Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Кращі курорти Єгипту: топ-11 місць для незабутнього відпочинку

Кращі курорти Єгипту: топ-11 місць для незабутнього відпочинку

Єгипет-Давня держава з багатою культурною спадщиною і традиціями. Тут на високому рівні розвинена туристична інфраструктура. Країна у багатьох людей асоціюється не тільки з кораловими рифами, Червоним морем, широкими піщаними пляжами, сонцем і висококласними готелями, але й із знаменитими пам'ятками — пірамідами і святою горою Мойсея. Їх варто, хоча б раз у житті, побачити на власні очі. Hotels24.ua сьогодні розповість, що подивитися в Арабській Республіці та який курорт обрати.

Кращі курорти Єгипту: топ-11 місць для незабутнього відпочинку

 Єгипет: відпочинок, особливості країни, її пам'ятки

Фото взято на сайті: hotway.com.ua

Єгипет є державою двох материків. Розташування Арабської Республіки Північна Африка і Синайський півострів Азії. Країна має кордони з Ізраїлем і Сектором Газа на північному сході, з Суданом – на півдні і Лівією на заході. Омивається держава Середземним морем (на півночі) і Червоним морем (на сході), які з'єднані між собою Суецьким каналом.

Північна частина Єгипту характеризується субтропічним кліматом, інша територія-тропічним, пустельним. В Арабській республіці Єгипет дуже спекотне і посушливе літо. Температурна позначка може досягати в тіні + 50 градусів Цельсія. Добові перепади температур в Єгипті бувають великі. Ночі іноді навіть прохолодні.

Туризм-одна з головних дохідних статей держави, яка всіляко сприяє її розвитку. Тут знаходиться велика кількість сучасних курортних комплексів. В Єгипті можливо відпочивати цілий рік.

Особливо великий наплив туристів спостерігається на новорічні та різдвяні свята. Поїздка в Єгипет подарує масу позитивних емоцій! Єгипет приваблює туристів історичними пам'ятками різних цивілізацій, епох:

  • давньоєгипетської
  • християнської (коптської)
  • середньовічної арабської

Найбільш відвідуваними пам'ятками Єгипту є:

  • Старовинні некрополі — піраміди, в тому числі Гізи, гробниці знаті, Долина Царів, Цариць (Луксор)
  • Храми фараонів в Абу-Сімбелі і Луксорі
  • Середньовічні пам'ятники – Каїр (Старий і Ісламський)

Єгипет завжди був країною недорогого пляжного відпочинку. Сюди щорічно з'їжджаються дайвери і віндсерфери. Під керівництвом професійних інструкторів відпочиваючі досліджують, багатий кораловими рифами, підводний світ у відкритому морі.

Туристам пропонують відправитися в морську прогулянку на спеціальному судні, оснащеному підводною капсулою. На кораблі є великі ілюмінатори і прозоре днище. Зручно розташувавшись в кріслі, можна насолоджуватися дивовижним світом підводних глибин.

В Єгипті туристи мають можливість замовити захоплюючі екскурсії і відвідати:

  • знамениті на весь світ піраміди
  • святу гору Синай (гору Мойсея)

Можна також відправитися на екскурсію до місцевих бедуїнів, покататися на верблюдах, побачити, як відбувається видобуток води в пустелі і спробувати, спечений в піску, бедуїнський хліб.

Популярні курорти Єгипту

Кращими курортами Єгипту вважаються :

  • Хургада і Шарм-ель-Шейх
  • Сахл Хашиш і Дахаб
  • Макаді Бей і Марса Алам
  • Нувейба і Сафага
  • Сома Бей і Таба
  • Ель Гуна, яку називають єгипетською Венецією

1. Курорт Дахаб

Фото взято на сайті: exotiktravel.com.ua

Дахаб в перекладі з арабської означає "Золотий". У Дахабі пологе море. Поблизу берега корали відсутні. Курорт підходить для туристів з дітьми. Місцевість є справжнім раєм для любителів віндсерфінгу та підводного плавання, а також для тих туристів, які в пошуках пригод готові відправитися в сафарі аж у глиб Синайського півострова. Курортна зона Дахаб тягнеться на кілька кілометрів уздовж моря. Тут знаходиться велика кількість магазинчиків і бедуїнських крамничок, кафе і ресторанчиків.

