Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Кращі санаторії України в курортних морських містах

Кращі санаторії України в курортних морських містах

Хочете чудово відпочити на чорному або Азовському морі, зміцнити власне здоров'я? Відправляйтеся в санаторій! В лікувально-профілактичному закладі ви зможете попити мінеральну воду, прийняти цілющі грязі, пройти лікувальну фізкультуру і фізіотерапію. Hotels24.ua пропонує ознайомитися з десятьма кращими санаторіями України, розташованими в курортних морських містах.

Кращі санаторії України в курортних морських містах

Санаторій "Нива" в Бердянську

Великою популярністю серед відпочиваючих користується санаторій "Нива" з чудовою, зеленою парковою зоною. Він знаходиться на південному сході Бердянська, там, де бере початок Бердянська коса. Відпочивати можна на пляжах, розташованих з боку відкритого моря і затоки. Тут оздоровлюються не тільки дорослі, а й діти. Санаторій гарантує результативне позбавлення від недуг за методиками Одеського Науково-дослідного інституту фізіотерапії, курортології. 

В закладі лікують захворювання:
ЛОР-органів і шкіри;

  • опорно-рухового і дихального апаратів;
  • статевої сфери у жінок і чоловіків (в тому числі безпліддя);
  • шлункового і кишкового тракту. В санаторії можна підлікувати нерви, серце і судини.

В лікуванні використовують:

  • йодобромні підземні води, хлоридно-натрієві води (застосовуються для оздоровчих ванн, душів);
  • сульфідні, мулові цілющі грязі;
  • бювет мінеральної води «Бердянська».

В санаторії можна пройти:

  • фізіотерапію, ЛФК і пресотерапію;
  • БРС (механічний масаж) і ручний масаж; механотерапію і озокеритотерапію;
  • КВЧ-терапію та інші процедури.

Будівля санаторію включає п'ять двоповерхових корпуси. В санаторії може проживати двісті п'ятдесят осіб. Тут представлені номери різного рівня комфортності. Передбачені двомісні, тримісні, чотиримісні кімнати. Зручності розраховані на блок. Можна заселитися в номери підвищеної комфортності, а також вибрати кімнати категорії "люкс" з усіма зручностями.

  • Номер в корпусі № 3 зі зручностями на блок, а також телевізором і холодильником на поверсі коштує 600 грн. в добу.
  • Двомісний номер в корпусі №4 з зручностями, передбаченими на блок, телевізором і холодильником на блок коштує 650 грн. в добу.
  • Двомісний номер в корпусі №2 з зручностями, передбаченими на блок, телевізором і холодильником на блок коштує 750 грн. в добу.
  • Двомісний, тримісний номер підвищеного комфорту в корпусах № 1, 5 з усіма зручностями, кондиціонером, телевізором і холодильником коштує 850 грн. в добу.
  • Люксові номери в корпусі №4 (тримісні, двокімнатні) з усіма зручностями обійдуться в сумі 1500 грн. в добу. 

Відпочиваючі зможуть харчуватися в санаторній їдальні. Тут готують, відповідно до лікувальної програми та рекомендацій лікаря, спеціальне дієтичне меню. На території санаторію знаходиться масажний кабінет, фінська сауна, російська лазня, бібліотека, кіноконцертний зал. В корпусі є місце для занять тенісом, волейболом і баскетболом, тренажерний зал. Можна поспівати караоке, приємно провести час в альтанках, оснащених мангалом, скористатися Wi-Fi) та автостоянкою. Поблизу санаторію знаходиться місцевий дельфінарій, зоопарк і аквапарк. Від міста Запоріжжя він видалений на відстані 260-ти км. 

Адреса санаторію: місто Бердянськ, вулиця Котляревського, будинок. 23.

Де ще можна відпочити в Бердянську:

2. Санаторій "Кирилівка" в Кирилівці

Кліматичний, грязьовий, бальнеологічний курорт розкинувся на узбережжі Азовського моря. Санаторій «Кирилівка» знаходиться біля основи Федотової коси в екологічно чистій зоні. Його територія озеленена. Санаторій працює з травня по вересень включно.
Тут можна пройти наступні оздоровчі процедури: 

  • Клімато - і грязелікування.
  • Бальнеотерапія. Передбачені оздоровчі душі — Шарко, висхідний, циркулярний. Також можливо прийняти мінеральні ванни, пройти витягування хребта під водою і гідрокінезотерапію в басейні, скористатися підводним душем з масажем.
  • Апаратну фізіотерапію.
  • Масаж і ароматерапію.
  • Механотерапію і бювет мінеральної води.
  • Аеротерапію, включаючи інгаляції.

