Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Безкоштовна Барселона: музеї, парки, пляжі

Безкоштовна Барселона: музеї, парки, пляжі

Одне з найбільших і найкращих міст в Іспанії — Барселона, приваблює безліч туристів своєю неймовірною архітектурою, цікавими музеями, затишними вуличками. А ще особливою атмосферою, веселим розміреним життям та смачними стравами. Сьогодні hotels24.ua розповість чи можна в Барселоні безкоштовно потрапити до музеїв, парків чи на пляж.

Безкоштовна Барселона: музеї, парки, пляжі

Барселона, яка є столицею Каталонії, знаходиться на узбережжі Середземного моря на північному сході Іспанії. Місто розкинулося на мальовничих пагорбах, а схили гір, що півколом оточують його вкриті гарними садами і парками. З іншого боку місто виходить до моря.
Одного погляду на Барселону достатньо, щоб зрозуміти, яка в неї давня і багата історія. А почалася вона ще в I столітті до нашої ери, коли на цьому місці з'явилося місто Лайє. Після того, його захопили римляни та змінили назву на Барсіно. А з 801 року завдяки пануванню в цих місцях маврів Барсіно перейменували в Барселону і навкруги утворилося Барселонське графство. Не одне століття в Барселоні постійно змінювалися господарі — місто переходило від католиків до мусульман, потім знову до католиків. В середні віки сучасна Каталонія страждає від постійних воєн. На початку 12 ст. тут утворюється Арагонське королівство, при цьому в регіоні місцевий парламент — Кортс Каталанас.З появою на початку 16 ст. Королівства Іспанія, Барселона занепала. А в наступному сторіччі ці місця переживають довгу війну за незалежність, що тривала 30 років. Майже до кінця 18 ст. в каталонському регіоні точилися криваві війни, а розвиватися могло тільки сільське господарство. Лише з 1778 економічна ситуація почала покращуватися. Та вже початок 19 ст. приносить розділення Барселони і Каталонії. Як раніше, тут продовжується війна за незалежність від Іспанії. Протягом 40 років ці місця страждали від диктатури Франко. Тільки в 70-х р. 20 ст. Каталонія отримала автономію зі своїм урядом і можливістю самоврядування.

1.Безкоштовні музеї Барселони

В наш час Барселона — це  місто з історичними пам'ятками часів Римської імперії, архітектурою модернізму, середньовічними будівлями та дивними шедеврами Гауді.

Це казкове місто ще часто називають містом-музеєм і це не дивно, адже тут близько 50 різноманітних музеїв. Відвідування більшості музеїв — задоволення не з дешевих, та  вихід є, адже в деякі можна потрапити безкоштовно в певні дні і години, а в інші — протягом всього дня.

Кращі  музеї Барселони, відкриті для безкоштовного відвідування в визначений час

Національний музей мистецтв Каталонії (Museu Nacional d'art de Catalunya).


На пагорбі Монжуїк знаходиться один з найпопулярніших музеїв Барселони — Національний музей мистецтв. Розміщений музей в розкішному Національному палаці, зведення якого почалося в 1929 році, а повністю закінчено в 2004 р. Зовні будівля, збудована в стилі іспанського класицизму, вражає своєю величчю і красою. А всередині найперше яскраве враження — від споглядання великого куполу, розписаного сюжетами з Біблії. Вважається, що саме в цьому музеї представлена одна з найкращих музейних колекцій в Європі. Дійсно саме тут можна побачити найбільшу колекцію романського мистецтва, а ще дивовижні картини Далі і Пікассо. Крім цього музей має велику бібліотеку, фонд якої складається з 30 000 книг, альбомів та журналів. В одному з залів представлена дивовижна колекція монет, в якій аж 135 000 експонатів, серед яких навіть є фальшиві. До того ж в кінці екскурсії на спеціальному пристрої відвідувачі можуть перевірити свої гроші.
Самі давні експонати — старовинні фрески 12-13 ст. можна побачити в унікальній колекції романського мистецтва, а в сусідньому залі — гравюри 17 ст.
Серед експонатів живопису є роботи не тільки каталонських художників, а й відомих європейських епохи ренесансу— Тиціана, Тьеполо, Тінторетто. Сучасний живопис представлений картинами славетних Сальвадора Далі і Пабло Пікассо.
Також в музеї є можливість насолодитися цікавою колекцію старовинних фотографій в залі історії фотомистецтва 19 -20 ст.
Не зважаючи на те, що музей знаходиться високо на пагорбі, дістатися до нього можна легко, кількома способами: сходами, ескалатором чи канатною дорогою

Адреса:Національний Палац, парк Монжуїк
Безкоштовне відвідування: кожна субота з 15:00, перша неділя кожного місяця, а ще 12 лютого, 18 травня, 11 вересня, 24 вересня.

