Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Відпочинок в Чорногорії: топ-8 кращих курортів

Відпочинок в Чорногорії: топ-8 кращих курортів

Чорногорія – дивовижна країна, з приголомшливо красивою Будванською Рів'єрою, чудовим Адріатичним узбережжям, бірюзовим, кристально чистим і неймовірно прозорим морем, численними історичними та культурними пам'ятками. Цю країну варто відвідати хоча б раз у житті! Чорногорія вразить туриста середньовічною архітектурою, дружелюбністю і південною гостинністю! Про кращі курорти та особливості відпочинку в країні, розташованій на заході Балканського півострова, розповість Hotels24.ua.

Відпочинок в Чорногорії: топ-8 кращих курортів

Відпустка в Чорногорії: цікаві місця і пам'ятки. Пляжний відпочинок

Чорногорія відноситься до Південно-Східної Європи. Її столиця - місто Подгориця. Держава характеризується невеликими розмірами, знаходиться в трьох кліматичних зонах-гірській, континентальній, приморській. Країна розкинулася на 13812 кілометрів. В континентальній частині Чорногорії клімат - помірний. Літо-сухе і спекотне, а зима нехолодна. Більшу частину Чорногорії займають величні гори. Їх висота становить дві тисячі метрів над рівнем моря.

В Чорногорії розташовані:

  • гори Ловчен, Планиниця і Савін Кук;
  • Перевал Сідло і Крижана печера;
  • Біоградська гора Національного парку

В Монтенегро є вихід до Адріатичного моря. Прибережна зона, що простягнулася між морем і гірським масивом, досить вузька. Містечка, селища знаходяться один від одного на незначній відстані. Будови можна побачити, як уздовж берега моря, так і на схилах гір.

В Чорногорії морське узбережжя нерівне і сильно порізане. Балканська країна славиться своїми численними бухтами і затоками. Бока-Которська затока є найбільшим в Чорногорії. Його територія простяглася на вісімдесят сім кілометрів. Температура води в Адріатичному морі, поблизу берега, у травні становить +18 градусів Цельсія. На початку липня море вже прогрівається до температурних позначок +24 - +26 градусів Цельсія. В Адріатичному морі мешкають дельфіни, мідії і устриці, морські їжаки і зірки, краби, омари і восьминоги, кефаль і тунець.

Розваги в Чорногорії

Тут кожен турист знайде для себе розвагу до душі! Відпочиваючі зможуть покататися на скутерах, водних мотоциклах і різних атракціонах, зайнятися дайвінгом у спеціальному спорядженні, досліджувати підводні рифи, печери і затонулі кораблі. Туристам пропонують спробувати літні сплави на рафтах, взяти участь у вітрильних регатах, відправитися в похід, за маловивченим людьми, стежками, в Блакитну печеру, зайнятися альпінізмом.

Відпочинок в Чорногорії з дітьми можна провести в самому великому в Адріатиці аквапарку, який розміщений в зоні курорту Будва. Він займає площу — 41 тис. кв/м. Тут можна покататися на семи екстремальних водних гірках. Найбільша з них досягає у висоту двадцять шість метрів. Її довжина становить сто термін п'ять метрів. Всього в аквапарку Будва налічується п'ятдесят три захоплюючих атракціони.

 

Фото взято на сайте:interesnyefakty.org

Вартість квитків в аквапарк в розпал сезону:

для дорослих (зростанням від 130 см) на весь день — 25 євро, в проміжок часу з 15:00 до 20:00 -17,50 євро. для дітей ростом від 100 до 130 см (на цілий день) — 20 євро, з 15:00 до 20:00 — 14 євро. для малюків зростом до 100 см-вхід безкоштовний. За доступ до Wi-Fi необхідно доплатити один євро.

Пляжі Чорногорії

В Чорногорії, на узбережжі Адріатики, розкинулося сто сімнадцять пляжів загальною протяжністю сімдесят три кілометри. Тут можна зустріти:

  • піщані;
  • мілкогалькові
  • крупногалькові
  • кам'янисті пляжі.