В санаторії можна зайнятися також лікувальною фізкультурою. Для лікування використовується хлоридно-натрієва вода з глибоких свердловин і сульфідно – мулова грязь річки Тащенак. Санаторій включає сучасні лікувальні та спальні корпуси в парковій зоні. Відпочиваючі можуть заселитися в одномісні, двомісні та тримісні номери з усіма зручностями. Спальних корпусів налічується три. Від них до пляжу відстань становить триста метрів. В санаторії представлені одномісні, двомісні, тримісні та чотиримісні номери. Душ і туалет знаходяться на поверсі. Можна заселитися в одномісні номери, оснащені телевізором і холодильником. Зручності розраховані на блок. Є номери з кондиціонерами. Можна вибрати двомісний, тримісний номер "стандарт" з усіма зручностями і балконом, укомплектований холодильником, телевізором. Передбачені двомісні номери підвищеної комфортності. У них є всі зручності, холодильник і телевізор. Деякі з них оснащені кондиціонером.

Вартість проживання в номері коливається від 408 грн. в добу з людини (зручності на поверсі) до 790 грн. (за проживання в кімнаті підвищеної комфортності, укомплектованої холодильником, телевізором, кондиціонером). Харчуються відпочиваючі в дієтичній їдальні, розрахованої на 250 осіб. Можна вибрати комерційне харчування в окремому залі на 40 персон. Санаторій має бібліотеку з читальним залом, стежкою "Здоров'я", спортивними та дитячими майданчиками. Тут можна пограти в шашки і шахи, настільний теніс. 

 Пляж санаторію є піщаним і пологим. Тут знаходиться медичний пункт і рятувальна станція, роздягальні, тіньові навіси, туалет. У розпорядженні санаторію є платна автомобільна стоянка. Поблизу санаторію функціонують аквапарк «Острів скарбів» і дельфінарій «Оскар», кінний театр, луна-парк і екстрим-парк, велика кількість кафе.

Адреса санаторію: смт. Кирилівка Запорізької області, вулиця Санаторна (центр).

Де ще можна відпочити в Кирилівці:

3. Санаторій «Біла Акація» в Одесі

Серед сучасних і комфортабельних здравниць слід виділити «Білу Акацію». Вона має в своєму розпорядженні чудову клінічну базу. Санаторій знаходиться від моря на першій береговій лінії. Тут проходять курортно-санаторне лікування та реабілітацію люди з цереброваскулярною патологією і порушеннями роботи серця і судин. У здравниці також лікують недуги очей, збій функціонування ендокринної системи. Сюди приїжджають оздоровитися люди з патологіями по гінекології та урології, а також з проблемами ЛОР-органів і ті, кому потрібно стоматологічна допомога. 

В здравниці також лікують недуги очей, збій функціонування ендокринної системи. Сюди приїжджають оздоровитися люди з патологіями по гінекології та урології, а також з проблемами ЛОР-органів і ті, кому потрібно стоматологічна допомога.

В складі загальнооздоровчого установи працюють клініки:

  • психосоматична і неврологічна;
  • кардіологічна, офтальмоэндокринологическая.

Санаторій може похвалитися своїм діагностично-клінічним відділенням, центром відновного лікування. Для лікування медперсонал застосовує грязі "Куяльника", Мінеральні Води - "Моршинську»і "білу акацію". В розпорядженні санаторію є габаритний басейн. Його призначення-лікувальне. Басейн заповнений мінеральною водою. Його обладнали:

  • гідрокінезотерапійнимі системами;
  • пристроями, що витягають хребет під водою.

В санаторії можна пройти:

  • Оздоровчі ванни і душ
  • Масаж-душ під водою і гідромасаж
  • Теплолікування
  • Лікування грязями
  • Фізіотерапію і лазеротерапію
  • Фітотерапію і дієтотерапію. Використовуються мінеральні води.
  • Лікарську фізкультуру, дієтотерапію і гідроколонотерапію. 