Музей історії Барселони (MUHBA Museu d'Història de Barcelona)

Музей історії міста був відкритий ще в 1943 році, а в кінці 80-х років минулого століття до нього увійшли близько 10 історичних установ та об'єктів. Основна частина музею знаходиться в відомому Готичному кварталі на площі дель Рей в палаці 15 ст - будинку Кларіана-Падейяс, а частина експозиції розміщена під цією ж площею і до неї можна спуститися на ліфті.
В музеї показано історію міста ще з самого заснування, починаючи з руїн Барсіно, життя римського міста, потім перехід до Середньовіччя. Саме під площею Короля можна побачити, які були, наприклад, римські лазні і продуманий водопровід. А ще різноманітні стародавні предмети посуду, прикраси, монети, скульптури, гравюри і зброю. Біля виходу з музею збереглася каплиця Santa Agata, де Колумб вперше розказав королю Фердинанду і королеві Ізабелі про відкриття Америки, а також церемоніальний зал Тінелль з старовинними арками 14 ст. Тут часто проводять тимчасові історичні виставки.

Адреса: Placa del Rei
Безкоштовне відвідування: в першу неділю місяця весь день, в інші неділі місяція з 15:00 -20:00.

Музей Пікассо (Museo Picasso)

Один із самих популярних і великих музеїв Барселони — музей Пікассо, був відкритий в 1963 році завдяки його другу Хайме Сабартесу. В музеї можна побачити понад 3000 ранніх робіт відомого художника Пабло Пікассо. А ще тут буде цікаво дізнатися, що Пікассо був не лише талановитим художником, а й скульптором і засновником кубізму. Саме в Барселоні митець ще підлітком почав вчитися в студії мистецтв і писати свої перші шедеври. Колекція в музеї поділена на 15 категорій, які представлені в хронологічному порядку, що дає можливість відвідувачам побачити зміну світогляду художника.
Найцікавішими тут вважаються картини із циклу “Меніни. По Веласкесу.”, а найвідоміші з них — “Перше причастя”, “Арлекін” ,” Голуби”, тощо. Також в одному із залів представлена колекція кераміки, яку передала музею вдова Пікассо. Особливістю музею є те, що тут часто обмінюються з різними музеями картинами відомих художників, влаштовуючи тимчасові виставки.
 

Адреса: Carrer Montcada, 15-23
Безкоштовне відвідування: по п'ятницях з 18:00 до 21:30, в першу неділю кожного місяця з 9:00 до 19:00, а також 12 лютого, 21 травня та 24 вересня.

Морський музей (Museo Marítimo)

Неподалік Барселонської гавані в дивній будівлі розташований Морський музей. Ще в середині 20 ст. була відкрита невелика експозиція про історію морського флоту, до кінця століття будівля музею стала історичним пам'ятником. А 13 років тому тут відкрився музей національного інтересу. На даний час Морський музей відкриває історію в створення морського флоту через колекції моделей старовинних суден, приладів навігації, морських мап з усього світу та цікавих фотографій. Експозиція відтворює 700 років історії мореплавства, починаючи від невеликих човнів до сучасних кораблів. В музеї можна побачити старовинне водолазне спорядження, побувати в капітанській каюті чи матроському кубрику.
Найцікавішим і дуже важливим експонатом — є Королівська вітрильна галера, яка виглядає, як в давні часи. Вона вражає своїми розмірами та ідеальною формою, а ще візерунками, що прикрашають корпус і дорогими прикрасами на носовій частині. А біля виходу з музею дивує старовинний батискаф. Саме такі пристрої будувалися тут в кінці 18 ст., до того, як з'явилися підводні човни.
В музеї проводяться тематичні семінари і віртуальні подорожі для малечі з розповідями про морські пригоди. Крім того, цікаві майстер-класи для дітей з виготовлення макетів кораблів.

Адреса: Av. de les Drassanes
Безкоштовне відвідування: щонеділі з 15:00 до 20:00.

Музеї з безкоштовним входом протягом усього дня

Серед музеїв Барселони є не такі популярні, проте досить цікаві і до того ж їх можна відвідати безкоштовно майже щодня.

