Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Куди можна піти у Львові взимку

Куди можна піти у Львові взимку

Старовинний Львів — одне із самих популярних міст, яке привабливе для відпочинку взимку. З середини грудня і протягом місяця місто Лева оповите новорічно-різдвяним духом з особливою святковою атмосферою. Крім неймовірної архітектури тут багато цікавих музеїв, незвичайних кав'ярень і просто цікавих місць. Сьогодні hotels24.ua розповість, куди можна піти у Львові взимку.

Куди можна піти у Львові взимку

 1.Площа Ринок

Найбільше архітектурних пам'яток, гарних ресторанів розміщені на головній площі Льва — площі Ринок. Площа, яку називають символом міста, відрізняється від інших. Маючи прямокутну форму, вона вміщує 44 будівлі, збудовані в стилі ренесансу з елементами готики і прекрасними фонтанами. До середини 40-х років минулого століття на площі працював ринок. Серед популярних споруд : міська Ратуша, що піднімається на 65 метрів і з оглядової площадки якої відкриваються неймовірні види на місто. А ще тут вражають палаци Корнякта, Бандінеллі, Любомирських, а також Чорна Кам'яниця, італійський дворик та кам'яниця Шольц-Вольфовичів. Варто додати, що майже місяць на площі працює різдвяний ярмарок, на якому є багато різноманітних сувенірів, традиційні львівські смаколики і різні види глінтвейну.
 

2.Львівська опера

В центрі міста знаходиться відомий в нашій країні і за її межами, Національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Театр з унікальним фасадом і внутрішнім оздобленням, був відкритий 118 років тому. Будівля виконана з поєднанням стилів ренесансу і бароко, прикрашена статуями восьми муз над головним карнізом, а над входом скульптура Слави з пальмовою гілкою. Всередині будівлі в оздобленні використаний кольоровий мармур, позолота, дивні скульптури і розписи. В театрі вражає все — починаючи від дзеркального залу з арками, картинами і бюстами відомих драматургів, до глядацької зали в формі ліри з ліпниною, унікальними балконами, скульптурами, мармуровими картинами. А ще тут незвична завіса із зображеннями міфічних богів, а над сценою — скульптури Генія і Ангела та неймовірний плафон “Апофеоз слави”.
В театрі проходять різноманітні постановки українських і зарубіжних труп, а також тут можна потрапити на романтичний Віденський бал в кінці зими.
 


3.Будинок Вчених

Один із популярних і особливих будинків у Львові є Будинок вчених, який збудований в 19 ст.в стилі необароко віденськими архітекторами Гельмером і Фельнером, що створили Одеський оперний театр. В цій величній будівлі колись було розміщене Шляхетне казино і знімалися відомі кінокартини. Тепер це — місце проведення різних конференцій, екскурсій і фотосесій молодят. Будинок має великі зали, неймовірно дерев'яні сходи, які виконані по проекту відомого колись угорського скульптора Шандора фон Яраї. А ще тут найкраща в місті парадна зала — атріум, яка освітлена завдяки світловій стелі. Виявляється, що Будинок вчених був першою будівлею у Львові, який почали освітлювали електричним струмом, при цьому більшість ламп були схожими на гасові.
В залах будинку збереглася гарна ліпнина і є бальний зал, в якому облаштований балкон для музикантів з позолоченою решіткою.
 

4.Італійський дворик

Одне з найромантичніших місць у Львові — італійський або Венеціанський дворик, знаходиться на центральній площі Ринок. Інша назва цього пам'ятника архітектури — Палац Корнякта, того самого грецького купця, що замовив його будівництво більше чотирьох століть тому. Дивовижний палац з внутрішнім двориком створили італійські майстри і його краса збереглася до наших днів. Італійський дворик створювався, як місце відпочинку, оскільки він повністю закритий від шуму головної площі та інших вулиць. В 17 ст. тут можна було побачити постановки відомих п'єс Шекспіра. В наш час в цьому романтичному місці відбуваються концерти класичної і джазової музики, а також є можливість подивитися цікаві фільми. Крім цього з початком теплих днів в Італійському дворику, прикрашеному квітами працює ресторан, а другий поверх радує гостей виставками фотографій. Звичайно, таке прекрасне місце для фотосесій не оминають молодята.


 

5.Аптека-музей “Під Чорним орлом”

У Львові багато оригінальних музеїв, одним із яких є найстаріша діюча аптека-музей “Під чорним орлом”. Торговий зал аптеки ще в 19 ст. був оригінально розписаний майстрами з Відня. В вишуканих розписах зображено землю, повітря, воду та вогонь. Аптека працює ще з 1735 року, а також в кількох музейних залах тут розміщено близько трьох тисяч експонатів. Серед яких старовинні ваги, мензурки, колби, бутлі, спеціальні баночки для ліків, приладдя для подрібнення трав і машину, яка штампує таблетки. Також музей має бібліотеку старовинної медичної літератури і експонати, пов'язані з історії фармації. Тут можна дізнатися про відомих алхіміків та лікарів Риму, Єгипту, Греції та старої Європи. І про те, що у Львові аптека була відкрита при домініканському монастирі ще в 13 ст. дружиною князя Лева.
В одному із залів музею, схожому на погріб, можна побачити великі бочки з дуба. Саме в таких зберігалися різноманітні вина, з яких готували лікувальні настоянки.
Зараз в аптеці відвідувачам пропонується так зване “залізне” вино (сахарат заліза).
 

 

6. Кафе “Пошта на Друкарській”

Гарно провести час в незвичній обстановці та скуштувати смачну випічку і запашну каву можна в кафе-пекарні “Пошта на Друкарській”. Зали кафе, які нагадують затишне поштове відділення, прикрашені аж чотирма тисячами старих листівок і марок. Крім цього увагу привертають унікальні телефонні апарати і старовинні ваги. В такій обстановці самому хочеться відправити листівку. Кафе, як справжня пошта має своїх “листонош”, що допомагають гостям створити свою листівку і поклавши до конверту, відправити її адресатові.
Кухня кафе розташована за склом, вірніше поштовими віконцями, і відвідувачі можуть спостерігати, як готується смачна випічка та інші страви. Фірмовими стравами тут є пироги з різною начинкою. А ще користуються популярністю глінтвейн, домашні настоянки і “поштова” кава.



 

7. Ресторан-музей “ Гасова лямпа”

Саме у Львові в 1853 р. аптекарі Ян Зег та Ігнацій Лукасевич винайшли гас і гасову лампу. А зараз в місті можна відвідати креативний музей-ресторан “Гасова лямпа”, що розміщений в старовинній будівлі. В залах представлено чудову колекцію, яка складається з кількох сотень гасових ламп. Окрім ламп тут можна побачити старі фотографії та документи з описами важливого на той час винаходу. Заклад також має сувенірну лавку, магазин з оригінальними наливками, які подають в колбочках і терасу з прекрасними видами на місто. В ресторані страви подають у лабораторних мензурках, а також в сковорідках. Популярними серед напоїв у відвідувачів є живе пиво, а також глінтвейн.
До речі, перед входом можна сфотографуватися біля скульптур винахідників гасу, а до ресторану вас проведе провідник з ліхтарем.

Бажаємо вам гарно провести час у Львові взимку. А hotels24.ua допоможе вам забронювати готель!
 

 Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
29.12.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Куди можна піти у Львові взимку
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)