Відпочиваючі можуть розслабитися за допомогою класичного, сегментарного, вакуумного масажу. На території санаторію можна відвідувати тренажерний зал, сауну, солярій, тенісний корт, грати в більярд. У його розпорядженні є майданчик для дітей, пляж і парковка, кіноконцертний зал. У номерах передбачено безкоштовний Wi-Fi. Харчування — триразове дієтичне в санаторній їдальні. Крім того, відпочиваючим пропонується за додаткову плату «шведський стіл». 

Відпочиваючим пропонують комфортні умови розміщення:

  • в одномісних і двомісних номерах;
  • в номерах категорії "люкс".

Номер однокімнатний "стандарт" має балкон. Він оснащений холодильником, телевізором і кондиціонером. У кімнаті знаходиться туалет і санвузол. Вартість путівки на одну людину з проживанням в даному номері становить 975 грн. (за двомісне розміщення) та 1470 грн. (за одномісне розміщення).

Двокімнатний «люкс» укомплектований кондиціонером, телевізором, диваном, холодильником. У ньому передбачений туалет, душ і балкон. Вартість путівки на одну особу з проживанням в даному номері становить1260 грн (за двомісне розміщення) і 2257 грн. (за одномісне розміщення).

Проживання в трикімнатному котеджі з кондиціонером, телевізором, диваном, сауною, холодильником,душем, туалетом і балконом (з розміщенням до трьох осіб) обійдеться в сумі 5000 грн. в добу. В вартість включено комплесне харчування.

Адреса санаторію: місто Одеса, Французький бульвар, будинок 59.

Де ще можна відпочити в Одесі:

3. Санаторій «Нафтохімік України» в Бердянську

Розташування санаторію «Нафтохімік України» — заповідна, екологічно безпечна територія Бердянської коси. У оздоровниці, на Азовському морському узбережжі, є все, що потрібно для незабутнього відпочинку та ефективного оздоровлення. Тут повітря багате бромом і йодом. Море в Бердянську дуже тепле, а пляжі з дрібним пісочком. Санаторій – відмінне місце для профілактики недуг рухово-опорного апарату, статевих та сечовивідних органів жінок і чоловіків, а також кишково-шлункового тракту, серця і судин, дихальних шляхів. 

Санаторні корпуси оточує парк з листяно-хвойними насадженнями. На території здравниці є дитячий ігровий майданчик. Установа має в своєму розпорядженні діагностичну лабораторію, сучасним медобладнанням і грязехранилищем. Санаторій має власний пляж з дерев'яними лежаками під навісами. Сюди приїжджають люди з хворобами:

  • Опорно-рухового апарату
  • Нервової, ендокринної системи і дихальних органів
  • Жіночої, чоловічої статевої системи

В санаторії лікують судини, серце, остеохондроз хребта, артрози, артрити, шлунок, кишечник, радикуліти, корінцеві синдроми та віддалені наслідки ішемічних інсультів, хронічний простатит, уретроцистит, аднексит, ендометрит, безпліддя. Також тут можна пройти комплексне оздоровлення з використанням сульфідно-мулових грязей і водолікування.

В санаторії лікують судини, серце, остеохондроз хребта, артрози, артрити, шлунок, кишечник, радикуліти, корінцеві синдроми та віддалені наслідки ішемічних інсультів, хронічний простатит, уретроцистит, аднексит, ендометрит, безпліддя.

Також тут можна пройти комплексне оздоровлення з використанням сульфідно-мулових грязей і водолікування. За допомогою таласотерапії, дієтотерапії, фітотерапії і спеціальних методик масажу можна позбутися від зайвих кілограмів і целюліту. Відпочиваючі в санаторії приймають:

  • Фітованни і скипидарні ванни (хвойні, валеріанові, перлинні)
  • Підводний душ-масаж
  • Душ-Шарко (висхідний і циркулярний)

Також пацієнти проходять водну релаксацію в басейні і підводне витягування хребта під власною вагою. Санаторій має відділеннями:

  • пелоїдотерапії і бальнеології
  • фізіотерапії та лікувальної фізкультури

В санаторії є кабінети масажу, рефлексотерапії, уролога і гінеколога. Можна скористатися діагностичними послугами:

  • Колоноскопією
  • УЗД серця, внутрішніх органів, чоловічих, жіночих статевих органів.