Деякі пляжні зони характеризуються зовсім крихітними розмірами. Це місця, де тільки можливо зайти в море. Є пляжі, що займають величезну територію. Серед них слід виділити «Слов'янський пляж» в Будві протяжністю п'ять кілометрів. Гальково-піщаний пляж Буляриця-найдовший пляж Будванської Рів'єри, упорядкований для комфортного відпочинку туристів. Його протяжність становить 2,5 кілометра. Пляж віддалений від галасливої частини Будви на відстані тридцяти кілометрів. Недалеко від пляжу знаходиться авто-кемпінг. Тут працюють численні кафе ІІ ресторанчики, які пропонують відпочиваючим покуштувати страви національної кухні. У морі (в районі пляжу Буляриця) мешкають рибки, омари. При бажанні можна порибалити.

Цікаві місця і пам'ятки Чорногорії

Столиця Чорногорії розташована в долині п'яти річок. Тут можна побачити достаток зелені, безліч парків. В Подгориці знаходяться стародавні храми, руїни фортець епохи середньовіччя і мечеті.

Цікаві місця і значущі пам'ятники Чорногорії сконцентровані не тільки в столиці. Туристам буде цікаво відвідати й інші міста чудової країни – Цетіньє (древню столицю Чорногорії та її духовний центр), Ульцинь, Бар (самий сонячний європейське місто і морську столицю Чорногорії), Херцегновы, Ігало (центр курортного лікування, повітря якого насичений ефірними маслами).

В Ігало буйна рослинність. Тут лікують хвороби легенів і серця, шкірні захворювання і ревматизм. для оздоровчих процедур застосовують цілющі грязі річки Ігалки, насичені мікроелементами гірських, карстових порід. Чорногорія відома світу Скандарским озером, яке вражає своєю красою в період цвітіння рожево-білих водяних лілій. 

Туристи зможуть побачити фламінго, покуштувати смачну рибу в, розташованої недалеко від водойми, селі. Боко-Которська затока оточують невеликі середньовічні містечка.

Боко-Которська бухта Адріатичного моря заворожує своєю красою з першого погляду!

Мандрівники познайомляться з містом Яком, побачать його кріпосні стіни, а також каплиці, церкви, датовані XVII століттям. Близько затоки розкинулася Герцегновская рів'єра.

Фото взято на сайті: www.turne.com.ua

Цікавим місцем у Чорногорії є Каньйон річки Тари.

 Фото взято на сайті: www.turne.com.ua

Його облюбували любителі рафтингу. Звідси відкривається чудовий вид на гори-Сеньявіна і Дурмітор. Чорногорія рада туристам і в зимову пору року! На її території розташовані відомі гірськолижні бази — Жобляк і Колошин. На горі Ловчен, біля узбережжя Адріатичного моря, розташований національний парк з чарівними пейзажами, в якому мешкають рідкісні види птахів, звірів і росте понад 1300 різних видів рослин. В заповіднику знаходяться кристально чисті, цілющі водні джерела.

Фото взято на сайті: www.turne.com.ua

В Чорногорії знаходиться велика кількість монастирів. Серед них, слід виділити:

  • Цетинський монастир і наскельний монастир Острог
  • Монастир Морача і Савіна
  • Монастир Дайбабе

В Цетинському чоловічому монастирі, заснованому в 1484 році Іваном Црноєвичем, в закритому ковчезі, зберігаються головні християнські святині-Частка Святого Хреста Господнього, Десниця Святого Іоанна Хрестителя.

Чорногірський чоловічий монастир Острог користується особливою популярністю як серед туристів, так і серед православних паломників. Його заснував Василь Острозький в XVII столітті. Складається Острог з нижнього і верхнього монастирів, вбудованих в скелю. Над ними, на горі, височить величезний хрест. У монастирі Острог зберігаються мощі Святого Василя Острозького.

Фото взято на сайті: www.turne.com.ua

Монастир Морача (з відокремленою дзвіницею) своїм зовнішнім виглядом нагадує невеликий замок. Він розташований в горах, поблизу Колашина, стоїть на березі річки Морача. Монастир в далекому 1252-му році заснував Стефан Вуканович. Святиня славиться своїми фресками і потопає в квітах. Тут можна відпочити на затишних лавочках, попити воду з святого джерела, що знаходиться у дворі. На відстані двох кілометрів від Херцег-Нові, на пагорбі, серед середземноморської зелені, розташований приголомшливої краси монастир Савіна, названий на честь першого сербського архієпископа Святого Сави. Звідси відкривається чудовий вид на Которську затоку. У монастирі зберігається Савинська чудотворна ікона Божої Матері.

