Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Де смачно поїсти у Львові: 10 найкращих закладів

Де смачно поїсти у Львові: 10 найкращих закладів

В місті Лева можна довго гуляти по романтичним вуличкам, насолоджуючись видами на старовинні будівлі. А ще тут важко пройти повз незвичайні кав'ярні, паби, кнайпи, в яких неймовірна випічка, особлива кава і глінтвейн. Сьогодні hotels24.ua підготував добірку з 10-и найкращих закладів Львова, де можна смачно поїсти і гарно провести час.

Де смачно поїсти у львові: 10 найкращих закладів

 1.Фреска

Недалеко від центральної частини Львова розташована затишна цукерня-кав'ярня “Фреска”. Гостям тут пропонуються два великих зали і літня площадка. Особливістю цього невеликого закладу є старовинний настінний живопис в стилі ампір і рококо 18-19 ст., який вдало відреставрований. Тут вам запропонують великий вибір шоколадних виробів ручної роботи, які виготовляються за старовинними рецептами. А ще гарно смакує домашня випічка, різноманітна кава і шоколадне фондю. В цукерні можна насолодитися оригінальними десертами, смачною кавою і помилуватися прекрасними фресками під тихий блюз.

Адреса: Львів, вул. Краківська, 9

 

2.Ресторан “Віденська кав'ярня”

Неподалік прекрасного Оперного театру у Львові розташован одна з перших в місті кав'ярень, яка відкрилась ще в 19 ст. Зараз при старовинному готельному комплексі працює ресторан “Віденська кав'ярня”, що складається з двох ресторанних залів, бару і кавового залу. Вишуканий інтер'єр кав'ярні підкреслюють використання світлих кольорів, оригінальних арок, меблів з дерева і великого старовинного піаніно, якому вже 100 років.
Заклад досі вабить до себе неймовірним віденським штруделем і кавою з дивовижним смаком. В меню багато страв європейської кухні, серед яких є і рибні, і м'ясні делікатеси. Крім цього тут можна спробувати нашу національну кухню і оцінити сюрпризи від шеф-кухаря.
У кавовому залі можна пограти в більярд, а в теплу пору гості можуть помріяти на літньому майданчику.


Адреса: Львів, пр-т Свободи, 12

3.Кафе “Хліб і Вино”

Є серед багатьох цікавих кав'ярень Львова оригінальна кафе-винотека “Хліб і вино”, яке оформлене в стилі львівської кнайпи початку 20 ст. Інтер'єр вражає наявністю багатьох старовинних речей, світильників, вишуканих меблів і різних неповторних дрібничок. Тут неймовірний запах свіжоспеченого хліба, смачні мачанки, паштети, широкий вибір марочних вин з усього світу. Гості можуть спробувати смачні страви мексиканської, італійської, грецької кухонь. А ще варті уваги різноманітні сендвічі, бутерброди, а до ароматної кави пропонується фірмовий десерт — вишневий тарт. Щодо самої кави, то вона, особлива, приготована на піску і гарно підкреслює добрі страви та приємну атмосферу закладу.

Адреса: Львів, вул.Вірменська, 15

4.Кафе “Креденс”

Досить популярні у Львові кав'ярні “Kredens Cafe”, одне з яких розташоване в ТРЦ “King Cross Leopolis”. Затишна атмосфера створена теплими шоколадними відтінками, в яких виконано оформлення залу. А доповнює картину широкий вибір в кавовій карті і оригінальні кавові коктейлі. Освіжитися тут можна домашніми лимонадами, фрешами і фруззі.
Серед авторских напоїв:

  • “ваніла Кармелате” на основі еспресо з карамеллю і ванільним сиропом
  • “коконатлате” з кокосовим сиропом і збитими вершками.
  • дитячий коктейль “Піколочино”

Відвідувачі хвалять фірмові пироги з куркою, грибами і зеленню, оригінальний бургер і врап, начинений моцарелою. А десертне меню порадує гостей вишневим пирогом, макарунами, тортом “мурашник”, популярним “тірамісу” або ж смачним “Захером”.

