Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
7 нетуристичних місць Італії, де перехоплює подих

7 нетуристичних місць Італії, де перехоплює подих

Італія — це неймовірна країна, яка має так багато історичних пам'яток і цікавих місць, що її саму можна вважати великою пам'яткою. Розповідати про найпопулярніші місця в Італії можна нескінченно і щоб побачити хоч якусь частину з них, треба її відвідати не один раз. Та, щоб краще пізнати цю чудову країну, варто відвідати невеликі містечка, в яких можна відкрити для себе багато цікавого. Сьогодні hotels24.ua пропонує добірку нетуристичних місць Італії, де перехоплює подих.

7 нетуристичний місць Італії, де перехоплює подих

 Про Італію

Італія — мальовнича, яскрава країна, в якій живуть відкриті та емоційні люди, що люблять багато спілкуватися, гарно готують і вміють відпочивати. Розташована вона в центрі Середземномор'я на Апеннінському півострові, що нагадує чобіток, островах Сицилія, Сардинія і кількох невеликих островах. Країна займає територію, загальна площа якої — 301,34 тис. квадратних кілометрів. Омивають Італію аж чотири моря: Адріатичне, Іонічне, Лігурійське і Тірренське. Крім морів тут досить різноманітна природа з озерами, річками, до того ж більшу частину території країни займають гори Альпи і Апенніни, а п'яту частину — ліси. Південь Італії має діючі вулкани, що часто спричиняють виникненні землетрусів.
Говорячи про клімат, треба розділити країну на центр, південь і північ, оскільки територія розтягнута і температура в різних частинах неоднакова. На півночі, яку оточують Альпи, зимові температури в середньому близькі до 0 °С, а в середині літа досягають +24 °С, іноді буває дощ. А в горах близко півроку лежить сніг, а на вершинах — весь час. Центральна частина має спекотливе літо з температурою повітря +32 °С і теплу зиму, в яку не буває менше +5 °С. Найтепліша частина— південна, яка радує всіх, хто шаленіє від спеки до +35°С, та ще протягом 8-и місяців в році. Зима ж на півдні має приємних +22 °С. В основому рясні дощі проходять тут навесні і влітку, а також буває ризик повеней в ці пори року.
Межує Італія з Австрією, Швейцарією, Францією і Словенією. А ще Італію називають країною трьох країн, бо вона має внутрішні кордони з Ватиканом і Сан-Марино. Столицею країни є одне з найдавніших міст світу — Рим. А серед найбільших міст варто відзначити Мілан, Неаполь, Палермо і Геную.
Щоб розповісти про більшість знаменитих місць Італії, треба написати величезну статтю, а щоб побачити їх всіх, однієї поїздки точно буде мало.
В Вічному місті Римі, що на семи пагорбах, в туристів найбільш популярні: античний храм Пантеон, Колізей, Капітолійський пагорб, Священну дорогу, пагорб Палантин, Церкву Святої Марії Небесного Вівтаря на Капітолії і Ватикан. Крім цього ще безліч музеїв з безцінними і неповторними витворами мистецтва. І це не рахуючи безліч музеїв, галерей і неймовірних фонтанів.
 

Мілан — є не тільки мрією всіх модниць світу, а й відомий своїми соборами, театром “Ла-Скала”, замком “Кастелло Сфорцеско, художньою галереєю Брера.
Головна пам'ятка романтичної Венеції, яку називають містом 400 мостів — площа Святого Марка. Крім цього вона славиться собором Сан-Марко, музеєм Коррер,оперним театром “Ла Феніче”.
Визначними памятками Неаполя вважаються замки Кастель-дель-Ово і Анжуйский Донжон, Собор святого Януария, а також величний Королівськи палац і Базиліку Сан Франческо ді Паола.
В столиці Сицилії — Палермо найвідомішими є: морська площа Piazza Marina, сад Гарібальді, Площа Piazza Pretoria з незвичним “Фонтаном сорому” посередині, Палатинська капела.
Важко оминути увагою знамениту Верону, яку так гарно описав в своїх творах Шекспір. Тут гості міста можуть побувати в будинках Джульєтти і Ромео, а також в Кафедральному соборі, Церкві “Святої Марії Антики” і Амфітеатрі.
Визначні місця в найбільшому морському порту — Генуї: площа Piazza De Ferrari, квартал палаців знаті- Palazzi dei Rolli, Палац Rosso, Палац Ducale, Замок Альбертіс.
Ну і хто не хоче побачити Пізанську вежу. Тисячі туристів, які приїжджають подивитися на цю дивовижну споруду, однаково здивовані тим, яким чином вона стоїть і не падає. При цьому вежа нахилилася на 5,5 градусів і продовжує нахилятися далі.
Сьогодні ж наша розповідь про невеликі і не такі популярні містечка, в яких можна побачити
багато неймовірних місць і саме про таку — нетуристичну Італію буде йти далі мова.

