Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Кінотуризм: які фільми знімали в Україні

Кінотуризм: які фільми знімали в Україні

В зарубіжному кінематографі останнім часом з'явилося немало фільмів, зйомки яких проводилися в нашій країні. До того ж головні ролі в цих картинах зіграли досить відомі актори. Сьогодні hotels24.ua підготував добірку фільмів, які знімали в Україні.

Кінотуризм: які фільми знімали в Україні

1.Перемир'я, 1997, Італія

Фільм італійського режисера Франческо Розі, який отримав Золоту пальмову гілку в Каннах, виявляється знімали в Україні. Головну роль в драмі зіграв Джон Туртурро, сценарій написав відомий італійський письменник і поет Тоніно Гуерра, а музику — композитор Луїс Бакалов (який писав музику до фільмів Тарантіно).
Трагічна історія про довгу дорогу додому в Турин, єврея з італійським походженням Прімо, після звільнення з польського концтабору "Аушвіц". Багатостраждальний шлях через повоєнну Європу до Італії майже без їжі, прихистку, на тлі жахливих слідів війни, показаний в поєднанні з душевністю і людським милосердям. Герой вміло показує, які людські страхи і переживання переповнюють людину в таких важких умовах і скільки мук приносять війни та жорстокість людей.
Картину знімали у Львові, Києві та під Вінницею, і ці міста в кінці 90-х, лякали і шокували італійців, починаючи від умов проживання до харчування. При цьому виконавець головної ролі Туртурро, хвалив представників української сторони і був всім задоволений.

 

Де зупинитися: в готелях Львова

2.Перевізник -3, 2008, Франція, США

Популярний в усьому світі культовий продюсер і режисер Люк Бессон, фільми якого можна передивлятися безліч разів, знімав епізоди відомого фільму “Перевізник -3” в Україні.
В американському бойовику, головну роль в якому зіграв британський актор Джейсон Стетхем, є епізоди, що знімалися в нашій Одесі.
Протягом тижня знімальна група з режисером Олів'є Мегатоном фільму, зупинившись в готелях Одеси, знімала види міста. За сценарієм головний герой (замість якого приїхав дублер) у виконанні Стетхема рятує рудоволосу красуню, яка є дочкою українського міністра. Дівчину викрали задля отримання дозволу для утилізації отруйних відходів на території України. Зйомки фінальних сцен бойовика відбувалися по всій Одесі. Тому в фільмі можна легко впізнати види на Морський порт, Привокзальну площу, ринок, Свято-Пантелеймонівський монастир, Воронцовський палац. Цікаво, що коли в фільмі показують в'їзд перевізника в Будапешт, то в кадрі видно одеські вулиці і маршрутку, що прямує від Соборної площі.

    

Де зупинитися: в готелях Одеси

3.Будинок літаючих кинджалів, 2004, КНР

Один з найяскравіших китайських фільмів, який мені довелося бачити — Будинок літаючих кинджалів, як не дивно теж знімався в Україні. В 2005 році стрічка була номінантом “Оскара” в категорії “краща операторська робота”. Виявляється таких гірських незайманих краєвидів, як в наших рідних Карпатах вже не знайти на просторах Китаю. Для того , щоб природа була так, як в піднебесній, декілька полів завчасно засівали китайськими травами. Зйомки фінальних сцен проходили в Косові, що на Івано-Франківщині. І мінлива погода внесла свої зміни до фільму — в жовтні випав сніг. Тому китайцям довелося коректувати сценарій - вийшло, що вирішальна битва проходила з осені до початку зими.
В фільмі показано історію про те, як таємний агент імператорської поліції, намагаюсь викрити лідерів повстанського руху, втерся в довіру до дочки одного з них. При цьому не помітив, як сам потрапив до пастки. В загальному картина показує, якими небезпечними бувають ігри в кохання, особливо тоді, коли воно заборонене.

  

Де зупинитися: в готелях Карпат


4.Світло навкруги, 2005, США

Досить цікавий фільм, який став популярним завдяки цікавому сценарію і прекрасній грі виконавця головної ролі Елайджа Вуда, який відомий у всьому світі, як виконавець Фродо в трилогії “Володар перснів”. Крім цього в картині зіграв відомий український емігрант — вокаліст гурту Gogol Bordello, Євген Гудзь. Фільм знімав режисер Ліев Шрайбер, дідусь якого був родом з України, по роману Джонатана Сафрана Фоера.
Стрічка розповідає про молодого американця-колекціонера Джонатана, який вирушає до України, щоб знайти того, хто врятував його дідуся під час Другої світової війни. Він не знає, де саме розташовано містечко, знищене фашистами, тому з пошуками йому допомагають дивакуваті місцеві жителі — Алекс, його дідусь і собака. Сюжет цікавий спілкуванням людей, що розмовляють різними мовами, проте якось знаходять спільну мову, яскравими виступами фолк-групи Gogol Bordello. Цікаво, що кілька разів в кадрі був і автор роману Джонатан Фоер. До кінця кінокартини, подорож, що почалася трагікомічно, стає змістовнішою і змінює життя кожного героя.
Більшість кадрів знімалися в Чехії, де краще розвинена інфраструктура. А в Україні зйомки велися в Одесі: біля порту, на Потьомкінських сходах, на залізничному вокзалі. На Венеціанському кінофестивалі цей одночасно смішний і сумний фільм отримав дві нагороди.

 

Де зупинитися: в готелях Одеси


5.Земля забуття, 2011, Франція, Україна

Одна з найтрагічніших тем в Україні — Чорнобильська катастрофа, яку вирішила екранізувати французький режисер Міхаль Боганім. Всю драму знімали в Україні, до того ж вперше після катастрофи протягом трьох тижнів, багато сцен — в зоні відчуження.
В стрічці не показано страшного моменту аварії на ЧАЕС, а відлуння біди через зламані долі людей. Фільм розповідає про долю молодої дівчини з Прип'яті, яка виходить заміж за пожежника напередодні трагедії на атомній станції. В одну мить вона втрачає коханого, мрії про щасливе життя, здоров'я і сенс життя. Головну роль в картині зіграла французька актриса українського походження, більше відома, як “дівчина Бонда” — Ольга Куриленко.
В фільмі показано наскільки гідно і терпляче постраждалі від Чорнобильської аварії переносили ті страшні події. Актори і режисер намагаються донести глядачеві через переживання своїх героїв, яким вже нема чого втрачати, лише себе, весь жах страшної техногенної катастрофи. Підсилює трагічність в фільмі постійний дощ, який ніяк не може змити наслідки біди.
Фільм знімали в Славутичі, Слов'янську, Одесі, Києві і Прип'яті. На Кінофестивалі в Анже в Франції “Земля забуття” була відзначена призом глядацьких симпатій і також на Фестивалі екологічного фільму в Парижі — призом симпатій.

  


Де зупинитися: в готелях Славутича 

Hotels24.ua бажає вам побачити багато цікавих місць, де знімалися відомі фільми!
 

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
28.02.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Кінотуризм: які фільми знімали в Україні
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)