Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Куди поїхати в Карпати влітку

Куди поїхати в Карпати влітку

Курорти українських Карпат користуються популярністю у туристів не тільки взимку, з настанням гірськолижного сезону, але і в теплу пору року! Гори приваблюють гостей чудовою екологією, мальовничою природою, чистими озерами, бурхливими водоспадами і швидкими гірськими річками, розвиненою інфраструктурою, відмінними умовами для відпочинку і розваг. Hotels24.ua сьогодні розповість, куди поїхати в Карпати влітку.

Куди поїхати в Карпати влітку

ТОП-7 популярних курортів Карпат

1. Буковель

Фото взято на сайті: www.monysto.com

«Візитною карткою», найпопулярнішим курортом українських Карпат, який люблять відвідувати туристи не тільки взимку, але і в літню пору року, є Буковель. В 2014-му році тут, на території 6,8 га, з'явилося штучне озеро, яке приваблює гостей чистою і прозорою водою. Площа його становить 750 Х 140 метрів. Тут кожен турист зможе знайти для себе розвагу за інтересами. На озері можна відпочити в альтанках, позасмагати на шезлонгах, покататися по воді на лижах, вейкборді, взяти напрокат катамаран і гідроцикл. В даній місцевості функціонує дайвінг-школа. Гості, після навчання, зможуть досліджувати водні глибини, занурившись з аквалангом.

На курорті працює скеледром, є велопарк, зіплайни, обладнане мотузкове містечко. Тут можна також захоплююче провести час в парку екстремальних розваг. Він оснащений сходами підвісного типу і канатними тарзанками, гойдалками і перешкодами, встановленими на висоті від півтора до шести метрів. В літню пору року в Буковелі можливо відвідати ігрові, розважальні центри, карпатські чани і VODA club, SPA-центри, бари, колиби, відправитися в пішу прогулянку по полонинах, пройтися туристичними стежками, маркованими, прокладеними в горах, маршрутами. Відпочиваючим запропонують покататися верхи на конях, відправитися в карпатські ліси за грибами і ягодами, орендувати гірський велосипед. У Буковелі організовують сходження на гори Хом'як і Близницю, квадротури і джип-тури, гурман-тури сироварнями і винними погребами Закарпаття, форелеві риболовлі. Піймавши рибу, турист зможе приготувати її на мангалі.

В теплу пору року приїжджі в Буковелі грають в страйкбол і пейнтбол, займаються флай-серфом і рафтингом на річці Черемош. «Полоскотати нерви» і отримати величезну дозу адреналіну, можливо, відвідавши «Буковельські гірки» і «Тролеї», картинг-центр «Жага швидкості». Влітку Буковель радує туристів фестивалями і конкурсами, чемпіонатами та майстер-класами, змаганнями з триатлону та плавання, а також велогонками. У Буковелі можна замовити захоплюючу екскурсію до середньовічних замків Ужгорода та Мукачева, Манявського скиту та водоспаду з однойменною назвою, вирушити до пам'яток — гуцульських храмів Ворохти та кам'яних Віадук, озера Догяска та водоспадів Пробій, Шешорський Гук.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Буковеля (Поляниці)

2.Яремче

Фото взято на сайті: hotelvodospad.com.ua

Ще одним, вельми популярним курортом, який люблять відвідувати туристи влітку, є Яремче. Він розкинувся в долині річки Прут, оточений горами національного природного парку Карпат, є низькогірним. Яремче входить в число кращих кліматичних центрів Прикарпаття, де створені чудові умови не тільки для відпочинку, але і оздоровлення! В Яремче влітку на високому рівні розвинений піший туризм. Неймовірно популярні сходження на вершини гір. Поблизу курорту бере свій початок еколого-пізнавальна стежка, яка веде на гору Черногорицу. Протяжність маршруту становить 6,5 кілометрів. В Яремче працює міні-зоопарк. Яремче славиться унікальним сувенірним ринком. Тут можна придбати традиційні вироби ручної роботи талановитих майстрів гуцульського краю, а також одяг і взуття, сувеніри та побутові предмети, рушники та килимові покриття, скульптури і керамічну, глиняний посуд, натуральний мед і гриби, зібрані в горах, а також трав'яні, карпатські чаї і горіхи. В Яремче знаходяться пам'ятки — водоспад Пробій та Михайлівська церква, «Готичні складки» (скеля «Слон»), скелі і стежка Довбуша.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Яремче

 

3. Драгобрат

Фото взято на сайті: www.crimee.com

У літню пору року можна чудово відпочити на високогірному курорті з мальовничою природою — Драгобраті, який розкинувся біля підніжжя гори Стіг. Туристи залишаться в захваті від краси урочища Драгобрат і Свидовецького хребта, що характеризується підковоподібної форми. У теплу пору року в Драгобраті можна порибалити на гірську форель, відправитися на прогулянку по околицях, покататися на гірських велосипедах, промчати по схилах на квадроциклах, організувати похід на гору Стіг, відправитися в захоплюючу екскурсію. На курорті працюють більярдні, дискотеки, сауни. У Драгобраті можна побачити наступні визначні пам'ятки - Кузійський заповідник і Свидовецький масив, Драгобратський водоспад і озеро Івор. На початку травня в даній місцевості організовують фестиваль під назвою «Планета Драгобрат».

