Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Що комусь можна, те простому туристу зась: 8 місць, відвідати які вам не світить

Що комусь можна, те простому туристу зась: 8 місць, відвідати які вам не світить

В світі є унікальні місця, організації та об'єкти, куди простий турист ніколи не зможе потрапити. Hotels24.ua вирішив ознайомити Вас з вісьмома найбільш цікавими.

Що комусь можна, те простому туристу зась: 8 місць, відвідати які вам не світить

 1. Богемський гай (Монте-Ріо, Каліфорнія)

Богемський гай

Фото взяте з сайту: mir-i-mi.ucoz.ru

Богемський гай належить приватному, закритому чоловічому клубу мистецтв – Богемському клубу, що працює у Сан-Франциско. Місце для відпочинку займає площу 11кв/км, знаходиться в місті Монте-Ріо (Каліфорнія).

Щорічно в липні в Богемський гай, щоб провести двотижневу відпустку, з’їжджаються зі всього світу найвпливовіші люди – художники та музиканти, урядовці та високопоставлені особи ділової сфери, банкіри, актори, видавці популярних засобів масової інформації, науковці, інвестори не лише зі США, а й інших країн.

Богемсьий гай представляє собою унікальний заповідний масив, на території якого росте секвойя. Тут одночасно може проживати дві тисячі п’ятсот чоловік. Запрошені люди проходять ретельну перевірку.

Відпочивальників в Богемському гаю розважають театральними виставами «Бурхливими веселощами», музичними комедіями під назвою «Низькі Прийоми», де жіночі ролі грають чоловіки, котрі є членами клубу.

Спальні будиночки для гостей розташовані по всій території гаю. Вони нагадують табори, поділяються на сектори.

В Богемському гаю розташовані:

  • Стадіон-амфітеатр, здатний розмістити дві тисячі п’ятсот чоловік.
  • Об’єднані столові, в яких можуть трапезувати одночасно півтори тисячі осіб.
  • Дванадцятиметрова кам’яна статуя «Сова».
  • Штучне озеро, навколо якого відбуваються зібрання та проводиться ритуал жертвоприношення, під час якого підпалюється, перед статуєю Сови,  лялька-опудало. Даний ритуальне дійство символізує очищення всіх його учасників.

2. Печера Ласко (Періге, Франція)

Печера Ласко

Фото взяте з сайту: www.orangesmile.com

Печера Ласко – цінна палеологічна пам’ятка природи, розташована на вапняковому пагорбі, на березі водної артерії Везер (департамент Дордонь у Франції). Вона відома широкому загалу завдяки своїм унікальним наскельним зображенням.

Печера Ласко знаходиться на відстані сорока кілометрів від міста Періге. Природна пам'ятка в 1979-ому році була включена в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Печера довгий час була відкрита для відвідування туристів, котрі з’їжджалися, щоб подивитися на гравіровані, живописні малюнки XVIII-XV тисячоліття до нашої ери. Перенасиченість вуглекислим газом, підвищена температура, через величезний потік туристів, спричинили пошкодження наскального живопису та появу цвілі.

В квітні 1963-ого року Міністерство у справах культури, яке очолював Андре Мальро, видало постанову про закриття печери, а в 70-их роках була створена репродукція невеличкої її частини. Вона отримала назву Ласко 1 і сьогодні відкрита для відвідування всіх бажаючих.

3. Північний Сентінельскій острів (Андаманські острови, Індія)

Північний Сентінельскій острів

Фото взяте з сайту: gidemedigimyerler.blogspot.com

Північний Сентінельскій острів, (Андаманські острови, Індія ) – територія площею 72 кв/км, овіяна таємницею, яку до сих пір не вдалося розгадати жителям планети. Острів розташований в Бенгальській затоці. Тут немає жодних ознак цивілізації. Місцеві жителі не йдуть на контакт з людьми, і кожного, хто наважиться потурбувати їхній світ, вбивають. Відомо, що на острові проживають двадцять один представник чоловічої статі та вісімнадцять жінок. Але ці дані не точні.

Сентінельці абсолютно ізольовані від світу. Своїм зовнішнім виглядом вони нагадують негороїдів. В 2006-ому році аборгигени-стрілки вбили двох рибалок, які незаконно ловили риби поблизу острова. Тіло померлих намагалися забрати вертольотом, який теж був обстріляний з луків дикими племенами.

Люди не раз намагалися встановити контакти з остров'янами – залишали їм на березі продукти, свиней, кокоси, предмети, які використовуються в господарстві, в тому числі відра. Однак всі ці спроби не увінчалися успіхом. Дикарі не пішли на контакт, хоча продукти з’їли.