Адреса: Львів, вул. Стрийська, 30

 

5. Кав'ярня “Щось Цікаве”

В самому серці Львова, на популярній площі Ринок, в затишному дворику, розташована арт-галерея під-небом, з кав'ярнею “Щось цікаве”. Тут відкрито кілька залів, а при вході розміщена барна стійка. Перший зад зустрічає гостей незвичними куточками, в яких є і сервант з книгами та журналами, а в іншому — унікальний вініловий програвач з різноманітними платівками з музикою різних стилів. Виявляється, тут навіть проходять тематичні вечори, де можна послухати запальний джаз чи легкий блюз. Крім цього в галереї можна потрапити на різні майстер-класи, а ще своєрідні квартирники, арт-хаусні покази.
В інтер'єрі також використано багато креативних речей ручної роботи і є спеціально виділена зона для гарних світильників, картин чи подушок.
І іншому залі можна розміститися за зручними столиками і насолоджуватися прекрасними картинами. Кожна деталь тут доповнює цілісну картину творчого задуму і незвичну атмосферу. Страви в кав'ярні можна замовити різні, починаючи зі смачних крем-супів і лазаньї до традиційних десертів з кавовими напоями. А ще тут дуже смачні какао і “мурашник”, наче в дитинстві. Якщо ж хочеться просто побути серед краси, затишку, спокою, достатньо замовити чаю і домашнього печива.

Адреса: Львів, пл. Ринок 13


6. Кафе “Львівські пляцки”

Одна із найпопулярніших пекарень у Львові — “Львівські пляцки” розташована в центрі у старовинному будинку, вік якого досягнув 400 років. Цей особняк, що є пам'ятником епохи Відродження був багато разів перебудований, та ще й довгий час мав інший номер, щоб не лякати містян 13 номером. Тут дуже високі стелі з арками, а в дизайні використано багато кухонного приладдя. І все вигладає хоч і дивно, але дуже гарно. Де ще можна побачити світильники із терок, а люстри прикрашені качалками. Кухня в цій мережі кондитерських знаходиться за прозорим склом, так щоб відвідувачі бачили магію виготовлення неймовірних штруделів і сирників. Можна довго обирати серед солодкої випічки з вишнями, яблуками, маком або ж солоної — з начинками із курки, лосося чи грибів з сиром. Доповнюють смак оригінальні підливи, які по-домашньому виставлені в гарних кастрюлях і відвідувачі обирають самі, що їм до смаку — шоколадний, вершковий, ванільний чи томатний. Серед напоїв пропонують різні види чаю, кави, коктейлі.
Атмосфера цього закладу піднесено-святкова, завдяки неймовірному запаху свіжої випічки у поєднанні з ароматами кориці, вишень, яблук та іншої смакоти.

Адреса: Львів, площа Ринок, 13 

7.Кав'ярня “На Бамбетлі”

Ще одна кав'ярня, що користується популярністю у гостей Львова і містян “На Бамбетлі” теж знаходиться в центрі. Старовинним слово “бамбетель” називалась колись лавка, яку можна було розкласти, щоб полежати і скласти для сидіння. В дизайні закладу використано саме такі лавки, що накриті різнокольоровими подушками, а ще тут достатньо прекрасних картин на стінах і дерев'яних меблів. Все це нагадує затишні львівські кнайпи, які були популярні в місті більше 100 років тому. Цікавою послугою тут є можливість відправити фірмову листівку. Крім цього для гостей представлена колекція старих радіоточок і можливість придбати рідкісні сорти чаю.
В кав`ярні можна вибрати серед 20-и сортів кави, яку готують на піску і 50-и сортів чаю. А ще тут подають різні кавові напої, коктейлі, а також глінтвейн і алкогольні щербети.
Відомі і популярні напої :

  • кава по-східному "На бамбетлі”, яка є можливість приготувати самому
  • авторський чай “Гуцулка Ксеня” з імбиром і ромашкою
  • коктейль French 75, на основі ігристого вина брют та сухого джину
  • кавовий коктейль з червоним вином “Wine Espresso”
  • кавовий смузі з бананом і морозивом

Перекусити в кафе можна різноманітними закусками, випічкою, львівським сирником. Також відвідувачам подобаються яблучний штрудель і запечена груша, в якій є печиво савоярді з ромом.
 

