Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Вирушаємо в Драгобрат взимку: інструкція для «чайників»

Вирушаємо в Драгобрат взимку: інструкція для «чайників»

Драгобрат – чудовий гірськолижний курорт українських Карпат. Він компактно розмістився біля підніжжя величної гори Стіг, серед багатовікових хвойних лісів і мальовничих луків, які своєю красою нічим не поступаються альпійським. Приїхавши в гори, турист зануриться в чарівну атмосферу первозданної природи. Значна висота над рівнем моря, унікальний клімат Драгобрату гарантують наявність природного сніжного покриву протягом усього сезону. Драгобрат – це справжній райський куточок для любителів зимових видів спорту та активних розваг. Людям, які планують відвідати високогірний курорт вперше, допоможе доїхати до місця призначення, поселитися в готель і чудово провести час інструкція для «чайників», яку підготував Hotels24.ua.

Вирушаємо в Драгобрат взимку: інструкція для «чайників»

Відмінний сервіс, невисокі ціни, гідний рівень інфраструктури, сприятливі погодні умови, зручне розташування, тривалий гірськолижний сезон – це ті чинники, які щороку приваблюють в Драгобрат величезний потік туристів.

В туристичний комплекс відправляються покататися на лижах, сноубордах як недосвідчені новачки, так і професійні лижники, аси, екстремали гірськолижних видів спорту.

Гірськолижний курорт Драгобрат

«Скільки коштує поїхати в Драгобрат?» – питання, яке цікавить кожну людину, що планує відпочинок на гірськолижному курорті. Однозначно відповісти, на яку грошову суму розраховувати туристу, не можна, оскільки бюджет поїздки залежить від багатьох факторів – обраного транспорту, орендованого готелю, додаткових послуг, розваг, харчування і т.д.

Драгобрат: як дістатися?

Гірськолижний курорт Драгобрат

Маршрут більшості туристів, які планують відпочинок в Драгобраті, пролягає через Івано-Франківськ. Місто від курорту віддалене на відстані 120 км. До обласного центру можна долетіти, купивши квиток на літак. Аеропорт функціонує також в Коломиї. Від нього до туристичного комплексу відрізок шляху становить 90 км. Однак сюди літають лише чартерні рейси.

У місто можна дістатися і потягом. Щоб доїхати до смт. Ясиня, слід з потягу в Івано-Франківську пересісти на рейсовий автобус. Можна скористатися послугами позашляховика, викликати таксі. Від населеного пункту Ясиня туристичний комплекс «Драгобрат» відділяє 18 км. Відстань до автомагістралі Ужгород – Івано-Франківськ становить 10 км.

Як дістатися зі Львова в Драгобрат?

Також в центр селища Ясиня зручно добиратися через Львів потягом сполученням Львів – Рахів. Людям, які подорожують на власній машині, щоб потрапити в Ясиню, доведеться подолати значний відрізок шляху і проїхати через населені пункти – Івано-Франківськ, Надвірну, Яблуницю, Яремче, Лазещину.

Як дістатися з Києва до Драгобрат на авто?

Краще добиратися зі столиці до селища Ясиня на власному авто по маршруту Київ – Житомир – Тернопіль – Івано-Франківськ – Ясиня. Доведеться подолати 654 км, витративши на дорогу приблизно десять годин. Також є інші маршрути: Київ – Житомир – Новоград-Волинський – Івано-Франківськ – Ясиня (712 км), Київ – Житомир – Дунаївці – Коломия – Борщів – Яремче – Ясиня (685 км).

Як дістатися з Одеси в Драгобрат на машині?

З Одеси до селища Ясиня можна на автомобілі доїхати наступними маршрутами:

  • Одеса – Теплодар – Бєльці – Чернівці – Косів – Ясиня (його довжина 853 км). Час у дорозі становить приблизно п'ятнадцять годин.
  • Одеса – Любашівка – Шпиків – Дунаївці – Борщів – Яремче – Ясиня (833 км). На дорогу доведеться витратити чотирнадцять-п'ятнадцять годин.
  • Одеса – Балта – Тростянець – Нова Ушиця – Дунаївці – Делятин – Ясиня (774 км). Маршрут можна подолати за тринадцять годин.

Драгобрат: де зупинитися?

Житло в Драгобраті

В Драгобраті представлено житло на будь-який смак і бюджет. В даній місцевості можна орендувати приватну садибу, котедж, номер в міні-готелі, готелі (з кухнею в кімнаті), безкоштовним сніданком, дворазовим харчуванням, інтернетом.

