Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Не фонтаном єдиним: що подивитися у Вінниці, якщо у Вас є 2 дні

Не фонтаном єдиним: що подивитися у Вінниці, якщо у Вас є 2 дні

Вінниця – чудове та затишне місто, яке розкинулося на березі Південного Бугу, на відстані двохсот кілометрів від столиці України. Вінниця відома не лише світломузичним фонтаном Рошен. Обласний центр виконує роль історичного осередку подільського краю, має багату історичну спадщину, привертає увагу туристів архітектурними пам’ятками та мальовничими скверами. Гостям «перлини Поділля» буде цікаво відвідати музей-садибу Пирогова та поїхати до ставки Гітлера. Якщо Ви вирішили два дні погостювати у Вінниці, але не знаєте, на що подивитися, окрім фонтану Roshen, стаття від Hotels24.ua стане Вам у нагоді!

Що подивитися у Вінниці, якщо у Вас є 2 дні

1. Сквер імені «Бітлз» на Соборній

Сквер імені «Бітлз» на Соборній

Фото взято на сайте: www.unian.ua

Приїхавши у Вінницю, обов’язково завітайте до скверу під назвою «Бітлз» або «Ліверпуль», що розташований по вулиці Соборній. Його відкриття відбулося 9 вересня 2017-ого року. Прикрашає сквер композиція, присвячена легендарній «ліверпульській четвірці». Туристи побачать фігури британських музикантів шалено популярної в 1960-х роках групи The Beatles, виготовлені відповідно до новітніх технологій з металу, скла та пластику.

Площу, на якій встановлена композиція, обкладено бруківкою. Тут можна відпочити на лавочках. Ввечері горять ліхтарі. Біля проїжджої частини, для городян та гостей міста, в стилі культового альбому «бітлів» (Abbey Road), обладнано фотозону.

2. Туристична локація «Міні-Вінниця» в Центральному парку культури і відпочинку імені М. Горького

Туристична локація «Міні-Вінниця» в Центральному парку культури і відпочинку імені М. Горького

Фото взято на сайте: real-vin.com

Якщо Ви завітали до Вінниці, вирушайте в Центральний парк культури і відпочинку імені М. Горького. Тут можна побачити цікаву туристичну локацію під назвою «Міні-Вінниця».

Вона включає дванадцять мініатюрних копій відомих архітектурних та історичних пам'яток «перлини Поділля». Всі вони, виконані в масштабі 1:25. Серед них — «Будинок реального училища». готель «Савой», будівля Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницький музично-драматичний театр, костьол Діви Марії Ангельської, Спaсo-Преoбрaженський кaфедрaльний сoбoр, Миколаївська церква, костьол кaпуцинів-фрaнцискaнців та інші.

Гості міста також зможуть побачити, в точності відтворені, копії будівель, котрі свого часу перебували в приватному володінні — будинок капітана Четкoвa, садиби Львовича та лікаря. Мініатюри вінницької локації виготовлені з пластику (задіяна технологія ЗD-друку). Територія біля локація «Міні-Вінниці» облаштована. Тут можна скористатися безкоштовним Wi-Fi.

Вартість квитка: 20-25 гривень.

3. Проспект Космонавтів

Фото взято на сайте: vinbazar.com

Однією із цікавих локацій міста став оновлений проспект Космонавтів, 3 частини якого по черзі поповнилися фонтанами, дитячими майданчиками, світловою аркою та гарними алеями.
Перша частина починається з площі Костянтина Могилка, де зараз на новій конструкції злітає літак в небо, а поряд - світлодинамічний фонтан, що ввечері виграє кольоровими струменями. Наступна частина проспекту приваблює дорослих і дітей ще одним фонтаном, в якому Атлант білого кольору тримає сонце, а довкола розміщені сфери – планети.
Нижче можна побачити футуристичну арку, що світиться завдяки енергії сонця, дивні вуличні меблі і навіть «космічне» дерево.
 

4. Музей-садиба М. Пирогова

 

Фото взято на сайте: wikimedia.org

Перебуваючи у Вінниці, слід обов'язково відвідати садибу Вишня (південний схід Вінниці). Тут функціонує Національний музей Пирогова. В будинку, протягом двадцяти останніх років свого життя, мешкав та працював геніальний хірург, вчений-анатом, засновник військово-польової хірургії Микола Пирогов.

