекономлених коштів.
При цьому набагато зручніше жити ближче до центральних вулиць туристичних міст, по яких можна буде гуляти зранку або ввечері без натовпу туристів. Важливою перевагою вибору житла в центрі — це можливість в будь-який момент повернутися з екскурсії, щоб переодягнутись, перекусити або ж відпочити.


Помилка № 2: витрачати гроші на те, що можна знайти безкоштовно

 

Для чого оплачувати не дуже цікаву екскурсію, якщо є можливість знайти інформацію про безкоштовні екскурсії в певному місті, а також корисні поради від місцевих жителів, які з радістю покажуть вам найкращі нетуристичні місця та відомі пам'ятки. Багато такої інформації є на сайті Free walking tours. Більшість великих туристичних міст мають подібні сайти, на які краще зайти до подорожі.
Крім цього для пошуку безкоштовно житла і нових друзів, з якими цікаво гуляти по місту, можна скористатися сервісом Сouchsurfing. Якщо вкрай необхідно знайти варіанти підробітку під час мандрівки, тоді варто зайти на Workaway.info. А ще є можливість поселитися набагато дешевше в наметі у дворах господарів, що здають їх в якості кемпінгу. Така інформація доступна, наприклад, на сервісі Campinmygarden.
Цікаво, що більшість музеїв можна відвідати безкоштовно в певні дні. Це можуть бути понеділки або, як в Луврі — вільний вхід в першу неділю місяця. Крім цього мандрівникам, що планують відвідати США чи країни Азії, корисно знати, що в місцевих супермаркетах ввечері влаштовуються розпродажі продуктів, в яких минає термін придатності.
А в Іспанії в більшості барів можна безкоштовно до пива отримати сендвіч або салат, що є досить приємним бонусом.

 

Помилка № 3: не звертати уваги на відгуки

Мандрівникам, як початківцям, так і досвідченим корисно читати відгуки на туристичних сайтах, а не обмежуватись переглядом цін на житло. Доречно звернути увагу на цікаві поради щодо відвідування історичних пам'яток, серед яких варіанти економії або ж наявність іншого входу. Також в пригоді стануть фотозвіти туристів, які відкриють розміщення і реальну картину інтер'єру чи вигляду розрекламованих страв.
Читати відгуки поверхнево або не читати їх зовсім — непробачно для будь-якого туриста. Щоб добре інформаційно підготуватися, можна скористатися такими сайтами і додатками , як :
Tripadvisor — один із самих популярних сайтів, відгуки якого охоплюють безліч різноманітних пам'яток по всьому світу, а також розкажуть про невеликі крамниці та інші цікаві місця.
Foursquare — дуже зручний сервіс, який допомагає в пошуку найкращих ресторанів, кав'ярень, барів і розваг.
Yelp — подібний сайт до Foursquare, на якому легко знайти кращі ресторани і кафе.

 

Помилка № 4: збирати в подорож багато речей

Збираючись в подорож, ми намагаємося в багаж покласти всього потроху, а в результаті отримуємо не одну валізу. Вже потім буде зрозуміло, що більшість речей були зовсім не потрібні і ні разу не використовувалися. Тому процес збору речей має бути дуже виваженим. Можна для простоти скласти невеличкий список необхідного і дотримуватись його. До того ж це буде приводом навчитися з декількох базових речей складати оригінальні образи, що підходять для подорожі і відвідування ресторану чи історичних пам'яток. А ще варто взяти з собою хоча б одну річ, яка замінить декілька інших і її можна буде використати в різних ситуаціях. Наприклад, якщо взяти з собою невеликий плед, то ним можна буде накриватися, як ковдрою, накинути на себе, як теплий шарф або ж використати, як покривало для пікніка.


Помилка № 5: брати з собою лише готівкові гроші або одну банківську картку


Хорошою порадою від бувалих мандрівників є порада стосовно грошей, адже багато хто робить помилку, беручи с собою один тип грошей. Звичайне найкраще брати з собою в дорогу готівкові гроші і банківську картку. А щоб застрахувати себе від неприємних моментів ще більше краще зберігати кошти на двох картах. Тоді у випадку втрати, крадіжки і помилкового блокування вашої картки, залишиться запасний варіант. Крім цього не буде зайвим попередження банку, про ваш виїзд за кордон, що вбереже від випадкового блокування. Щоб визначити, скільки потрібно в мандрівку брати готівкових грошей, варто почитати форуми, на яких туристи діляться інформацією, де краще зробити обмін в тій країні, яку ви плануєте відвідати.

