Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Найкрасивіші водоспади України

Найкрасивіші водоспади України

В нашій країні є декілька десятків водоспадів, які вражають своїми дивними каскадами і ваблять своєю красою тисячі туристів. Сьогодні hotels24.ua підготував добірку найкрасивіших водоспадів України.

Найкрасивіші водоспади України

Манявський водоспад

Один із найбільших водоспадів України — Манявский водоспад, знаходиться і гірському масиві Карпат на Івано-Франківщині. Вода тут спадає з висоти 20 м в маленьке озеро, по кількох каскадах і при цьому ділиться на дві частини. Навкруги багато зелені і старих ялинок, які створюють природній затишок і красу біля водоспаду. Недалеко знаходиться старовинний Манявський скит, екскурсії до якого є дуже популярними. Дістатися сюди можна за півгодини на автобусі від селища Богородчани.

Де знаходиться: с. Манява, Богородчанський р-н, Івано-Франківська обл.
Де зупинитися : в готелях Івано-Франківщини

Водоспад “Воєводин”

Водоспад “Воєводин” знаходиться в Державному заказнику “Соколині скелі” на Закарпатті. З висоти 24 м гірські потоки по багатьох каскадах падають вниз, а далі голосно вливаються у річку Шипіт. Вважається, що водоспад утворився після того, як в цих місцях був сильний землетрус. Після нього в скелях утворилася тріщина, що ділить воду на 2 потоки, які з гуркотом зриваються вниз. І хоча до Воєводина важче дістатися, ніж до відомого водоспаду Шипіт, це диво природи того варте.


Де знаходиться: с. Тур’я Поляна, Перечинський р-н, Закарпатська обл.
Де зупинитися : в готелях Перечина

Водоспад “Скакало”

Невеликий водоспад “Скакало”, знаходиться неподалік селища Чинадієво в урочищі Нижнє Грабовище на Закарпатті. Водоспад, який складається з трьох каскадів, розміщений на місці виверження вулкану. Гірські струмки, що з'явилися від річки Синявки стрімко скачуть по насипам каміння і саме через це отримав свою назву чотирьохметровий Скакало. Дістатися сюди можна за 40 хвилин пішки маркованим стежкам Щоб побачити цей невеликий і казковий водоспад, треба пройти 40 хвилин пішки маркованою стежкою по гарному буковому лісу.
 

Де знаходиться: смт. Чинадієво, Мукачівський р-н, Закарпатська обл.
Де зупинитися : в готелях Чинадієво

Водоспад “Пробій”

Один з найкрасивіших і найпопулярніших водоспадів Карпат — Пробій, знаходиться в знаменитому курортному місті Яремче. Пробій, який утворився на оспіваній річці Прут, раніше мав висоту аж 25 метрів. Зараз потоки падають каскадами із восьмиметрової висоти, проте при цьому такий гуркіт, ніби вода закипає. Побачити всю красу Пробію можна з пішохідного мосту над ним, який розміщений біля знаменитого сувенірного ринку Яремче.
А ще цікаво подивитися на стрімкі води дивного водоспаду можна з підвісної переправи.

 

Де знаходиться: м. Яремче, Івано-Франківська обл.
Де зупинитися : в готелях Яремче

Джуринський водоспад


Один із найвідоміших водоспадів Західної України— Джуринський, знаходиться на річці Джурин, що на Тернопільщині. Водоспад називають також Червоногородським, завдяки розташованому неподалік Червоногородського замку. За легендами, в давнину, турки взявши в облогу фортецю, змінили русло річки, щоб залишити місто без води, і таким чином тут з'явився прекрасний водоспад. Зараз в повноводному та широкому водоспаді висотою 16 метрів і шириною майже 20 метрів, вода спадає трьома каскадами. Красу цього потужного водоспаду не передати словами, краще все побачити самому.
 

Де знаходиться: с. Нирків, Заліщицький р-н, Тернопільська обл.
Де зупинитися : в готелях Тернопільщини

 

Вільнянський водоспад

Виявляється, що водоспади є не тільки в Карпатах, а і інших куточках України. Один із таких — Вільнянський водоспад, який утворився штучно після спорудження дамби в селі Дерезівка, на річці Вільнянка, що в Запорізької області. Звичайно, порівняно з потужними карпатськими водоспадами, Вільнянський зовсім маленький та ще створений штучно, але його важко відрізнити від природних водоспадів. Зараз вода тут спадає із висоти в 4 метри, а раніше було на кілька метрів вище і потоки сильніші. Дістатися сюди можна автобусом і маршрутним таксі від Вільнянська чи Запоріжжя, а далі пройти пішки.
 