Відпочиваючі можуть вибрати номери з видом на море, затока, околиці санаторію в багатоповерховому корпусі або двоповерховому котеджі. Здравниця може розмістити 350 осіб.

Гостям пропонують:

  • однокімнатні двомісні, напівлюксові номери
  • двокімнатні, чотиримісні люксові номери, декоровані в теплих тонах. Зручності в кімнаті. Можна користуватися кондиціонером, телевізором, невеликим холодильником, феном, предметами гігієни, рушниками і приладами для заварювання чаю.
  • чотиримісні номери, оформлені в сучасній класиці, оснащені зручними двоспальними ліжками, тумбочками, шафою-купе, плазмовим телевізором, кондиціонером. В кімнаті передбачено санвузол з душовою кабінкою. Є набір для приготування чаю, фен. 

Всі номери «люкс» характеризуються сучасним дизайном, обладнані системою клімат — контролю, новими меблями, холодильником, окремим санвузлом, кабельним телебаченням. В санаторії також є номери з окремою лоджією.

Адреса санаторію: місто Бердянськ Запорізької області, вулиця Макарова, будинок 71.

Де ще можна відпочити в Бердянську:

4. Санаторій Villa Penta в Санжейку Одеської обл.

Оздоровчо-лікувальний заклад Villa Penta розташувалося поблизу Чорного моря, в населеному пункті Санжейка. Від міста Одеси село розмыщене на відстані 40-ка км. Пляж в курортній зоні-піщаний з пологим берегом, а морська вода-чиста і тепла. Тут можна пройти санаторно-курортне оздоровлення.

Висококваліфікований медперсонал використовує методики лікування:

  • традиційні;
  • нетрадиційні (гірудотерапію, голкорефлексотерапію).

Багатопрофільний комплекс має сучасне обладнання. Його спеціалізація:

  • гінекологія, урологія і мамологія;
  • андрологія і неврологія;
  • сексопатологія і терапія;
  • ендокринологія і кардіологія.

Величезну увагу в установі приділяють жіночому здоров'ю. Також санаторій пропонує програми реабілітації, відновлення після:

  • перенесених травм;
  • захворювань рухово-опорної системи.

Основна методика санаторного оздоровлення-грязелікування пелоїдами з Будакського лиману. В області бальнеотерапії здравниця в Санжійці не має собі рівних. Тут можна також пройти:

  • голкорефлексотерапію і гірудотерапію;
  • СПА-процедури, масаж і іпотерапію.

Відпочиваючим пропонують повноцінне харчування. Можливо замовити вегетаріанське і дієтичне меню. В санаторії представлені сучасні та комфортабельні номери з усіма зручностями, безкоштовним доступом до Wi-Fi.

На території оздоровниці функціонують:

  • критий басейн і сауна на дровах;
  • кафе "Європа", чайхана "Азія «і ресторан»Бурбон".

Можна відвідати літній майданчик «Корсика». Номерний фонд санаторію складається з десяти кімнат.

Тут пропонуються:

  • один одномісний номер "стандарт", що включає передпокій, спальню і ванну. В номері знаходиться односпальне ліжко, шафа, стіл. Кімната оснащена цифровим телебаченням, системою кондиціонування. Цінні речі можна зберігати в сейфі. Заселившимся в номер людям, надаються для користування фен, тапочки, набір з трьох рушників і косметичних засобів. З вікон деяких номерів відкривається вид на внутрішній двір. Його вартість становить у 2019 році 1400 грн.
  • два двомісні номери категорії "напівлюкс" з передпокою, ванною кімнатою, санвузлом і спальнею. Номери укомплектовані двоспальним ліжком, столом і шафою. В кімнатах передбачено цифрове телебачення, безкоштовний Wi-Fi і кондиціонер. Відпочиваючі можуть користуватися феном, косметичним набором, тапочками і комплектом з трьох рушників. З вікон номерів видно внутрішній двір. Їх вартість становить в 2019 році 1560 грн. 
  • Чотири двомісні номери категорії "люкс", що включають передпокій, спальню, ванну кімнату. Можна користуватися феном, косметичними засобами, тапками, махровим халатом і набором з трьох рушників на двох осіб. Кімната обладнана двоспальним ліжком, шафою-купе, міні-баром. У кожному номері передбачено цифрове телебачення, система кондиціонування і безкоштовний Wi-Fi. З вікон кімнат можна насолоджуватися видом на морську гладь, ландшафти. Також видно внутрішній двір з фонтаном. Вартість номеру становить у 2019 році 1650 грн.
  • Три чотиримісних VIP-номери. З їх вікон відкривається вид на море або внутрішній двір. У кожному номері передбачена лоджія, двоспальне ліжко, шафа-купе, стіл і комод. У вітальні кімнаті знаходиться диван. Номер укомплектований міні-баром, кондиціонером, сейфом, феном. Можна користуватися цифровим телебаченням і безкоштовним Wi-Fi. Є санвузол. Відпочиваючим пропонується косметичний набір, надаються халат і тапки. Вартість номера в 2019 році - 1800 грн.