Галерея портретів найбільших діячів Каталонії (Galería de Catalanes Ilustres)

В кінці 19 століття муніципальна влада каталонської столиці прийняла рішення про створення Галереї портретів найбільших діячів Каталонії. Експозиції цього музею присвячені видатним людям, які внесли важливий вклад в розвиток Каталонії і Барселони.
Галерея постійно поповнюється новими портретами, що робить її більше популярною в каталонців і гостей міста. Крім цього тут проходять цікаві тимчасові виставки і різні святкові програми.

 

Адреса: Carrer Bisbe Caсador, 3
Безкоштовне відвідування: з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 14:00

Центр зображення Віррейна (Virreina Centre de la Imatge)

Виставковий центр зображення розташований в старовинній будівлі — Палаці Віррейна, який є одним з найкращих барокових пам'яток Каталонії. Палац будувався в кінці 18 ст. в якості подарунку віце-короля Перу маркіза Мануеля де Амата своїй дружині. Маєток з багатим інтер'єром добудували вже після смерті маркіза, а називали його Палац віце-королеви, яка довгий час проживала в ньому. Аж на початку 21 ст. палац був відреставрований і в ньому відкрили Центр зображення. Зараз відвідувачам тут пропонуються виставки найкращих майстрів фотографії, різноманітні конкурси і фотопроекти. Також в центрі можна потрапити на експозиції сучасного мистецтва, цікаві кінопокази та музичні виступи. А ще побувати на щорічному конкурсі фотографії, тематичних перформансах, зустрічах з креативними режисерами та іншими митцями.

 

Адреса: Palau de la Virreina, La Rambla, 99.
Безкоштовне відвідування: щодня з 12:00 до 20:00, вихідний - понеділок

Музей похоронних екіпажів (Museo de Carruajes Fúnebres de Barcelona)

При вході на знамените кладовище Монжуїк можна потрапити до незвичного Музею похоронних екіпажів. Цей музей — це єдине в Європі зібрання колекції старовинних екіпажів та автомобілів, датованих 18-19 ст. Відвідувачі можуть побачити унікальні, вражаючі своїм розкішними прикрасами, екіпажі з відповідними назвами. Тут є і королівський екіпаж і готичний, і коштовні в французькому стилі. Крім цього музей представляє більш сучасні катафалки — автомобілі. А доповнює дивовижну колекцію ще й колекція старовинного одягу позаминулого століття, що використовувалися для похоронних процесій.

Адреса: Carrer de La Mare de déu de Port, 56
Безкоштовне відвідування: з середи по неділю з 10:00 до 14:00

2.Готичний квартал

Крім відвідування музеїв безкоштовно в Барселоні багато архітектурних пам'яток на великих площах та затишних вуличках. Від популярної вулиці Рамбла можна потрапити до Готичного кварталу, що є найстарішою частиною міста і має безліч будівель, зведених в епоху Середньовіччя.
Починається Готичний квартал з Нової Площі, яка вважається найстарішою площею міста, бо саме тут був вхід до вищезгаданого поселення Барсіно. Про це свідчать збережені до цих пір залишки фортечної стіни. Найбільше ж будівель було зведено після падіння Римської імперії,за часів перебування Каталонії в Арагонському королівстві в 14-15 ст.
 

Однією з найголовніших архітектурних пам'яток знаменитого кварталу — є Собор Святого Хреста і Святої Євлалії — Кафедральний собор, який ще називають Єпископським палацом. Збудований в 1420 р. палац в стилі готики, завдяки багатьом реконструкціям має багато елементів неоготики, висота його досягає 70 метрів. Відомий собор також тим, що у створенні елементів зовнішнього фасаду брав участь Пабло Пікассо. Цікаво, що у внутрішньому дворі завжди живуть 13 білих гусей, як символ чистоти і вік Святої Євланії, яку вбили язичники.


Поруч розміщена Базиліка Санта-Марія-Дель-Пі, збудована в 14 ст, пізніше майже повністю зруйнована, а потім відновлена.
Неподалік ще на одній знаменитій площі — площі Короля, знаходиться Королівський палац, в якому в давнину жили барселонські графи, а згодом королі Арагона. Складається він з трьох частин, серед яких: каплиця Святої Агати 1302 р., основна частина, збудована в кінці 14 ст і Палац намісника, зведений в середині 16 ст. Всі частини палацу відносяться до історичного музею Барселони
 

В центрі Готичного кварталу розміщена площа Святого Якова, на якій до нашої ери був римський форум, а потім збудований палац та міська ратуша. Зараз в цих будівлях працює мерія і уряд Каталонії. На мерії до цих пір зберігся старий герб міста та елементи готичного стилю. Вхід до мерії прикрашений памятником Жауме І, який заснував міську раду, а вхід Палацу уряду, що знаходиться недалеко — статуя Св. Георгія.


