Цікаві місця Києва, які варто відвідати найближчим часом

Цікаві місця Києва, які варто відвідати найближчим часом

Київ – чудове місто, що розкинулося на річці Дніпро. Столиця, як магніт, притягує величезний потік туристів не лише з усіх куточків нашої держави, а й країн ближнього зарубіжжя. Гуляючи Києвом та його околицями, можна знайти багато вражаючих місць та пам'яток. Сьогодні про них і піде мова в статті від Hotels24. Отож, беріть з собою друзів, кохану людину, прихопіть смартфон, пауербанк та вирушайте досліджувати найцікавіші локації Києва, робити гарні фото для акаунтів в соціальних мережах, інстаграму.

Цікаві місця Києва, які варто відвідати найближчим часом

 Цікаві місця Києва: на що подивитися туристу?

Київ

В Києві знаходиться багато гарних місць та унікальних пам'яток, оглянути які за кілька днів просто нереально. Тому ми підібрали для Вас п'ять найцікавіших, небанальних, які безсумнівно, сподобаються!

1. Національний парк Межигір'я

Національний парк Межигір'я

Якщо Ви бували в столиці не раз і вже бачили всі цікаві місця в Києві, вирушайте в село Нові Петрівці. Тут розташований національний парк «Межигір'я». Він відомий широкому загалу як резиденція колишнього президента України Віктора Януковича, що займав високий пост протягом тривалого часу – з 2002-ого по 2014 роки.

Після подій Євромайдану та ганебної втечі екс-президента, резиденція з навколишньою територією, що раніше перебували під озброєною охороною, стали відкритими для візитів всіх бажаючих. Будинок та парк не лише вражають гостей величезною площею, а й дивують доглянутістю та неймовірною розкішшю.

Сьогодні «Межигір'я – це популярний, цікавий туристичний об'єкт. Дане місце є одним з найкращих для відпочинку киян та туристів.

Місцевість є екологічно чистою. Ландшафтний парк «Межигір'я» розкинувся на площі більше ніж 140 га. Відвідувачі, приїхавши сюди, побачать особняк Януковича (Хонку), який своїм зовнішнім виглядом нагадує Версальський палац. З його терас відкривається чудова панорама на Київське море.

Також приїжджі отримають можливість оглянути основні господарчі будівлі, гараж з ретро транспортом, в якому зберігається тридцять п'ять раритетних автомобілів та сім мотоциклів.

Гостям пропонують відвідати:

  • домашню ферму з коровами, вівцями, козами, домашньою птицею та придбати молоко;
  • зоопарк зі страусами, павичами, фазанами, антилопами, віслюками, ламами, муфлонами. оленями, косулями;
  • кінологічний клуб із чіхуахуа, вівчарками, мопсами і т.д.;
  • кінний клуб з породистими кіньми та поні.

Можна взяти уроки верхової їзди у професійного інструктора, оглянути володіння на електромобілі, на орендованому велосипеді, влаштувати «французький пікнік», прогулятися алеями, пофотографуватися біля водойм з фонтанами, в яких плавають гуси, качки, лебеді.

Грандіозні володіння втікача вміщують набережну, майданчик для гольфу, каскад штучних озер, бункер, вертолітний майданчик, яхти, спортивний комплекс, теплиці, басейни, корти для гри в теніс, скульптури, соляну печеру, оранжерею, фруктовий сад тощо. На території національного парку працює більше десяти кав’ярень. «Межигір'я» відкрите для відвідувачів щодня, з 8:00 до 22:00. Вхід платний.

Адреса: село Нові Петрівці під Києвом (Вишгородський район), вул. Івана Франка, буд. 19

Як дістатися: є два способи потрапити до «Межигір'я» – замовити екскурсію в організаторів на Хрещатику, залізничному вокзалі і тоді вас довезуть, або вирушити оглядати хороми екс-президента самостійно. Якщо перший варіант не підходить, то доведеться до «Межигір'я» їхати громадським транспортом від станції метро «Героїв Дніпра». На маршрутці до села Нові Петрівці добиратися всього десять хвилин. Вийти потрібно на трасі і трохи пройти до парку пішки (дорога займає приблизно двадцять п'ять хвилин). Маршрут 397К до «Межигір’я» пролягає через Дідовицю, Карат та Вишгород.

