Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Куди поїхати з дітьми на весняні канікули: 10 цікавих ідей

Куди поїхати з дітьми на весняні канікули: 10 цікавих ідей

Незабаром в школах розпочнуться канікули. Цієї весни учні відпочиватимуть з 23 до 29 березня включно. Щоб дитина цілий тиждень не нудьгувала, сплануйте подорож до цікавих місць нашої держави. А Hotels24 вирішив підкинути Вам 10 ідей, куди саме поїхати з малечею на весняні канікули.

Куди поїхати з дітьми на весняні канікули: 10 цікавих ідей

 10 цікавих ідей, як провести весняні канікули з дитиною

1. Київський океанаріум «Морська казка»

Київський  океанаріум «Морська казка»

На весняні канікули з дитиною можна поїхати до океанаріуму «Морська казка», що відкрився в столиці України в 2012-ому році. В океанаріумі зібрані представники фауни морів та океанів нашої планети.

На вході відвідувачів зустрічає людина, переодягнена в пірата. Морський розбійник супроводжує гостей в приміщення, яке своїм оформленням нагадує перевернутий дерев'яний корабель. В ньому представлена експозиція коралового комплексу. У акваріумі заввишки шість метрів ростуть різноманітні, різнокольорові м'які і тверді корали. Тут плавають барвисті рибки-клоуни, хижі піраньї, морські коники, а по дну повзають креветки, морські зірки і краби.

В океанаріумі грає спокійна, приємна музика. Тут зустрічаються акваріуми різних форм та розмірів. Вони підсвічуються. Особливе враження справляє тунель, за восьмиметровим склом якого можна побачити крилаток, фугу, морських черепах та інших морських жителів.

У київському океанаріумі проводиться шоу годування акул. Відвідувачі також отримують можливість поспостерігати, як дайвери спускаться в тунель, дають корм скатам, черепахам і маленьким крокодилам.

Вхід в океанаріум платний. При бажанні, можна скористатися послугами екскурсовода. В «Морській казці» гостям пропонують купити сувенір у вигляді черепашки, морської зірки, придбати тематичну картину, подарунковий набір, вітрильник, корабель і інші милі речі в спеціальній крамниці.

Графік роботи: понеділок з 10:00 до 15:00, з вівторка по п'ятницю з 10:00 до 19:30, в суботу, неділю та святкові дні з 10:00 до 20:00

Адреса: вулиця Андрія Малишка, буд. 3

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

2. Одеський дельфінарій «Немо»

Одеський дельфінарій «Немо»

Щоб ваша дитина не нудьгувала на весняних канікулах, організуйте поїздку до одеського дельфінарію «Немо», який працює протягом усього року. Тут можна не лише подивитися на захоплююче шоу за участю дресированих дельфінів, а й за додаткову плату сфотографуватися з розумними ссавцями на згадку, влаштувати дайвінг з тваринами, пройти дельфінотерапію. Вистави в дельфінарії проходять не лише вдень. Також передбачено вечірні програми.

Графік роботи: каса дельфінарію «Немо» працює щодня, з 10:00 до 19:00, крім понеділка. Денна вистава проводиться з вівторка по неділю, сеанси розпочинаються о 12:00, 15:00 і 18:00. вечірні шоу-програми з дельфінами тривають до 23:00.

Адреса: Одеса, пляж «Ланжерон», 25

Де зупинитися: туристів приймають готелі Одеси

3. Страусина ферма «Долина страусів» в селі Ясногородка на Київщині

Страусина ферма «Долина страусів»

На весняні канікули гарною ідеєю буде організувати поїздку на страусину ферму під назвою «Долина страусів». Вона знаходиться в селі Ясногородка на Київщині. Тут дитина зможе не лише на власні очі побачити екзотичних птахів, а й отримати багато цікавої інформації, що розширить її кругозір.