Адреса: Львів, площа Ринок, 29

 

8.Арт-ресторан “Сало”

У Львові можна побувати в єдиному в світі арт-ресторані “Сало”, який складається з музею, лаунж-бару і сувенірної крамниці. Також тут є сцена, на якій виступають відомі українські виконавці. А в музеї можна побачити експозиції робіт сучасних художників і скульпторів. Також часто є можливість потрапити на різні вечірки, фотовиставки, покази мод і кулінарні змагання. З моменту відкриття креативний заклад встиг стати популярним, а також потрапити до Книги рекордів Гіннеса завдяки великому серцю із сала, розміщеному при вході. Сувенірний магазин вражає широким асортиментом цікавих сувенірів із сала ручної роботи.
Ресторан знаменитий своєю особливою атмосферою, кількома десятками страв із сала в несподіваних поєднаннях. Фірмовими стравами вважаються роли з сала, а також нереальне сало в шоколаді. В меню бару представлено 40 видів горілки та інших видів  алкогольних напоїв. В ресторані можна замовити смачний борщ і вареники з різноманітною начинкою, а також  кавові напої та чай.

Адреса: Львів, проспект Свободи, 6/8

 

9.Кафе “Cafe 1”

Одне з незвичайних кафе в місті Лева — винотека “Cafe 1” розміщене в провулку між знаменитим Кафедральним собором і Каплицею Боїмів. Інтер'єр цього приємного закладу переносить відвідувачів на 100 років назад в старовинну львівську квартиру. Оригінальність кафе починається вже з відкритої тераси, прикрашеної декоративними рослинами. В залах гостей оточує домашня атмосфера з антикварними меблями, вишуканими абажурами і дивними килимами. Під тиху приємну музику, поряд з старою винною шафою та дзеркалом, тут можна скуштувати різноманітні вина з Італії, Іспанії та Франції. А страви в винотеці переважно із італійської кухні.
Серед популярних страв:

  • сьомга з ніжним сиром, спеціями і зеленню
  • французький пиріг з пармською шинкою, моцарелою і томатами
  • тушковані мідії
  • равіолі з різними начинками

Традіційні десерти можна скуштувати разом з ароматним чаєм або кавою, яка має назву закладу. Або ж спробувати фірмову каву, яку подають з лікером і пломбіром з свіжими ягодами, политим ягідним чи шоколадним сиропом.

 

Адреса: Львів, пл. Катедральна 5


10.Ресторан -кондитерська “Вероніка”

На одній з центральних вулиць Львова знаходиться кондитерська “Вероніка”, свіжу випічку і цукерки, якої полюбляють львів'яни. Ресторан має два зали, вишуканий інтер'єр яких оздоблений в стилі кав'ярень сторічної давності. Тут можна замовити легкий сніданок, рибні, м'ясні страви європейської кухні та піци. На сніданок можна замовити свіжі круасани, млинці, французькі тости. Обід може бути традиційно українським з борщем, варениками і дерунами або ж французьким з супом-пюре і морепродуктами. Винна карта складається з кращих вин Італії, Іспанії, Франції, Португалії, Чілі. Різноманітні види кави, чаю, різні коктейлі підкреслюють смак вишуканих страв, цукерок і десертів. В кондитерскому цеху закладу виготовляється більше 40 видів цукерок ручної роботи. Крім цього в закладі виготовляється:

  • хліб
  • круасани та датські булочки з різноманітними начинками, пампушки
  • пироги, струдлі, кекси
  • печиво
  • торти та тістечка
  • шоколад і мармелад

Адреса: Львів, проспект Т. Шевченко, 21

 Бажаємо вам гарного і смачного відпочинку в місті Лева! А зупинитися можна в різноманітних готелях Львова!

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
30.12.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Де смачно поїсти у Львові: 10 найкращих закладів
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)