Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Куди піти в Києві: найцікавіші місця столиці

Куди піти в Києві: найцікавіші місця столиці

Київ займає гідну нішу серед найбільших європейських міст. Він є важливим культурним центром української держави. Столиця динамічно розвивається та модернізується. У Києві реставруються та відновлюються цінні історико-архітектурні пам'ятники, облаштовуються нові місця для проведення дозвілля, відкриваються сучасні торгово-розважальні заклади. Не дивно, що побувати тут щорічно мріють тисячі туристів! Hotels24 розповість читачам про найцікавіші місця столиці, які обов'язково варто відвідати по приїзду.

Куди піти в Києві: найцікавіші місця столиці

Київ – чудове місто з багатою культурною спадщиною та багатовіковою історією, що розкинулося на річці Дніпро. Тут розташовано понад тридцять музеїв, знаходиться приблизно дві тисячі унікальних архітектурних пам'яток, працюють тридцять три театри, регулярно організовуються художні виставки.

Київ

Серед цікавих архітектурних об'єктів столиці, слід виділити Києво-Печерську лавру і Софійський собор, Золоті ворота та Андріївську церкву. Не слід забувати про вулицю Хрещатик і Майдан Незалежності. Але сьогодні в статті мова піде не про головні, всім відомі, визначні пам'ятки міста, а про незвичайні місця Києва, які, безперечно, сподобаються гостям мегаполісу.

Куди піти в Києві?

1. Київська фортеця

 Київська фортеця

Серед найкрасивіших місць Києва, де можна цікаво провести час сім'ям з дітьми, слід зазначити Київську фортецю ХІХ століття. Вона розташована в центральній частині населеного пункту. Звідси відкривається чудова панорама на місто.

У фортифікаційній споруді, свого часу, відбувалися важливі історичні події, однак згодом об'єкт втратив пряме стратегічне призначення та почав виконувати інші ролі – був в'язницею для політичних в'язнів, складом для зберігання боєприпасів, госпіталем, оборонною спорудою, військовим штабом.

На доглянутій території Київської фортеці функціонує платний музей, двері якого відкриті для відвідувачів з вівторка по неділю з 10:00 до 17:00 (вихідний день – понеділок).

В його стінах представлено понад сімнадцять тисяч експонатів, серед них – особисті речі в'язнів, зброя, документи, форма, листи, карета смертників. Туристам буде цікаво відвідати камери та карцер, в яких перебували військовополонені.

Адреса: Київ, вулиця Госпітальна, будинок 24а

2. Київський планетарій

Київський планетарій

У столиці працює найбільший і найстаріший в українській державі планетарій. Його купол для проекцій має діаметр 23 метри, займає площу 830 кв/м.

Планетарій з унікальною проекційною системою нового покоління належить до найцікавіших місць Києва. Його щорічно відвідує понад сто п'ятдесят тисяч чоловік.

Сьогодні в планетарії можна не тільки отримати пізнавальну інформацію, відвідавши відеолекції з дисциплін – астрономії, географії, природознавства, а й побачити унікальні світло-музичні вистави у форматі 360, сучасні повнокупольні фільми. В його стінах також проходять концерти, організовуються шоу для дорослих і дітей.

Адреса: Київ, вулиця Велика Васильківська, 57/3

3. Insomnia Кімнати Страху

Insomnia Кімнати Страху

Людям, які хочуть «полоскотати нерви», припаде до душі одне цікаве місце Києва – розважальний центр «Insomnia Кімнати страху». Він відкритий для гостей з понеділка по неділю з 10:00 до 22:00.

Купивши квиток в Insomnia, можна відчути себе героєм фільму жахів! Кімнати страху в Києві – це не просто квест. Це атракція, реалістичне шоу із справжніми акторами та сюжетом «страшилки», в якому в ролі головних героїв виступають самі відвідувачі. У кімнатах страху кожна людина зможе проявити рішучість і сміливість.

Якщо Ви готові пережити моторошні моменти життя, від яких в «жилах холоне кров», випробувати на міцність власні нерви і отримати від цього колосальну дозу адреналіну, тоді «Insomnia Кімнати Страху» стане найкращим вибором!

