Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Відпочинок з дітьми на о. Крит: кращі пляжі, готелі та розваги

Відпочинок з дітьми на о. Крит: кращі пляжі, готелі та розваги

Коли починається сезон відпусток, а в сім`ї є маленькі діти, то місце відпочинку має бути комфортним, безпечним і з веселими розвагами. Саме такий сімейний відпочинок пропонують на грецькому острові Крит. Чому саме тут? Все просто: переліт на Крит швидкий і легкий, клімат м`який і корисний для здоров`я, пляжі, що простягаються на тисячі кілометрів, гарні і зручні, готелі, яких навкруги дуже багато, мають хороші сімейні номери. А ще, дуже смачна кухня, тепла і привітна атмосфера - все сприяє комфортному відпочинку.

Відпочинок з дітьми на о. Кріт: кращі пляжі, готелі та розваги

Коли краще їхати з дітьми на Крит

Крит має найдовший курортний сезон: тепло тут починається ще в квітні і продовжується аж до листопада. Найкраще для відпочинку з дітками підходить травень, червень або вересень - місяці, коли немає великої спеки. В травні острів вразить своїми квітучими деревами, а море матиме +20°С, в червні вже тепліше море, вода прогрівається до +23°С, а вересень і жовтень порадують справжнім “оксамитовим сезоном” і морем з температурою води +25°С, та +23°С.

Який курорт краще підійде для відпочинку

Острів складається із 4-х префектур : Іракліон, Ретімно, Ханія та Ласіті. В кожній із них можна знайти гарне місце для сімейного відпочинку, з підходящими пляжами, дитячим меню, наявністю басейнів, аквапарку та інших розваг.
В регіоні Іракліон гарні піщані пляжі в Херсонісосі та Мальї. Проте Херсонісос хоч і має немало готелів з дитячим меню і розвагами, та це - один із тих галасливих курортів світу, що популярні своїми нічними клубами, дискотеками, вечірками до ранку. А на курорті Малія досить сильний вітер і високі хвилі, що не підходить для дітей.
В регіоні Ханія можна вибрати Георгіопуліс, в якому є піщані пляжі із зручним спуском в воду і досить широкими відрізками з маленькою глибиною та курорт Ханія - місто, в якому найбільше зелені, величезні пляжі з білосніжним піском і мілководдям.
В області Ретімно підійде Балі - невелике селище з пляжами, схованими від вітрів в бухтах, завжди спокійне море, дуже чиста і тепла вода.
Регіон Ласіті пропонує більш спокійній курорт-Агіос Ніколаос, де пляжі з мілким піском і блакитною водою і можна довго гуляти по мальовничим пагорбам.

Розваги

З трохи старшими дітьми можна побувати на острові-вулкані Санторіні чи поїхати в Кноський палац в Іракліоні або в легендарну печеру Ласіті, де за грецькою міфологією народився Зевс.
Для зовсім маленьких мандрівників найкращими розвагами будуть поїздки в аквапарк, океанаріум, Музей еволюції людини чи просто ігри на дитячих майданчиках.
Найближчий аквапарк Star Beach знаходиться в Херсонісосі на березі моря і працює з квітня по жовтень. Головною родзинкою його є безкоштовний вхід і Wi-Fi доступ, за квиток на весь день за дітей від 5 років доведеться заплатити 8 євро. Дитяча зона складається із трьох басейнів і майданчика, а навпроти розміщений один із 3-х пляжів.

Аквапарк Star Beach в Херсонісосі

 Аквапарк Star Beach в Херсонісосі

В першому басейні можуть плавати малюки і трохи старші дітки, в другому, дуже довгому - багато невеликих і чудернацьких мостиків, а третій - це дитяче містечко з великою кількістю гірок. Між басейнами влаштована великий дитячий майданчик, на якому дітям дуже подобається. На території також є готель і декілька ресторанів та барів.


