Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Найстаріші готелі світу, які вас вразять

Найстаріші готелі світу, які вас вразять

Готелі бувають не тільки місцем, де можна зупинитися під час мандрівки, а й старовинними будівлями із багатою історією. Серед таких давніх готелів в світі є ті, що занесені в книгу рекордів Гінеса, тому що їх вік понад 1000 років. Сьогодні hotels24.ua розповість про найстаріші готелі світу, які вас вразять.

Найстаріші готелі світу, які вас вразять

Nishiyama Onsen Keiunkan, Яманасі, Японія (заснований в 705 р.)

Найстаріший спа-готель в світі знаходиться в Японії в поселенні Хаякава в префектурі Яманасі на острові Хонсю. Від столиці країни Токіо до готелю можна дістатися за півтори години. Готель збудував Фуджівара Махіто на гарячих джерелах понад 1300 років тому і до нашого часу 52 покоління його нащадків продовжують тут господарювати. В давнину в готелі зупинялися видатні самураї, такі, як перший сьогун Японії Токугава Іеясу і 46-ий імператор Коукен, що приїжджали сюди відпочити на термальних джерелах. Зупинитися гості можуть в одному із 35 номерів з гарними видами на річку і гори, які оформлені в японському стилі, де мінімалізм поєднаний з сучасними зручностями. Деякі номери облаштовані малими басейнами на відкритому повітрі. Готель має затишні ресторани з традиційною кухнею і панорамними вікнами, а також сауну, відкриті та закриті басейни з термальними водами та гарну облаштовану територію. А візитною карткою Nishiyama Onsen Keiunkan, як і в момент заснування — є гарячі ванни, які живляться підземними джерелами.


 

Zum Roten Bären, Фрайбург, Німеччина (заснований в 1120 р.)

Найстаріший готель Європи - Zum Roten Bären, збудований герцогами Церінгенами трьома століттями раніше заснування міста Фрайбург. Зовні рожевий готель (хоча з німецької назва перекладається, як «Червоний ведмідь») знаходиться поруч з воротами Швабенттора в старому місті Фрайбурга. Він має кілька поверхів з красивими холами і ліфтом, рестораном та добре збереженим старовинним винним погребом. Готель зміг пережити півсотні власників, ремонти, війни та революції, тому від старовинної будівлі залишилася лише певна частина. Номери тут не мають старовинного оформлення, а дуже сучасні.
Цікаво, що всюди в Zum Roten Bären можна побачити зображення ведмедя : на дерев'яних ручках дверей, на килимах, рушниках і навіть в подачі сніданку.

 

 Angel & Royal, Грантем, Англія (заснований в 1203 р.)


Готель Angel & Royal Hotel знаходиться в 10 хвилинах ходьби від центра британського містечка Грантем. Ще в XIII ст. він був прихистком для братства тамплієрів, а пізніше тут зупинялися семеро королів, серед яких були Карл I та Річард III. Тепер в добре відреставрованому готелі можна поселитися в одному із 29 номерів, які виконані в стилі модерн, а також дізнатися в холі готелю про його багату історію. І хоча тут немає ліфту, готель вражає старовинними затишними зонами відпочинку, баром з каміном і гарним рестораном. Це місце дуже популярне для проведення різних свят, особливо весільних банкетів.
Крім цього Angel & Royal Hotel пропонує гостям сучасні зручності: кілька конференц-залів, відкритий басейн, поле для гольфу і бібліотеку.

 

4. Orso Grigio, Сан-Кандідо, Італія (заснований в 1300 р.)

Один із найстаріших готелів Італії — Orso Grigio, знаходиться в центрі міста Сан-Кандідо недалеко від Площі Св. Михаїла і Церкви святого Михаїла. Виявляється, що відкритий в 1300 році готель називався «Grauer Bär» («Сірий ведмідь»), а саме місто належало тоді Австрії. А після Першої світової війни ці місця відійшли до Італії, а назву готелю просто перевели на італійську. В момент заснування, готель був призначений для розміщення купців і дворян, що приїжджали на ринок в Ронцоне. А під час війни тут навіть був розміщений військовий госпіталь. Зараз Orso Grigio, яким керує сім'я Ладінсер, пропонує гостям 28 комфортабельних номерів, що виконані в заміському, сучасному або історичному стилі. В ресторані можна можна спробувати страви італійської кухні, в лаунж барі — смачну каву та коктейлі. Щоранку гостям безкоштовно сервірують сніданок “шведський стіл”. Серед додаткових послуг: бізнес-центр, хімчистка, дитяча ігрова кімната, вихід до лижної траси. А для оздоровлення при готелі є спа-ванни і сауни.

