Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Де недорого відпочити в Україні?

Де недорого відпочити в Україні?

Для того, щоб гарно відпочити, зовсім не потрібно витрачати багато коштів і вирушати за кордон. Адже на території нашої держави є безліч чарівних місць – річки, озера, каньйони, затоплені кар'єри, водосховища, гори! Тут можна приємно провести час за невеликі гроші. Hotels24 вирішив ознайомити читачів з п'ятьма неймовірними місцями України, які обов'язково слід відвідати кожному українцю.

Де недорого відпочити в Україні?

Куди поїхати в Україні, щоб добре відпочити і при цьому витратити незначні кошти? Звісно ж на природу, ближче до води та сонця! Пропонуємо Вашій увазі п'ять чудових місць нашої країни, від яких перехоплює дух та залишаються спогади на все життя!

Відпочинок в Букському каньйоні

Букський каньон

Фото взяте на сайті: aquadar.com

Якщо Ви бажаєте неперевершено відпочити в оточенні мальовничої природи, вирушайте до гранітного каньйону, що розташований на кордоні Черкаської та Вінницької областей, на річці Гірський Тікич поблизу села Буки.

Букський каньйон входить в ТОП-100 найкрасивіших міст нашої держави, займає друге місце в рейтингу «Сім чудес Черкащини». Він простягнувся на два з половиною кілометри. Від Києва до каньйону відстань становить сто вісімдесят кілометрів.

Місце дуже популярне серед місцевих жителів та туристів. При в'їзді до села Буки можна побачити двохметровий водоспад Вир, а поряд із ним руїни старого водяного млину, датованого XIX сторіччям. Нижче водоспаду і починається Букський каньйон. Відпочивальники на Букському каньйоні можуть розбити намет та влаштувати пікнік.

Як дістатися?

Із Києва дістатися Букського каньйону дуже легко на власному автомобілі по одеській трасі Е95. Після містечка Жашкови потрібно повернути ліворуч в напрямку села Буки. При в'їзді до пункту призначення слід орієнтуватися на міст через річку Гірський Тікич.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Черкас

2. Відпочинок на Білому озері

Біле озеро

Фото взяте на сайті: board.lutsk.ua

В селі Рудка Рівненської області, в оточенні густого лісу, розташоване Біле озеро карстового походження. Це одне з найбільших озер на Рівненщині, що займає площу 4,53 кв/км. В водоймі прозора вода, дно – піщане та чисте.

Водичка Білого озера вважаються цілющою, оскільки збагачена гліцерином, котрий допомагає лікувати захворювання шкіри. Влітку вона прогрівається до температури +23 градуси по Цельсію. На дні озера видно вапнякове каміння майже білого кольору. Біля берега мілко. Середня глибина водойми становить десять метрів.

Відпочивальникам пропонують зупинитися на базі відпочинку з власним, облаштованим навісами, пляжем. На озері можливо порибалити з берега або моста на карася, окуня, линя та щуку.

В даній місцевості можна розбити намет, прогулятися лісом у вигляді тоннеля, покататися на екскурсійному поліському трамваї «Зозуля» по маршруту Антонівка – Зарічне. Тут немає ресторанів та нічних клубів, тому місце ідеально підійде родинам з дітьми, любителям спокійного відпочинку в оточенні цнотливої природи.

Як дістатися?

Дістатися Білого озера можна з Києва на власному автомобілі. Потрібно подолати триста вісімдесят сім кілометрів та проїхати через наступні населені пункти – Коростень, Сарни, Полиці, Рудку.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Рівне


3. Відпочинок в Черепашинському кар'єрі

Черепашинський кар'єр


Фото взяте на сайті: poputno.info

Якщо Ви бажаєте організувати відпочинок без зайвих витрат, насолодитися неймовірно гарними краєвидами, вирушайте до «вінницьких Мальдів» – затопленого гранітного кар'єру, що розташований в селі Черепашинці Калинівського району Вінницької області.

Вода в водоймі прозора, має блакитний колір. Глибина досягає ста метрів, дно нерівне, подекуди трапляється каміння. Скелі та насадження хвойних дерев створюють неймовірні пейзажі. У водойми глиняні та піщані береги, які височіють над водою на висоті семи-восьми метрів. Пляж тут пологий.

Як дістатися?

Черепашинський кар'єр знаходиться на відстані сорока трьох кілометрів від Вінниці. Дістатися з центрального автовокзалу до «серця» села можна за сорок хвилин по Житомирській трасі на власному автомобілі або рейсовим автобусом «Вінниця – Голубівка». Поворот на Черепашинці буде в селі Загребельня. Від селища, щоб попасти до самого кар'єру, потрібно подолати ще приблизно кілометр по грунтовій дорозі.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Вінниці

4. Відпочинок в Бакоті на Дністрі

Бакота

Фото взяте на сайті: polychka.com

Неймовірно провести час та насолодитися чудовими краєвидами можна на Дністрі в Бакоті – місті, затопленому водами Новодністровської ГЕС Кам'янець-Подільского району Хмельницької області. Дану місцевість називають «затопленою українською Атлантидою».

Все узбережжя Бакоти вкрите стоянками для авто, столиками з лавками. Пляж тут кам'янистий, а вода в річці напрочуд чиста.

В Бакоті можна:

  • піднятися на вершину Білої гори, щоб помилуватися гарними пейзажами;
  • розбити намет;
  • влаштувати пікнік;
  • замовити екскурсії до Бакотського скельного монастиря, в Хотин, Кам’янець-Подільський;
  • покататись на катері або яхті Дністровським каньйоном;
  • порибалити на хижу рибу.

Як дістатися?

Від залізничної станції Кам'янець-Подільського до Бакоти відстань становить п'ятдесят п'ять кілометрів. Дістатися до Бакоти можна на власному автомобілі по дорозі Кам'янець-Подільський – Стара Ушиця. При в'їзді в село Грушка потрібно повернути направо.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Кам'янець-Подільского


5. Відпочинок на Вільшанському водосховищі в Карпатах

Вільшанське водосховище

Фото взяте на сайті: kolochava.com

Добре провести час можна на мальовничому Вільшанському водосховищі, що розкинулося поміж, вкритих лісом, гір, на річці Теребля в районі населених пунктів Колочава та Вільшани Хустського району.

Вільшанське водосховище на Закарпатті – улюблене місце відпочинку місцевих жителів і туристів. Воно займає площу вісімдесят гектарів. Вода в «рукотворному морі» українських Карпат має смарагдовий колір. Довжина штучно створеної водойми становить дев'ять кілометрів, ширина досягає одного кілометру, глибина – десяти метрів.

Сюди варто приїхати, щоб прогулятися біля стін величної дамби, помилуватися спокійною гладдю штучної водойми, покупатися, позасмагати, послухати таємничу легенду про дивовижну істоту, що живе на самому дні.

Як дістатися?

До Вільшанського водосховища дістатися нескладно. Спочатку краще їхати до населених пунктів Хуста або Тячева, а потім пересіти на автобус, що курсує безпосередньо у Вільшани.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Карпат


Насолоджуйтесь красотами рідного краю! Вирушаючи на відпочинок, не забудьте забронювати хороший готель!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
17.03.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Де недорого відпочити в Україні?
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)