2. Оглядовий майданчик монумента Батьківщина-мати

Оглядовий майданчик монумента Батьківщина-мати

Якщо ви не знаєте, куди можна піти в Києві, відправляйтесь до монументальної скульптури «Батьківщина-мати». Тут розташований найвідоміший оглядовий майданчик, про який знають не лише в столиці, а й за її межами.

Монумент досягає в висоту сто два метри. Побачивши його здалеку, важко навіть собі уявити, що можна опинитися на самій вершині грізного щита, який тримає в руці фігура жінки. А така можливість дійсно є.

Люди, котрі працювали над створенням скульптури, передбачили цілих два оглядових майданчики. Один з них знаходиться біля підніжжя монументу на висоті тридцяти семи метрів. З нього роздивитися столицю в деталях можливо за допомогою військових біноклів, які характеризуються тридцяти кратним оптичним збільшенням.

Другий майданчик отримав назву «Екстрім». Він розмістився на вершині щита, на висоті дев'яносто один метр. Дістатися сюди можна спеціальним ліфтом, що працює всередині величного монументу. Але піднявшись, доведеться ще подолати ділянку, обладнану вертикальними сходами.

Якщо є натхнення перебороти страх висоти та вибратися на самий верх, рекомендуємо одягнути зручний одяг та не забути про спортивне взуття. Також зауважимо, що на оглядовий майданчик «Екстрім» не пускають підлітків в віці до вісімнадцяти років.

На верхівку щита дозволяється вилазити лише при умові, що погода сприятлива, і тільки в супроводі інструктора. Краще відвідувати оглядову зону до п'ятнадцяти годин, оскільки з настанням вечора бажаючих побачити неймовірну панораму міста дуже багато.

Графік роботи майданчику «Екстрім»: з 10:00 до 16:30 (вихідний день – понеділок). Нижній майданчик працює по таким самим дням з 10:00, але піднятися на нього можна до 17:30. Підйом на обидва оглядові майданчики платний.

Адреса: Київ, вул. Лаврська, 24.

Як дістатися: найближчою до монументу «Батьківщина-мати» станцією метрополітену є «Арсенальна». Від неї до скульптури потрібно добиратися на автобусі № 24 або тролейбусі № 38 (їхати слід до кінцевої зупинки).

3. Будинок з химерами

Будинок з химерами

Якщо ви вже встигли з'їздити до парку Межигір'я та піднялися на оглядовий майданчик «Батьківщина-мати» Києва, цікаві місця на цьому не закінчуються! Вирушайте в Печерський район до унікальної споруди столиці – будинку з химерами.

Цегляна будівля зведена в стилі модерн. Над її будівництвом протягом 1901-1903 років працював архітектор В. Городецький. Скульптурні прикраси особняка за власними ескізами зроблені скульптором Еліо Саля.

Назву будинок отримав завдяки незвичному оформленню. Він прикрашений скульптурами, виконананими в тематиці наземного та підводного тваринного світів. Серед скульптур трапляються також казкові істоти, химери, містичні чудовиська, атрибутика полювання та мисливські трофеї. Скульптурні зображення знаходяться як на фасаді будівлі, так в самих приміщеннях особняку. Будинок всередині вражає вишуканим інтер'єром.

Тут можна побачити:

  • парадні сходи з мармуру;
  • стіни, обшиті вільхою;
  • вишуканий паркет на підлозі;
  • оздоблення з перламутру;
  • майоліку (вироби з обпаленої глини, вкриті глазур'ю та фарбами).

Єдина можливість оглянути найвідоміший київський особняк всередині – це замовити екскурсію в спеціалізованому бюро. Проводяться екскурсії в суботу та неділю з 10:00 до 12:00. Щоб потрапити до розкішного будинку, потрібно придбати білет.

Адреса: Київ, вул. Банкова, буд. 10

Як дістатися: доїхати до будинку з химерами можна на автобусі №118. Вийти потрібно на зупинці «Бесарабська площа» і пройтися пішки від неї приблизно сімсот метрів. Також є інший спосіб – доїхати на метро. Вийти необхідно на станції «Хрещатик», що знаходиться на червоній лінії (Святошинсько-Броварській). Від станції слід прогулятися триста метрів, спочатку по вулиці «Архітектора Городецького», а потім по площі Івана Франка, пройшовши коло драматичного театру імені Івана Франка.

4. Оранжерея ботанічного саду імені Фоміна

Оранжерея ботанічного саду імені Фоміна

Фото: Анна Крамаренко

Людям, котрі не знають, на що подивитись в Києві, пропонуємо піти в оранжерею Ботанічного саду імені Фоміна. В ній, незважаючи на пору року за вікном, завжди зелено та тепло. В оранжереї пахне вологою землею, а око милують зелене листя, буйство квітів та соковиті трави.

