Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Один день у Львові: готовий маршрут

Один день у Львові: готовий маршрут

Львів – гарне європейське місто, що розкинулося в західній частині нашої держави. Культурна столиця України вабить мандрівників унікальними пам’ятками архітектури, гарними вуличками, викладеними бруківкою, затишними кафе, оригінальними ресторанами, гостинністю та доброзичливістю місцевих жителів. Якщо Ви завітали до чудового міста Лева лише на один день, але хочете насолодитися красою мегаполісу в повній мірі, пропонуємо ознайомитися з маршрутом цікавими місцями, який підготував Hotels24.

Один день у Львові: готовий маршрут

Львів вважають культурною столицею української держави. Атмосфера міста зачаровує! Мегаполіс вабить тисячі туристів з усіх куточків країни! Доглянуті вулиці, викладені бруківкою з гарними старовинними будинками, унікальні архітектурні пам’ятки, що зберігають сліди польского, австро-угорського панування та поєднують стилі Центральної та Східної Європи, затишні кафе, де подають запашну каву, гостинна майстерня шоколаду, легендарні кнайпи та оригінальні ресторації. Туристу, який планує провести в місті Лева всього один день, стане у нагоді експрес-екскурсія від Hotels24. Ми розповімо, куди піти, де поїсти та на що подивитися у Львові, маючи в запасі всього двадцять чотири години.

Львів

Фото взяте на сайті: th.by
 

Ранок. Прибуття до Львова та сніданок в кафе «Франсуа»

Залізничний вокзал Львову

Фото взяте на сайті: ua.igotoworld.com

Якщо прибуття потягом до Львова заплановано на ранок, то по приїзду до міського залізничного вокзалу виникне проблема – де і як провести час до заселення в готель. Кожна людина, зголодніла з дороги, захоче підкріпитися перед прогулянкою по місту, тому важливо обрати заклад, який буде не лише до душі, а й не сильно «вдарить по гаманцю».

Смачно та недорого перекусити можна в невеликому, але затишному кафе зі спокійною атмосферою – «Франсуа», що знаходиться неподалік від залізничної станції, за адресою – Чернівецька, 11. Заклад працює цілодобово. Можна обрати один із п'яти столиків на двох та посмакувати кавою, тістечком, хот-догом, українським борщем та іншими смаколиками, а також скористатися безкоштовним інтернетом. В кафе готують страви італійської та європейської кухні.

Кафе «Франсуа»

З 10:00 до 12:00 – прогулянка центром міста та знайомство з пам'ятками архітектури

Огляд Ратуші

Ратуша

Фото взяте на facebook

Розпочати екскурсію рекомендуємо з центральної площі Ринок, яка є історичним «серцем» міста і занесена до списку світової спадщини. Від головного майдана Львова відходить вісім вулиць. Всі кам'яниці, розташовані довкола нього, являються пам'ятками архітектури. Посеред площі Ринок красується старовинна будівля міської ратуші. Довкола неї можна побачити фонтани, прикрашені фігурами грецьких богів Нептуна та Адоніса, Амфітріти та Діани.

Огляд Латинського Кафедрального собору

Латинський Кафедральний собор

Фото взяте на сайті: www.youtube.com

Далі вирушаємо до Латинського Кафедрального собору – пам'ятки сакральної архітектури XIV - XVIII століть, що височіє на площі Катедральна, 1. Старовинний римо-католицький храм Львова протягом всього періоду існування неодноразово перебудовувався. Будівля поєднала різні архітектурні стилі – готику та ренесанс, бароко і рококо, еклектику і модерн. Костел має гігантські розміри, характеризується прекрасними архітектурними формами. До нього прибудовані каплиці. Величні колони підтримують склепіння. Вражають башти, унікальні скульптури та фантастичні розписи храму.

Огляд кам'яниці родин Шольц-Вольфовичів

Кам'яниця родин Шольц-Вольфовичів

Фото взяте на сайті: drymba.com

Помилувавшись красою Латинського Кафедрального собору, ідемо до старовинного будинку, зведеного в стилі ренесанс, – кам'яниці родин Шольц-Вольфовичів, яка залишилася майже незмінною з 1510-ого року. Будівля розташована на розі з площею Ринок.

