Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Де покататися на лижах в Європі: гід по курортах

Де покататися на лижах в Європі: гід по курортах

Бажаєте провести прекрасний зимовий відпочинок, катаючись на найкращих гірськолижних курортах. Сьогодні hotels24.ua пропонує гід по європейським гірськолижним курортах, де можна покататися на лижах, сноубордах і побувати в справжній зимовій казці.

Де покататися на лижах в Європі

Австрія

Австрія — це країна, яка вважається королевою Альпійських гір, саме тут з'явилися перші гірськолижні курорти, лижні школи і все, що пов'язане з гірськими лижами. Хоча австрійські курорти знаходяться нижче, від швейцарських і французьких, завдяки льодовикам сніг тут тримається довго, а траси дуже доглянуті і зручні.
Всього гірських курортів в Австрії близько 800, які підходять, як для початківців і дітей, так і для професійних спортсменів. А ще тут багато великих зон катання, які поєднані одним скі-пасом. В деяких місцях є можливість придбати його з допуском на декілька курортів протягом тижня і за ціною близько 300 євро.
Крім гірськолижного відпочинку місцеві курорти пропонують туристам спортивні центри, спа-комплекси з термальними водами, а також розважальні заклади для дорослих і дітей. Певні курорти пропонують своїм гостям спеціальні картки, яка надає знижки навіть на скі-паси. Відпочинок в гірських Альпах Австрії можна провести весело та яскраво, незалежно від популярності і величини курорту.
 

Курорти:

  • Флахау — курорт з невисокими вершинами, має сніжні пушки, гарні траси, швидкі витяги. Тут проходять змагання з гірських лиж і сноуборду.
  • Бад Гаштайн— курорт, який має спа-центри з термальними джерелами, а між селищами ходить безкоштовний лижний автобус.
  • Зельден — один з популярніших курортів, де можна весело проводити час, також відомий своїми термами.
  • Заальбах — універсальний курорт, в якому є унікальна скі-сафарі
  • Зерфаус — новий курорт, підходить для сімейного відпочинку, а також відомий підземною канатною дорогою на повітряній подушці, яка нагадує метро)
  • Майрхофен — підходить для веселого молодіжного відпочинку, має найбільший гондольний витяг і безкоштовний лижний автобус між селищами.

Ski-pass: денний скіпас для дорослих коштує від 30 €
Як дістатися: з аеропортів в Відні, Інсбруці можна дістатися автобусами чи автомобілем до курортів.
Де зупинитися: в готелях Зелдена, готелях Майрофена, готелях Зерфауса, готелях Інсбрука.
Сезон: з грудня до квітня. Є місця, де можна кататися цілий рік.


Франція

Найкращими і найдорожчими гірськими курортами вважаються курорти Франції. Саме в французькому Шамоні започаткувалися Зимові Олімпійські ігри в 1924 р. Гірськолижні курорти в Франції, які розміщені в Альпах і на Піренеях, почали розвиватися пізніше, ніж австрійські і швейцарські. А зараз тут більше 70 гірських курортів, інфраструктура в яких розвинена більше, ніж в сусідів. Креативні французи придумали об'єднувати зони катання маленьких селищ і пропонувати туристам знижки. Курорти на Піренеях, а їх є біля 20, майже не поступаються сервісом тим, що в Альпах, при цьому ціни в них нижчі. Серед них варто відмітити Сен-Ларі, Котре і Гаварні.
Найвідоміші альпійські курорти — Шамоні, Куршевель мають безліч клубів, барів, магазинів і ресторанів, відзначених Мішленівськими зірками.
А ще у французів дуже популярні курорти сімейного типу, такі як Валь Торанс чи Шатель. Такі курорти мають лижну школу для дітей, дитячий садочок і, звичайно, безліч розваг для малечі та їх батьків.

Курорти:

  • Куршевель — найвідоміший і найдорожчий гірський курорт Франції, в якому широкі, доглянуті траси, що підходять початківцям. Курорт має безліч елітних готелів, клубів, магазинів, спа-центрів.
  • Шамоні — найстаріший, найпопулярніший і найбільший гірськолижний курорт Франції. Тут найкращі види на найвищу вершину Європи — Монблан. Єдиний курорт в Франції, що має залізничну дорогу і приймає в рік до 5 млн туристів.
  • Альп-д’Юэз — найбільший курорт французьких Альп, в якому буває більше 300 сонячних днів в році і називається “Сонячним островом”.
  • Валь-Торанс — один з найбільших курортів, який має саму довгу трасу для саней, сноупарк і льодовий іподром
  • Мерібель — прекрасний сонячний курорт з розвиненою інфраструктурою, де дітей до 5 років катаються безкоштовно.
  • Ізола 2000 — популярний курорт біля кордону Італії, в якому є все для гарного відпочинку і катання: великий сноупарк, розважальний центр, ресторани і бари. Тут можна придбати скіпас за півціни в зону для новачків.
  • Шатель — курорт, який розміщений поруч із швейцарським кордоном, вражає старовинною архітектурою і має декілька термальних джерел.
  • Порт дю Солей — один з двох найбільших лижних регіонів в світі, що об'єднує 8 курортів в Франції і 6 в Швейцарії.
  • Ле Же— невеликий курорт, що підійде для початківців і сімейного відпочинку. Тут проводиться багато тематичних святкувань і завжди весело.

