Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Екскурсії, які точно варто відвідати в Шарм-ель-Шейху

Екскурсії, які точно варто відвідати в Шарм-ель-Шейху

Якщо Ви вирішили провести відпустку в Шарм-ель-Шейху, не обмежуйте себе лише пляжним відпочинком та перебуванням в готелі. Обов’язково замовте цікаву екскурсію. Про те, куди можна поїхати, перебуваючи в курортному місті Єгипту, розповість читачам Hotels24.ua.

Екскурсії, які точно варто відвідати в Шарм-ель-Шейху

Декілька слів про курорт Шарм-ель-Шейх

Шарм-ель-Шейх

Фото взяте на сайті: www.atorus.ru

Шарм-ель-Шейх – популярний єгипетський курорт, що розкинувся між пустелею Синайського півострова та, багатим на коралові рифи, Червоним морем. Шарм-ель-Шейх приваблює туристів чистими піщаними пляжами, прозорою морською водою та розвиненою інфраструктурою. Середня температура повітря на курорті становить + 33 градуси по Цельсію. Вздовж затоки Наама простягнулася шикарна набережна з пальмовими насадженнями. Тут працюють численні ресторани, кафе та бари. Курорт Шарм-ель-Шейх славиться своїм чудовим парком Рас-Мохаммед, безмежними можливостями для занять дайвінгом. Тут можна зануритися під воду й пропливти біля затонулого корабля «Тістлегорм», побачити неймовірно гарні рифи Шарк і Іоланда.

Які екскурсії варто відвідати, перебуваючи в Шарм-ель-Шейху? ТОП-5 найбільш популярних

Екскурсія до монастиря Святої Катерини та в Дахаб

 Монастир Святої Катерини

Фото взяте на сайті: blogspot.com

Монастир Святої Катерини є одним з найдавніших, діючих безперервно, християнських монастирів в світі. Його було засновано в IV столітті. Монастир знаходиться в самому «серці» Синайського півострова. Його побудовано біля підніжжя гори Синай на висоті 1570 метрів вище рівня моря, за наказом імператора Юстиніана. Територію навколо монастиря складають переважно гранітні породи та гори. В 2002-ому році монастирський комплекс було включено до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Ринок в Дахаб

Фото взяте на сайті: ru.dreamstime.com

Дахаб — єгипетський курорт, що знаходиться на сході Синайського півострова. Місто красується на побережжі Акабської затоки Червоного моря, на відстані 100 кілометрів в північному напрямку від Шарм-еш-Шейха. У Дахабі туристу цікаво буде подивитися на Старе місто (Масбат) з його набережною та вузькими вуличками, невеличкими готелями, затишними кафе, атмосферними ресторанами та лавками місцевих торговців, відвідати бедуїнське село Ассала, район новобудов Мубарак, Медіна і Лагуна Дахаба. Тут розташовані дорогі готелі, працюють станції навчання віндсерфінгу. У бухті міста знаходяться руїни стародавнього порту.

Екскурсійна програма передбачає:

  • трансфер до монастиря;
  • огляд монастирського комплексу, перебування на службі;
  • обід в ресторані (страви сервірують у вигляді «шведського столу»);
  • поїздку в Дахаб;
  • відвідування місцевого ринку (займає приблизно півтори години).

Умови екскурсії: турист повинен мати при собі паспорт, сухий сніданок. Взуття має бути зручним, а одяг відповідати вимогам монастиря. На території монастирського комплексу голова жінок повинна бути обов'язково покрита хусткою.

Вартість екскурсії: для дорослого — 50 доларів, для дитини у віці від 5 до 12 років — 20 доларів. В цю суму входить обід.

2. Екскурсія на гору Мойсея

Гора Мойсея

Фото взяте на сайті: www.svali.ru

Гора Синай має різні назви — на івриті Хар-Сінай, на арабському Джебель-Муса, гора Хорив, гора Мойсея. Вона знаходиться на висоті 2285 метрів над рівнем моря. Гору християни, за давньою традицією, починаючи приблизно з IV сторіччя, вшановують як місце, де Бог явився до Мойсея та надав йому десять заповідей, яких сьогодні дотримуються три найбільші релігії світу — іудейська, християнська та ісламська.