 

1.Замок Валентино, Турин


На півночі Італії, на відстані півтисячі кілометрів від Риму знаходиться місто, в якому багато королівських резиденцій, музеїв, замків, художніх галерей і храмів. Місто відоме у всьому світі тим, що тут народжувалися монархи, досі зберігаються колекція зброї савойських королів. А головне, в одному з католицьких церков зберігається одна з найважливіших християнських святинь — Туринська плащаниця.
Найпопулярнішим місцем в місті — є центральна площа Piazza Castello, на які й13 років тому проводилося нагородження олімпійських призерів. На площі можна побачити старовинні і архітектурні пам'ятки, фонтани і памятники. Серед яких: Палац Мадама, в якому міститься музей античного мистецтва, будинок префектури з критою галереєю, Королівський театр і Королівська збройова палата з найбільшою колекцією зброї в Європі. Прикрашають площу декілька фонтанів, вода з яких вибиває струмені прямо із землі.
Крім величних палаців, що знаходяться на центральній площі і недалеко від неї, варто відвідати одне з найважливіших пам'яток Турину — прекрасний замок Castello del Valentino, що розташувався на березі річки По.
 

Історія замку почалася в 13 ст., коли тут з'явилося укріплення, збудоване для захисту від нападів ворогів. Пізніше замок отримав назву завдяки тому, що поряд з ним в храмі святого Віта ( не зберігся до нашого часу), знаходилися мощі святого Валентина, якого вважають покровителем закоханих.
Сучасний вигляд замку Валентина замовляла Марія Бурбон, яка хотіла його перебудувати на палац в французькому стилі. Саме архітектура замку так незвична — з парадного входу тут можна побачити розкішний палац в стилі бароко, з гербом Савойського роду над фасадом, а з іншого боку над річкою — фортеця з кутовими вежами з червоної цегли. Перед ним гарний двір з мармуровим покриттям, а оточував цей дивовижний ансамбль доглянутий парк з фонтанами і скульптурами.
 

Палац не один раз був пограбований і був в повному занепаді, в ньому розміщували казарми та інженерну школу. В минулому столітті його повністю реставрували і зараз тут розташований архітектурний факультет політехнічного університету Турина.
Цей незвичайний і прекрасний замок внесений до списку світової спадщини ЮНЕСКО.
 

Де зупинитися: в готелях Турина

2.Мармурове місто Асколі-Пічено

Якщо хочеться побачити справжню італійську провінцію, де всі жителі знають одне одного і збереженні практично всі стародавні традиції, тоді варто побувати в Асколі Пічено. Місто з цікавою назвою, яке часто називають “містом сотні веж”, заховалося в горах в 20 км від Адріатичного моря в регіоні Марке, що в центральній частині країни.
Більшість туристів, що побували тут, розказують про дивовижне місто з листівки, де практично все в центрі будувалося з травертину відтінку кави з молоком.
Центральна площа piazza del Popolo з вежами, дзвіницями і будівлями в різних стилях — одна з найкращих в Італії.
 

Існує легенда, за якою Асколі Пічено з'явилося раніше Риму саме на тій дорозі, по якій перевозили сіль від моря в центр Італії. Спочатку це було поселення Піцен, яке заснували сабіни, а потім в цій місцевості оселилися піцени. Місто побачило розквіт і занепад — завоювання лангобардами, римлянами і франками. В 12 ст. місто стало вільною комуною, в 15 ст. було частиною папської області, пізніше Романської республіки, а 1860 році — входить до об'єднаної Італії. Кожен, хто завойовував ці місця, залишав по собі слід в архітектурі. Тому тут можна побачити давньоримські будівлі поряд із спорудами різних періодів середньовіччя.
На головній площі міста розташовані будівлі, що символізують декілька влад: палац Народних Капітанів — політична влада, церква Святого Франциска — влада релігійна, а Лоджія Купців — комерційна.
Палац Народних Капітанів, що датований 13-14 ст., вирізняється гарною вежею, до того ж в ньому поєднано декілька споруд, через які проходять дві вулиці.
Оригінальна Лоджія купців була збудована в 16 ст. для “корпорації вовняних тканин”. А церква Святого Франциска, збудована в стилі францисканської архітектури, вважається однією з найкращих в Італії ( в даному стилі).
Ще одна пам'ятка міста — найдавніша площа piazza Arringo, на якій розташовані старовинний Кафедральный собор Святого Емідія і Баптистерій Святого Іоанна.
 