Відкриття музею відбулося 9 вересня 1947-го року. Сьогодні його фонд налічує сімнадцять тисяч експонатів.

Туристи зможуть побачити експозицію, що розповідає про життя, трудову та громадську діяльність вченого, музей-аптеку садиби, церкву-некрополь, в якій покоїться забальзамоване тіло М. Пирогова. а також ознайомитися з інтер'єром приймальні, операційної хірурга.

Адреса: місто Вінниця, вулиця Пирогова, будинок 155

5. Водонапірна вежа (каланча) у Вінниці

Водонапірна вежа (каланча) у Вінниці

Фото взято на сайте: hotel-savoy.vn.ua

У XX сторіччі в центрі Вінниці з'явилася водонапірна вежа. Її було споруджено згідно проекту Григорія Артинова в 1912-ому році. Верхній ярус будівлі виконував функцію пожежної каланчі. Згодом вежа втратила своє призначення і її переобладнали в житлове приміщення.

У 1985-ому році архітектурна пам'ятка перейшла у власність Обласного краєзнавчого музею, в якому представлена частина експозиції Меморіалу революційної, бойової слави, а з 1993-ого року поповнилася ще й експонатами афганської війни 1979-1989-их років.

Водонапірна вежа представляє собою семиярусну, витягнуту, восьмикутної форми, будівлю. Вона зведена з червоної цегли, досягає у висоту двадцяти восьми метрів. На вершині водонапірної башти знаходиться купол у вигляді башенки. Будівля характеризується вузькими вікнами-бійницями. На ній встановлено механічні годинники з величезними циферблатами.

Адреса: місто Вінниця, вулиця Миколи Оводова (стара назва — вулиця Козицького), будинок. 20

6. Музей науки

Музей науки

Фото взято на сайте: gazeta.ua

 Останнім часом у місті відкрилися нові музеї, один із них знаходиться недалеко від Вежі у торговому центрі. Це - «Музей науки», в якому на великій території можна не просто побачити багато цікавого, а й почути прості пояснення законів механіки, оптики, акустики. Музей є інтерактивним, тому тут можна долучитися до досліджень, брати в руки експонати, а також замовити собі копію найцікавішого приладу.
Екскурсії для дітей і дорослих проводяться щогодини, а на вихідних можна потрапити на пізнавальні шоу.
Вартість квитка: 80-120 гривень.
Адреса : місто Вінниця, вулиця Миколи Оводова, будинок 51 (3-й поверх).

7. Музей української марки імені Якова Балабана

Музей марки

Фото взято на сайте myvin.com.ua

Перший і єдиний музей української марки відкрився в центрі міста у вересні 2016-го року і за цей час став досить популярним не тільки у гостей міста, а у вінничан.
В переважній більшості у ньому представлена колекція американця українського походження Олександра Балабана та це лише 1% від усієї колекції, яку зберіг Олександр від свого батька.
Тут представлені марки, яких в світі залишилось тільки декілька, старовинні екземпляри кінця 19 ст і конверт з поштовим штемпелем – 1830 року. Серед унікальних: марка «Проголошення Незалежності Карпатської України 15 березня 1939, марка 1919 року з Покуття - одна з восьми, які ще збереглися у світі, поштові марки Західно-Української Народної Республіки.
Вартість квитка: 20 гривень.
Адреса : місто Вінниця, вулиця Соборна, будинок 26.

8. Музей моделей транспорту

Музей транспорта

 Фото взято на сайте tsn.ua

Навесні цього року в центрі Вінниці відкрився перший в Україні музей транспорту, що складається із понад 5 тисяч різноманітних міні-моделей машин, літаків, мотоциклів, автобусів, трамваїв, кораблів, тощо. Немало експонатів виготовлені вручну, інші - фабричного виробництва. Зібрав унікальну колекцію Олександр Вдовиченко, що працює в ВНТУ на кафедрі автомобілів та транспортного менеджменту за майже 45 років.
Також музей має бібліотеку з історії розвитку транспорту. Тут проходять майстер-класи з автомоделювання та проводитимуться лекції та практичні заняття для учнів та студентів.
Вартість квитка: 20 гривень.
Адреса: місто Вінниця, вулиця Соборна, будинок 64.
 