Можна знайти житло з чанами, лазнею, сауною, прокатом гірськолижного інвентарю.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Драгобрата

Драгобрат: що потрібно знати про курорт новачкові?

Гірськолижний курорт Драгобрат

  • Драгобрат – це селище міського типу, що знаходиться в Закарпатській області. Курорт розкинувся в неймовірно мальовничій місцевості, на стику альпійських луків і хвойних, непрохідних лісових масивів.
  • Драгобрат – відомий високогірний, гірськолижний курорт українських Карпат. Він розташований на висоті 1300 – 1700 метрів вище рівня моря. На півдні селища протягнувся Свидовецький хребет. Він має незвичайну форму, яка нагадує підкову.
  • В даній місцевості немає різких перепадів висот (в межах курорту вони складають 410 метрів). Неподалік від Драгобрату красується гора Близниця висотою 1884 метри над рівнем моря.
  • З Драгобрату відкривається чудовий вид на гору Говерлу (її висота – 2061 метр над рівнем моря).
  • Клімат на курорті – помірний, високої поясності.
  • Драгобрат славиться чудовим сніговим покриттям та іменується в простонародді «Карпатським Сибіром». Снігу в Драгобраті дуже багато. Випадає він рано. Снігове покриття стабільно тримається протягом всього гірськолижного сезону.
  • Кататися на лижах в Драгобраті починають в листопаді. Фінішує гірськолижний сезон на високогірному курорті в травні.

Гірськолижний курорт Драгобрат

  • Драгобрат відомий крутими гірськими схилами та зручними спусками. На території комплексу простяглися різноманітні, доглянуті траси міжнародного рівня. Їх загальна протяжність становить 9 кілометрів.
  • Найдовша траса ТК «Драгобрат» сягає 1300 метрів. Однак траси гірськолижного курорту не освітлюються у вечірній час доби.
  • Курорт обладнано спеціальною, сучасною, ущільнюючою сніг, технікою. Тут розташовані «сині», «червоні» та «чорні» траси. Є навчальні спуски. Найбільш затребуваними серед лижників і сноубордистів (аматорів і професійних спортсменів) є чотири марковані, добре підготовлені траси, що простяглися на пологих схилах двох гір – Жандарма і Стога.
  • У ТК «Драгобрат» також прокладені траси для фрістайлу. Стрімкі спуски, траси для фрірайдерів проходять через ліси. У Драгобраті можна кататися на цілині.
  • У туристичному комплексі, на висоті 200-1500 метрів, біля підніжжя гори Стіг, працюють 3 бугельних і 8 крісельних підйомників. Тут розташовані крісельні підйомники з ратраками – «Вершина Карпат» (1250 м) і «Карпатська чайка» (1500 м), бугельні підйомники з ратраками – «Вершина Карпат» (800 м), «Драгобрат 1» (800 м), «Драгобрат 2» (800 м). «Оаза» (800 м), мультиліфти для лижників-початківців – «Вершина Карпат», «Драгобрат», «Оаза».

Лижна школа в Драгобраті

Катання на сноуборді в Драгобраті

В Драгобраті працює лижна школа. Техніці катання на лижах і сноубордах туристів навчають професійні інструктори. Колишні спортсмени щороку проходять атестацію та перепідготовку.

Туристи в лижній школі можуть вибрати як індивідуальні, так і групові заняття (вони проходять навчання в складі маленьких або великих груп). Тут можливо не тільки навчитися добре кататися на сноубордах, звичайних і гірських лижах, але й освоїти складну майстерність фрірайду, картинг-спуску.

Скільки коштує інструктор на Драгобраті?

У «високий» сезон (з 28.12 по 11.01.2019 року) послуги інструктора, який навчає техніці катання на лижах, сноуборді, обходилися в сумі 400 грн. за одну годину.

Прокат гірськолижного спорядження в Драгобраті

Прокат гірськолижного спорядження в Драгобраті

У Драгобраті можна орендувати гірськолижний інвентар. До туристичного комплексу не обов'язково їхати зі своїм спорядженням. Головне прихопити з собою теплий одяг, а всім іншим в Драгобраті екіпірують повністю.

Тут можна взяти напрокат гірські лижі, комплект до них, що складається з палиць, окулярів-масок, черевик, рукавичок, а також сноуборди та екіпіровку для сноубордингу, додаткове спорядження (шоломи і т.д).