 

Одна з найстаріших будівель кварталу, які збереглися до нашого часу — це Будинок каноників, побудований в 11 ст. В ті часи в будинку влаштовували обіди для бідних людей. Згодом будівля перейшла до власності священника Кафедрального собору. В наш час в Будинку розташована резиденція президента Каталонії.
І звичайно, важко не згадати найромантичніше місце Готичного кварталу — Міст поцілунків чи зітхань, який розташований між Будинком уряду і резиденцією президента. Зведений місток з мереживним оздобленням в стилі неоготики і каталонського модернізму в 20-х роках 20 століття талановитим архітектором Джоаном Рубіо. Саме цей митець творив разом із знаменитим Гауді такі шедеври, як будинок Бальо.

 

3.Безкоштовні оглядові майданчики


Найкращі панорамні види неосяжної Барселони можна споглядати з багатьох оглядових майданчиків міста. До того ж частина з них безкоштовна.

1.Один з таких майданчиків розташований на вершині пагорба Turo de la Rovira, що в районі Ель Кармель. Саме там був розміщений бункер El Carmel, побудований в часи громадянської війни. З цього майданчика можна оглянути Барселону майже всю. Тобто не тільки популярні туристичні об'єкти і все, що близько до моря, а й райони біля гір.

Адреса: Marià Lavernia, 59

2.Серед найкращих оглядових майданчиків Барселони, є ті, що знаходяться на найвищій горі Тібідабо. На горі з цих майданчиків місто видно, як на долоні. А ще тут стоїть Храм Святого серця з статуєю Христа, звідки теж гарні види. За бажання з дзвіниці храму за кілька євро можна зробити фантастичні фотографії. Крім цього тут працює сучасний парк атракціонів, в якому можуть розважитися діти і дорослі. Приїхати на Тібідабо можна на цілий день, щоб не тільки розважитися, а відпочити, влаштувавши пікнік. 

Адреса: Placa Tibidabo, 3-4

3.На ще один оглядовий майданчик в ТЦ “Арена”, можна потрапити в самому центрі Барселони — на площі Іспанії. 8 років тому на місці колишньої арени для кориди з'явився торговий центр. На верхньому поверсі центру облаштовано майданчик, звідки вілкриваються гарні види на центр міста, площу та гору Монжуїк. Саме звідси добре споглядати шоу танцюючих фонтанів, яке відбувається перед Національним палацом.
На майданчик “Арени” можна піднятися безкоштовно на ескалаторах центру або ж за 1 євро — ліфтом зовні.
 

Адреса: Gran Via de les Corts Catalanes, 373-385

4.Кілька оглядових майданчиків знаходяться на горі Монжуік, що має висоту 173 м. З такої висоти найкраще милуватися на Барселону і на її морський порт. На горі розміщені цікаві пам'ятки, серед яких: Національний музей каталонії, Іспанське село, кактусовий сад, тощо. Оглядові ж майданчики розміщені біля Castell de Montjuic, біля готелю Miramar, а також майданчик Мирадор дель Алькальде, що знаходиться в прекрасному парку. В самому парку можна відпочити біля пальм та хвойних дерев, в яких ховаються яскраві папужки. А ще в парку працює невеликий фонтан і можна побачити пам'ятник, створений на честь національного танцю каталонців.

Адреса: Carretera de Montjuic, s/n

 

4.Пляжі Барселони

Приємна новина для всіх туристів — практично всі пляжі Барселони безкоштовні. Звичайно більшість міських пляжів, особливо в сезон переповнені, проте для того, щоб позасмагати і освіжитися добре підходять. А серед найкращих і популярніших:

Пляж Sant Sebastian — один з найбільших та найстаріших пляжів в Барселоні. Знаходиться він недалеко від історичного центру, проте вода в морі чиста та й сам пляж досить доглянутий. За цим тут ретельно стежать і за сміття можна отримати штраф. А ще тут все продумано для комфортного відпочинку, в тому числі для людей з обмеженими можливостями. На пляжі є спортивні майданчики, ігрові зони для дітей, пункти медичної допомоги і навіть громадська бібліотека.


Пляж Barceloneta —ще один з найстаріших пляжів, який після реконструкції увійшов до трійки найкращих в світі за версією каналу Discovery. Цей пляж відрізняється найкращим сервісом серед інших. На пляжі пропонуються різні види активного відпочинку, від пінг-понгу до пляжного волейболу. Barceloneta користується популярністю не тільки в туристів, а й у місцевих жителів, особливо у молоді.