Серед цікавих місць в Асколі Пічено:

  • Урядовий палац на площі Ventidio Basso
  • церква святих Вінченцо і Анастазіо
  • церква San Pietro Martire
  • Римський міст Солеста
  • червоний храм Святого Эмідія
  • вулиця Зірок
  • Давньоримський театр

Найвідомішою стравою в Асколі Пічено — є фаршировані оливки, обсмажені в фритюрі, які продають на виніс або подають з місцевим анісовим лікером або з незвичним вареним вином, яке виготовляють лише на півдні регіону Марки і Абруццо.
 

Де зупинитися: в готелях Асколі-Пічено

3.Місто з найстарішим Університетом, Падуя

Недалеко від романтичної Венеції в долині річки По знаходиться нетуристичне, проте яскраве місто Падуя. Місто має багато історичних пам'яток, цікавих місць і смачні страви національної кухні.
Існують легенди про заснування Падуї. Деякі свідчать про те, що селище Padus заснував після 11 ст. до нашої ери завдяки один з вождів Трої — Антенор, який тікав від греків після Троянської війни. В часи Римської імперії поселення називалося Patavium. Місто в цей час розширюється, а союзництво з римлянами дає йому можливість стати багатим і одним з найбільших в Римській імперії.
Пізніше кілька разів Падую руйнували повністю, а більшість її жителів переселилися в Венецію. Падіння Римської імперії змінило відновлене місто, в якому лангобарди ввели феодалізм. З встановленням католицизму в Падуї з'являється багато храмів, замків, оборонних споруд. На початку 13 ст. відкривається великий Університет Бо, розміщений на Палаццо дель Бо, і є тепер другим найстарішим навчальним закладом Європи. А через 100 років падуя стає одним з відомих культурних центрів Європи, з яким згадувалися такі відомі люди, як Джотто, Авіценна і Аверроес. З 15 ст. Падуя була в Венеціанській республіці і кілька століть в ній був розквіт культурного життя. Після падіння республіки в кінці 18 ст., Падуя переходить до австрійців, на початку 19 ст. — до Італійського королівства, утвореного Наполеоном, а через 9 років — знову до Австрії. В середині 19 ст. місто було охоплене повстанням і на кілька років закривався Університет. Пізніше весь регіон стає частиною Італійського королівства.


Університет Падуї, також відомий в усьому світі тим, що в ньому викладали Коперник і Галілей. А ще це дивне місто має обсерваторію, в якій Галілей міг спостерігати за планетами.
До наших днів з стародавнього комплексу Університету збереглися актовий зал, кафедра Галілея, університетський двір, а також Анатомічний театр. Університету підпорядковані 8 різних музеїв і розкішний Ботанічний сад, закладений в 1545 р. А покровителями Університету завжди вважалися Ісус Христос і Свята Катерина Олександрійська.


В Падуї можна також побачити такі цікаві пам'ятки, як :

  • капелла Скровени
  • Падуанський кафедральний собор
  • Базиліка святого Антонія Падуанського
  • Палац Розуму з маятником Фуко і сонячним годинником
  • Базиліка Санта-Джустіна
  • Палац Цукермана (музей)
  • кафе Педроккі (без дверей)
  • Прато-делла-Валле

А ще в Падуї ходить дуже незвичний громадський транспорт, який вражає своїм тихим рухом. Мова йде про однорейковий або шинний трамвай, якому рейка на центральній осі допомагає з напрямком руху. Поїздка в такому дивовижному трамваї сподобається кожному.


Де зупинитися: в готелях Падуї


4.Швабський замок, Барі

На узбережжі Адріатичного моря в південній частині Італії, розташовано ще одне місто, яке знають не всі туристи — Барі. І це дивно, бо саме такі міста є прикладом прекрасної самобутньої Італії, як на листівках 19 ст. Тут розмірене тихе життя проходить під шум прибою, а в вузеньких вуличках встановлені вівтарі в честь Діви Марії.
Барі також вважаються центром православної церкви в Європи, бо саме тут зберігаються мощі святого Миколая Чудотворця в Базиліці Святого Миколая.
 

Старе місто в Барі складається з досить вузьких вулиць, на яких розташовані понад 40 церков і 120 реліквій. І вперше побачивши життя на тих милих вулицях-лабіринтах , наче бачиш старий італійський фільм, а може й стару Одесу.