З турами на двох в Дахаб можна ознайомитися тут. 

2. Курорт Шарм-Ель-Шейх

Фото взято на сайті: www.petrocontractspr.com

Шарм-Ель-Шейх в перекладі з арабської означає "Затока шейха". Це найбільш популярний, сучасний і стрімко розвивається курорт на Синайському півострові. Тут знаходиться безліч готелів, торгових центрів і ресторанів. Шарм Ель Шейх є ідеальним місцем для відпочинку. Ціни тут доступні, готельний сервіс розвинений на високому рівні. Завдяки теплому і сухому клімату, тут можна засмагати і купатися цілий рік. Береги Червоного моря неймовірно мальовничі! Туристична зона простяглася на тридцять п'ять кілометрів уздовж морського узбережжя. Готелі розташовані на території бухти Наама-Бей і затоки Акаба. У Наама-Бей — піщане дно і неймовірно чисте, чарівне море. В інших регіонах курорту вхід в море — кораловий. У зоні Наама-Бей готелю збудовані в дві-три берегові лінії. 

Курорт славиться красивою набережною, яка простягається на три кілометри. Тут знаходяться сувенірні крамниці, численні кафе і ресторанчики. У старому центрі (затока Шарм-Ель-Шейх) працює арабський базар під назвою Old Market. В північній частині курорту можна побачити низку бухт, які об'єднує «Вулиця Миру» (Peace Road).
Варіанти турів на двох в Шарм-Ель-Шейх представлені тут.

3. Курорт Хургада

Фото взято на сайті: orion-intour.com

Хургада — найбільш популярний, великий і динамічно розвивається єгипетський курорт, міжнародний центр водних видів спорту. Туристів приваблює в даному регіоні тепле, з чудовими кораловими рифами, Червоне море і шоу східних танців. Клімат Хургади сприятливий для відпочинку. В даній місцевості низький показник вологості при високій температурі. З моря дмуть бризи, тому спека не є виснажливою.

Тут туристичний сезон триває цілий рік. Хургада приваблює туристів доступністю, відмінним сервісом і порівняно невисокими цінами. В місті чудово розвинена туристична інфраструктура. У Хургаді прекрасні пляжі. На курорті можна зайнятися різними водними видами спорту. Вона підходить як для спокійного проведення часу з сім'єю, так і для активного молодіжного відпочинку.

Тут функціонує велика кількість нічних клубів, організовуються вечірки з чудовими шоу-програмами. Більшість пляжів курортної зони-пологі і піщані. Але зустрічаються і ділянки з кораловими рифами.

Популярні пляжі Хургади:

«Дрім-Біч» і «Олд-Вік» (найбільш дорогі з високорозвиненою інфраструктурою)

"Мохіто". Пляж користується особливою популярністю у цінителів активного відпочинку. Тут, в денний час доби, можна пограти в пляжний футбол, волейбол. Вночі на пляжі організовуються галасливі вечірки за участю відомих ді-джеїв.

В Хургаді працює велика кількість дайвінг-клубів. Є безліч розважальних закладів:

  • Діснейленд;
  • палац «Тисяча і одна ніч», де демонструються щоденні театральні вистави, знайомлять глядачів з життям фараонів.

В місті функціонує Морський акваріум, Музей червоного моря. З Хургади можна поїхати на екскурсії в Каїр, Луксор. Туристам також пропонують зробити сафарі на джипах, відвідати коралові острови і насолодитися їх красою.

Цікаві пропозиції турів на двох в Хургаду можна подивитися тут.