Адреса: Київ, вулиця Хрещатик, будинок 15

4. Squat 17B

Squat 17B

На створення «сквоту 17Б» власників Мирослава і Дарину Корж надихнула книга «Рейволюція. Роман в стилі техно», в якій йшлося про культуру сквотів і рейвів в Пітері.

Історія столичного сквоту розпочалася в 2007-ому році з купівлею підвальної квартири в одному з покинутих будинків на Терещенківській. Пізніше, в 2015-ому році, у дворі будівлі було відкрито літнє кафе Squat 17b yard cafe, яке дуже полюбилося творчій молоді. Відвідувачі розміщувалися на траві, відпочивали в гамаках. Тут організовувалися зустрічі, музичні та кіновечори, проходили концерти, читалися лекції.

Сквот сьогодні являє собою культурну спільноту, популярний арт-проект. Невелика кав'ярня, що розташована під відкритим небом, укомплектована барними стільцями, мішками, які виконують функцію крісел.

У закладі можна замовити китайські чаї, випити смачну каву, в тому числі по-китайськи, напій матча латте, вино, сидр, поласувати десертами в баночках, чізкейком, сирами. Кафе працює з 11:00 до 23:00.

Адреса: Київ, вулиця Терещенківська, будинок 17б (всередині подвір'я)

5. PinchukArtCentre

PinchukArtCentre

Якщо Ви бажаєте «доторкнутися до прекрасного», відвідайте міжнародний центр сучасного мистецтва XXI сторіччя в Києві – PinchukArtCentre, заснований в рамках діяльності фонду В.Пінчука.

«Галерея Пінчук» являє собою шестиповерховий будинок, що займає площу 3 тис. кв/м. На його чотирьох поверхах знаходяться просторі зали – video-lounge, виставкові, а на шостому поверсі працює кав'ярня.

У головному залі PinchukArtCentre організовуються виставки художніх експонатів епатажних авторів, втілюються в життя масштабні проекти вітчизняного, міжнародного мистецтва сучасності.

Двері галереї відкриті для відвідувачів з вівторка по неділю з 12:00 до 21:00 (вихідний день – понеділок). Вхід в PinchukArtCentre безкоштовний.

Адреса: Київ, вулиця Велика Васильківська / Басейна, 1/3-2 (будівля розважального комплексу «Арена-Сіті»).

6. Галерея «Парсуна»

Галерея «Парсуна»

Людям, які приїхали погостювати до Києва з дітьми, рекомендуємо відвідати галерею «Парсуна». Тут можна купити не просту, а унікальну, авторську, шарнірну, стилізовану ляльку, яка являє собою справжній предмет живопису. Відвідувачі також зможуть власноруч створити неповторний витвір мистецтва.

У стінах галереї художниками-лялькарями регулярно проводяться майстер-класи, організовуються курси з виготовлення ляльок з паперклею або полімерних глин в різних стилістичних напрямках.

Тут проходять виставки українських, білоруських, голландських майстрів-професіоналів лялькової справи, на яких можна придбати експонат, що припав до душі.

Також в галереї гостям пропонують замовити ляльку – портретну копію з оригінальним розписом. Працює заклад з понеділка по суботу з 11:00 до 17:00 (вихідний день – неділя).

Адреса: Київ, вулиця Хорива, 43/23

7. Замок барона Штейнгеля

 Замок барона Штейнгеля

У центральній частині української столиці знаходиться загадкова, романтична будівля – замок барона Штейнгеля. Він датований 1898-им роком. Дивовижна будова має також інші назви:

  • Будинок лицаря.
  • Будинок самотнього лицаря.
  • Будинок синьої бороди.
  • Прибутковий будинок Підгорського.

Будівля своїм зовнішнім виглядом нагадує замок епохи середньовіччя, в незвичайній архітектурі якого переважає готичний стиль. Йому притаманна загострена вежа, химерні готичні екстер'єри.

Стіни замку характеризуються зубчастими краями, вікна – вузькі стрілчасті, а решітки – ажурні. Над проектом особняка свого часу працював Микола Добачевський.