 


 

Pod Roza, Краков, Польша (заснований в 1399 р.)

Перший готель Кракова Pod Roza знаходиться в центрі Кракова в старовинному палаці епохи Відродження, власниками якого була родина Проспера Провани. На початку XIX ст. із палацу зробили готель і після цього тут зупинялись різні знаменитості, серед яких були композитор і піаніст Ференц Ліст і письменник Оноре де Бальзак. Гостям пропонуються 57 номерів з сучасними ванними кімнатами, супутникове телебачення і бездротовий доступ в інтернет.
Pod Roza має два конференц-зали, які знаходяться в підвалі, фітнес-центр, а також сауну з панорамними вікнами на верхньому поверсі. Тут є номери для гостей з обмеженими фізичними можливостями. В готелі можна відпочити і спробувати традиційні страви польської кухні в однойменному ресторані під заскленим атріумом або насолодитися італійськими стравами в ресторані Amarone. Недалеко розміщені відомі історичні пам'ятки Кракова — базиліка Св. Марії, Ринкова площа і замок Вавель.
Родзинкою готелю Pod Roza є напис латинською мовою на фасаді: “нехай цей будинок стоїть до тих пір, поки мураха не вип'є воду з океану, а черепаха не обійде земну кулю".

 


 

La Couronne, Золотурн, Швейцарія (заснований в 1418 р.)

Готель La Couronne — один з найстаріших готелів Швейцарії, був відкритий в 1418 році в центральній частині міста Золотурн. Готель, збудований в стилі бароко і дуже схожий на Палац французького Версалю, своїм розкішними номерами приваблював аристократів з усієї Європи. Зараз тут можна поселитися в 28 просторих номерах з вишуканими меблями та усіма зручностями, з вікон яких видно один із головних соборів міста — собор Святого Урсена. В готелі є багато чого французького — починаючи із фасаду, старомодної атмосфери, страв в ресторані і, закінчуючи гарним садом. А ще La Couronne відомий тим, що в 1811 році в ньому зупинялася кохана Наполеона — чарівна Жозефіна.
Поряд з готелем знаходиться Музей природи, а до залізничного вокзалу Золотурна можна дійти всього за 3 хвилини.

 

 

Готель Жорж, Львів, Україна (заснований в 1797 р.)


Найстаріший готель України — готель Жорж заснований в 1797 році. Тоді гостинний двір називався “De La Rus” і з'явився він на місці найкращого на той час на Галичині ресторану “Під трьома гаками”, де до цього був шлюз. Пізніше ласником готелю Жоржом Гоффманом був закладений сад, в'їзні брами, театральний зал і навіть альтанки і павільйони і альтанка біля річки. Наприкінці 19 ст. готель вирішили розбудувати і назвати на честь власника — Жорж. Розкішний готель в стилі неоренесансу будувався по проектам віденських архітекторів, що створили Одеський Оперний театр. Новий готель Жорж високого класу був відкритий 1901 року. Вже тоді крім оригінальних статуй і рельєфів, що прикрашали готель, тут було центральне опалення, електричний ліфт, телефон і цілодобове водопостачання. А ще при готелі були ресторан, кав'ярня, перукарський і парфюмерний салон, книжковий магазин, власна винарня. В Жоржі проводилися бали, звані вечори та зібрання української й польської інтелігенції. Серед відомих гостей тут зупинялися: Оноре де Бальзак, Етель Ліліан Войнич, Йоганес Брамс і Ференц Ліст.
На сьогоднішній день готель пропонує понад 80 номерів різної категорії з прекрасними панорамними видами на центральні вулиці Львова, бар і ресторан. І до цих пір Жорж вражає вишуканістю і неповторною старовинною атмосферою.

 


Читати ще:

  

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
22.09.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Найстаріші готелі світу, які вас вразять
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)