Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
24 унікальних куточка України, створених природою та людиною

24 унікальних куточка України, створених природою та людиною

Для того, щоб побачити неймовірні природні та архітектурні пам'ятки, не обов'язково їхати в далекі країни. В Україні є сотні унікальних куточків — природного походження та створених людиною. Hotels24.ua підібрав для Вас 24 найбільш цікаві з них.

 24 унікальних куточка України, створених природою та людиною

 1. Бушанський скельний храм на Вінничині

Бушанській скельний храм на Вінничині

Фото взяте з сайту: vpohode.com.ua

Дивовижне наскальне зображення в заповідному місці "Буша" завжди було об'єктом суперечок вчених. На гілках дерева зображений птах, а під деревом —на колінах чоловік, що молиться. Трохи далі можна побачити гордо стоячого оленя. На думку дослідників, вік  пам'ятки становить від 400 — до 1900 років.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Вінниці

2. Оконські джерела на Волині

Оконські джерела на Волині

Фото взяте з сайту: ogo.ua

Чудові фонтани у вигляді куполів можна побачити на поверхні мальовничого озера. Вся ця краса утворюється завдяки потужному тиску з надр землі. Вода  в водоймі має тепературу приблизно +9 градусів по Цельсію в будь-яку пору року.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Луцька

3. Мавринський майдан у Дніпропетровській області

Мавринський майдан у Дніпропетровській області 

Фото взяте з сайту: zruchno.travel

У Дніпропетровській області є унікальний природний скарб — Мавринський майдан, знаний своїм правильним рельєфом. Якщо дивитися на таку пам'ятку з висоти, то можна розглянути форму павука. У центральній частині об'єкта розміщується випукле коло з трьома своєрідними входами і хвилеподібними валами. Деякі вчені стверджують, що дане місце виконувало функції старовинної обсерваторії.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Дніпра

 4. Кам'яне село на Житомирщині

Кам'яне село на Житомирщині

Фото взяте з сайту: travels-ukraine.com

Близько п'ятнадцяти гектарів лісових масивів в одному із загадкових куточків Житомирської області займають великі валуни. Таке урочище, на думку фахівців, утворилося в льодовиковий період. Камені подібні до невеликих житлових будівель. Серед них можна знайти навіть школу і храм.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Житомира

 5. Кам'яна могила в Запорізькій області

Кам'яна могила в Запорізькій області

Фото взяте з сайту: uastudent.com

Кам'яна могила в Запорізькій області  —  цінна пам'ятка давньої, світової культури. Вона являє собою величезну кількість неповторних скульптур. Цей фантастичний скарб України приваблює людей вже багато століть.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Запоріжжя

6. Манявський водоспад на Івано-Франківщині

 Манявський водоспад на Івано-Франківщині

Фото взяте з facebook

Водоспади завжди привертали людський погляд своєю неперевершеною красою, грацією і величчю. Манявський водоспад — один з таких дивовижних водних скарбів України. Він складається з каскадів, що досягають висоти близько вісімнадцяти метрів. У водоспаді навіть є своєрідні ванни розміром півтора-два метри.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Івано-Франківська

7. Відшарування богуславських гранітів на Київщині

Відшарування богуславських гранітів на Київщині

Фото взяте з сайту: pryroda.in.ua

Цей унікальний природний скарб знаходиться біля річки Рось у Київській області. На мальовничих прибережних схилах піднімаються величні брили граніту. Такі скельні утворення мають вражаючий вигляд, довгу історію, оповиті безліччю легенд і загадок.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

8.Чорне озеро (Берестувате)біля Кропивницького

Чорне озеро (Берестувате) біля Кропивницького

Фото взяте з сайту: gre4ka.info

Це унікальне озеро оточує по-справжньому чорний ліс. Ця місцевість входить до числа гідрологічних пам'яток країни. Глибину озера вчені так і не встановили. Кажуть, що, можливо, воно має подвійне дно. Утворена така природна аномалія в результаті опадання великої кількості листя.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Кропивницького

