Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Палацове мистецтво в Україні: найкрасивіші архітектурні пам’ятки

Палацове мистецтво в Україні: найкрасивіші архітектурні пам’ятки

Якщо ви марите архітектурою і бажаєте на свої очі побачити найкращі об’єкти на території України - до вашої уваги ТОП-7 шедеврів палацового мистецтва.

 Палацове мистецтво в Україні: найкрасивіші архітектурні пам’ятки

Верхній замок Любарта, Луцьк, Волинська обл.

Цей неофіційний символ Луцька був збудований на початку XII століття, а в середині XIV його було реконструйовано у цегляний. Протягом кількох століть у замку по черзі засідали литовські князі: Любарт, Вітовт та Свидригайло. Свого часу тут знаходилася державна канцелярія Галицько-Волинського князівства, а сам замок вважався адміністративним центром усієї Волині. Замковими підземеллями нині можна дістатися до законсервованих залишків церкви Івана Богослова. Якщо замовити екскурсію до В’їзної вежі, можна потрапити до експозиційної зали з гравюрами, картинами та древніми іконами, на яких зображений замок різних періодів.

Цікавинка: Щорічно у замку проводяться декілька різнопланових фестивалів: Фестиваль дзвонарного мистецтва “Благовіст Волині”, мистецьке шоу “Ніч у Луцькому замку”, Up-fest, Art Jazz Cooperation, Фестиваль флористичного мистецтва та “Меч Луцького замку”.

Як дістатися: Потягом до Луцька, містом на громадському транспорті. Замок розташований за адресою вул. Кафедральна, 1A.
Де зупинитися: У готелях Луцька

Час роботи: Щодня 10:00-19:00.
Вартість вхідних квитків: На територію - 20 грн., вартість екскурсії - 50 грн з групи.

Митрополичий палац, Чернівці, Чернівецька обл.

Нині у приміщенні палацу, що свого часу був резиденцією православних митрополитів, розташовується Чернівецький університет. Комплекс споруд занесений до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО і складається з головного корпусу, пресвітерію та семінарії з храмом Трьох Святителів. На першому поверсі семінарії працює кафедра теології, у пресвітерії - географічний факультет. Ще однією родзинкою палацового комплексу є його мальовничий дендропарк, що розкинувся позаду головного корпусу. Тут висаджені екзотичні види рослин та розміщено декілька басейнів й фонтанів.

Цікавинка: У приміщенні університету проходили зйомки фентезі-фільму українського виробництва - “Тіні незабутих предків”, що є алюзією на відомий твір Михайла Коцюбинського.

Як дістатися: Потягом або автобусом до Чернівців. Містом - на тролейбусах №1, №2, №4 та на маршрутних автобусах №5, №6, №22, №29. Палац розташований за адресою Коцюбинського, 2.
Де зупинитися: У готелях Чернівців.

Час роботи: Екскурсії проводяться з 10.00 до 18.00.
Вартість вхідних квитків: від 25 грн.

Палац Тарновських, Качанівка, Чернігівська обл.

Садово-палацовий комплекс був заснований у 1770-х роках, і складається з паркової зони, 12-х ставків та власне палацу. Будівництво споруд в Качанівці почав губернатор Румянцев- Задунайський, який пізніше продав маєток поміщику Григорію Почеці, від якого комплекс і дістався у спадок династії Тарновських. Під час Другої Світової війни на території палацу діяли евакуаційні госпіталі, згодом його почали використовувати як центр лікувально-оздоровчих процедур.

Цікавинка: Пан Григорій Тарнавський придбав маєток, а пізніше перетворив його на місце зустрічі творчих особистостей. Свого часу тут гостювали Тарас Шевченко, Микола Гоголь, Марко Вовчок. Михайло Глінка написав у Качанівці оперу “Руслан і Людмила”. Зараз можна оглянути так званий “павільйон Глінки”, де він працював над своїм твором. А Ілля Рєпін писав тут картину “Вечорниці”.

Як дістатися: З Києва до Ніжина електричкою, а звідти автобусом до Іваниці. Або з маршруткою з Києва до Талалаївки або Тростянця, а далі на таксі або на попутках. Заповідник розташований за адресою вул. Глінки, 1.
Де зупинитися: У готелях Ніжина або Чернігова.