Місто має давню історію, що почалася з рибацького поселення, яке заснували римляни дві тисячі років тому. В 9 ст. місто займали сарацини, які побудували тут фортецю. Після цього Барі було під візантійською імперією. В 12 ст. місто опинилося в Римській імперії, а через кілька століть ним володіла династія Герцогів. Тоді був найбільший занепад міста, до того, моменту, як Барі знову опинилося в Неаполітанському королівстві, а пізніше стало частиною Італії.
Однією із вражаючих пам`яток приморського Барі є Швабський замок, який розташований в центрі, між старою частиною міста і морем. Збудований він був в 12 ст. для норманського короля Роджера II.
У 1156 році Швабський замок зруйнували, а відновили і перебудували майже через 80 років королем Фрідріхом II. Вже в 1500 р. споруда була укріплена валами з тих сторін, де немає моря. В 1577 р. замок повернули Неаполітанському королівству і влаштували в ньому казарми і в`язницю.
У Швабського замку є дві частини, одна у формі трапеції з вежами, а інша — є сполученням всіх бастіонів. Західна частина замку має різьблений готичний портал, а північна — картинну галерею. Потрапити до споруди можна через рів, який розміщений з південного боку.
Зараз в цьому величному замку розташований музей гіпсових зліпків і відділ з охорони архітектурного та історичного надбання регіона Апулії.

В Барі також можна побачити:

  • piazza del Ferrarese
  • Кафедральный собор Св. Сабина XII–XIII в.
  • палац префектури
  • Театр Піччініні
  • Художню галерею
  • набережну Lungomare Nazario Sauro
  • стовп ганьби

Де зупинитися: в готелях Барі

5.Печерне місто, Матера

Цікаво побувати в стародавньому і досить загадковому італійському місті з незвичайною архітектурою — Матері. Печерне місто, яке є одним з найдавніших в Італії, знаходиться в регіоні Базиліката. Археологічні дані свідчать про те, що поселення тут з'явилося в епоху неоліту. До нашого часу в місті на скелі можна побачити збережені кам'яні ємності для води, зерна і давні гробниці. Достеменно невідомо справжнє походження Матери, але є багато доказів того, що воно було пов'язане з грецькою цивілізацією. Один з яких розміщений на гербі міста — це бик, який був символом Стародавньої Греції.


Серед версій про походження є та, що в античні часи місто назвали грецьким словом Mateola, що перекладається, як “пустота”. І це можливо, адже вибивалися печерні будинки в скелі, що стала порожньою. За іншою версією місто заснували греки, що втікали від римлян в 1 ст. з грецьких Метапонто і Ераклея, частини назв яких і склали назву міста.
Найцікавішою ж версією була та, що дивне місто, яке в темний час освітлювалося свічками, було схоже на зоряне небо. А в грецькій мові це перекладається — Meteoron.


За свою історію Матеру завойовували лангобарди, сарацини, нормани, аж до 16 ст., коли почалася боротьба містян за незалежність. В 17 ст. місто, яке підпорядковувалося Іспанії вже було центром Базилікати.
В минулому столітті Матеру чомусь вважали “італійським ганьбою”, а тих хто тут жив, відмовляючись від цивілізації, навіть насильно переселяли. Зараз це чудесне місто — є унікальним архітектурним скарбом Італії.
Дивовижно, але це місто в скелі має більше 130 церков і храмів, в яких збереглися візантійські фрески. Тут можна пожити в печерному будинку, прогулятися по підвісному мосту, звідки гарно видно Старе місто, відвідати хоч деякі з безлічі цікавих місць.
Найвідоміший храм Матери — Сан-П'єтро-Кавеозо, датований 13 ст.


Серед вражаючих пам'яток Матери:

  • Церква Іоанна Хрестителя
  • печерна церква Santa Lucia
  • дім-музей Casa Grotta di Vico Solitario
  • Церква Страждань
  • Музей Рідола
  • Церква Санта-Марія-ді-Ідріс
  • Резервуар для води Palombaro Lungo
  • Природний парк Мурджія Матерана
  • Музей оливкової олії
  • Парк скульптур
  • Музей Nazionale d’Arte Medievale e Moderna della Basilicata

Пейзажі Матери вражають кожного, хто тут побував, а ще вони дуже підходять для зйомок фільмів про стародавній світ. Доречі саме тут Пазоліні знімав стрічку "Євангеліє від Матвія", а Мел Гібсон — “Страсті Христові”.

