Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Де в Карпатах є сніг: перелік гірськолижних курортів

Де в Карпатах є сніг: перелік гірськолижних курортів

Цьогорічна зима не балує снігом, а так хочеться покататися на лижах та сноубордах! Але це не привід засмучуватися, бо в Україні є чимало гірськолижних курортів, де гарне снігове покриття, завдяки роботі спеціального обладнання (гармат) для штучного засніження схилів, тримається протягом усього гірськолижного сезону. Про них сьогодні і піде мова в статті від Hotels24.

Де в Карпатах є сніг: перелік гірськолижних курортів

Де в Карпатах є сніг і можна кататися на лижах, сноубордах?

1. Гірськолижний курорт «Буковель»

Гірськолижний курорт «Буковель»

Серед гірськолижних курортів Карпат, де в «високий» сезон завжди можна покататися на лижах та сноубордах, пальму першості займає «Буковель». Комплекс Івано-Франківщини дивує приїжджих якісним сервісом та розвиненою, європейського рівня, інфраструктурою.

Гори міжнародного туристичного комплексу, при недостатній кількості опадів, покриває так званий «штучний» сніг, який вистрілюють снігові гармати. Крапельки води розпилюються форсунками пристрою в, створений вентилятором, сильний потік холодного повітря. Вони на морозі перетворюються на сніжинки, які швидко встеляють схили, утворюючи щільне снігове покриття.

За дві доби спеціальне обладнання забезпечує курорт понад 200 тонами «штучного» снігу. Він, від сніжної ковдри природного походження, майже нічим не відрізняється. Але, як стверджують туристи, кататися на такому снігові навіть зручніше, ніж на звичайному.

Фото з веб-камери кафе Bugi.L ТК «Буковель»

Фото з веб-камери кафе Bugi.L ТК «Буковель»

Гірськолижні траси курорту простяглися на майже 6 км. Але це не межа, оскільки в Буковелі постійно проводяться роботи, спрямовані на збільшення довжини спусків. На курорті 42 лінії для катання, з яких перважна більшість (28 штук) – це «червоні» траси середнього рівня складності, підходящі для досвідчених лижників, сноубордистів. «Синіх» (легких, для новачків) трас в гірськолижному комплексі 7, «чорних» (дуже складних, призначених для професіональних спортсменів) налічується така сама кількість. Є санна траса.

Підйомники Буковелю працюють по єдиному білету – скі-пасу. Всього на курорті 16 підйомників (15 крісельних, вони дво-, три-, чотиримісні, і 1 бугельний). Біля навчальних зон витягів під №№1, 7 та 15 розташовані мультиліфти.

До послуг відпочивальників:

  • лижна школа BUKOVEL SKI SCHOOL з професійними інструкторами та VODA CLUB;
  • ковзанка та BIKE ZIP,
  • прогулянки на собачих упряжках та катання на сноутюбах, квадроциклах, снігоходах;
  • оглядовий витяг та етнопарк «Гуцул Ленд»;
  • родельбан SPEED FUN та «Буковельські гірки»;
  • найдовший тролей України та готель ICE LAND;
  • картинг-центр «Жага швидкості» та екстремальний атракціон REVERSE;
  • роуп-джампінг, зорбінг та гойдалка-маятник;
  • денний гірськолижний табір та сноупарк;
  • чани, сауни, басейни, лазні на дровах, СПА-центри, фітнес-зали, масажні кабінети тощо.

Більш детальну інформацію про курорт, в тому числі розваги та місцеві пам'ятки, можна знайти в статті «Гид по Буковелю: актуальные подсказки для интересного досуга и комфортного отдыха».

Де зупинитися: туристів приймають готелі Буковелю

2. Гірськолижний курорт «Ізки»

Гірськолижний курорт «Ізки»

Покататися на лижах та сноубордах цієї зими можна в гірськолижному комплексі «Ізки», що розкинувся на висоті 600 м вище рівня моря. Молодий туристичний комплекс знаходиться на відстані 25 км від залізничної станції Воловець.

Курорт ідеально підходить для сімейного відпочинку. Сюди приїжджають лижники, які ще не досить впевнено тримаються на лижах. Схили в Ізках пологі, гірськолижний сезон розпочинається в грудні, а завершується в березні.

Тут є ратрак, працюють снігові гармати. Вони починають вкривати схили «штучним» снігом вже при температурі -2 градуси по Цельсію. Траси на курорті перебувають в хорошому стані. Вони є рівними, доглянутими, небугристими.

Фото з веб-камери: ТК «Ізки»

Фото з веб-камери: ТК «Ізки»

На курорті «Ізки» прокладено 5 «синіх», легких трас, 4 «червоні» траси середнього ступеня важкості. Їх обслуговують 2 підйомники – крісельний і бугельний. В туристичному комплексі також функціонує мультиліфт.