Ясногородська страусина ферма вважається найбільшою на теренах України. Розташована ферма в мальовничій місцевості на 20 га землі. Годують тварин кормами, що вирощують на полі площею 60 га. Спеціалізація страусиної ферми – розведення чорних південно-африканських страусів. Перших тварин сюди завезли в квітні 2011-ого року, а вже в червні вони дали своє перше потомство.

Нині на фермі проживає вже більше ніж сто страусів – маленьких, молодих та зрілих. Доглядають за птахами досвідчені спеціалісти. Вони займаються також розведенням особин. Птахи почуваються тут добре. Вони адаптувалися до тутешнього клімату, із задоволенням їдять корми вітчизняного виробництва.

«Долина страусів» – це унікальний комплекс, де можна гарно провести час з дітлахами. Передбачена можливість самостійного вибору програми екскурсії. На фермі регулярно проходять дитячі свята та урочисті заходи, організовується відпочинок на природі.

Для маленьких гостей на фермі облаштовано ігровий майданчик. Тут є батути, дитячі автомобілі, тир. Зголоднівши, можна відвідати ресторан європейської кухні, що працює на території «Долини страусів». Тут гостям пропонують замовити смаколики зі страусиного м'яса. Відвідувачі також зможуть орендувати альтанку під навісом, укомплектовану столом та лавками. Вона вміщує двадцять-двадцять п’ять осіб. Є гриль-зона з мангалом, де готують шашлик зі страусятини.

На фермі можна придбати:

  • страуса;
  • фермерський кошик;
  • продукцію місцевого виробництва (м'ясо, шкіру, жир, яйця);
  • пір'я екзотичних птахів.

В «Долині страусів» відкрито сувенірну лавку, де продають речі на згадку. Ферма приймає гостей з понеділка по неділю, з 10:00 до 19:00

Адреса: село Ясногородка Вишгородського району Київської області, вулиця Підлісна, будинок 32 

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

4. Замок Паланок в Мукачево

Замок Паланок в Мукачево

Дітям буде цікаво побачити на власні очі середньовічний замок Паланок в Мукачево, датований IX-VIII сторіччям. Він розташований на площі приблизно 14 тис. кв/м. Фортеця має три трьохрівневі тераси. Архітектурний комплекс включає Верхній, Середній та Нижній замки.

Об'єкт красується на горі вулканічного походження, на шістдесяти восьми метровій висоті. З 1396-ті по 1414-ті роки спорудою володіла відома історична постать – Федір Коріатович. У дворі замку встановлено пам'ятник великому князю (скульптора Василя Олашина).

Подейкують, що бронзова фігура Федора Коріатовича примножує багатство відвідувачів. Тому туристи, дотримуючись забобонів, кладуть біля ніг скульптурного зображення монети, труть великий або вказівний палець статичної постаті. Відвідати замок Паланок можна щодня, з 9:00 до 18:00.

Адреса: вулиця Графа фон Шенборна, 42

Де зупинитися: туристів приймають готелі Мукачева

5. Оранжерея «Камелія» в передмісті Києва

Оранжерея «Камелія»

Гарно провести час з дитиною під час весняних канікул можна в оранжереї «Камелія», що знаходиться на Київщині. У теплицях представлений величезний асортимент неймовірно гарних рослин. Тут ростуть не лише, звичні для українського клімату квіти, зелень, дерева, кущі, а й екзотичні рослини, завезені з-за кордону. Особливо вражають підвісні сади оранжереї.

Екскурсія в «Камелії» триває протягом однієї-двох годин. Під час прогулянки теплицею, відвідувачі почують історію виникнення даного осередку краси, дізнаються, які бувають види та сорти рослин, а також отримають цінну інформацію про особливості вирощування квітів, тонкощі догляду за ними.

В оранжереї можна замовити букети і квіткові композиції, які представляють собою справжні витвори мистецтва. Над ними «чаклують» професійні флористи. В «Камелії» є можливість зробити фото на згадку, купити квіти, що «впали в око», отримати поради від досвідченого продавця.