У ТК «Драгобрат» можна підібрати інвентар на будь-який смак. Є різні розміри, навіть для дітей у віці від двох років. На курорті також працюють пункти прокату санок, снігоходів, сноубайків.

Скільки коштує гірськолижне спорядження в Драгобраті?

Комплект лиж для дорослого коштує від 150 до 200 грн., для дитини у віці до 10 років – від 100 грн, для фрірайду – від 350 грн. в день. Сноуборд і комплект до нього дорослому обійдеться в сумі – від 150 до 200 грн., дитині – від 100 грн. в день.

Драгобрат: скі-пас

Скі-пас на підйомники в Драгобраті

Під терміном «скі-пас» мається на увазі квиток на підйомник (пропуск на підйом). У Драгобраті можна придбати скі-пас на канатну дорогу (КБД) ВЛ-1000 довжиною 1000 метрів на горі Стіг, на КБД «Доппельмаер» 1200 метрів на горі Стіг, мультиліфт №1 довжиною 260 метрів на горі Стіг, мультиліфт №2 (230 метрів) – навчальний схил.

Скільки коштує підйомник в Драгобраті?

Наприклад, один підйом на «ВЛ-1000», «Доппельмаер» дорослому, який проживає на території гірськолижного курорту, обійдеться в сумі від 40 грн., дитині – від 25 грн. А п'ять підйомів – від 150 і 80 грн. відповідно. Вартість п'ятдесяти підйомів для людей, старших 14 років, складає від 1100 грн., а для дітей, які не досягли чотирнадцятирічного віку, – від 550 грн. Ціна двадцяти підйомів для дорослого – від 450 грн., а для маленького туриста – від 230 грн. У ТК «Драгобрат» часто діють акційні пропозиції.

Зимові розваги в Драгобраті

 Зимові розваги в Драгобраті

Туристам в Драгобраті, крім активних видів спорту, пропонують розслабитися у фінській сауні та лазні. Купіль гірськолижного комплексу – це цілюща джерельна вода, яка надходить з гірського джерела. Також на курорті можна відвідати СПА-центри, пограти в футбол на снігу, аерохокей, більярд, пінг-понг і настільний теніс.

 Зимові розваги в Драгобраті

У Драгобраті є можливість поспівати пісні в караоке-барі, потанцювати на нічній дискотеці. Гості можуть присвятити час риболовлі на форель. Для дітей в Драгобраті передбачені ігрові зони, облаштовано кімнату з веселим та уважним аніматором.

Де поїсти в Драгобраті?

Заклади харчування в Драгобраті

Зігрітися, ситно поїсти на курорті можна в кафе, колибах, шашличних, ресторанах, піцерії.

Популярним місцем туристичного комплексу є колоритний ресторан «Хата магната», оформлений в карпатському стилі. У закладі знаходиться величезний мангал, «ловить» Wi-Fi. На грилі шеф-кухар ресторану готує фірмові страви. У «Хаті магната» можна замовити їжу української та європейської кухні, наприклад, телятину з білими грибами, юшку, форель.

Не менш апетитну, гарячу їжу гостям пропонують покуштувати в ресторані «Маріка». У закладі представлена не тільки українська, європейська, а й східна кухня. Тут готують італійську піцу, є великий вибір вин.

Туристам також варто відвідати ресторан «Вотавилю». Він розташований в дерев'яній будівлі з каміном, оформлений в стилі горців. У закладі подають, з вишуканими французькими соусами, страви української, узбецької кухні. Тут можна замовити плов, шашлик, форель.

Смачно перекусити пропонує кафе «Смерічка». Інтер'єр закладу – традиційно карпатський. Меблі в кафе виготовлені з дерева, а страви в меню – української, європейської кухні.

Добре провести час і потрапезувати можна в кафе-колибі «У Степана». Гостям закладу пропонують пізнати всю неперевершенність гуцульської кухні. В колибі готують ситні, з тонким смаком, грибні, м'ясні, рибні страви, подають справжній глінтвейн.

Також в Драгобраті працюють інші чудові заклади – кафе-бістро «Драгобрат», піцерія Drag_pizza, кафе «Курятня».

Зимовий відпочинок в Драгобраті сподобається кожному туристу! Якщо Ви плануєте поїздку на чудовий гірськолижний курорт, оберіть хороший готель і завчасно його забронюйте, оскільки в «високий» сезон може не бути вільних номерів. Бажаємо Вам гарно провести час в горах!

Читайте ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
30.09.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Вирушаємо в Драгобрат взимку: інструкція для «чайників»
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)