Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Термальні басейни України

Термальні басейни України

Наша земля багата прекрасними озерами, річками, водоспадами, а також лікувальними гарячими джерелами. Найбільше термальних джерел знаходиться на Закарпатті, інші розміщені на півдні України. Сьогодні hotels24.ua пропонує добірку найпопулярніших термальних басейнів України.

Термальні басейни України

Гарячі джерела — це підземні води з температурою більше +20°C, які крім вищої температури, відрізняються високим рівнем мінералізації. Лікувальні властивості гарячих джерел відомі людству давно. Термальним водами лікувалися аристократи Європи, будували поряд з джерелами спеціальні купальні і приїжджали до них в будь-яку пору року. Крім того лікувальні комплекси до цих пір використовуються для релаксації та відпочинку.
Найвідоміші термальні джерела Закарпаття розташовані біля Берегово, Ужгорода, Мукачево і Хуста. Води в цих джерелах, які мають температуру від +30°С до +80°С, збагачені бромом, йодом, кальцієм, натрієм, магнієм та іншими корисними елементами. Завдяки хімічному складу допомагають боротися з різними недугами. Лікувальні властивості гарячих джерел Південної України не поступаються водам відомих Європейських курортів.

Комплекс «Термальні води Косино» (с. Косонь)

 

Один з найкращих термальних комплексів України знаходиться в селі Косонь на Закарпатті. На гарно облаштованій території розміщені 4 термальних басейни: великий, два однакових і дитячий, а також прісний — з «Аква - баром». Родзинка комплексу, що вразить кожного — найбільший в світі з висотою 16 метрів, басейн з термальною водою "Золотий кран здоров'я", з якого тече сірководнева вода, збагачена киснем. Він оточений фонтанами-джакузі, що зроблені, як закарпатські напої: вино, пиво, кава та паленка— сливова горілка. Цікаво, що вода в кожному джакузі має відповідний вигляд і запах, завдяки натуральним ароматизаторам.
Взагалі ж вода із свердловини жовто-коричневого кольору і має спочатку температуру до 80°C, а потім охолоджується до +40°C. А ще тут можна відвідати унікальні сауни, серед яких:трав'яна, евкаліптова, угорська, римська баня і хамам. Навкруги басейнів є зони відпочинку з шезлонгами, гойдалками, а також доглянуті газони з фонтанами, гейзерами, ігровими майданчиками.
Термальні води Косино рекомендовані при певних захворюваннях:

  • опорно-рухового апарату
  • нервової системи
  • серцево-судинних системи

Також лікувальна вода допомагає при багатьох проблемах з шкірою і виведенню солей з нирок.
 

Адреса: Закарпатська обл., Берегівський р-н, с. Косонь, Урочище 1
Де зупинитися: в готелях Берегово

 
2. Оздоровчий комплекс «Жайворонок», м.Берегово

 

На території оздоровчого комплексу “Жайворонок” в місті Берегово, 7 років тому відкрито єдиний в Україні критий термальний басейн. Вода, що надходить до басейну, добувається з глибини 1150 м, при цьому вона ніяк не обробляється, тому зразу віддає свою цілющу силу відвідувачам. Сучасний комплекс облаштований подібно римським купальням, в якому є великий басейн з гейзером, водоспадами і температурою води +33°C, а також ванни-джакузі, в яких вода має температуру до 45°C. Жайворонок також має великий відкритий басейн на території.
Термальна вода тут рекомендована хворим із захворюваннями:

  • опорно-рухової системи
  • серцево-судинної системи
  • нервової системи

Оздоровлення термальною водою корисне хворим з подагрою, гайморитом, ожирінням, бронхіальною астмою і цукровим діабетом. Крім цього в комплексі можна пройти процедури масажу, пілінг рибками, користуватися водою із бювета. На території розміщені сауни, фітнес-центр та кафе-бар.

Адреса: Закарпатська обл., м.Берегово, вул.Шевченка, 112
Де зупинитися: в готелях Берегово

 

3. Санаторій “Теплиця” м. Виноградів

В санаторії ”Теплиця”, що знаходиться в Виноградові можно пройти лікування термальними і мінеральними водами. Тут є басейн з мінеральною водою “Олегівською”, а також термальний басейн з термальною водою “Теплиця”. Ця вода, яка має спочатку температуру 39ºС, надходить з Чорної гори з глибини близько кілометра. Термальна вода насичена кремнієм, бромом, має високий рівень мінералізації. Завдяки своєму складу добре допомагає при різних захворюваннях, посилює імунітет, має протизапальну, антиалергічну і заспокійливу дію. Також “Теплиця” позитивно впливає на стан шкіри, розширює судини та поліпшує харчування тканин.
Крім цього санаторій має бювет з двома питними мінеральними водами і бальнеологічну медичну базу.