9. Спасо-Преображенський кафедральний собор

. Спасо-Преображенський кафедральний собор

Фото взято на сайте: orthodox.vinnica.ua

В Вінниці гостеві буде цікаво побачити православний Спасо-Преображенський кафедральний собор, датований XVIII сторіччям. Будівля була зведена в 1624-му році стилі бароко.

Над проектом собору працював італійський архітектор Паоло Фонтан. Ініціатором будівництва святині був староста Л. Калиновський. Спочатку храм являвся частиною оборонних укріплень — «Мурів». У минулі часи Спасо-Преображенський кафедральний собор виконував також роль домініканського костьолу, а з 1839-го року головний собор Вінниці передали православному духовенству та освятили

До 1991-ого в будівлі знаходився зал органної музики. Сьогодні церква є діючою. Вона належить московському патріархату.

Адреса: місто Вінниця, вулиця Мури, будинок 21

10. Вінницький монастир Братів менших Капуцинів і храм Діви Марії Ангельської

Вінницький монастир Братів менших Капуцинів і храм Діви Марії Ангельської

Фото взято на сайте: uk.wikipedia.org

Якщо Ви цікавитеся історією, можете відправитися на екскурсію в храм Пресвятої Діви Марії Ангельської, відвідати, прилягаючий до нього, монастир Братів менших Капуцинів.

Архітектурний ансамбль було засновано в XIV сторіччі. Вагомий внесок у його будівництво зробило сімейство Людвіга Калиновського. Сьогодні перед гостями міста та городянами постає двоповерхова, п-образної форми, будівля монастиря.

Справжньою «перлиною» релігійного комплексу є тринефний, двох'ярусний костьол Матері Божої Ангельської, виконаний в формі латинського хреста. Праворуч від його центрального входу знаходиться каплиця.

Туристи зможуть побачити, розташовані на фронтоні будівлі, дві фігури святих, а також скульптуру пресвятої Діви Марії, що встановлена над головними дверима. У храмі покояться останки отця Серафима Кашуби. Тут можна побачити орган, на якому написано — «Помреш, щоб воскреснути».

Відвідувачі костьолу дізнаються цікаві факти з історії краю. В ході екскурсії їм розкажуть про діяльність ордена капуцинів, запропонують пройтися приміщеннями, розташованими безпосередньо під вівтарем. Тут раніше були поховання ченців.

Адреса: місто Вінниця, вул. Соборна, будинок 12

11. Ставка Гітлера «Вервольф»

 Ставка Гітлера «Вервольф»

Фото взято на сайте: tamtour.com.ua

На відстані шести кілометрів від Вінниці, в смт. Стрижавка знаходиться місце, де перебувала ставка Гітлера «Вервольф». Вона існувала в передмісті Вінниці в період — з 16 липня 1942 по 15 березня 1944 року.

Свого часу «Вервольф» представляв собою комплекс з декількох поверхів. Один з них знаходився на поверхні землі. Бункер мав масивні стіни товщиною декілька метрів.

Ставка Гітлера включала вісімдесят об'єктів, розташованих на землі і кілька підземних, глибоких бункерів, зроблених з бетону. Серед них були — гестапо, телефонна станція, їдальня, басейн, дванадцять будівель, призначених для генералів та вищого офіцерського складу, а також приміщення, відведені для фюрера.

Саме тут проходили збори Гітлера, Бормана і Гіммлера, на яких обговорювалися питання модернізації, реорганізації військ СС, створення особливих СС-поселень, розроблявся план «Схід». При відступі, під натиском радянської армії, нацисти підірвали ставку, але внутрішні її приміщення майже не постраждали.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Вінниці

На цьому перелік визначних пам'яток та цікавих місць Вінниці не закінчується! Вирушайте до чудового міста на березі Південного Бугу та насолоджуйтесь приємними моментами відпочинку. Плануючи поїздку, забронюйте готельний номер!


Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
23.06.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Не фонтаном єдиним: що подивитися у Вінниці, якщо у Вас є 2 дні
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4 бали з 5, всього оцінок 2 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)