Ski-pass: денний скіпас коштує від 35 €
Аеропорти: з аеропортів Женевы, Ліона, Ніцци можна дістатися до курортів автобусом чи скористатися послугами трансферу.
Де зупинитися: в готелях Шамоні Монблан, в готелях Ле Же, в готелях Шателя, готелях Валь Торанс
Сезон: з кінця листопада до квітня

Швейцарія

Швейцарія — країна, в якій найвищі гори, найчистіші озера, а ще дуже смачні сири і шоколад. Тут мирно співіснують люди різних національностей, 4 офіційні мови і всюди дружня атмосфера. Крім цього в швейцарських Альпах, в старовинних селищах розміщені близько 50 гірських курортів, куди мріють потрапити більшість любителів лижного спорту.
В Швейцарії, так само, як в Франції є курорти, з об'єднаними зонами катання, між якими ходять лижні автобуси і працює загальний скіпас. Серед найвідоміших таких зон — Чотири Долини, Порт дю Солей, Давос-Клостерс. В місцях розміщення льодовиків є можливість кататися цілий рік. А ще тут достатньо курортів, де крім основних трас можна потрапити на жовті траси, які сподобаються фрірайдерам.
Місцеві курорти пропонують різні варіанти розміщення, серед яких розкішні апартаменти в кращих спа-готелях і затишні альпійські шале. Кожен курорт пропонує різноманітні розваги для дорослих і дітей, а в чисельних ресторанах і барах можна насолодися традиційними стравами і напоями. До швейцарських курортів легко добратися — всього кілька годин автомобілем чи потягом від міжнародних аеропортів.

 

Курорти:

  • Церматт — один з найкращих і найрозкішніших курортів в світі з фешенебельними готелями, розкішними ресторанами і жвавим нічним життям. Дітям до 9 років тут надаються безкоштовні скіпаси, а до 16 — з хорошими знижками.
  • Саас-Фе — сонячний курорт з гарним снігом, з найдовшою санною трасою в Європі. Курорт має найвищий підземний фунікулер в світі, а також самий високогірний в світі ресторан, що обертається.
  • Санкт-Моріц — один із найдорожчих гірськолижних курортів, в якому найбільша кількість п`ятизіркових готелів, високий рівень сервісу, безліч вишуканих ресторанів та магазинів.
  • Давос — один із 12 кращих альпійських курортів. Це місто-курорт є найвищим в Європі. Відоме, завдяки проведенню тут Світового Економічного Форуму.
  • Вербье — курорт, який вважається столицею фрірайду. Також це місце, де полюбляють відпочивати аристократи Великобританії, Данії, відомі актори і співаки.
  • Кран-Монтана — один із відомих альпійських курортів, який вабить до себе лижників- початківців. А ще курорт вважається столицею гольфу в Європі. Виявляється, перший готель і високогірне поле для гольфу з'явилися тут в 19 ст.
  • Шампері — курорт, який знаходиться найближче до Женеви і розрахований на лижників середнього рівня. Має розвинену інфраструктуру, при цьому зберігає давні традиції альпійського селища.

Ski-pass: денний скіпас коштує від 43 €
Аеропорти: з аеропортів Цюриха і Женеви
Де зупинитися: в готелях Шампері, готелях Давоса, готелях Вербье, готелях Монтана, готелях Санкт-Моріца
Сезон: з кінця листопада до квітня

Італія

Італія славиться не тільки морськими курортами, а й гірськолижними теж. В цій сонячній країні є 60 гірських курортів, які доступніші, ніж в сусідніх Франції, Швейцарії і Австрії. При цьому тут неймовірні пейзажі, добре розвинена інфраструктура, багато історичних пам'яток і незрівнянна італійська кухня. Гірськолижні курорти в Італії діляться на курорти долини Валле Д'аоста і курорти в Доломітових Альпах. Самими сніжними вважаються : Червінія, Араба/ Мармолада і Кортіна Д'ампеццо. Зимові італійські курорти пропонують повноцінний відпочинок на будь-який смак з багатьма розвагами, спортивними центрами, можливістю купити багато різних товарів та оздоровитися в термальних комплексах. Італійці вміють відпочивати самі і влаштовувати своїм гостям неймовірні музичні і гастрономічні свята в чисельних ресторанах, кафе і клубах, нічних дискотеках. Дістатися до багатьох гірських курортів Італії досить легко, завдяки хорошій транспортній розв'язці.
 