 

Адреса: Закарпатська обл., м.Виноградів, вул. Копанська, 265-А
Де зупинитися: в готелях Виноградова

 

4. Готель-ранчо “Золота Гора”

 

В мальовничому селі Барвінок недалеко від Ужгорода, знаходиться готельний комплекс “Золота гора”. В комплексі є можливість оздоровитися термальними водами. Тут в спа-центрі розміщені 5 басейнів, серед яких три відкритих, критий басейн і джакузі. В термальні басейни із свердловини вода потрапляє вже з температурою від +29° С до +39 ° С. Хімічний склад і температура визнають термальну воду, як — гарячу кремнієву гідрокарбонатну натрієву, середньої мінералізації.
За своїми унікальними якостями вона схожа до 3 термальних вод чеського, німецького та французького курортів.
Як показують дослідження лікувальна вода позитивно впливає на травну систему, допомагаючи лікувати гастрити, гепатити, панкреатити, коліти, тощо. Також може допомогти в лікуванні подагри, ожиріння та цукровому діабеті.
Крім спа-центру в комплексі є сад, лобі – бар і піцерія.

 

Адреса: Закарпатська область, Ужгородский р-н, село Барвінок
Де зупинитися: в готелі-ранчо «Золота гора»

 

5. «Деренівська купіль», с.Нижнє Солотвино


Посеред ландшафтного парку в Нижньому Солотвино знаходиться сучасний апарт-готель “Деренівська Купіль”, в якому є SPA-комплекс «Срібні Терми». Комплекс розташований на місці популярного ще з 17 ст. термального курорту, на який приїжджали лікуватися з Європи. Саме в SPA-центрі розміщений напіввідкритий басейн з термальною водою «Закарпатська 2». Термальна вода з температурою +45 °С добувається з свердловини глибиною 640 м і охолоджується до +34 ° С. Вона містить життєво необхідні елементи, серед яких – бор і кремній.
Лікувальна вода добре впливає при захворюваннях:

  • опорно-рухового апарату
  • серцево-судинної системи
  • дихальної і ендокринної системи

Також цілюща вода допомагає при лікуванні безпліддя, очищає та омолоджує шкіру і весь організм від шлаків. Багата кремнієм вода поліпшує кровообіг, знижує тиск, розслабляє і заспокоює нервову систему. А гідромасаж в термальній воді в закритій частині басейну відновлює життєві сили і дарує бадьорість.
Крім цього спа-курорт має відкритий басейн з аква-баром, різні сауни і ресторан з фіто-баром. Гостям безкоштовно надається користування спа-зоною, бюветом і одна консультація лікаря.

 

Адреса: Закарпатська область, с. Нижнє Солотвино
Де зупинитися: в Апарт-готелі “Деренівська Купіль”


6. Туристичний комплекс “Теплі води” с.Велятино

Більше 20 років тому в селищі Велятино на базі термального джерела, що бере початок під горою Олексинець, відкрили туристичний комплекс “Теплі води”. Завдяки лікувальним властивостям термальної води, це місце стало швидко популярним в Закарпатті і в Україні. Зараз комплекс дає можливість оздоровитись в термальних басейнах і ваннах, мінералізація води в яких вища в 33 рази, ніж в морській воді. Термальні води курорту, насичені бромом і йодом, хлоридно-натрієві, добуваються з майже кілометрової глибини і мають температуру до +60 °С. Потім вода охолоджується до температури +36-38 С°. Зараз тут відкриті три великих басейни і ванни з термальною водою. Лікувальна вода застосовується при захворюваннях:

  • опорно – рухового апарату
  • серцево – судинної систем
  • нервової системи
  • ендокринної системи
  • органів дихання (не туберкульозного характеру)
  • жіночих органів

Рекомендований курс лікування складається з 10 -12 ванн.
Комплекс “Теплі води” має на території облаштовані зони відпочинку, дитячий майданчик, кафе і піцерію.
 