На вершині святої гори красуються:

  • Православний храм Святої Трійці.
  • Каплиця Богородиці.
  • Печера, в якій, згідно Біблії, сорок діб переховувався Мойсей.
  • Печерний храм.
  • Колодязь пророка Іллі.
  • Мечеть пророка Мохаммеда.

На стінах каплиці церкви Святої Трійці можна побачити унікальні фрески. Вони відображають життєвий шлях пророка Мойсея. Також на їх поверхні збереглася мозаїка, датована IV сторіччям. По центру Неопалимої Купини зображено Діву Марію, яка тримає на руках малюка Ісуса, а по боках — пророків Мойсея та Іллі. Кожного дня паломники здійснюють підйом на вершину гори, щоб на власні очі побачити всі ці святині.

Сюди ведуть два шляхи:

  • Короткий — три тисячі сімсот п'ятдесят ступенів «Сходів покаяння».
  • Довгий — приблизно вісім кілометрів «верблюжої стежки», яка кілька разів, спіраллю огинає гору.

Останні сімсот п'ятдесят ступенів «чернечих сходів» туристи та паломники долають разом, оскільки обидва шляхи з'єднуються.

Екскурсійна програма передбачає:

  • Трансфер до гори Мойсея на автобусі (ввечері). Він займає приблизно дві з половиною години.
  • Сходження на гору.
  • Зустріч сходу сонця. Існує легенда, згідно якої зі сходом сонця відбувається відпущення гріхів.
  • Спуск.
  • Екскурсія по монастирю Святої Катерини, яка триває з 22:00 до 14:00 наступного дня.

Умови екскурсії: турист повинен мати при собі сухий сніданок, практичний та теплий одяг, паспорт. Жінки повинні прихопити з собою хустку, оскільки на території монастиря дозволено знаходитися лише з покритою головою.

Вартість екскурсії: для дорослого — 45 доларів, для дитини у віці від 5 до 12 років — 20 доларів.

 3. Екскурсія до національного парку «Рас Мохаммед»

Національний парк «Рас Мохаммед»

Фото взяте на сайті: экскурсии-в-египте.рф

«Рас Мохаммед» — перший національний заповідник в Єгипті. Його назва з арабської мови переводиться як «голова Мохаммеда». Створений він був в 1989-ому році. Знаходиться парк на відстані двадцяти п'яти кілометрів від Шарм-еш-Шейха. Заповідна зона простягнулася вздовж південного берега Синайського півострова.

Дана місцевість напрочуд мальовнича! Вона користується шаленою популярністю серед туристів, славиться кораловими рифами дивовижної краси, мангровими деревами, багатим підводним світом, різноманітною сухопутною фауною та унікальними природними пам'ятками.

Національний парк «Рас Мохаммед» — справжній рай для любителів дайвінгу! Температура води в Червоному морі біля берегів заповідника тримається на відмітці +22 +24 градуси взимку, а влітку і досягає +28 +29 градусів по Цельсію. На території заповідника знаходиться солоне озеро, магічна затока, в якій концентрація солі вдвічі вища, ніж в Мертвому морі.

Дайвінг в національному парку «Рас Мохаммед»

Фото взяте на сайті: tut1.ru

Екскурсійна програма передбачає:

  • Трансфер в заповідник на автобусі. Потрібно подолати тридцять кілометрів. По дорозі можна буде підібрати та орендувати, в пункті прокату, маску, ласти, гідрокостюм.
  • Відвідування мангрового гаю, магічної затоки.
  • Занурення під воду та плавання серед рідкісних коралових рифів.
  • Обід (його сервирують у вигляді «шведського стола»).

Тривалість екскурсійної програми: з 8:00 до 16:30.

Умови екскурсії: турист повинен мати при собі паспорт, купальник, рушник, сонцезахисний крем.

Вартість екскурсії: для дорослого — 45 доларів, для дитини у віці від 5 до 12 років — 20 доларів. В цю суму входить обід та охолоджуючі напої.


4. Морська прогулянка, подорож на кораблі до заповідника острова Тиран

Морська прогулянка до заповідника острова Тиран

Фото взяте на сайті: tour.shamora.info

Безлюдний острів Тиран розташований в гирлі Акабської затоки, між Єгиптом та Саудівською Аравією. Здалеку він нагадує кам'янисту гору, що виринає з морських глибин. Острів має бідну рослинність. Тут практично немає джерел питної води. По периметру його обрамляють рифи. Біля берегів Тирана знаходяться затоплені кораблі — «Лара» та «Луіла» .