9. Мергелева гряда на Луганщині

Мергелева гряда на Луганщині

Фото взяте з сайту: moji.com.ua

Поблизу села Степанівка на Луганщині можна побачити цінну пам'ятку археології, що переносить нас в епоху бронзового століття. Вона являє собою велику гряду з каменів. За припущеннями вчених, Мергелева гряда виконувала функцію святилища і споруди для поховання. Вражає, що створена вона була в 4 — 2 тисячолітті до нашої ери.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Луганська

10. Стільське городище в Львівській області

Стільське городище в Львівській області

Фото взяте з сайту: stezhkamu.com

Стільське городище — ще одна цінна пам'ятка історії. Унікальний куточок України був створений в 8 — 10 століттях. Городище являло собою центр життєдіяльності білих хорватів. У той час воно займало величезну за розмірами територію. Тільки уявіть собі, площа городища становила близько 250 гектарів. Оборонні вали і стіни мали протяжність десять кілометрів.

Де зупинитися: мтуристів приймають готелі Львова

.

11. Урочище Протич на Миколаївщині

Урочище Протич на Миколаївщині

Фото взяте з сайту: www.menora.cc.ua

Урочище Протич в Миколаївській області — це чудове місце для занять водним слаломом. Воно, до речі, одне з кращих в Європі. Тут річка Південний Буг оточена величними кам'яними скелями, які утворюють своєрідний вузький каньйон із стрімкими вируючими водоспадами і мальовничими островами. 

Де зупинитися: туристів приймають готелі Миколаєва

12. Вилкове на Одещині

Вилкове на Одещині

Фото взяте з сайту: www.tgavan.com.ua

Вилкове називають "Українською Венецією" завдяки незначній схожості із знаменитим, романтичним курортом Італії. Містечко розташоване на березі величного Дунаю, впадаючого у Чорне море. Заснували Вілкове близько 300 років тому. Приїхавши сюди, Ви опинитеся серед каналів, зможете покататися по ним на катамаранах та човнах.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Одеси

13. Кочубеївські Дуби на Полтавщині

Кочубеївські Дуби на Полтавщин

Фото взяте з сайту: mapio.net

Цим могутнім деревам приблизно 700-800 років. На території колишньої садиби Кочубеїв у Диканьці залишилося лише чотири величезних дуба, один з яких знаходиться в жалюгідному стані. З даним краєм пов'язано безліч легенд і повір'їв, деякі з яких розповідають про відносини Івана Мазепи та його коханої.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Полтави

14. Базальтові стовпи на Рівненщині

Базальтові стовпи на Рівненщині

Фото взяте з сайту: skorohod.pro

Базальтові стовпи — цінна пам'ятка геології, що представляє собою утворення з каменю, що досягають у висоту кілька десятків метрів. Вони у вигляді каскаду спускаються, утворюючи поглиблення, заповненї чистою водою синього відтінку.

Де зупинитися: туристів приймають готелі м. Рівне

15. Яблуня-колонія на Сумщині

Яблуня-колонія на Сумщині

Фото взяте з сайту: commons.wikimedia.org

Недалеко від містечка Кролевець знаходиться ботанічне чудо — Яблуня-колонія. Вона росте у формі куща, займає площу близько 1 кв/км. Дерево не має первісного стовпа, росте в місцевості близько двох сотень років. Унікальність рослини полягає в тому, що вона здатна самостійно вкорінюватися гілками. Це відбувається наступним чином: при відмиранні основного стовпа, гілки нахиляються до грунту і пускають в нього коріння.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Сум

16.Оптимістична печера на Тернопільщині

Оптимістична печера на Тернопільщині

Фото взяте з сайту: optymistychna.com

У Тернопільській області розташована найбільша на материку, унікальна гіпсова печера. Її було відкрито в 1966-ому році. В даний час досліджено близько 240 кілометрів підземних лабіринтів печери.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Тернополя

