Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Недорогі гірськолижні курорти Європи

Недорогі гірськолижні курорти Європи

Вважається, що зимовий відпочинок в Європі — дороге задоволення, яке не кожному доступне. Виявляється, що це не зовсім так — там є достатньо бюджетних гірських курортів. Сьогодні hotels24.ua підготував добірку недорогих гірськолижних курортів Європи, де покататися і відпочити можна за доступними цінами.

Недорогі гірськолижні курорти Європи

1.Бохінь, Словенія

В відомому національному парку Словенії на березі найбільшого в країні озера Бохінь, в Юліанських Альпах, розташований гірськолижний курорт Бохінь. По розмірам Бохінь поступається відомим європейським курортам та неймовірні пейзажі, гарні траси і привабливі ціни, додають йому плюсів.
Курорт складається з двох зон для катання — Вогель і Кобла, розміщених на відстані 12 км одна від одної. Та до підйомників кожної зони туристів доставляють безкоштовні маршрутні таксі. Загальна довжина трас тут близько 36 км. Трас для початківців облаштовано 9, середніх — 4, а також є 4 складних траси для любителів вільного катання. Курорт має декілька лижних шкіл, де навчають дітей і дорослих, пункти прокату спорядження, ресторани, кафе, магазини. Крім катання тут можна зайнятися альпінізмом, кататися на замерзлому озері або відправитися до замерзлого водоспаду.
Бохінь підходить для спокійного сімейного відпочинку з дітьми, для яких тут достатньо розваг. Відпочивати на курорті добре не тільки взимку, а й в теплу пору, адже тут проходять цікави фестивалі, виставки і ярмарки. А на початку зими можна побачити, як змагаються спортсмени на бігових лижах у відбіркових етапах Кубку світу.
Кожна зона катання має свої ціни, а загального ski-pass немає. При цьому ціни на абонементі для дорослих, дітей чи літніх людей різняться.
Всього за півгодини звідси можна дістатися до ще одного курорту — Блед.
 

Де зупинитися: в готелях Рибчев Лаз

 


2.Платак, Хорватія

Хорватська гірськолижний курорт Платак, який знаходиться недалеко від портового міста Рієка, знаменитий тим, що з найвищої вершини курорту можна побачити Адріатичне море і острова Крк, Црес і Лошинь.
Платак має 5 підйомників, серед яких є крісельний, бугельні і дитячий бугельний, також по чотири синіх і червоних трас,що простягаються майже на 8 км. На курорті працює лижна школа, де допомагають туристам різного віку стати на лижі чи сноуборд.
Платак має пункти прокату гірськолижного спорядження, санок, снігоходів, сноупарк. А ще тут є обладнання для штучного снігу, освітлення для нічного катання і траси, довжиною 10 км, які підходять для бігових лиж.
Курорт найбільше підходить лижникам-початківцям і сім'ям з дітьми, яким тут буде цікаво. Саме для дітей облаштовано штучний каток і спеціальні дитячі траси, з яких можна весело спускатися на санчатах і “плюшках”. Страви місцевої кухні можна спробувати в ресторані і кафе, що розміщені в центріі курорту. Щоб побачити цікаві історичні пам'ятки, такі, як міська вежа з бароковими годинником, фортеця і базиліку Діви Марії чи руїни стародавнього укріплення, варто відправитися до міста Рієка. Крім того, саме там є можливість побувати в найбільшому в Східній Європі торговому центрі Rijeka Tower.

 

Де зупинитися: в готелях Рієки

 

3.Предял, Румунія

Саме високогірне місто-курорт Румунії — Предял, розташоване між горами Бучедж і Баюл і оточене з усіх боків густими лісами. Курорт вважається комфортним, завдяки гірському клімату з повітрям, що має великий вміст озону. Крім цього з будь-якої точки тут відкриваються неймовірні пейзажі, що робить Предял одним із наймальовничіших місць Румунії. Гірський курорт має 10 трас, що розміщені на північних схилах Карпат і мають загальну довжину близько 22 км. Траси добре обладнані, якщо випадає мало снігу, снігові гармати створюють штучний сніг. Серед них облаштовані легкі траси для новачків і дітей, кілька середнього рівня, складна траса для професіоналів, санний спуски. Підйомників на курорті є 8: крісельні, бугельні і дитячий бугель. Найпопулярнішою трасою курорту вважається — Клебучет, що сучасно обладнана і дуже добре освітлена, що дозволяє кататися на ній вночі. В комплексі працює лижна школа, пункти прокату спорядження.
Предял також є визнаним бальнеологічним і кліматичним курортом, де можна на базі одного з комплексів пройти лікування хвороб опорно-рухової і нервової систем. Курорт має розвинену інфраструктуру — ресторани, бари, нічні клуби, сауни, басейни, катки, різні спортивні розваги і казино. В деяких готелях обладнані спортивні комплекси з тренажерними залами, басейнами і спа-зони. Цікаво, що під час обіду чи вечері в ресторанах проходять незвичайні вистави під національну музику.
Влітку Предял вабить до себе любителів походів в гори і тих, хто хоче відновити сили завдяки чистому гірському повітрю.
 