 

Курорти:

  • Сестрієре — один із найвідоміших і жвавих курортів, що має досить складні схили. Тут є освітлені траси для вечірнього катання. На курорті в 2006 р. проходили змагання зимових Олімпійських Ігор.
  • Валь-Гардена — входить до переліку найкращих гірських курортів Італії, в долинах якого проходять етапи лижного Кубка світу.
  • Лівіньо — популярний курорт в Альпах, який крім гарних трас і сноупарку, має один з найбільших в країні, центр зимового відпочинку “Aquagranda” з басейнами, термами, спа-центром. Саме місто має статус “безмитної зони”, тому вважається “раєм” для шопінгу
  • Лімон П'ємонт —сучасний курорт з різними трасами і можливістю вибрати готель на будь-який смак і бюджет. Відомий також своєю близькістю до морських курортів Рівєри і Монте-Карло.
  • Альта-Бадія — відомий гірський курорт в Доломітових Альпах, який підходить для досвідчених лижників і сноубордистів.
  • Червінія — В Червінії обладнано близько 200 км трас, тому при бажанні можна розробити маршрути на весь час відпочинку, і вони жодного разу не повторяться! Це курорт для тих, хто приїхав за яскравими враженнями та італійським колоритом. Він ніби спеціально створений для галасливих інтернаціональних компаній.
  • Борміо — курорт, який пропонує гірськолижний відпочинок і оздоровлення термальними водами. SPA-центр розділений на три частини: старі римські античні терми, теплі гідромасажні ванни, грязелікарня і кімнати релаксації. Відмінно обладнаний відкритий басейн знаходиться на горі і звідси видно приголомшлива панорама Борміо.

Ski-pass: денний скіпас коштує від 29 €
Аеропорти: з аеропортів Турина, Больцано, Венеції, Мілана
Де зупинитися: в готелях Сестрієре, готелях Лівіньо, готелях Брей-Червінії, готелях Сельва-ді-Валь-Гардена, готелях Борміо
Сезон: з грудня до квітня

Словенія

Словенія – невелика і мальовнича країна, розміщена в центральній Європі і оточена з усіх боків гірськими вершинами —тут сходяться Східні, Юлійські, Савінські і Кам'яні Альпи. Майже половина території Словенії вкрита горами, інша — густими лісами і чарівними долинами з чистими ріками. На півдні країни, на березі Адріатичного моря з прозорою водою, розташовані кам'яні і галькові пляжі. А біля льодовикових озер Бохінь і Блед, пляжі мають піщані ділянки. Крім цього Словенія славиться своїми кліматичними і термальними курортами, яких тут кілька десятків.
Найпопулярніші гірські курорти, в які їдуть безліч туристів, знаходяться в західній частині, а саме в Юлійських Альпах. Тут розвинена інфраструктура, неймовірні пейзажі і доступний відпочинок. В цих місцях можна кататися на лижах, займатися скелелазінням і альпінізмом. Словенія має кілька десятків схилів, а на її курортах облаштовані зручні траси для початківців, а також спеціальні траси для екстремальних видів спорту. Більшість курортів мають дитячі садочки, лижні школи, ігрові зони для дітей і широкі траси, тому добре підходять для сімейного відпочинку. Практично до всіх гірських курортів легко дістатися із столичного аеропорту.
Найпопулярнішими курортами, які мають якісні траси і найрозвинутішу інфраструктуру, вважаються Мариборське Похор'є, Вогель, Краньска Гора.
 

Курорти:

  • Мариборське Похор'є — популярний курорт, який має найдовшу нічну трассу в Словенії, сучасну систему засніження, лижні школи для дорослих і дітей.
  • Бовец-Канін — невеликий курорт, який єдиний має загальну зону катання з сусіднім італійським курортом Селла-Невеа. Купивши тижневий скіпас, можна отримати 2 купони на катання в Селла-Невеа та австрійському Арнольштейні. Біля курорту знаходиться прекрасний водопад Бока, висотою 106 м.
  • Крвавец — найближчий до Любляни курорт, що вважається “кращим курортом вихідного дня”. Має доглянуті траси, лижну школу, багато розваг для дітей.
  • Рогла — популярний курорт, в якому розміщена тренувальна база школи олімпійського резерву Словенії. Курорт обладнаний сучасною системою засніження, має сноупарк, лижну школу, санну трасу, лижну бігову трасу (довжиною 14 км).
  • Вогель — популярний курорт в Юліанських Альпах, в якому крім доглянутих трас і лижної школи, знаходиться безкоштовний дитячий парк, а для любителів екстриму — сноупарк Vogel.
  • Краньска Гора — курорт, який називають “словенським Шамоні”, знаходиться поруч з австрійським кордоном. Завдяки гарним гірськолижним спускам, популярний у австрійців та італійців. Траси курорту названі в честь персонажів дитячих творів словенського письменника Вандота.
  • Стари Верх — вважається курортом сімейного типу, підходить для лижників-початківців. Тут є чудовий сноупарк, також пропонується нічне катання на лижах, сноуборді на спеціальній трасі і на санній трасі.

Ski-pass: денний скіпас коштує від 17 €
Аеропорти: з аеропорту Любляни
Де зупинитися: в готелях Бовця, готелях Краньскої Гори, готелях Марибора, готелях Зрече
Сезон: з грудня до березня 

Hotels24.ua   бажає вам найкращого відпочинку на гірськолижних курортах Європи!

 

 Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
03.12.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Де покататися на лижах в Європі: гід по курортах
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)