17. Гори з крейди в Харківській області

Гори з крейди в Харківській області

Фото взяте з сайту: location4film.com.ua

Крейдові гори на Харківщині тягнуться на десятки кілометрів. Вони розташовані в "Дворічанскому природному парку". Висота їх незначна. Піднявшись на гори, можна насолодитися чудовими навколишніми пейзажами — долиною річки Оскіл. Кожна з гір, за своєю формою, нагадує різних персонажів  та  природні явища.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Харкова

18. Острів Джарилгач на Херсонщині

Острів Джарилгач на Херсонщині

Фото взяте з сайту: vlasno.info

Джарилгач є найбільшим островом України. Він розташований поблизу курортних містечок Лазурного і Скадовська. Тут росте величезна кількість рослин, водяться тварини, занесені до Червоної книги. На території острова живуть олені, муфлони, лисиці та інші представники фауни. На острові можна знайти  чудові місця для дикого відпочинку.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Херсона

19. Бакота на Хмельниччині

Бакота на Хмельниччині

Фото взяте з сайту: ua-travel.info

Бакота — ще один чудовий і унікальний куточок України, який вперше згадується в письмових джерелах початку 11 століття. В даній місцевості був побудований скельний монастир для чоловіків. У 1981-ому році територія була затоплена в результаті будівельних робіт Новодністровської гідроелектростанції.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Хмельницького

20. Буцький каньйон в Черкаській області

Буцький каньйон в Черкаській області

Фото взяте з сайту: infokava.com

Буцький каньйон — мальовничий каньйон на річці Гірський Тікич, який славиться своїми неймовірними пейзажами. На території каньйону була розміщена перша в Україні гідроелектростанція. В даний час від неї залишилися лише фрагменти. Поруч можна побачити, створений людиною, водоспад під назвою Вир.

Де зупинитися: мтуристів приймають готелі Черкас

21. Буковинські водоспади Чернівецької області

Буковинські водоспади Чернівецької області

Фото взяте з сайту: ua.igotoworld.com

Буковинські водоспади — одне з приголомшливо красивих місць в Карпатах. Вони викликають щирий захват своєю величчю і пишнотою. Величезний каскад водоспадів радує око впродовж двох кілометрів. Висота їх коливається від трьох метрів до дев'ятнадцяти метрів.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Чернівців

22. Деснянська оболонь в Чернігівській області

Деснянська оболонь в Чернігівській області

Фото взяте з сайту: www.ukraine-is.com

Деснянська оболонь включає понад 30 річок. Тут буде особливо приємно відпочивати любителям риболовлі! Місцевість славиться чудовими пейзажами. В річках водяться приблизно тридцять видів риб, серед них — вугор, стерлядь, сом.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Чернігова

23. Співочі тераси на Харківщині

Співочі тераси на Харківщині

Фото взяте з сайту: doska-smdeking-vigodno-super-terrasnaya.pw

Співочі тераси — це по-справжньому унікальний скарб Харківщини. Свою назву вони отримали, завдяки незвичному фруктовому саду, який має вигляд величезного амфітеатру. Іноді здається, що звідти доносяться мелодії.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Харкова

24. “Синє око Карпат” (озеро Бребенескул) на Закарпатті

“Синє око Карпат” (озеро Бребенескул) на  Закарпатті

Фото взяте з сайту: zaknews.in.ua

Озеро Бребенескул являється найбільшим високогірним озером української держави. Воно красується на висоті 1801 метрів вище рівня моря, на території Чорногірського заповідного масиву, між вершинами Бребенескул і Гутин-Томнатик. “Синє око Карпат” льодовикового походження, характеризується чистою та прозорою водою. Його ширина становить 67 метрів. В довжину озеро досягає 147 метрів. Максимальна глибина “Синього ока Карпат”— 32,2 метри.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Закарпаття

Нехай подорож по унікальним куточкам України залишить море приємних спогадів та яскравих вражень! А Hotels24.ua завжди радий допомогти забронювати хороший готель!

Читайте також:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
29.04.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 24 унікальних куточка України, створених природою та людиною
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(3.5 бали з 5, всього оцінок 3 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)