4. Курорт Макаді Бей

Фото взято на сайті: www.orion-intour.com

Курорт Макаді Бей знаходиться недалеко від Сафаги, якщо їхати в напрямку Хургади. Від аеропорту бухта Макаді видалена на відстані півтора кілометрів. Регіон приваблює туристів кришталево чистим Червоним морем і чудовими, з золотистим пісочком, пляжами.

Готелі тут — чотиризіркові і п'ятизіркові, оформлені в марокканському стилі. Вони знаходяться на пустельному березі, серед барханів. За межами готелів — тільки гори і безкрайня пустеля. Поблизу немає ніяких населених пунктів. Інфраструктура, дискотеки, ресторани, магазини і бари знаходяться на території готельних комплексів.

Вигідні тури на двох в Макаді Бей представлені тут.

5. Курорт Марса Алам

Фото взято на сайті: www.summit-tour.com.ua

Курорт Марса Алам-перспективний і молодий курорт Єгипту. Він розкинувся на південь від Хургади, на відстані двісті шістдесяти кілометрів. Курортна зона славиться незайманих кораловим узбережжям, прозорою, чистою водою, різноманітною і неймовірно красивою флорою, фауною. Відпочинок на Марса Алам сподобається любителям дайвінгу. Поблизу берегів можна побачити дельфінів, молотоголових акул, манту, дюнон.

Варіанти турів на двох в Марса Алам можна подивитися тут.

6. Курорт Нувейба

Фото взято на сайті: teztour.ua

Нувейба – чудовий курорт для відпочинку, підводного занурення. Він знаходиться недалеко від Ізраїлю, Кольорового Каньйону, переправи на поромі в Йорданію, на північному сході Синайського півострова. Розкинулася зона відпочинку на березі Акабської затоки Червоного моря. Її відокремлює двісті кілометрів (на північний схід) від Шарм-ель-Шейха.

7. Курорт Сафага

Фото взято на сайті: www.tui.ua

Курорт Сафага знаходиться південніше Хургади, на відстані шістдесяти кілометрів від неї. Зона відпочинку славиться чудовими кораловими мілинами. Місцевість ідеально підходить для любителів підводного занурення, картингу, а також винсерфингистам. Крім того, курорт отримав міжнародне покликання, завдяки екологічно чистим пісках. Його рекомендується відвідати людям, що страждають шкірними хворобами і недугами опорно-рухового апарату.

Сафага вабить туристів нескінченними пляжами з бамбуковими парасольками, невимовної краси Червоним морем, білосніжними мінаретами і чудовими готелями.

З пропозиціями турів на курорт Сафага можна ознайомитися тут.

8. Курорт Сома Бей

 

Фото взято на сайті: set-travel.com

Курорт знаходиться на відстані п'ятдесяти п'яти кілометрів від Хургади ( на південь), на півострові Сома. Його оточують пустеля і гори. Сома Бей являє собою мальовничий затоку на узбережжі Червоного моря. Відокремлений, цілорічний курорт знаходиться між Сафага і Хургада.

Він є дуже молодим. Любителів дайвінгу приваблюють в даній місцевості незаймані рифи. Спочатку, на курорту місці, був безлюдний пустир. Освоєння території почалося лише в 1990-ті роки. Курорт Сома Бей умовно поділяється на дві частини.

В центрі знаходяться з п'ять найбільш фешенебельних готелів півострова Сома.

Звідси можна відправитися на екскурсії:

  • В Луксор в Долину Царів
  • Карнакський і Луксорський храми
  • В Каїр (відстані від Сома Бей становить п'ятсот кілометрів) з місцевими пам'ятками або в місто Олександрію.