 

Помилка № 6: не спілкуватися з місцевими жителями

Часто подорожі сім'єю чи дружньою компанією не припускають спілкування з іншими мандрівниками, а також з місцевими жителями. Це відбувається тому що достатньо спілкування в своєму середовищі або ж соромимося знайомитися з незнайомими людьми.
І це ще одна помилка, адже хто може більше розповісти цікавого про свою країну, як не місцеві. Крім того часто немало з них самі хочуть познайомитися із тими, хто приїхав до їхньої країни, раді показати свої традиції, звичаї та цікаві місця. А чого варта можливість подружитися з мандрівниками з різних країн світу, обмінятися цікавою інформацією і просто попрактикуватися в іноземних мовах. Доречі, найкраща можливість познайомитися з різними туристами — це поселитися в одному із хостелів.

Помилка № 7: намагатися одразу побачити всі цікаві місця і пам'ятки

Звичайно кожному з нас хочеться побачити за один день якомога більше цікавих місць, незважаючи на те, що багато, наприклад європейських міст не вийде обійти за місяць. Часто туристів це не спиняє, як і втома від постійного руху в шаленому ритмі. Бувалі мандрівники не радять так себе мучити, а насолодитися спокійними прогулянками і для початку просто подихати новим повітрям країни, де ви опинилися. Варто не забувати, що ви приїхали відпочити, а заодно побачити кілька визначних місць. Нехай вийде відвідати не все, що хотілося спочатку, проте можна бути відчути значимість всього побаченого. Та й враження від спокійних екскурсій будуть приємнішими, а фото яскравішими.


Помилка № 8: збиратися в подорож в “високий сезон”

Кожен мандрівник знає, яке роздратування виникає при стиканні з великими натовпами туристів. Саме через це не варто робити чергову помилку — планувати подорож в “високий сезон”. Це не означає, що кудись їхати треба тільки в дуже холодну пору, коли вже рідко хто подорожує. Можна вибрати період, в який більшість туристів вже повертаються додому. Досвідчені туристи обирають, наприклад для відвідування багатьох європейських міст пізню осінь. І в такій мандрівці, крім можливості без черг побувати біля різних пам'яток, гуляти по майже порожнім вулицям, є ще переваги: немає виснажливої спеки, в яку важко ходити по екскурсіях, а також нижчі ціни, ніж в високий сезон.


Помилка № 9: боятися купувати квитки онлайн

Не всі люблять купувати квитки онлайн, забуваючи, що часто це економить наш дорогоцінний час. І багато туристів жалкують про це, стоячи в довжелезних чергах до найпопулярніших пам'яток в світі. А стає ще образливіше, коли виявляється, що для власників таких квитків є окремий вхід і невеличка черга. Щоб не потрапляти в такі ситуації, варто завчасно придбати вхідний квиток через інтернет. Дуже доречним це буде, якщо ви плануєте побачити Лувр чи потрапити до статуї Свободи, черги до яких неможливо описати.


Помилка № 10: помилитися з вибором сувенірів

Одним із найважливіших моментів будь-якої подорожі — є вибір сувенірів. Багато подорожуючих дуже серйозно відносяться до вибору подарунків, довго шукаючи потрібну річ і не завжди знаходять. А інші просто купують, що попадеться, аби щось привезти додому.
Обидва варіанти є помилковими. Найкраща порада в цьому випадку — дізнатися в інтернеті чи в місцевих жителів, де в них знаходиться “блошиний ринок”, на якому можна знайти оригінальні речі, до того ж це будуть не китайські вироби, а ексклюзивні вироби за невеликі гроші. Також знавці радять такі сувеніри купувати зразу, не відкладаючи до від'їзду, адже за той час унікальні речі можуть вразити інших покупців.


Додаткова порада: не треба очікувати від подорожі більше, ніж можна уявити

Щоб не розчаруватися в подорожі, краще не створювати наперед в своїй уяві фантастичних картин, що навіяли романтичні кінокартини чи фотографії з інтернету. Краще просто радіти всьому новому, дивуватися приємним несподіванкам і ловити незабутні моменти фотоапаратом.

Hotels24.ua бажає вам менше помилок і більше яскравих вражень від кожної мандрівки!

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
31.10.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 10 безглуздих помилок, які роблять майже всі мандрівники
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)