Фото взято на сайті: fjord.travel

В Подгориці, на одній із сторін Дайбабского пагорба, в горах, розташований монастир Дайбабе. Він частково вкопаний в землю. Монастир Дайбабе характеризується: низьким, досить вузьким проходом; маленькими церковними приміщеннями; нерівним, слизьким підлогою. Раніше в печерах даної місцевості зберігали християнські святині і було джерело прісної води. Монастир заснував Симеон Попович в 1897-му році. В даний час в святині знаходяться його мощі.

ТОП-8 кращих курортів Чорногорії

В Чорногорії можна виділити курортні зони Боко-Которської Рів'єри (Котор, Тіват, Ігало, Пераст), Ульцинської Рів'єри (Ада - Бояна і Ульцинь) і Панської Рів'єри (Бар, Добра Вода).

Інші популярні курорти Чорногорії:

  • Бечічі і Будва
  • Петровац і Рафаїловичі
  • Острів Святого Стефана і Пржно

На відпочинок в Чорногорії ціни різняться, при цьому  на кожному курорті є можливість гарно відпочити на будь-який бюджет.

1. Курорт Бечичі

Фото взято на сайті: tio.by

Бечичі-популярний курорт Чорногорії. Пляж тут — дрібногальковий, а інфраструктура розвинена на високому рівні Бечічі знаходиться в зоні середземноморського клімату. Тут тепле літо і дощові зими. Середня температура повітря в Бечічі протягом восьми місяців становить + 27 градусів Цельсія. Влітку температура води приблизно така ж. Купальний сезон тут починається в кінці травня і закінчується на початку жовтня. Спека легко переноситься, завдяки морським бризам. У Бечічі можна побачити церкву Святого Тома. Вона підноситься над пляжем в Бечічі. Служба в ній проходить по неділях і в святкові дні. Туристи зможуть відправитися панорамну точку Челобрдо. Звідти відкривається вид на острів Святого Стефана з розкішними пляжами, Бечичі і Будву. Сюди можна також дістатися пішки з Пржно по старій дорозі ченця Єгора Строганова. На автомобілі можливо від монастиря Прасквіца доїхати до монастиря Рустово. Пропозиції турів на двох в Бечичі можна подивитися тут.

2. Курорт Тіват

Фото взято на сайті: funny-montenegro.ru

Місто Тіват розкинулося на узбережжі Боко-Которської затоки Адріатичного моря. Його точне місце розташування - півострів Врмац (південний схил гірського масиву). Через Тіват Чорногорія здійснює більшість міжнародних авіаперельотів. Портове місто цікаве як сучасними будівлями, так і пам'ятками стародавньої архітектури. Тут знаходиться кращий в Чорногорії пляж "Плаві Хорізонті". Великою популярністю серед туристів, відпочиваючих в Тіваті, користуються прогулянки на водних лижах.

Пам'ятки Тівата:

  • Острів Міхольська Превлака або Острів квітів, Оток. Тут розташовані монастирі Святого Михайла і Ордена єзуїтів, а також церква Богородиці
  • Острів Святого Марка
  • Розкішний ботанічний сад з парком, який прославився різними екзотичними рослинами, привезеними з усіх куточків світу
  • Монастир Святого Антуана
  • Вежа палацу, що належав сімейству Буча

Варіанти турів на двох в Тіват представлені тут.

3. Курорт Будва

 

Фото взято на сайті: blog.tui.ua

Відпочинок в Будві в Чорногорії, яка є головним  туристичним центром країни, буде не тільки яскравим, а й доступним.

Тут проживає приблизно 11 тис. осіб. Місто свого часу розвивалося під впливом Римської імперії, Венеціанської республіки, а також Австро-Угорського правління.

Символ Будви — скульптура танцівниці. Вона була встановлена неподалік від старого міста. Будва оточена кріпосною стіною. Населений пункт славиться своїми старовинними замками і чудовими пляжами.

Курорт ідеально підходить як для любителів активного проведення часу і нічних розваг, так і для цінителів спокійного, розміреного відпочинку. Від міжнародного аеропорту Тіват до Будви відстань становить 20 км, а від Подгориці – 60 км.