Будинок прикрашений фігурами містичних істот (над входом в арку їх дві). Всередині замку барона Штейнгеля можна споглядати ліпні стелі та аристократичні каміни. Перед входом в будинок, на підлозі з мармуру, викладено мозаїкою слово SALVE, що в перекладі з латинської мови означає «привіт».

Адреса: Київ, вулиця Ярославів вал, будинок 1

8. Київський водоспад

Київський водоспад

У столиці України, в урочищі Покол, яке відноситься до Голосіївського парку, між історичною місцевістю Корчувате та Лисою горою, неподалік від рибного господарства, знаходиться ще одне чудове місце – рукотворний Київський водоспад. Дана місцевість дуже мальовнича і її варто відвідати кожному туристу!

9. Парк «Феофанія»

Парк «Феофанія»

У Києві чудово провести час можливо і в парку «Феофанія», який являє собою історичну, парково-садову зону з доглянутими, викладеними бруківкою, доріжками та алеями, красивими озерами і ставками, альтанками та лавками, ігровими майданчиками для дітлахів і питними фонтанами.

Звідси, як на долоні, постає чудова святиня столиці – Свято-Пантелеймонівський монастир. Парк розкинувся в межах міста, а саме в Голосіївському районі столиці. «Феофанія» користується великим попитом серед киян та туристів.

При вході на територію працює пункт прокату велосипедів, облаштовано паркінг для автомобілів. Вхід в парк платний. Відвідати «Феофанію» гості зможуть щодня, з 8:00 до 23:00.

Адреса: Київ, вулиця Академіка Лебедєва, 32

10. Старовинний ліфт в будинку на вулиці Прорізна, 11б

Старовинний ліфт в будинку на вулиці Прорізна, 11б

В одному з київських дореволюційних будинків XIX століття, архітектура якого не передбачала використання підйомника, працює дивовижний ліфт з вузенькою кабіною. Вона розрахована лише на одну людину.

Розташований в самому «серці» міста, незвичайний ліфт зі скрипучим механізмом, якому вже більше півстоліття, користується великою популярністю серед туристів.

Адреса: Київ, вулиця Прорізна, 11б

11. Kiev Fashion Park

 Kiev Fashion Park

По приїзду до столиці, обов'язково відвідайте парк сучасної скульптури на Пейзажній алеї – Kiev Fashion Park.

На його території розташовані арт-об'єкти, скульптури, наприклад, «Історія кохання», «Майстер і Маргарита». Тут також є інсталяції знаменитих скульпторів («Веселка», «Буратіно», «Форма світла», «Річка-Любов», «Дах», «Дощ», Kolenval), авторські лавки для відпочинку («Як вдома», «Руки», «Тканина», «Рубік», «Килим», «Баланс», «Кавун», «Окуляри»), дитячі майданчики, гойдалки.

Затишний парк знаходиться в центрі Києва. Поруч із кожним витвором мистецтва встановлена табличка, на якій вказані імена автора та мецената.

Адреса: Київ, вулиця Володимирська, будинок 6

12. Антистресовий центр «Шандарашка»

 Антистресовий центр «Шандарашка»

У Києві є досить незвичайне місце – антистресовий центр «Шандарашка», де можна «випустити пар», дати волю почуттям, виплеснути негативні емоції, лють, гнів за допомогою биття посуду.

Тут також можливо просто подуріти, побешкетувати, розколоти пляшки, тарілки, графіни, блюдця, склянки, чашки на щастя. Для псування посуду в центрі створено всі умови.

В закладі працюють кваліфіковані психологи. Для відвідувачів облаштована окрема кімната з невеликим вікном. Клієнтам видається спеціальний одяг, рукавички та маска для захисту очей. На білому посуді, перед биттям, можна написати все, що душа забажає.

Адреса: Київ, вулиця Верхній Вал, будинок 42

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

У Києві є ще багато інших цікавих місць, відвідування яких принесе туристу величезне задоволення! Перед тим, як вирушити до столиці, подбайте про бронювання готелю!

Читайте ще:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
12.10.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Куди піти в Києві: найцікавіші місця столиці
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)