Адреса: Закарпатська обл., Хустський р-н, с.Велятино, вул.Санаторна, 2
Де зупинитися: в готелях Хуста

 

7. Навчально-спортивна база «Закарпаття», м. Берегово

Басейн з термальною водою, яка має температуру до 40°C був відкритий ще 50 років тому. Термальна вода добувається із глибини більше тисячі метрів, а потрапляє вода у басейн з гейзера, що має 1, 5 км. Вода в басейні добре насичена йодом, бромом, має хлоридно- натрієвий склад. Великий басейн сягає 50 метрів довжини, глибини — до 4 метрів, а поруч є 2 невеликих дитячих басейни з меншою глибиною. Оскільки температура води в відкритому басейні не змінюється, тут можна лікуватися в різні сезони. Якщо немає протипоказань, термальна вода допомагає при захворюваннях опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи та урологічних хворобах. Лікувальна вода має заспокійливі властивості при розладах нервової системи, а також допомагає в зміцненні імунітету. Шкода, що при таких лікувальних властивостях термального басейну, на базі немає розвиненої інфраструктури і належного сервісу.
 

Адреса: Закарпатська обл., м. Берегово, вул. Корятовича 1, ТОВ “Рекреаційно-спортивна база “Закарпаття”.
Де зупинитися: в готелях Берегово

 

8.Санаторій «Боржава», село Довге

Санаторій «Боржава» — бальнеологічний курорт, що має комплекс з п'яти гарячих джерел, басейни з гідромасажем. Тут можна пройти лікування в гейзерних ваннах, мінеральними водами та оздоровлення спа-процедурами.
Для зовнішнього застосування в санаторії використовується термальна вода “Теплиця”, яка найбільше допомагає в лікуванні захворювань опорно-рухового аппарата. “Теплиця” з температурою 39 ° С може нормалізувати м’язовий і судинний тонус, знизити артеріальний тиск. А також термальні ванни сприяють підвищенню імунітету, мають протизапальні і болезаспокійливі властивості.
Лікування термальною водою рекомендується в санаторії в таких випадках:

  • захворювання опорно-рухового апарату;
  • захворювання периферичних судин;
  • серцево-судинні захворювання;
  • захворювання ендокринної системи та обміну речовин

Протипоказання в застосуванні лікування термальними водами визначається лікарями.
Крім цього в санаторії можна проходити лікування:

  • іпотерапією
  • аквагімнастикою
  • мінеральними водами “Кушницькою”, “Олегівською” і “Боржавською”

В Боржаві проводиться синглетно-киснева терапія, аромотерапія, гідротерапія, гірудотерапія, гідрокінезотерапія, фітобочка, мінеральні ванни з різноманітними настоями трав, різні види масажу та спа-ванни.

 

Адреса: Закарпатська область, Ужгородский р-н, село Довге
Де зупинитися: санаторій «Боржава»

 

9. Гаряче джерело, село Генічеська Гірка

Балнеологічна лікарня “Гаряче джерело”, яка відкрита в 1980 р., працює на основі термального джерела з температурою води 40-42°С, що береться з підземного озера глибиною майже 1600 м (неподалік Арабатської Стрілки). В своєму складі лікувальна вода має слабколужний склад та збагачена мінералами, бромом, йодом і хлоридом натрія. Ці якості води не поступаються лікувальним водам на термальному курорті Угорщини — Сечени, “Блакитною Лагуною” в Ісландії або ж в австрійських Купальнях в Баден-Бадені.
Лікувальна вода допомагає нормалізації стану при багатьох проблемах, серед яких : вегето-судинні дистонії, хвороби опорно-рухового апарату, проблеми із шкірою. А також вода з термального джерела лікує захворювання сечостатевої системи, периферичних судин, хвороб ендокринної системи.
В водолікарні можна пройти:

  • водно-натрієві ванни
  • підводне витягування хребта
  • класичний масаж

Лікування тут проводиться амбулаторно, а варіанти проживання з повним пансіоном, можна знайти в готелях та приватних садибах селища.

 

Адреса: Херсонська область, Генічеський район, с. Генічеська Гірка, вул. Набережна, 60
Де зупинитися: в готелях Генічеської Гірки

Читати ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
29.09.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Термальні басейни України
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)