Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Що потрібно знати про перетин кордону з дітьми?

Що потрібно знати про перетин кордону з дітьми?

Безвізовий режим з Європою надав громадянам нашої держави право вільно пересуватися країнами шенгенської зони. При цьому обов’язковою умовою будь-якої подорожі є наявність біометричного закордонного паспорта. «Що потрібно знати про перетин кордону з дітьми?» — на це питання Ви знайдете відповідь у статті від Hotels24.ua.

Що потрібно знати про перетин кордону з дітьми?

Відповідно до законодавства української держави, дітей, яким ще не виповнилося шістнадцяти років, під час перетину кордону мають супроводжувати батьки або опікуни. Якщо дитина планує перетин кордону самостійно, вона має мати нотаріальний дозвіл від обох батьків.

В ньому зазначаються:

  • країна, в яку вона прямує;
  • мета подорожі;
  • термін поїздки;
  • особи, які супроводжують.

Що потрібно знати про перетин кордону з дітьми?

Фото взяте на сайті: www.momondo.se

Якщо один із батьків неповнолітньої дитини проживає за кордоном, згода має бути завірена в консульських установах Міністерства Зовнішніх Справ України. Отримання судового рішення – досить складна процедура, котра займає більш тривалий період часу. Часто – це єдиний шанс, щоб поїхати дитині за кордон.

Згода батьків на вивіз дитини за кордон не потрібна, коли в наявності є наступна документація:

  • Свідоцтво про народження, яке видається органами РАЦСу. Мають бути вказані відомості про батька відповідно до частини 1 статті 135 Сімейного кодексу України.
  • Судове рішення, яке дозволило вивіз дитини з території української держави за кордон.
  • Судові рішення, згідно з якими один з батьків визнаний недієздатним або зниклим без вісти.
  • Рішення суду про позбавлення батьківських прав.
  • Свідоцтво про смерть одного з батьків, котрий є іноземцем.
  • Документ, підтверджуючий те, що батько не сплачує аліменти.

В 2018-ому році передбачені нові правила, за якими дитина може виїхати за кордон, не маючи нотаріального, судового рішення. В Сімейний кодекс України, а саме в статтю 157, було внесено зміни.

Що потрібно знати про перетин кордону з дітьми?

Фото взяте на сайті: classomsk.com

Відповідно до них, один з батьків, з котрим, згідно судового вироку, проживає дитина, може самостійно приймати рішення щодо виїзду своєї дитини тимчасово за кордон з метою навчання, відпочинку або для проходження лікування (має бути довідка, видана виконавчою службою, що другий з батьків не виплачує аліменти і сума заборгованості перевищує сукупний розмір відповідних платежів за період – шість місяців). Додаткових судових рішень, які дозволяють виїзд дитини за кордон, не потрібно.

Слід звернути увагу на те, що з 1 квітня 2018-ого року ряд держав почали не дозволяти в’їзд неповнолітньої дитини, дані та фотографія якої внесені до закордонних паспортів батьків (одного з них чи обох). Країни вимагають наявності у дитини окремого паспорту. Отож, плануючи поїздку, варто заздалегідь з'ясувати всі умови в'їзду до закордонної країни.

Що потрібно знати про перетин кордону з дітьми?

Фото взяте на сайті: maminy-sekrety.ru

Відтепер, батькам потрібно буде оформляти паспорт для дитини, якщо вони в майбутньому планують мандрівки за кордон. Відповідно до нових правил, діти зможуть виїхати за кордон лише маючи власний документ. Закордонний паспорт можна буде оформити з моменту народження дитини. Він видається строком на чотири роки. А от підліткам, яким виповнилося шістнадцять років, паспорт видається на десятирічний термін. Після закінчення строку його дії, потрібно буде оформляти новий.

Подорожуйте країнами Європи з дітьми та насолоджуйтесь приємними моментами відпочинку! Перед поїздкою, забронюйте готель!

Читайте ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
27.04.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Що потрібно знати про перетин кордону з дітьми?
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)