Де зупинитися: в готелях Матери
 

6.Чефалу, Сицилія

На північному узбережжі Сицилії, недалеко від Палермо, знаходиться затишне провінційне містечко Чефалу. Це гарне приморське місто поєднує в собі сучасну архітектуру з стародавніми будівлями. Насамперед Чефалу відоме, як морський курорт, та він також має немало архітектурних та культурних пам'яток. Основною з яких є стародавній Собор Чефалу, в якому крім автентичного вигляду збереглися візантійські мозаїки 12 ст.
 

Історія Чефалу почалася в 4 ст. до н. е., коли греки заснували тут поселення назвавши його “островом з трьома мисами” — Тринакрия. Пізніше назву змінили на Кефалодіон, що перекладається з грецького, як голова. Згодом, місто завоювали римляни, які назвали його Чефалодіум. Після падіння Римської імперії Чефалу перейшло до християнської Візантії. Тоді місто розширилося і люди почали селитися нижче на узбережжі. Саме в той період місто стає резиденцією грецького єпископа. Було збудовано багато церков і оборонних укріплень на скелі. Завдяки цим укріпленням араби, що захопили Сицилію довго не могли заставити здатися жителів Кефалодіуму.
У середині XI століття з король норманів Рожером II переміг арабів і перемейнував місто на Чефалу. Справжній розквіт Чефалу почався в 12 ст., за правління норманів. Саме в цей час був збудований перший романський собор і почалося будівництво інших важливих споруд. Протягом наступних століть місто переходило від французів до шведів, потім до голландців. Аж в 1861 регіон Сицилія і місто Чефалу стали частиною до Королівства Італії.
Розвиток туризму в Чефалу почався в 19 ст, коли європейці шукали найкращі місця для відпочинку. Крім гарної архітектури, музеїв та інших пам'яток, в Чефалу і особливо в його передмісті є велика кількість пляжів, серед яких добре облаштовані і скелясті — дикі.


Цікаві місця, які можна побачити в Чефалу:

  • Кафедральний собор Чефалу
  • Церква Страстей Христових
  • Соборна площа
  • Церква Santuario Gibilmanna
  • Храм Gibilmanna
  • гора Ла Рокка
  • середньовічна пральня Lavatoio
  • Храм Діани
  • Палац Osterio Magno
  • Музей барона Мандраліска
  • Аквапарк Acqua Verde

Де зупинитися: в готелях Чефалу

7.Міфічне містечко Шилла (Сцилла), Калабрія

Для тих, хто цікавиться грецькою міфологією, цікавою стане подорож до невеликого містечка Сцилла, які місцеві жителі називають Шилла. Саме в цьому місці, яке описувалося в Одіссеї Гомера, в печері на березі Мессинської протоки, жило шестиголове чудовисько Сцилла. За легендою воно нападало на всі судна, які проходили поблизу і страшне було навіть безсмертним міфічним героям. Знаходиться Шилла в 17 км від Реджо-Калабрі.
Шилла ділиться на 3 частини: історичний центр Сан-Джорджіо, пляжний курорт Марина ді Шилла, рибальське селище Кьяналеа з кількома вузькими вуличками.


Перші згадки про Шиллу датуються 5 ст. до н.е. в часи правління Анаксіласа, який збудував велику фортецю на високій стелі для захисту міста Реджо Калабрія. Далі після знищення Реджо ці місця завоювали римляни. В 42 р. до нашої ери Шилла згадується, як порт, в якому зупинялися судна Октавіана, що воював з Помпеєм. А в 73 до н. е. тут розбив табір ватажок повстання рабів Спартак. Довгий час Шиллу обходили набіги варварів, завдяки далекому розміщенню від головних доріг.
Найголовніша пам'ятка Шилли — замок Руффо, який був резиденцією правителів Калабрії. Зараз в ньому працює музей, в якому можна побачити колекцію старовинних лодок.


Цікаві місця в Шиллі:

  • Церква Іммаколата (14 століття)
  • набережна Via Panoramica
  • Церква Святого Духа

В наш час Шилла— невелике мальовниче містечко, в якому, як і раніше займаються рибальством і привітно зустрічають туристів. Тут розміщений один з найкрасивіших пляжів в Калабрії і дуже смачно готують делікатесну рибу-меч.
 

Де зупинитися: в готелях Шилли

Hotels24.ua бажає вам незабутньої подорожі по цікавим куточкам неймовірної Італії!
 

Читати ще:

 


 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
28.02.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: 7 нетуристичних місць Італії, де перехоплює подих
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)