Пляжна зона в Будві простяглася на одинадцять кілометрів. Море в зоні відпочинку — дуже тепле. Недалеко від берега розташований острів Святого ніколи, який захищає бухту від шторму і холодних течій. Звідси організовуються екскурсії в Котор, до каньйону Тара і до Скадарського озера.

Курорт є екологічно чистим. На території курортної зони розташовані вілли, готелі, готельні комплекси, галереї, тенісні корти та майданчики для занять спортом, а також численні ресторани, казино, кафе і бари, працюють дискотеки.

Найвідомішим рестораном Будви є "Ядран". Тут можна приємно провести час у супроводі живої музики. У місті Будва знаходиться церква Святої Трійці. Святого Іоанна Хрестителя, Святої Богородиці і святого Сави, монастирі Станевич і Подострог.

В церкві Санта Марія de Punte можна звучить класична музика. На головній площі виступають поети. У старовинній Цитаделі, розташованій на височині Старої Будви, нині працює музей.

Тут регулярно проходить фестиваль Гранд-Театр. У місті знаходиться Марина, де швартуються великі яхти і маленькі рибальські човни. На острові Святого Ніколи є пляж. Дістатися до нього можливо, замовивши водне таксі. Біля Будви розкинулися знамениті «Дуклянські сади».

Найбільш багатолюдний на курорті пляж - "Річардова глава". Він розташований в центральній частині міста. Серед інших популярних пляжів, слід виділити «Морген» і «Слов'янський пляж». З варіантами турів на двох в Будву можна ознайомитися тут.

4. Курорт Петровац

 

Фото взято на сайті: eurokurort.by

Не менш популярним курортом Чорногорії вважається Петровац, який від Будви видалений на відстані сімнадцяти кілометрів. Туристична зона оточена гаями з оливкових дерев, лісовими масивами з сосен. У місті знаходиться всього один, незначних розмірів, пляж. Його довжина становить шістсот метрів. Є ігровий майданчик, достатня кількість барів і ресторанчиків. Курорт відмінно підходить для сімейного відпочинку з дітьми.

Тут панує спокійна атмосфера. Петровац славиться фантастично красивою бухтою. Неподалік від головного пляжу міста можна побачити скелясті гроти, відшукати безлюдні, незаймані цивілізацією, місця для купання. Туристи зможуть побачити старовинний замок, Венеціанську фортецю, датовану XVI століттям, яка, свого часу, була споруджена, щоб відлякувати піратів. В нічний час доби, за масивними стінами фортеці, проходить дискотека. Сосновий гай, що росте за містом, є відмінним місцем для піших прогулянок.

Навпроти міста, в самому морі, розташовані два мальовничих кам'янистих острова. На одному з них знаходиться, мініатюрних розмірів, каплиця, з якої щоранку доноситься звук дзвонів. Цікаві тури на двох в Петровац знаходяться тут.

5. Курорт Рафаїловичі

Фото взято на сайті: proturizm.club 

Невелике курортне селище біля моря-Рафаїловичі примикає до курорту Бечічі. Берегова лінія Рафаїловичів займає трохи більше кілометра. Тут можна побачити великі камені і човнові стоянки.

В Рафаїловичах приголомшливо красиві, мілкогалечні, крупногалечні і кам'яні пляжі. В морі є рифи. Маленький острів Святий Стефан знаходиться на південь від Будви, на відстані дев'яти кілометрів. Він з'єднаний з берегом стометрової піщаної насипом.

Великою популярністю користується пляж Каменово. За мисом, в напрямку Бару, розташований платний, з великою галькою, відносно малолюдний пляж Мохіто-beach. Морська вода тут дуже чиста.

В Рафаїловичі знаходиться п'ять магазинів, двадцять ресторанів. Кращими закладами в селищі вважаються ресторани «Три рибалки», «Стефан», «Олександр» і «Порат». Крім ресторанчиків, уздовж пляжу функціонує велика кількість закладів фастфуду, закусочних і піцерій. Тури на двох в курортне селище Рафаїловичі представлені тут.