Де зупинитися: в готелях Предяла


4.Шпиндлерув- Млин, Чехія

Чеський гірськолижний курорт Шпиндлерув-Млин розташований на відстані 100 км від Праги поблизу Крконошского Національного парку в горах Крконоше. Курорт є досить популярним в країні і за її межами завдяки своїм добре обладнаним рівнинним трасам на двох зонах катання, що мають єдиний ski-pass. Зони "Медведін" і "Сваті Петро" охоплюють селища Горні Ведмедика, Пршедні-Лабска, Бедржихов і Сваті Петро. Туристи тут можуть кататися на лижах і сноубордах з грудня місяця до середини весни. Курорт має 18 підйомників, до 20 трас різної складності, зона для сноубордистів. Ще є можливість покататися майже весь рік по бобслейній трасі.Тут працюють пункти прокату гірськолижного спорядження, санок, повітряних подушок та два сноупарка. Також відкрита лижна школа, в якій навчають дорослих і дітей основам катання на лижах. Крім цього по курортній зоні за графіком, туристів безкоштовно возять маршрутні автобуси — skibus.
Інфраструктура Шпиндлерув-Млин складається з безлічі ресторанів, саун, нічних клубів, боулінг-центрів, кінотеатрів, магазинів. Ресторани радуть різноманітними стравами місцевої кухні, а також знаменитим чеським пивом. Також на курорті функціонує аквапарк, в якому можна розважитись і відпочити. Крім цього відпочиваючим тут надаються інші послуги по системі Apres-Ski. В теплу пору тут можна насолодитися архітектурою однойменного з курортом міста, побувати біля водоспаду Лабе чи порибалити на озері “Ласка”
Ціни на курорті нижчі, ніж на відомих європейських курортах, що додає Шпиндлерув-Млину більшої популярності.

 

Де зупинитися: в готелях Шпиндлерув-Млин


5.Пал-Арінсаль, Андора

Недалеко від столиці Андори, в західній частині країни розташований гірськолижний курорт Пал-Арінсаль. Курорт складається з двох баз, які об'єдналися 18 років тому і з'єднані найсучаснішим підйомником — телекабіною “Seturia”, що є єдиним на Піренеях і має пропускну здатність близько 500 туристів за годину. На курорті обладнано 46 трас різної складності, загальна довжина яких 63 км, 30 підйомників, сноупарки для дітей і фан-зона. Траси в Палі більше підходять для катання початківців і лижників середнього рівня, а Арінсаль — професіоналам. Саме в Палі найбільше сніжних пушок і сучасне обладнання для догляду за трасами. Курорт має лижну школу з 140 інструкторами, 2 дитячих садочки сніжний парк, пункт прокату спорядження і камери зберігання.
Також тут є достатня кількість ресторанів, барів, клубів, де можна спробувати смачні страви різних кухонь. А в центрі Арінсаля знаходиться популярна в Андорі дискотека SURF. На курорті працюють два медичних центра, а також релакс-центр Prinсesa Parc, в якому можна відвідати тренажерний зал, сауни, басейн, масажний кабінет і солярій. Ski-pass на курорті мають різну ціну в залежності від сезону, при цьому діти до 6 років можуть кататися безкоштовно, а для людей літнього віку передбачені знижки.
Пал-Арінсаль знаходиться неподалік від курорту Ескальдес. А відстань до найближчого міжнародного аеропорту в Барселоні складає 32 км.

 

Де зупинитися: в готелях Арінсаль
 

 Читати ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
31.12.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Недорогі гірськолижні курорти Європи
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)