Пляж Sant Miquel — також входить до переліку найстаріших пляжів Барселони. Свою назву він отримав завдяки розміщеній недалеко старовинній церкві Сант Мігель дель Порт. Пляж простягається лище на 400 метрів і немає великих натовпів відпочиваючих. Розташування недалеко від центру, а також поблизу гарних ресторанів, де готують страви з найсвіжіших морепродуктів додає пляжу популярності.


Пляж Bogatell—гарний пляж, який знаходиться далі від центру, але має розвинену інфраструктуру. Серед безкоштовних зручностей тут надаються:роздягальні, камери зберігання, вбиральні. Крім цього на пляжі є спортивні майданчики для гри в волейбол та пінг-понг, а для малечі облаштовано ігровий майданчик. Цікаво, що на пляжі працює бібліотека, в якій пропонуються книги та журнали. Неподалік розташовані кафе і ресторани.

5.Безкоштовні парки

1.Parque del Ciutadella

Парк Цитаделі, розташований в центрі Старого частини каталонської столиці, був першим місцем відпочинку в місті. Цікаво, що арк має аж десять входів, а біля одного із входів знаходиться Тріумфальна арка, зведена в кінці 19 ст. спеціально до проведення в Іспанії Всесвітньої виставки. Основою парку було озеро, а також Липова, Вязова і Тополева алеї. На території можна побачити різноманітні фонтани, пам'ятники і скульптури, а також створений гарний водоспад. Тут можна покататися на човні по великому озеру і довго гуляти доглянутими алеями. А потім насолодитися видом на дивовижний фонтан під назвою “Великий каскад”, який є однією з найяскравіших пам'яток Барселони. З іншого боку озера розташована невелика площа, яку прикрашає скульптура “Невтішність”. Саме вона стала символом Барселони. Також в парку є замок трьох драконів, в якому розташований Зоологічний музей і зоопарк, що заснований в кінці 19 ст.
Варто додати, що в парку влітку проходять безкоштовні джазові концерти в 22:00 в середу і п'ятницю. 

Адреса: Passeig de Picasso, 21

2.Parc Guell

Одним із самих відомих парків Барселони, який став його визначною пам'яткою — є парк Гуеля. Розташований він наверху на горі Кармель, звідки відкриваються неймовірні види на місто. Це дивовижне місце відпочинку було спроектоване понад 100 років тому відомим архітектором Гауді. Цікаво, що парк складається з прекрасного садового комплексу, архітектурної і житлової зони. Вже при вході вражають химерні будиночки, далі тераси і фонтани. Крім цього тут можна побачити Зал “100 колон”, велику терасу, подібну серпантину. Вздовж мальовничих алей — безліч скульптур та інших прикрас з декоративної кераміки, мозаїки і кольорового скла. Також серед цієї краси є можливість побувати в будинку-музеї Гауді, де колись мешкав геніальний архітектор.
Платна частина парку — маршрут Монументаль, в який входить головний вхід, тераса, майданчики з мозаїками. Інша частина парку для відвідувачів безкоштовна.

Адреса: Carrer d’Olot, 13

3.Parc del Laberint d’Horta

Парк “Лабіринт Орта” — це один з найстаріших та оригінальніших парків Каталонії, який був створений в 18 ст. на пагорбі Кольсерола. Парк, зроблений в вигляді ботанічного саду з великою кількістю екзотичних квітів та дерев, серед яких вражають суничні дерева, камелії, африканські лілії та унікальні евкаліпти. А ще тут розміщений гарний водоспад, що виглядає наче в дикій природі. Крім цього парк має цікаві статуї, вежі і казкові будинки в арабському стилі в Романтичному саду. Проте головна родзинка парку — дивовижний лабіринт з кипарисів, розміщений в неокласичному саду. Сам лабіринт має квадратну форму з довжиною сторін в 50 метрів. І спочатку багатьом здається, що заблукати в ньому неможливо, а прогулянка між кипарисами — звичайна гра. Насправді ж без допомоги в певний момент знайти вихід самому не вдасться. Лабіринт став більш популярним завдяки зйомкам кіно. Саме в цьому лабиринті були відзняті кадри з відомої драми “Парфумер: історія одного вбивці”. Цікаво, що влітку прогулянки в саду прикрашені концертами класичної музики. Безкоштовно парк можна відвідати в понеділок та середу.

 

Адреса: Passeig dels Castanyers, 1-17

 

Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
22.04.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Безкоштовна Барселона: музеї, парки, пляжі
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(3 бали з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)