Адреса: місто Вишневе, Київська область

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

6. Буйволина ферма «Карпатський Буйвол» на Закарпатті

Буйволина ферма «Карпатський Буйвол»

На весняні канікули з дитиною можна поїхати на єдину в українській державі ферму, що спеціалізується на розведенні буйволів та збільшенні їх популяції.

Вона знаходиться на Закарпатті, в екологічно чистій місцевості. На фермі є переробне виробництво, на якому виготовляють натуральні продукти з буйволиного молока, наприклад, сир Mozzarela do Bufala.

На фермі «Карпатський буйвол» дитину познайомлять з рідкісними тваринами, проведуть цікаву екскурсію усіма її закутками. Тут проводяться дегустації сирів. Якщо якийсь продукт із запропонованого асортименту сподобається, його можна буде придбати на місці.

Адреса: село Олешник Виноградівського району Закарпатської області, вулиця Першотравнева, буд. 67

Де зупинитися: туристів приймають готелі Виноградова

7. Наукове містечко «Нова Енергія» в Івано-Франківську

Наукове містечко «Нова Енергія» в Івано-Франківську

В Івано-Франківську знаходиться містечко науки і розваг «Нова енергія», де можна цікаво провести дозвілля з дитиною та поповнити багаж її знань з географії, топографії і природознавства.

Науково-пізнавальний музей займає площу 200 кв/м. Його відвідування дає уявлення про те, що будь-яка дія людини – це енергія, і від того, наскільки правильно нею розпоряджатися, залежатиме майбутнє людства.

Тут можна отримати корисну інформацію:

  • про інноваційні розробки, технології в енергетичній сфері;
  • про відновлювані джерела енергії вітру, сонця і води.

У музеї немає експонатів, захованих за склом, до яких не дозволено торкатися. Тут розташовані розважальні стенди, з якими можна контактувати, експериментувати.

На величезному столі музею відвідувачі побачать «LEGO-містечко». В приміщенні знаходяться вітрові генератори енергії, екологічно безпечні машини майбутнього, які пересуваються завдяки водневим елементам. Діти залишаться в захваті від голограм, повітряного баскетболу і «розумної» пісочниці, де можна власноруч відтворити, подібний реалістичному, рельєф землі.

Музей рекомендовано відвідувати дорослим з дітьми віком до п'ятнадцяти років. Працює «Нова Енергія» з понеділка по п'ятницю – з 9:00 до 20:00, в суботу та неділю – з 11:00 до 17:00. Вхід – платний.

Адреса: Івано-Франківськ, вулиця Карпатська будинок 15, корпус кампусу ІФНТУНГ

Де зупинитися: туристів приймають готелі Івано-Франківська

8. Етно-комплекс «Українське село» на Київщині

Етно-комплекс «Українське село»

Кращим місцем для проведення дозвілля з дитиною навесні стане етнографічний комплекс «Українське село», де стародавні традиції українського народу гармонійно переплелися з сучасністю. Під відкритим небом представлена цікава експозиція. Тут можна побачити:

  • традиційне житло наших предків з автентичними інтер'єрами, наприклад, хати гуцульського краю XIX сторіччя, хати Середньої Наддніпрянщини, хати Полісся, в тому числі зразок будинку 1880-ого року села Дідковичі Коростенського району;
  • споруди господарського призначення різних історико-етнографічних регіонів України, діючий храм святого Дмитра Солунського.

Дітлахам буде цікаво відвідати кузню, винокурню, навідатися до майстерні гончарства, прийняти участь в майстер-класах з ковальського та гончарного ремесел. Маленькі гості також залишаться в захваті від міні-зоопарку з його мешканцями – кроликами, поросятами, поні, віслюками, оленями та вівцями, яких вони зможуть погодувати, заздалегідь придбавши корм в крамниці. В сувенірному магазині гостям пропонують купити річ на згадку про відвідування етно-комплексу. А після прогулянки можна відпочити в альтанці біля ставку, посмажити шашлик на мангалі, відвідати ресторан української кухні «Колиба». Вхід на територію етно-комплексу – безкоштовний.