  • Три чотиримісних VIP-номери. З їх вікон відкривається вид на море або внутрішній двір. У кожному номері передбачена лоджія, двоспальне ліжко, шафа-купе, стіл і комод. У вітальні кімнаті знаходиться диван. Номер укомплектований міні-баром, кондиціонером, сейфом, феном. Можна користуватися цифровим телебаченням і безкоштовним Wi-Fi. Є санвузол. Відпочиваючим пропонується косметичний набір, надаються халат і тапки. Вартість номера в 2019 році становить 2390 грн. Холодне і гаряче водопостачання в санаторії – цілодобове. На території здравниці знаходиться автомобільна парковка.

Адреса санаторію: село Санжійка Овідіопольського району Одеської області, вулиця Центральна, буд. 25

Де ще можна відпочити в Одесі:

5. Санаторій «Оризонт» в Сергіївці

Санаторій «Оризонт» знаходиться в селищі міського типу Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області. Здравниця розкинулася на рівнині-берегах Чорного моря (в його північній частині) і Шаболатського лиману. Люди, які зіткнулися з проблемами опорно-рухового апарату, а також страждають захворюваннями дихальних органів і нервової системи, можуть пройти в установі ефективне лікування.

В санаторії також надають лікувальну допомогу при хворобах по гінекології та урології. Він відомий лікувальними мінеральними водами, грязями. Відпочиваючим підуть на користь прогулянки по санаторної території, а також:

  • аеротерапія і спелеотерапія;
  • геліотерапія і таласотерапія;
  • кінезотерапія (фізкультура в лікувальних цілях);
  • гідрокінезотерапія.

Допоможуть оздоровитися:

  • фітотерапія і медикаментозна терапія;
  • голкорефлексотерапія і ароматерапія;
  • бальнеотерапія.

Тут можна прийняти перлинні, хвойні і скипидарні ванні, пройти водні процедури з лікувальними травами. Велике значення для оздоровлення має гідротерапія (гідропатія).

В здравниці пропонують:

  • вихрові ванни для кінцівок;
  • душі — циркулярний, висхідний;
  • душ з масажем (підводний).

Пелоїдотерапія і теплотерапія передбачає використання:

грязьових ректально-вагінальних тампонів і компресів;

електрофорезу грязьових розчинів.

В санаторії можна пройти электротерпию, світлотерапію, інші види апаратної фізіотерапії, а також лікувальний масаж різних видів:

  • ручний – класичний, сегментарний;
  • апаратний. Виділяють баромасаж (в тому числі баночний), масаж в комплексі з кінезотерапією..

В здравниці знаходиться дев'ять ванних. Грязьових кушеток налічується чотирнадцять штук. Санаторій являє собою дев'ятиповерхову будівлю з двомісними та тримісними номерами.

Кожна кімната облаштована ліжками, тумбами, шафою або вішалкою для речей, столом, стільцями, ванною кімнатою. В більшості номерів є телевізор, вентилятор і холодильник.

Деякі номери оснащені балконом. Вартість путівки в санаторій в 2019 році на одну людину:

  • Проживання і харчування для дорослого обійдеться в сумі 690 грн. в день, в день, лікування — 210 грн. в день.
  • Проживання і харчування для дитини віком до 14 років обійдеться в сумі 630 грн. в день, лікування 190 грн. в день.
  • Ціна за проживання дітей віком до  5-и років–100 грн. в день.

На території санаторію розташована автопарковка, басейн, тренажерний зал, ресторан, косметичний кабінет, баскетбольний, дитячий майданчик і кімната. Можна пограти у волейбол і настільний теніс. У номерах є Wi-Fi, а на рецепції — сейф.