Взимку та влітку в оранжереях ботанічного саду можна побачити сотні видів екзотичних рослин:

  • кавове та хлібне дерева;
  • невеликих розмірів баобаб та чорний перець;
  • маракуйю та папайю;
  • фінікову пальму, інжир тощо.

Також в оранжереях представлено велике різноманіття кактусів, папоротей та орхідей. Тут можна побродити по зоні субтропіків та Середземномор'я, що захована під тридцятиметровим куполом, побачити гігантську пальму «Лівістона австралійську» (Livistona australis), вік якої становить двісті років, різні види субтропічних рослин.

Є в колекції оранжереї чилійська слонова пальма з кремезним стовбуром. Якщо пройти через вузький критий коридор, то можна потрапити в тропікі. В приміщенні з вісімнадцяти метровим куполом підтримується температура на позначці + 25 градусів по Цельсію. Тут відчувається підвищена вологість, всюди спостерігається конденсат. В зоні тропіків росте королівська пальма, бамбук тощо. Екскурсії в оранжерею проводяться щодня, крім п'ятниці, о 10:00, 13:00 і 15:00. Вхід платний.

Адреса: Київ, станція метро «Університет», вхід з вулиці Комінтерну

Як дістатися: потрібно доїхати до станції метрополітену «Університет», спустится вниз по проспекту Свободи. По дорозі ви побачите величезний скляний купол субтропічної оранжереї, що розмістилася в науковій частині ботанічного саду ім. Фоміна.

5. Пасаж на Хрещатику

Пасаж на Хрещатику

Люди, котрі слідкують за модними тенденціями, не обходять стороною київський «Пасаж», що знаходиться на центральній вулиці міста, між Хрещатиком та вулицею Заньковецькою. Він свого часу планувався як бізнес-центр з магазинами, офісними площами і зйомними квартирами.

Сьогодні «Пасаж» являє собою алею модних бутіків та брендових магазинів, місце розваг та закладів громадського харчування. Торгові точки розмістилися в старовинних, унікальної архітектури із скульптурним декором, будівлях. На спорудах можна розгледіти античних богів та маскаронів. Також дане місце відоме тим, що тут проводилися зйомки популярної телепередачі «Караоке на Майдані».

Пасаж в простонародді називають маленьким Міланом, Парижем «серця» столиці. Тут можна не лише придбати сучасний, трендовий наряд на кожен день або торжество, а й пофотографуватися на фоні вишуканих вітрин, наприклад, гігантської копії діамантового черепа Деміена Херста. Біля входу в «Пасаж», з боку Хрещатика, розташована «Алея зірок». На ній встановлено сімнадцять зірок відомих українських діячів культури та спорту.

Посеред «Пасажу» можна побачити зелену інсталяцію, що представляє собою спільний проект художника О. Бурлаки, куратора В. Кадигроба з Національним ботанічним садом. Тут встановлені динаміки, з яких доноситься спів птахів.

В «Пасажі» встановлено чарівний пам'ятник київському архітектору Владиславу Городецькому. Перед його постаттю, на столику, лежить книга «В джунглях Африки». В Пасажі працюють затишні кафе, де можна приємно провести час та підкріпитися після прогулянки.

Адреса: Київ, вул. Хрещатик, 15 (за аркою)

Як дістатися: зручно доїхати на метро до станції «Хрещатик», вийти на вулицю Хрещатик або на вулицю Городецького та трохи пройтися пішки. Можна сісти на автобус, маршрут якого проходить поряд з вулицею Хрещатик, наприклад, під №№ 114, 24.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

Прогулявшись містом, відвідавши цікаві місця, Вам потрібно буде десь переночувати. Щоб не шукати готель по приїзду, краще подбати про його бронювання заздалегідь. Оберіть підходяще житло в Києві та насолоджуйтесь прекрасними моментами перебування в чудовій столиці неньки-України!
.

Читайте ще:

 

At full or partial copying of materials Hotels24.ua — the active link to a source is obligatory.
16.10.2019
HOTELS24.ua
Rate this article: Цікаві місця Києва, які варто відвідати найближчим часом
  • very bad
  • bad
  • fine
  • good
  • super
(5 points among 5, all marks 1 )
(??) (??) (??)
Selection and booking by phone reservation (24 hours a day, 7 days a week)