Час роботи: У будні (окрім понеділка) з 8.00 до 17.00, у вихідні та свята - з 10.00 до 18.00.
Вартість вхідних квитків: 30 грн. на територію заповідника, 20 грн. - до палацу. 

Палац Потоцьких, Тульчин, Вінницька обл.

Двоповерховий палац магната Станіслава Потоцького був збудований наприкінці XVIII століття та складався з основного корпусу та двох бокових споруд, виконаних у класичному стилі. Колись на території розміщувались бібліотека, друкарня, лазні, картинна галерея та садибний театр. Нині на території палацу знаходиться Тульчинське училище культури.

Цікавинка: З 2017 р. на території палацу проводиться  масштабний Міжнародний оперний фестиваль "OPERAFEST-TULCHYN"

Як дістатися: З Вінницького центрального автовокзалу регулярним автобусом до Тульчина. Палац знаходиться за адресою вул. Незалежності, 19.
Де зупинитися: У готелях Вінниці.

Час роботи: У будні (окрім понеділка) з 8.00 до 17.00, у вихідні та свята - з 10.00 до 18.00.
Вартість вхідних квитків: Вхід вільний.

Палац Потоцьких, Львів

Ця перлина барокової архітектури збудована наприкінці XIX століття французьським архітектором на замовлення графа Альфреда ІІ Потоцького. Палац був призначений для проведення пишних балів та урочистостей. Всередині кожна кімната пишно прикрашена елементами з мармуром та позолотою. Нині на другому поверсі палацу діє виставка Львівської галереї мистецтв.

Цікавинка: Позаду палацу знаходиться виставка замків у мініатюрі. Кожен з них свого часу існував на території України.

Як дістатися: До центру міста трамваєм №1, а далі 5 хвилин пішки. Палац знаходиться за адресою вул. Коперника, 15.
Де зупинитися: У готелях Львова.

Час роботи: Взимку 10.00-17.00, влітку 10.00-18.00 щодня, окрім понеділка.
Вартість вхідних квитків: Вартість входу - 20 грн, вартість екскурсії - 50 грн.

Маріїнський палац, Київ

План по будівництву палацу виник, коли цариця Єлизавета перебувала у Києві у 1750 році. І уже за п’ять років завершилося спорудження величного палацу за проектом італійського архітектора Бартоломео Растреллі. На початку XIX століття пожежою було зруйновано другий поверх палацу, а відновили його аж наприкінці століття. Після революції тут працював технікум, а пізніше - сільськогосподарський музей.

Цікавинка: Будівля є офіційною резиденцією Президента України.

Як дістатися: На метро до станції “Арсенальна”. Палац знаходиться за адресою вул. Грушевського, 5а.
Де зупинитися: У готелях Києва.

 Вартість вхідних квитків: За умови замовлення екскурсії - 25 грн. з людини.

 

Палац Графа Кирила Розумовського, Батурин, Чернігівська обл.

 

Палац у Батурині збудували після того, як було вирішено перетворити місто на культурний центр з власним університетом. Гетьман Кирило Розумовський повернувся до Батурина після скасування Катериною ІІ козацтва, і саме тоді на околицях міста було збудовано величний палацовий комплекс, що нині налічує близько 55 кімнат.

Цікавинка: Свого часу граф, що у своїй бібліотеці мав близько 2 тисяч томів творів, мріяв передати їх Руссо, але вони так і не зустрілися. Також Кирило Розумовський був поціновувачем класичної музики, товаришував з Моцартом та Бетховеном.

Як дістатися: Потягом або електричкою до станції Бахмач, і автобусом до Батурина. Палац знаходиться за адресою вул. Набережна, 1.
Де зупинитися: У готелях Чернігова.

Час роботи: У літній період з 10.00 до 18.00, зазвичай з 10.00 до 17.00. Вихідний - понеділок.
Вартість вхідних квитків: За умови замовлення екскурсії - 30 грн. з людини.

Україна безмежна, і на її території ще безліч архітектурних шедеврів. Поспішайте побачити кожен з них!


Читайте ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
09.04.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Палацове мистецтво в Україні: найкрасивіші архітектурні пам’ятки
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(3.5 бали з 5, всього оцінок 9 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)