4. Острів Кеймада-Гранді (Бразилія)

Острів Кеймада-Гранді

Фото взяте з сайту: www.spletnik.ru

Кеймада-Гранді («Острів золотих змій» або «Зміїний Острів») розташований в Атлантичному океані. Від нього до бразильського порту Сан-Паулу відстань становить тридцять п’ять кілометрів.

Острів характеризується незначними розмірами. Його площа становить 0,43 кв/км, в висоту острів досягає 200 метрів. Тут водиться величезна кількість отруйних змій, в тому числі особливо небезпечний вид — ботропс, укус яких є смертельним для будь-якої живої істоти. На острові немає жодного будинку, готелю. Тут знаходиться лише маяк, що працює в автоматичному режимі. Острів відвідують лише один раз на рік військові разом з лікарем, щоб перевірити роботу маяка.

Щоб зберегти унікальну флору та фауну, а також життя місцевого населення й туристів, державою заборонено відвідувати Кеймада-Гранді. Скелястий, мальовничий острів входить в список найнебезпечніших місць на земному шарі. З 1985-ого року він отримав статус заповідника, що охороняється на державному рівні.

5. Джентльменський клуб Уайта (Лондон, Англія)

Джентльменський клуб Уайта (

Фото взяте з сайту: www.facebook.com

Джентльменський клуб Уайта — це елітний клуб Британії, членами якого являються лише чоловіки. Виняток було зроблено лише для королеви Єлизавети II.

В клубі джентльмени розпивають алкогольні напої, грають в азартні ігри. Кандидатура людини, котра виявить бажання стати членом клубу Уайта, має бути затверджена всіма членами клубу (їх всього тридцять п'ять). Також чоловік має бути платоспроможний, оскільки членський внесок становить приблизно одну тисячу двісті доларів на рік.

Навіть якщо людина відповідатиме всім вимогам членства в клубі, їй доведеться дочекатися, поки один із джентльменів покине його, оскільки всього має бути п'ятсот чоловік.

6. Суртсей (острів у Ісландії)

о. Суртсей

Фото взяте з сайту: www.orangesmile.com

Суртсей — безлюдний острів, що знаходиться в Ісландії. Виник він 14 листопада 1963-ого року в результаті виверження вулкану під водою, на глибині ста тридцяти метрів. До червня 1967-ого року відбулося приблизно сто вивержень, в результаті яких площа острова збільшилася й досягла 2,7 кв/км.

В 2000-ому році через ерозію площа острова становила 1,5 кв/км. Сьогодні на острові проводять наукові дослідження. Доступ сюди є обмеженим. Острів Суртсей є об'єктом Всесвітньої природної спадщини.

7. Бюро 39 (Пхеньян, Північна Корея)

 Бюро 39

Фото взяте з сайту: www.orangesmile.com

У Північній Кореї є засекречена організація Бюро 39 (неофіційна назва Кімната 39), про справжню діяльність якої сторонні люди навіть і не здогадуються. Розташована дана організація в Пхеньяні (Північна Корея). Заснували Бюро 39 в 70-их роках XIX сторіччя. Є припущення, що дана організація здійснює фінансові операції, а також «відмиває» кошти, маючи справу з засекреченими рахунками Китаю та Швейцарії.

Також поширена версія, що функції секретного бюро полягають в проведенні шахрайських операцій, в тому числі пов'язаних з наркообігом та контрабандою зброї, а також, що у його приміщенні знаходяться верстати для друку фальшивих доларів.

Урядовці Північної Кореї не визнають своєї участі в фінансовій діяльності, що суперечить закону. Де точно знаходиться Кімната 39 невідомо. Можливо, вона розташована в будівлі, де розмістилася Трудова партія.

8. Ватиканський секретний архів (Ватикан)

 Ватиканський секретний архів

Фото взяте з сайту: operkor.wordpress.com

В Ватикані знаходиться архів, який містить зібрання цінної документації, яка стосується католицької церкви та охоплює період, починаючи від середньовіччя та закінчуючи сьогоденням.

Даний архів є секретним, оскільки знаходиться у приватному володінні Папи. Він обмежений для відвідування. Створив секретні архіви Папа Павло V ще в далекому 1612-ому році.


Звісно ж, в вищеперераховані місця Ви не потрапите, але в світі є ще багато чого цікавого, доступного туристам! Подорожуйте країнами світу та насолоджуйтесь кожною миттю свого життя! А забронювати готель за кордоном Вам завжди допоможе Hotels24.ua!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
28.04.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Що комусь можна, те простому туристу зась: 8 місць, відвідати які вам не світить
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)