Додатково можна покататися на водних скутерах, “бананах”, стрибнути з парашутом чи із “тарзанки”. Для дорослих пропонується : бассейни із джакузі, спа-центр, масажний кабінет, а також ввечері можна побувати на “пінній вечірці”. До речі діти від такого дійства будуть просто в захваті.
Біля курорту Ханія можна побувати в аквапарку Limnoupolis, що розташований в парковій зоні і вражає велетенськими гірками. На території в 10 тис.кв.м розміщені різні гірки, великий басейн, 2 річки, стіна для заняття альпінізмом, дитячий басейн і дитяче містечко, а також 4 бари і ресторан. Вартість одного дня в аквапарку для дітей від 4 до 12 років -18 євро, а дітям до 4 років і дорослим після 60 років - безкоштовно.


Гарно провести час з дітками можна в найбільшому аквапарку Water City, що недалеко від Іракліона, в найстарішому водному містечку Acquaplus, що недалеко від Херсонісоса або ж в пляжному клубі Baja beach club, недалеко від курорту Ретімно.

аквапарк  Limnoupolis

Аквапарк Limnoupolis, Ханія

Рухаючись на схід від столиці Криту - Іракліону, можна потрапити до океанаріуму CRETAquarium, що знаходиться недалеко від селища Гувес. Будівля океанаріуму виглядає, як великий корабель і зачаровує з першого погляду, а 37 резервуарів всередині наче відкривають природній вигляд морського дна.
Тому і дітям, і дорослим здається, що потрапили саме на дно біля острову і навкруги стільки цікавих морських жителів. Квиток до такого підводного царства для дітей від 5-17 років коштує 6 євро, робити фото, а також отримати карту пам`яток, маршрутів провінції Херсонісос можна безкоштовно.

Океанаріум CRETAquarium

Океанаріум CRETAquarium

Недалеко від Іракліона на плато Ласіті, розташований невеликий музей HOMO SAPIENS, де дітям буде цікаво побачити еволюцію людини з давніх часів. Тут багато історії, легенд, грецької міфології та можливість для малечі побачити незвичні пам`ятники космосу або спробувати змолоти хліб. Вхідний квиток обійдеться в 3 євро, а в подарунок можна отимати гарну листівку.

Музей HOMO SAPIENS
 

Музей HOMO SAPIENS

 Де оселитися з дітьми

На Криті немало готелів, що орієнтовані на сімейний відпочинок, тобто в сервіс включені:послуги няні, зони для годування діток та забезпечення розваг малечі та підлітків.
Звичайно найбільше таких та інших послуг можна отримати в п`ятизіркових і чотирьохзіркових готелях
Серед найновіших люксових готелів є готель мережі Grecotel - Caramel Grecotel Boutique Resort, розташований поблизу старовинного порту Ретімнон. Розкішний готель, прикрашений орхідеями, облаштований прісними басейнами, має пляжі з піском карамельного відтінку. Для дітей пропонується : дитяче кафе, відвідування якого дітям до 12 років безкоштовне, унікальне дитяче меню, заняття на станції водного спорту, різні розваги, а також дитяче містечко Grecoland із конкурсами, активними іграми і творчими заняттями для старших дітей.
Caramel Grecotel Boutique Resort

Caramel Grecotel Boutique Resort

В західній частині курорту Панормо, знаходиться Club Marine Palace & Suites, що має власний пляж, 6 басейнів, аквапарк з гірками і фонтаном також тут є дитячий клуб і харчування по системі “все включено”.
Серед готелів економ-класу можна знайти такий, де буде хороший сервіс, басейн та дитячий клуб.

Готель Dessole Malia Beach, Херсонісос

Готель Dessole Malia Beach, Херсонісос

Наприклад, в Малії добре підходить для сімейного відпочинку Dessole Malia Beach , в Агіос Ніколаос хорошим варінтом буде Almiros Beach Hotel, з пологим піщаним пляжем, гарним харчуванням та ігровим майданчиком для дітей. Для зовсім маленьких мандрівників підійде, наприклад, Lyttos Beach , до якого їхати 15 хв від аэропорту Іракліона. Серед варіантів із водними розвагами і системою All Inclusive: Petra Mare, Star Beach Village та Stella Village.
І взагалі, не дарма кажуть, що в Греції є все, просто треба гарно пошукати.

Читайте ще:

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
13.06.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Відпочинок з дітьми на о. Крит: кращі пляжі, готелі та розваги
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)