Де знаходиться: с. Дерезівка, Вільнянський р-н, Запорізька обл.
Де зупинитися : в готелях Запоріжжя

Черницький водоспад

Черницький водоспад знаходиться в мальовничому в урочищі Черник села Зелена, що на Івано-Франківщині. Водоспад, який живиться водами гірської річки Черник, має два каскади і загальну висоту 8 метрів. На першій частині потоки води спадають з висоти 3 метри, а в нижній частині — з п'яти. Дістатися до водоспаду можна від старовинного дерев'яного мосту села Черник по гарній стежці. До того ж є можливість помилуватися кожним каскадом Черницького водоспаду окремо.
 

Де знаходиться: ур. Черник, с. Зелена, Надвірнянський р-н, Івано-Франківська обл.
Де зупинитися : в готелях Івано-Франківська

Водоспад “Поріг ревучий”

Дивовижний штучний водоспад “Поріг ревучий” знаходиться на Монастирському острові у місті Дніпро. Водоспад, що має висоту 17 метрів, а ширину — 20 метрів, відкрили 5 років тому, недалеко від найбільшого в Україні пам’ятника Т. Шевченку. Раніше тут був найстрашніший поріг Дніпра — Ревучий (Ненаситець) і найбільший на Дніпрі водоспад, висотою в 7 м, з таким сильним потоком води, що не замерзав взимку, а шум його було чути до 20 км. Тільки козаки вміли оминати це страшне місце, знаючи певні місця і маючи свій “козацький хід”.
Поріг Ревучий зник в минулому сторіччі після запуску Запорізької ГЕС. В пам'ять про хоробрих запорізьких козаків і створили декоративний водоспад, який став одним із найпопулярніших місць у Дніпрі. Працює Поріг ревучий переважно в вихідні дні влітку.
 

Де знаходиться: Монастирський острів, м. Дніпро, Дніпропетровська обл.
Де зупинитися : в готелях Дніпра

Водоспад “Кам’янка”

Водоспад “Кам'янка” знаходиться в національному природному парку “Сколівські Бескиди”, недалеко від села Дубина на Львівщині. Водоспад утворився серед гірських скель, поділений на 2 частини і спадає з висоти близько 6 метрів до однойменної річки Кам'янки. Біля водоспаду є можливість відпочити на облаштованих місцях і побувати на оглядових майданчиках.
Дістатися до Кам'янки можна із селища Сколе, від залізничного вокзалу відстань складатиме близько 10 км. А зайти до парку «Сколівські Бескиди»можна за символічну плату.
На півдорозі до водоспаду можна потрапити до цілющого джерела, в якому вода подібна до знаменитої “Нафтусі”, а трохи далі від водоспаду розташоване загадкове озеро Журавлине з дивним острівцем посередині, яке ще називають “мертвим”.

 

Де знаходиться: с. Кам’янка, Сколівський р-н, Львівська обл.
Де зупинитися : в готелях Сколе


Водоспад “Вчелька”


Єдиний водоспад на Житомирщині — “Вчелька” знаходиться в урочищі Шумськ поблизу села Сінгури. Водоспад складається з кількох каскадів, висота яких до 10 метрів і ширина — до 40 метрів. Водоспад з`явився завдяки зведенню дамби гранітними глибами на водосховищі, до того ж вручну. В 100 метрах розташована тридцятиметрова “скеля Крашевського”, названа на честь польського письменника Юзефа-Ігнація Крашевського. Сам водоспад дуже гарний, має свою сумну історію і приваблює до себе багато туристів, хоча досі не визнаний геологічним пам'ятником. Дістатися сюди можна пішки від села Сінгури за 1,5 години.

Де знаходиться: ур. Шумськ, с. Сінгури, Житомирська обл.
Де зупинитися: в готелях Житомирщини

 Бажаємо вам гарних подорожей! А  hotels24.ua допоможе вам забронювати готель!

Читати ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
27.09.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Найкрасивіші водоспади України
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)