Санаторій від залізничної станції «Бугаз» віддалений на відстані 18 км. До залізничного вокзалу Одеси їхати 77 км, до аеропорту – 77,2 км

Адреса санаторію: село Сергіївка Одеської області, вулиця Гагаріна, будинок 1а

Де ще можна відпочити в Сергіївці:

6. Клінічний санаторій імені В. П. Чкалова в Одесі

Клінічний, широкопрофільний санаторій імені Валерія Чкалова побудований на чорноморському узбережжі в курортній зоні «Аркадія». Його корпуси розташовані в парку загальною площею 18 га. Тут можуть відпочити, пройти курс лікування дорослі і діти віком від чотирьох до чотирнадцяти років.

Відпочивальникам пропонують:

  • номери, з вікон яких відкривається панорамний вид на морську гладь;
  • цілодобове спостереження медперсоналу;
  • харчування для дорослих три рази в день;
  • чотирьох — або п'ятиразове меню для дітей. 

Здравниця має в своєму розпорядженні 430 спальними місцями. У санаторії працюють: лікувально-діагностичне та бальнеофізіотерапевтичне відділення; терапевтичне та педіатричне відділення. Санаторій може похвалитися чудовою лікувально-діагностичною базою. Він оснащений інноваційним діагностичним, фізіотерапевтичним обладнанням. Сюди приїжджають батьки з онкохворими дітьми. В санаторії лікують також хвороби шкіри, нервової, серцево-судинної, ендокринної, сечостатевої, травної систем. В розпорядженні санаторію є власний пляж.

На території здравниці знаходяться:

  • клуб;
  • бібліотека;
  • бар;
  • ресторан. 

В санаторії можна пройти процедури цілющими грязями Куяльницького лиману, а також: апаратну фізіотерапію (магнітотерапію і ампліпульстерапію), ультразвукову терапію, ДМВ -, СМВ-терапію; рефлексотерапію; масаж; лікувальну фізкультуру зі спеціальними тренажерами. Тут приймають ванни:

  • перлинні і хвойні;
  • скипидарні і радонові;
  • йодобромні і шавлії;
  • лавандові.

Піде на користь здоров'ю підводний душ-масаж. В санаторії функціонує лазерне відділення. Для лікування застосовується унікальне, багатофункціональне лазерне терапевтичне обладнання "Міральд".

Номери в санаторії одномісні та двомісні з лоджією. В них передбачені всі зручності. Можна попаритися в російській лазні, відвідати салон краси, тенісний корт і фітнес-зал.

Адреса санаторію: місто Одеса, Французький бульвар, 85

Де ще можна відпочити в Одесі:

7. Санаторій-профілакторій «Портовик» в Южному Одеської обл.

Серед санаторіїв України, де є лікування суглобів, можна відмітити «Портовик». Це — сучасний комплекс, що включає спальний, лікувальний і спортивний корпусу. В санаторії передбачено сто місць для розміщення. Номери комфортні, двомісні з туалетом і душем. В кімнаті є холодильник, телевізор і кондиціонер.

Можна заселитися в номери категорії «люкс». Їх в санаторії всього два. У вартість путівки в санаторій входить триразове харчування і оздоровчі процедури. На території закладу можна користуватися басейном.

Відпочиваючі в здравниці можуть пройти:

  • фізіотерапію і лазеротерапію;
  • електролікування;
  • інгаляції;
  • фітотерапію лікувальними трав'яними чаями.

Проживання в «люксовому» номері одній людині обійдеться в сумі 1647 грн., в "стандарт" - від 1047 грн. до 1260 грн. В санаторії є їдальня, кафе-бар і банкетний зал. Пляж-піщаний, оснащений душовими кабінками, шезлонгами і тіньовими навісами. Пляжна зона обладнана також спортмайданчиками.

В розпорядженні санаторію є:

  • зал для занять спортом,
  • конференц-зал,
  • місце для гри в теніс,
  • сауна,
  • тренажерний комплекс;
  • кабінет масажу та більярдна;
  • зал для урочистих заходів.

Для дітей передбачена кімната для ігор і клуб, де маленькі гості зможуть зайнятися фітнесом. Для відпочинку на відкритому повітрі побудовані альтанки з деревини. Санаторій має інноваційне медичне обладнання. Здравниця надає будь-яке лікування, виходячи з рекомендацій висококваліфікованих лікарів. 