6. Курорт Пржно

Фото взято на сайті: miroland.com

Пржно є рибальським селищем на мисі. Він приваблює туристів затишними старими вуличками і красивою набережною, на території якої функціонує рибний ресторан. Тут можна побачити кристально чисте море, буйство субтропічної зелені і мальовничі пейзажі гір.

Місто Пржно розташоване на відстані двадцяти п'яти кілометрів від аеропорту населеного пункту Тіват. Від курорту Будва він видалений на сім кілометрів. З Пржно на автобусі або поромі, з пересадкою в Будві, можна дістатися в Дубровник, а також інші хорватські туристичні центри.

В Пржно досить тривалий купальний сезон. Він триває з травня по жовтень. Найбільш популярними місцевими пляжами є: «Пляж королеви». "Пляж короля Олександра Карагеоргійовича". Вони покриті дрібною галькою, схожої на крупний пісок.

Варіанти турів в Пржно можна подивитися тут.

7. Курорт Ульцінь

Фото взято на сайті: sunin.com.ua

Дешевий відпочинок в Чорногорії можна знайти в найтеплішому місті  — Ульцінь. Курортна зона радує туристів 217 сонячними днями в році. Температура води в морі прогрівається до +25 градусів Цельсія. Купальний сезон на курорті Ульцінь стартує в квітні і триває до кінця листопада. Південне місто розташоване на височині біля річки Бояна.

Місцевість тут дуже мальовнича. Населений пункт оточують гаї з маслинових насаджень. В Ульціні відпочиваючі зможуть відвідати східний базар, побачити руїни старовинного Свача, розташованого в старому місті, а також палац Балшича, мечеть Паші і Венеціанський палац.

Піщані пляжі Ульцінської Рів'єри простягнулися на двадцять чотири кілометри. Пісок в даній місцевості має цілющі властивості, так як містить йод і солі. Найбільш популярний серед туристів і місцевих жителів — Великий пляж. Його протяжність становить тринадцять кілометрів.

У центральній частині курортного міста, в районі мілководної бухти, розташований Малий пляж. Його довжина — всього шістсот п'ятдесят метрів. Пісочок тут дрібний і приємний на дотик. У гирлі р. Бояна знаходиться річковий острівець Пекла, що характеризується незначними розмірами.
Пропозиції турів на двох в Ульцинь знаходитися тут.

8. Курорт Бар

Фото взято на сайті: dreamguide.world

Бар є головним морським портом Чорногорії. Ця місцевість є дивною тим, що тут двісті сімдесят сонячних днів у році. Температура води в Адріатичному морі в середині травня прогрівається до +24 — +26 градусів Цельсія. В Барі працює найбільший на Адріатичному узбережжі Чорногорії базар — «Тополица».

Історична фортеця – Старий Бар – розташована на відстані чотирьох кілометрів від моря. Вона знаходиться на височині. Висота її над землею сягає ста десяти метрів. У 1077-му році в Барі пройшла коронація першого короля Чорногорії — Михайла Воиславлевича.

В даний час Старий Бар виконує роль музею під відкритим небом, який розкинувся на площі 4 гектари. Поблизу Старого Бару, в населеному пункті Мировіце, росте найстаріше оливкове дерево. Йому виповнилося дві тисячі років. У 1963 році дерево визнали пам'ятником природи. Сьогодні воно охороняється державою. 

Туристи зможуть побачити на місці стародавньої резиденції чорногорського князя Нікола - "Тополиці" - музей, концертний зал. В околицях Бару знаходиться безліч монастирів.

Фото взято на сайті: http:pro-turizm.com

В Барі піщаний пляж. На Приморській набережній і прилеглих від неї вулицях, працюють численні ресторани і торгові точки. Курорт приваблює дайверів. На мілководді знаходиться затонуле судно короля Ніколи, затоплені австро-угорський есмінець і крейсер Німеччини «Форвертц».
Бар знаходиться на відстані сімдесяти кілометрів від міжнародного аеропорту Тіват, а від міжнародного аеропорту Подгоріца відрізок шляху становить шістдесят кілометрів.

Цікаві варіанти турів на двох в Бар представлені тут.

Виберіть відповідний тур і вирушайте в країну смарагдової зелені, усміхнених людей, теплого клімату і чудесного моря!

Читати ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
09.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Відпочинок в Чорногорії: топ-8 кращих курортів
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)