Узбережжя острова входить до складу національного заповідника «Рас-Мохаммед». На острові живуть черепахи, гніздяться перелітні птахи. Його коралові рифи — в числі десяти кращих в світі місць для підводного плавання. Тут можна побачити безліч риб, дельфінів та іншу живність.

Екскурсійна програма передбачає:

  • Трансфер вранці в порт. Екскурсії на острів Тиран стартують з порту Наама Бей в Шарм-ель-Шейху в супроводі досвідчених гідів-інструкторів.
  • Підбір масок, трубок і ласт.
  • Відплиття на кораблі в морський заповідник острова Тиран.
  • Заплановані зупинки, під час яких туристи можуть поплавати з масками, зануритися під воду з аквалангом.
  • Обід на кораблі.

Умови екскурсії: турист повинен мати при собі паспорт, рушник, речі для купання, маску, ласти, трубку, сонцезахисний крем.

Вартість екскурсії: для дорослого — 40 доларів, для дитини у віці від 5 до 12 років — 20 доларів. В цю суму входить обід та охолоджуючі напої.

5. Екскурсія «Мертве море плюс Єрусалим»

Єрусалим

Фото взяте на сайті: fakty.ictv.ua

В Шарм-ель-Шейху можна замовити екскурсію — «Мертве море плюс Єрусалим».

Столиця Їзраїлю знаходиться на Близькому Сході, на висоті 650 — 840 метрів вище рівня моря. Населений пункт розташований на плато в Іудейських горах, на вододілі між Середземним та Мертвим морями.

Єрусалим — священне місто для трьох найбільших релігій світу — іудаїзму, християнства та ісламу. Тут знаходяться відомі на весь світ пам'ятки та місця — Масленична Гора, церква Гефсиманії, Віа Долороcа (Хрещений шлях), церкви Гробу Господнього, Голгофа, кімнати Таємної вечері, Західна стіна (Стіна плачу).

Мертве море розташоване між Ізраїлем, Йорданією і Західним берегом річки Йордан. Його береги знаходяться більш ніж на чотириста метрів нижче рівня моря. Вода Мертвого моря містить величезну кількість солей, багата мінералами. Його оточують пустелі з численними оазисами та історичними пам'ятками.

Мертве море

Фото взяте на сайті: lyubosvit.com.ua

Екскурсійна програма передбачає:

  • Годинну зупинку з купанням в Мертвому морі.
  • Відвідування Масленичної Гори та церкви Гефсиманії, Віа Долороcа (Хрещений шлях) та Церкви Гробу Господнього, Голгофи та кімнати Таємної вечері.
  • Поїздку до Західної стіни (Стіни плачу).

Екскурсія проводиться на автобусі в супроводі професійного, російськомовного гіда. З Шарм-ель-Шейху до Таби їхати приблизно дві години сорок п'ять хвилин, від кордону Таби до Мертвого моря дві години, а звідти до Єрусалиму добиратися ще дві години.

Тривалість екскурсії — 1 день.

Умови екскурсії: турист повинен мати при собі паспорт, ваучер, питну воду, сонцезахисний крем, зручне взуття, гроші на додаткові витрати, сухий сніданок, практичний одяг і взуття, відповідні до вимог відвідування храмів, кофту або легку куртку, шкарпетки, купальні приналежності, мило та рушник. Оформляється віза. Для цього потрібно надати точні паспортні дані, вказати в анкеті сімейний статус, професію та інформацію, які країни турист відвідував раніше. Термін оформлення візи становить п'ять робочих днів.

Вартість екскурсії потрібно уточнювати у гіда. В екскурсію входить ізраїльська групова віза, всі вхідні квитки, обід та вечеря.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Шарм-ель-Шейху

Перебуваючи на відпочинку в Шарм-ель-Шейху, обов'язково відвідайте хоча б одну із перерахованих вище екскурсій! Hotels24.ua запевняє, що Ви отримаєте безліч яскравих вражень та незабутніх емоцій! А вигідно забронювати тур до Єгипту Ви завжди зможете на нашому сайті!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
17.05.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Екскурсії, які точно варто відвідати в Шарм-ель-Шейху
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)