В санаторії можна прийняти ванни:

  • перлинні і хвойні;
  • з сіллю Мертвого моря і шавлієві;
  • з маслами заспокійливої дії;
  • скипидарні та йодобромні;
  • вуглекислі і мінеральні з пелобишофитом.

В санаторії-профілакторії проходять вихровий, Підводний масаж "Джейша", а також гідромасаж, душ Шарко. Тут можна поніжитися в джакузі. Відпочиваючим пропонують відвідати приміщення штучного мікроклімату, випробувати Японські масажні крісла, масажні кушетки. Боротися з недугами рухово-опорного апарату, ЦНС допомагає кінезітерапія. В санаторії також можна скористатися послугами лазеротерапії, антицелюлітного масажу.

Адреса санаторію: селище Южне Одеської області, вулиця Приморська, буд. 1

Де ще можна відпочити в Одесі:

8. Санаторій імені Горького в Одесі

Комфортабельний і сучасний санаторій імені М. Гіркого (загальнооздоровчого профілю) споруджений в одному з елітних курортних районів Одеси – на 16-ій станції Великого фонтану. Установа відноситься до першої морської берегової лінії. Санаторій може одночасно розмістити в своїх номерах до п'ятисот осіб. Санаторні корпуси розташовані в облагородженому парку. Установа має в своєму розпорядженні чудову клінічну базу і три власні свердловини мінеральної води. Санаторій – відомий питний курорт в Україні. 

В здравниці можна пройти відновне лікування і реабілітацію після отриманих травм, перенесених хвороб.

Тут лікують захворювання органів:

  • кровообігу і травлення;
  • дихання і зору;
  • нервової системи і опорно-рухового апарату.

В санаторій приїжджають люди з порушеннями обміну речовин і недугами ендокринної системи. Гостям, за рекомендацією лікаря, пропонують пройти теплолікування, грязелікування (використовуються грязі Куяльницького лиману), фізіотерапію, фітотерапію, голкорефлексотерапію, зайнятися лікувальною фізкультурою. Великим попитом користується дієтотерапія з використанням цілющих мінеральних вод.

В розпорядженні санаторію є ігровий майданчик для дітей, кіноконцертний зал, конференц-зал, власний пляж, автомобільна стоянка. В корпусах є безкоштовний Wi-Fi. У вартість путівки включено триразове дієтичне харчування в їдальні. Якщо є протипоказання доктора, може бути запропонований індивідуальний раціон харчування. Гостям пропонують двомісні номери категорії «економ», «стандарт», «покращений стандарт», «люкс».

Двомісні номери «економ» і «стандарт» укомплектовані ліжками, столом, тумбочками. Передбачений окремий санвузол. В кімнатах є телевізор. В деяких номерах є вихід на балкон.

Двомісне розміщення в номері класу «економ» одній людині на добу обійдеться в сумі від 530 грн., а номер «стандарт» – від 780 грн. Двокімнатний "люкс" з сучасним дизайном, двоспальним ліжком, телевізором, кондиціонером, холодильником, туалетом, душем, ванною і балконом коштує від 1600 грн. (на одну людину).

Адреса санаторію: місто Одеса, вулиця Фонтанська дорога, . 165.
Де ще можна відпочити в Одесі:

9. Санаторій "Куяльник" в Одесі

Серед санаторіїв України, де є лікування хребта - санаторій "Куяльник". В здравниці, яка є відомою грязелікарнею, можна поправити здоров'я за допомогою процедур з сульфідно-мулової брудом, попити мінеральну воду. Санаторій спеціалізується на лікуванні безлічі захворювань, в тому числі рухово-опорного апарату, а також хвороб м'язів, сухожиль.

Тут проходять оздоровлення дорослі і діти, які страждають недугами: 

  • нервової системи;
  • кровоносних судин.

В санаторії «Куяльник» лікують:

  • безпліддя у жінок;
  • псоріаз;
  • дитячий церебральний параліч;
  • енцефалопатію;
  • вегетосудинну дистонію;
  • травматичні, інфекційні неврити;
  • поліневрити; полірадикулоневрити;
  • плексити.

В санаторії надають допомогу при запаленні жіночої статевої системи і передміхурової залози у чоловіків, а також шкірних хворобах — хронічній формі екземи на різних стадіях загострення.