Де зупинитися: туристів приймають готелі Драгобрата

4. Микуличин

 

Фото взято на сайті: karpaty.life

Чудово провести час влітку можна на високогірному еко-курорті Микуличині, розміщеному в Івано-Франківській області, в долині річки Прут. Микуличин знаходиться на території природного національного парку Карпат, поблизу гір Маковиця, Явірник-Горган і Велика Рокита. Курорт приваблює туристів чудовою екологією і мальовничою природою. В даній місцевості протікають річки — Прут, Женець і Прутець Чеміговскій, ростуть хвойні ліси і зеленіють красиві карпатські луки. Люди, які приїхали на відпочинок в Микуличин влітку, зможуть відправитися до водоспадів Женецький Гук і Капливець, подивитися церкву Святої Трійці та її дзвіницю. Культова споруда з'явилася і була освячена в 1868-му році.

Відпочиваючі в Микуличині можуть відправитися в пішу екскурсію, позбирати ягоди і гриби, половити раків, порибалити на осетра і гірську форель, відвідати соляну печеру, пройтися стежкою Довбуша. Для туристів організовуються сафарі-прогулянки в гори. На курорті можна спробувати неймовірно смачну бринзу місцевого виробництва. З Микуличина гості зможуть поїхати до гір Чорногори та Горгани, почати сходження на Говерлу і вершину гори Піп-Іван, відому фрагментами наукової обсерваторії, на вершини Хом'як і Ягидне, а також вирушити до озера Несамовите та каньйону річки Прутець Чеміговскій. В Микуличині працює пивоварня, що спеціалізується на виготовленні чотирьох сортів хмільного напою. Їх зможе продегустувати кожен бажаючий. Також на курорті гостям запропонують попаритися у фінській сауні, російській лазні, пограти в більярд, покататися на гірському велосипеді.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Микуличина

5. Ворохта

Фото взято на сайті: karpaty.life

В літню пору року чудово відпочити можна на високогірному курорті Івано-Франківської області – Ворохті, розміщеному у верхньому гирлі водної артерії Прут. Дана місцевість підкорює серця туристів казково красивою, недоторканою цивілізацією, природою, чистим, наповнений ароматами ялиць, хвої і буків, повітрям. Ворохта з усіх боків оточена Національним природним парком Карпат. На курорті працюють сувенірні крамниці, колиби і ресторани.

Туристам, які приїхали на відпочинок у Ворохту, буде цікаво подивитися наступні пам'ятки:

  • Церкву Різдва Богородиці, датовану XVIII століттям і споруджену без єдиного цвяха.
  • Старовинний віадук з арками, загальна протяжність якого становить 130 метрів.

Зручне місце розташування Ворохти дозволяє почати сходження на Говерлу. Біля підніжжя гори в літню пору року можна споглядати неймовірно красиві пейзажі. Людям, які відпочивають у Ворохті влітку, запропонують різноманітні розваги-зорбінг, катання верхи на конях, рафтинг по гірській річці. Також туристи зможуть організувати збір чорниці, малини і білих грибів, відправитися на гору Піп-Іван, відому першою науковою обсерваторією, поїхати до озера під назвою Несамовите.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Ворохти 

6.Славське

Фото взято на сайті: traveling.dn.ua

Чудовий відпочинок влітку можна організувати на курорті Львівщини – Славському, що знаходиться в тому місці, де зливається водна артерія Опір і її притоки Славка. Дана місцевість підкорює серця мандрівників неймовірно красивими пейзажами. У Славському гості зможуть відвідувати сауну і СПА-центр, відпочивати в диско-клубі і кальянної, грати в більярд, боулінг і настільний теніс. Туристам пропонують кінні прогулянки, походи в гори і катання на квадроциклах. В Славському починається пішохідний туристичний маршрут на гору Високий Верх загальною довжиною 15 кілометрів.

Туристи зможуть подивитися наступні пам'ятки:

  • Печеру «Писана криниця».
  • Водоспад Кам'янку.
  • Історико-культурний заповідник «Тустань».
  • Церква Успіння Пресвятої Богородиці.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Славського 

7. Східниця

Фото взято на сайті: hoteltustan.com.ua

У літню пору року туристів радо зустріне Східниця – «курортна перлина Львівської області, що розкинулася в передгір'ї українських Карпат. В даній місцевості можна побачити неймовірно красиві, густі ліси (хвойні, листяні, змішані), водну артерію Сходничанку з мальовничими берегами. Влітку в Східниці на річці можна поплавати на байдарках. Гостям курорту пропонують організувати походи в гори, збір ягід і грибів, риболовлю. На курорті можна замовити захоплюючу екскурсію і навіть здійснити політ на повітряній кулі. Туристам буде цікаво побувати в національному рекреаційному парку «Сколівські Бескиди», заповіднику «Тустань» з руїнами однойменної середньовічної фортеці, подивитися ансамбль із скель і печер, що розташувався поблизу селища Урич. На курорті знаходяться цілющі джерела мінеральних вод і запаси торф'яної грязі, використовувані в лікувальних цілях.

В Східниці також можна відвідати:

  • Андроповське джерело.
  • Музейну кімнату, в якій зібрана багата етнографічна колекція.
  • Регіональний ландшафтний парк "Стужицю".

Де зупинитися: туристів приймають готелі Східниці 

 

Гори — чудова альтернатива відпочинку на морському узбережжі. Виберіть один з перерахованих вище курортів українських Карпат і насолоджуйтеся проведенням часу серед фантастично красивої природи! Плануючи поїздку, приділіть особливу увагу бронюванню готелю.

Читайте ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
05.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Куди поїхати в Карпати влітку
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)