Графік роботи: з 10:00 до 20:30, екскурсійні дні – субота і неділя.

Адреса: село Бузова Києво-Святошинського району Київської області, вулиця Дмитрівська, будинок 1

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

9. Парк «Київська Русь» на Київщині

Парк «Київська Русь»

Весело провести час з дитиною можна в центрі східноєвропейської цивілізації, розважальному парку «Київська Русь». Тут гостям пропонують замовити оглядову екскурсію, в ході якої вони зможуть ознайомитися з оригінальними локаціями, експозицією та спорудами парку, дізнатися безліч цікавих фактів з історії Київської Русі. В парку можна помилуватися старовинною архітектурою часів Стародавньої Русі, побачити конюшню, пройтися вуличками середньовічного Києва, піднятися на князівські трибуни, заглянути в садибу киянина X-XIII сторіч, відчути дух величної епохи.

До послуг туристів в «Київській Русі» наступні розваги:

  • Канатний спуск «Велике Політайло» (zipline).
  • Стрільба з середньовічного лука.
  • Майстер-класи з гончарного мистецтва, ковальської справи під керівництвом досвідчених майстрів. На занятях власноруч можно виготовити виріб.
  • Майстер-клас із слов'янської писемності і каліграфії, на якому можливо дізнатися про історію виникнення алфавіту, приладдя для письма та попрактикуватися в написанні букв, цифр.

Парк відкритий для відвідувачів з 10:00 до 18:00. Вхід сюди платний.

Адреса: парк «Київська Русь» знаходиться в районі сіл Копачів і Застугна, в  Обухівському районі Київської області.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

10. Історико-культурний комплекс «Запорізька Січ» на острові Хортиця в Запоріжжі

Історико-культурний комплекс «Запорізька Січ»

Дитині буде цікаво відвідати унікальний історико-культурний комплекс «Запорізька Січ» – одне з найпопулярніших місць на острові Хортиця. Тут панує особлива атмосфера часів козацтва, відчувається історичний дух тієї героїчної епохи.

Осередок «Запорізька Січ» – це уособлення, єдиний збірний образ всіх козацьких столиць-січей, що існували в період XVI-XVIII століть. На його території можна побачити цікаву архітектуру часів козацтва, ознайомитися з культурою, побутом запорізьких козаків.

Комплекс побудований на кшталт справжньої Січі, поділяється на дві частини:

  • центральну Січ (внутрішній Кіш);
  • передмістя, де знаходяться ремісничі споруди, торговельні об'єкти.

Довкола містечка зведені фортифікаційні укріплення (є високий вал, огорожа у вигляді частоколу з деревини, глибокий рів), які свого часу виконували захисну функцію. По периметру частоколу розміщуються три вежі – в'їзна, мала і дзвіниця.

В межах комплексу є також пороховий льох, два курені, військова скарбниця, січова школа, канцелярія, будинок кошового, пушкарня, центральний майдан, корчма, кузня, гончарня тощо. В козацькому осередку можна відвідати навіть діючу січову церкву Покрови Богородиці.

Працює комплекс з квітня по жовтень – з 09:30 до 16:30 (в суботу та неділю – до 18:30), вихідний день – понеділок. У зимовий період та в перший місяць весни час роботи інший – з 09:30 до 16:00, каса обслуговує клієнтів до 15:00.

Адреса: острів Хортиця на річці Дніпро, Запоріжжя

Де зупинитися: туристів приймають готелі Запоріжжя

Подаруйте вашій дитині на весняні канікули незабутні емоції, відвідавши одну з вищеперерахованих локацій! Плануючи поїздку, заздалегідь бронюйте готель, бо кращі варіанти розбирають дуже швидко!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
22.02.2020
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Куди поїхати з дітьми на весняні канікули: 10 цікавих ідей
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)