В установі лікують нейродерміт, лускатий лишай. Відпочиваючі зможуть пройти гідромасаж, підводне витягування хребта, інгаляції, а також механотерапію, психотерапію, зайнятися лікувальною фізкультурою.

Санаторій пропонує гостям заселитися в номери наступних категорій:

  • «стандарт»;
  • «покращений стандарт»;
  • «стандарт покращений» з двоспальним ліжком;
  • двокімнатний «напівлюкс»;
  • «напівлюкс-студію»;
  • «економ»;
  • номер для спинальників.

Путівка на двох осіб із заселенням в однокімнатний номер "напівлюкс-студію" з санвузлом, душем, телевізором,кондиціонером і холодильником коштує 1330 грн., а з проживанням у двокімнатному «напівлюксі» аналогічного оснащення та зручностей – 2700 грн.

Путівка на двох осіб з номер "стандарт покращений" з санвузлом, душем, телевізором,кондиціонером і холодильником обійдеться в сумі 1660 грн. Однокімнатний двомісний номер категорії "економ", оснащений санвузлом, душем і телевізором коштує 600 грн. (на одну людину).

Путівка на одну людину з проживанням в однокімнатному номері категорії «стандарт покращений», обладнаному душем, санвузлом, холодильником, телебаченням, системою кондиціонування коштує 1050 грн. 

Путівка з заселенням в однокімнатний двомісний номер класу "стандарт" з санвузлом, телевізором, холодильником і душем коштує 750 грн. Ціна номеру для спинальників—750 грн. в добу. Приставне місце для дитини в номері категорії «економ» обійдеться в сумі 330 грн., а в номері «стандарт» — 370 грн. Мінімальний термін путівки в санаторій «Куяльник» становить дванадцять днів. В ціну путівки в санаторій входить проживання в номері, комплексне лікування, виходячи з медпоказань, харчування (тричі на день) в санаторній їдальні.

Адреса санаторію: місто Одеса, курорт Куяльник.

Де ще можна відпочити в Одесі:

10. Санаторій "Очаків" в Очакові

Санаторій розкинувся на материковому півострові, в місці, де зустрічаються води Дніпровського-Бузького лиману і Чорного моря. Він займає площу 18 га Приморський, кліматичний курорт користується великою популярністю, завдяки унікальному мікроклімату, сучасному обладнанню та висококваліфікованого медичного персоналу. Він вважається однією з найкращих оздоровниць Північного Причорномор'я. 

Тут проходять ефективне оздоровлення хворі з недугами нервової системи та органів дихання. Санаторій включає реабілітаційне відділення для дітей, які страждають хворобами вегетосудинної та периферичної нервової систем, здійснює лікування специфічних хвороб дихальних органів, які набули хронічного характеру. Відпочиваючі зможуть пройти в оздоровниці бальнеотерапію, фізіотерапію, лікувальний масаж і гідротерапію.

В розпорядженні здравниці є власний пляж з човновою станцією і пунктом прокату водних велосипедів.

На території санаторію знаходяться:

  • аптечний пункт і тренажерний зал;
  • тенісної корт і більярдна;
  • літній і зимовий клуб,
  • сауна та бібліотека.

Санаторій має спортивні та дитячі ігрові майданчики. Поблизу закладу є магазини і торгові точки.

Проживати можна в номері з балконом, розрахованому на двох-трьох-чотирьох осіб в комфортабельних, триповерхових, кам'яних корпусах. Сім'ї можуть заселитися в котеджі, споруджені з дерева. Гаряче водопостачання — цілодобове. харчування в санаторії «Очаків» — триразове.

Двокімнатний двомісний номер підвищеного комфорту коштує 550 грн. в день, а двомісна, тримісна кімната з усіма зручностями обійдеться в сумі 450 грн. Ціна одномісної кімнати з частковими зручностями – 350 грн. в добу.

Адреса санаторію: місто Очаків Миколаївської області, вулиця Курортна, будинок. 30

Де ще можна відпочити в Очакові: 

Якщо ви хочете не тільки насолодитися чудовим морем і ласкавим сонцем, але і набратися сил, оздоровитися після перенесених хвороб і травм, вибирайте один з представлених вище санаторіїв!

Читайте ще:

 


 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
28.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Кращі санаторії України в курортних морських містах
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)