Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Кар’єри України, де вода, як на Мальдівах

Кар’єри України, де вода, як на Мальдівах

Іноді хочеться відпочити в якомусь дивовижному місці, де неймовірні пейзажі, наче в сні. Де смарагдові дерева здаються нереальними, а вода в водоймі, як на тропічних островах. Hotels24.ua підготував добірку кар'єрів України, де вода, як на Мальдівах.

Кар'єри України, де вода, як на Мальдівах

 Радванський кар’єр, Ужгород

Радванський кар'єр розташований на околиці Ужгорода в кінці Вулканічних Карпат, а його блакитне озеро вабить сюди різних туристів. Камінь з кар’єру за часів Австро-Угорщини добувало одне з найбільших підприємств, яке займалось видобутком граніту. В час перебування під Чехословаччиною, роботи в кар’єрі продовжилися і перспективи його розвитку були досить оптимістичні. Всередині минулого століття Радванське кар’єроуправління розширювалось завдяки відкриттю нових кар'єрів по всій області. В 70-х роках роботи в кар'єрі зупинились, і після цього з'явилися легенди, що більшість будівель Ужгороду будувалися з цього каменю - серед яких набережні, Ужгородська фортеця, старі храми. Дивовижне озеро унікальне не тільки кольором, а й тим, що нерівномірно прогрівається - зверху температура води може бути більше 20 °C, а через кілька метрів вже на 8 °C менше. Не дивлячись на те, що пляж тут необлаштований і підприємство, що є його власником, не замовляє аналіз води, Радванський кар'єр — є дуже популярним місцем відпочинку для ужгородців і  гостей міста.

Як дістатися: їхати до району "Радванка".
Де зупинитися: в готелях Ужгорода

 

Озеро в Черепашинцях, Вінницька область

Більшість озер з блакитною водою розміщені на Правобережжі та на Чернігівщині, але є декілька кар'єрів на Вінниччині. Один з них — Вінницькі Мальдіви, знаходяться в селі Черепашинці Калинівського району Вінницької області. Черепашинский кар'єр- це майже кругле озеро бірюзового кольору оточене деревами і кущами, деякі з яких ростуть з води, що лише підкреслює яскравий колір води. Весь пейзаж дійсно нагадує тропічні острови, та ця краса не така безпечна. Глибина прекрасного озера до 100 м і дно досить кам'янисте з мілиною і підводними ямами, а берег з обривами до 8 м висоти. Хоча є частина піщаного пляжу з пологим входом у воду. Враховуючи, яка тут чиста вода і повітря, не дивно, що це місце швидко стало популярним у відпочиваючих і на вихідні тут яблуку нема де впасти.

Як дістатися: з Центрального автовокзалу Вінниці автобусом до Голубівки.
Де зупинитися: в готелях Вінниці

 

Блакитні озера в Чернігівській області

Блакитні озера знаходяться в селі Олешня Ріпкинського району в Чернігівській області. Раніше тут були піщані кар'єри, де видобували кварцовий пісок, з якого виготовляють скло. які з часом заповнилися водою, утворивши кілька неймовірних озер з дуже чистою водою. Найбільше озеро, яке своєю формою нагадує серце, займає аж 25 га і має близько 20 метрів глибини. Сотні тисяч туристів з усієї України, Білорусі, Польщі вабить сюди блакитна вода, наче в морі, яка прозора в усіх озерах. А ще тут можна оздоровитися унікальною глиною на Малому озері, що допомагає при захворюваннях суглобів і позбутися проблем зі шкірою та волоссям. Стосовно Середнього озера, то воно добре підходить для любителів рибалки. Тим хто полюбляє “полювання” на смачні лісові ягоди та гриби ці місця будуть до вподоби, адже в лісі навколо озер, достатньо малини, чорниць та ожини, а в грибний сезон, навіть рижики трапляються.
Біля Великого озера облаштовано дві зони відпочинку з пляжами, атракціонами, спортивними майданчиками, альтанками і баром. На автомобілі зручно сюди дістатися по асфальтованій дорозі, що прокладена серед соснового лісу.

 

Як дістатися: їхати з Чернігова до станції Грибова Рудня (близько години), далі пройти 1 км по гарній дорозі серед лісу.
Де зупинитися: в готелях Чернігова

Мигійський кар'єр (Миколаївська область)

Мигійський кар'єр знаходиться в селі Мигія в Первомайському районі Миколаївської області і входить до національного природного парку "Бузький Гард".
Багато років підряд в кар'єрі добували граніт, проте в якийсь момент він почав швидко наповнюватись водою, що робітники навіть не встигли забрати всю техніку. Всього за кілька днів все було затоплене водою, а вже через 20 років ці місця виглядають зовсім незайманими. Блакитна водойма, яку називають “радоновим озером”, має 40 м глибини і оточена крутими схилами. Вода тут дуже чиста і допомагає при захворюваннях шкіри, проте купатися тут можна не більше 10 хв — радон в великих дозах небезпечний для здоров'я.
Біля озера можна відпочити на невеликому пляжі, насолодитися краєвидами з оглядового майданчика, поруч є безкоштовні альтанки, кафе і є де залишити автомобіль. Влітку біля озера можна стрибнути в воду з тарзанки, кататися на катамаранах. Екстремали їдуть сюди займатися рафтингом на Мигійських порогах, а поряд є Висока гора, що вабить скелелазів.

 

Як дістатися: їхати автобусом чи поїздом до Первомайська, далі автобусом до Мигії.
Де зупинитися: в готелях Первомайська
                              в готелях Миколаєва

Пашинський кар'єр (Житомирська область)

Пашинський кар'єр знаходиться недалеко від міста Коростень в Житомирській області. Озеро овальної форми утворилося на місці колишнього гранітного кар'єру має 54 м глибини.
В озері дуже чиста вода, тому це місце полюбляють дайвери, які розповідають про безліч затоплених обривів і лісових посадок. Цікаво, що при зануренні взимку видимість набагато краща, ніж в теплу пору.
Від місцевих жителів можна дізнатися, що в блакитних водах навіть можна ловити рибу. А ще ці місця підійдуть для скелелазів, тому що скель і обривів тут вистачає.
Відпочити сюди приїжджають не тільки українські, а й іноземні туристи, яким до вподоби гарні краєвиди. Облаштованих пляжів біля озера немає, проте спокійний відпочинок в неймовірному місці — гарантований.

Як дістатися: потягом до Житомира, далі автобусом до Коростеня
Де зупинитися: в готелях Житомира

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
02.08.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Кар’єри України, де вода, як на Мальдівах
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)