В Ізках можна взяти напрокат комплекти гірськолижного спорядження «стандарт» і «економ» (черевики, лижі, палки), комплект «сноуборд» (черевики, сноуборд), орендувати сноутюб, санки, навчитися майстерності катання на лижах, сноуборді в лижній школі.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Ізків

3. Гірськолижний курорт «Ворохта»

Гірськолижний курорт «Ворохта»

Працюють снігомети також на популярному гірськолижному курорті «Ворохта». Пристрій для виробництва «штучного» снігу тут починає функціонувати при температурі повітря нижче -1,5 градуси по Цельсію. Снігові гармати доповнюють або навіть замінюють снігове покриття і дозволяють продовжити гірськолижний сезон.

На курорті розташований трамплін для стрибків на лижах, є 250-, 300-метрові бугельні, 2-кілометровий крісельний підйомники, мультиліфт. Туристичний комплекс приваблює туристів доглянутими, відмінно підготовленими схилами для катання, зіплайном, довжина якого становить 720 м.

Фото з веб-камери садиби «Вишиванка», ТК «Ворохта»

Фото з веб-камери садиби «Вишиванка», ТК «Ворохта»

В розпал зимового сезону в Ворохті монтують ще два додаткових підйомника протяжністю 100 м. В Ворохті прокладені «синя» та «зелена» траси, відкрита лижна школа, можна орендувати спортивне спорядження. Більше інформації про курорт Ворохту можна знайти в статті «Гид по Ворохте: как отдохнуть, где остановиться и какие места посмотреть».

Де зупинитися: туристів приймають готелі Ворохти

4. Гірськолижний курорт «Мигово»

Гірськолижний курорт «Мигово»

Досхочу покататися на лижах та сноубордах можна на гірськолижному курорті «Мигово». Комплекс розкинувся на висоті 740 м вище рівня моря, в Вижницькому районі Чернівецької області.

Завдяки особливим кліматичним умовам та вигідному місцерозташуванню, сніг випадає тут рано і в достатній, для катання, кількості. Сезон тут, як правило, триває з грудня до кінця березня, іноді – фінішує в середині квітня. При поганій погоді, безперервний сніговий покрив, забезпечують снігові гармати. Також в Мигово працює ратрак.

Фото з веб-камери: снігові гармати ТК «Мигово»

Фото з веб-камери: снігові гармати ТК «Мигово»

Всього в ТК «Мигово» прокладено 5 трас, освітлювальних вночі, загальна протяжність яких становить 3300 м. Вони підходять як новачкам, так і досвідченим спортсменам. Перепад висот тут незначний – 181 м. Є в Мигово 100-метрова траса для лижників, які тільки опановують техніку катання на лижах та сноубордах, окрема 250-метрова траса для сноутюбів.

Гірськолижні спуски обслуговують три бугельні витяги. Траси для сноутюбінгу та новачків обладнані «бебі-ліфтами». У туристичному комплексі «Мигово» працюють пункти прокату спорядження (сноуборд комплектів, шоломів, палиць, лиж і т.д.). Можна також орендувати квадроцикл, снігохід, санки, сноутюби.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Мигово

5. Гірськолижний курорт «Плай»

Гірськолижний курорт «Плай»

«Плай» – популярний гірськолижний курорт Львівщини, що розкинувся в селі Плав'є. Сезон катання на лижах та сноубордах тут стартує в грудні, а закінчується в березні. На території гірськолижного комплексу прокладено 5 трас різного рівня складності загальною протяжністю до 1200 м. Вони підходять як лижникам-початківцям, так і досвідченим спортсменам.

Всі траси обробляються ратраками, які ущільнюють сніговий покрив, роблячи спуск максимально рівним. Також тут працюють снігові гармати, що дозволяють кататися навіть при температурі +5 градусів по Цельсію.

На курорті нараховуються 3 траси середнього рівня важкості («червоні»), 2 легкі («сині»). Є також верхній складні («чорні») траси, передбачений спеціальний спуск для дітей.

Фото з веб-камери: верхня станція, ТК «Плай»

Фото з веб-камери: верхня станція, ТК «Плай»

В ТК «Плай» функціонують кілька підйомників (чотиримісні крісельні фірми Doppelmayar та бугельний). Їх протяжність в середньому становить приблизно 1 км. Найдовший витяг курорту – 1200-метровий.

До послуг відпочивальників – лижна школа, де проходять як індивідуальні, так і групові заняття, пункти прокату гірськолижного спорядження, сервіс часткового, комплексного обслуговування лиж, сноубордів.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Плая

Якщо Ви бажаєте покататися на лижах, сноубордах, але боїтеся, що не застанете снігу, обирайте один з вищеперерахованих курортів. Плануючи поїздку, приділіть особливу увагу бронюванню готелю!


Читайте ще:

 


.

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
06.02.2020
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Де в Карпатах є сніг: перелік гірськолижних курортів
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)