Приїжджим також пропонують відвідати каменоломні — Монс Порхиритс, Монс Клаудіанус епохи Римської імперії. Від курортної зони вони видалені, у бік Заходу, на відстані шістдесяти кілометрів. Тут раніше відбувався видобуток мармуру. Більшість готелів курорту Сома Бей розташовують власними SPA-центрами. На острові Сома, в Les Residence Des Cascades, функціонує найбільший у Єгипті центр таласотерапії під назвою Les Thermes Marins des Cascades. Курорт порадує відпочиваючих водними видами спорту — віндсерфінгом, яхтингом, кайтбордінг. Головний центр кайтбординга в Сома Бей — 7BFT Kite Surf Center знаходиться на півострові Сома.

У центрі Somabay's Surf & Sail Center туристи зможуть орендувати для морської прогулянки яхту. Основні центри дайвінгу в в Сома Бей-Orca Dive Club і Imperial Dive. Тури на двох в Сома Бей представлені тут

9. Курорт Таба

Фото взято на сайте: miroland.com

Фото взято на сайті: miroland.com

Таба — невелике курортне місто Синайського півострова, знаходиться на кордоні Єгипту та Ізраїлю. Регіон стрімко розвивається. Таба — чудове місце для відпочинку. Він розкинувся на березі Акабської затоки. У Табу приїжджають цінителі комфорту. На курорті туристи зможуть зайнятися водними видами спорту. Найбільш дорогі, елітні готелі Таби розташовані недалеко один від одного в районі Таба Хаятс. Тут також розкинулися гольф поля.
Головна визначна пам'ятка Таби-Острів Фараон з фрагментами фортеці, що раніше виконувала роль фінікійського порту. Даний острів також свого часу перебував у володінні султана Салах-Ель-Дін.

Вигідні тури на курорт Таби знаходяться тут

10. Курорт Ель Гуна

Фото взято на сайті: etgtravels.сом

Курорт Ель Гуна (в перекладі з арабської мови назва курорту означає "зірка") знаходиться північніше Хургади, на відстані тридцяти кілометрів від неї. Відстань від курортної зони до Каїра становить триста сімдесят п'ять кілометрів, а до Луксора – двісті десять кілометрів. Місто на узбережжі Червоного моря приваблює туристів своєю неповторною чарівністю. Тут розташовані дві пристані для яхт. Курорт має й іншу назву – «Венеція на Червоному морі».

Він складається з острівців. Всього їх налічується більше двадцяти. Пляжі в Ель Гуні — піщані, а вхід в море пологий і безпечний. Зустрічаються коралові рифи. Замість висотних готелів, на острівцях розташовані невеликі, комфортні і затишні будиночки. Вони з'єднані один з одним переходами і мостами. По каналах Ель Гуни пересуваються човни. Ель Гуна — цілорічний єгипетський курорт. Тут можна відпочивати в будь-яку пору року.

Влітку середня температура повітря становить від +23 до +33 градусів Цельсія. Температура води досягає відміток— +28 — +30 градусів Цельсія. Курорт порадує любителів водних видів спорту — серферів, віндсерферів, дайверів.

Туристи, поблизу курортної зони, зможуть оглянути фрагменти затонулих кораблів, а також відправитися на екскурсію в Каїр. У зоні відпочинку можна відвідати нічні клуби і дискотеки, кінотеатр, кафе, ресторанчики.

Тури на двох в Ель Гуну можна подивитися тут.

11. Курорт Сахл Хашиш

 

Фото взято на сайті: tripegypt.su

Курорт Сахл Хашиш – міжнародний курорт, розташований на узбережжі Червоного моря (в перекладі з арабської означає «Зелена долина»), що знаходиться на стадії будівництва. Тут розкинулися найчистіші пляжі. В даний момент тут функціонує всього кілька готелів. Територія облаштовується стрімкими темпами. Розташований Сахл Хашиш на відстані півтора кілометрів від аеропорту міста Хургади, якщо їхати у напрямку до Макаді Бей і Сафазі.

Підберіть відповідний тур в один з перерахованих вище курортів і насолоджуйтеся приємним відпочинком!

Читайте ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
10.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Кращі курорти Єгипту: топ-11 місць для незабутнього відпочинку
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(3 бали з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)