Огляд каплиці Боїмів

Каплиця Боїмів

Фото взяте на сайті: www.032.ua

Ліворуч від храму, знаходиться ще одна пам'ятка сакральної архітектури, зведена в стилі пізнього ренесансу архітектором Андреасом Бемером, – каплиця Боїмів. Вона будувалася протягом 1609 - 1615-их років. Верхній купол каплиці завершує хрест с фігурою Ісуса Христа. Західний фасад будівлі доповнюють декоративні елементи. Східна стіна розчленована пілястрами, прикрашена фресками, датованими 1617-им роком, – портретами Георгія Боїма та його дружини Ядвіги. Північна стіна, окрім пілястрів, має фрескові зображення Ісуса та Божої Матері. В нішах фасаду можна побачити статуї апостолів Петра і Павла.

Огляд костелу святих апостолів Петра і Павла ордену єзуїтів

Костел святих апостолів Петра і Павла ордену єзуїтів

Фото взяте на сайті: ua.igotoworld.com

Далі маршрут послідує на вулицю Театральну. Тут, під номером тринадцять, розташований знаменитий костел святих апостолів Петра і Павла ордену єзуїтів – закрита для відвідувачів культова споруда, зразок барокової архітектури, велична пам'ятка національної культурної спадщини з книгосховищем. Святиня була побудована в 1610 - 1630-их роках. Над її спорудженням працював архітектор родом з Італії, представник єзуїтського ордену Джакомо Бріано.

Огляд Вірменського Кафедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці

Вірменський Кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці

Фото взяте на сайті: ortal.lviv.ua

Продовжимо екскурсію на вулиці Вірменській. Тут можна відвідати чудовий Вірменський Кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, що входить до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Храм з дзвіницею було побудовано в другій половині XIV сторіччя. Його стіни оздоблені тесаними плитами з каменю, а інтер’єр прикрашає фресковий розпис XV століття, різьблені фігури, віконні розписи та декоративна мозаїка.

З 12:00 до 13:00 – заселення в готель

З 13:00 до 14:00 – підйом на найвищу точку міста, до парку «Високий замок»

Парк «Високий замок»

Фото взяте на сайті: inlviv.in.ua

Перебуваючи у Львові, слід обов'язково вирушити до пам'ятки садово-паркового мистецтва – «Високого замку», який знаходиться недалеко від історичного центру Львова, входить до складу природно-заповідного фонду і є національним надбанням української держави. Парк розкинувся на схилах Замкової (Князівської) гори на площі 36,2 гектара і складається з двох терас. На нижній терасі мальовничої паркової зони з насадженнями віковічних дерев знаходиться будинок садівника, алея з каштанів, оглядовий майданчик, працює ресторан з однойменною назвою (адреса – вулиця Високий замок, 7), в якому можна ситно пообідати.

З 14:00 до 15:00 – обід в ресторані «Високий замок» з літньою терасою

Ресторан «Високий замок»

В вишуканому закладі відвідувачам пропонують скуштувати смачні традиційні страви української та європейської кухні. Також тут подають страви для вегетаріанців. Можна розміститися в одному з розкішних тематичних залів з елегантним інтер'єром – мисливському, білому, класичному, гетьманському, князівському, залі Данила Галицького.

Всі вони оформлені в стилі бароко в поєднанні з сучасною класикою. В якості елементів декору були використані ліпнина, позолота, тканини та текстиль. В ресторані «Високий замок» панує приємна атмосфера, грає жива музика. В меню закладу представлені страви з м'яса та риби, обсмажені на грилі. Фірмовими стравами ресторану являються м'ясо «Па-замківськи», «Сільський стіл».

З 16:00 до 17:00 – прогулянка верхньою терасою парку «Високий замок»

Верхня тераса парку «Високий замок»

Фото взяте на сайті: planeta-best.ru

Смачно пообідавши, можна продовжити прогулянку верхньою терасою парку «Високий замок». Тут знаходиться штучний курган, на якому, на висоті чотириста тринадцять метрів над рівнем моря, відкрито оглядовий майданчик.

З 17:00 до 19:00 – екскурсія на Личаківське кладовище

Личаківське кладовище

Фото взяте на сайті: myukraine.org.ua

Личаківський цвинтар – відомий меморіальний музей, цінна історико-культурна пам'ятка, яка буде цікава туристу. Він розмістився на восьмидесяти шести полях, займає площу сорок гектарів, містить понад триста тисяч поховань. Личаківський некрополь – одне з найстаріших кладовищ Європи. Воно було засновано в 1786-ому році.

З 19:00 до 21:00 – вечеря в ресторації «Гасова лямпа»

 Ресторація «Гасова лямпа»

Приємно завершити вечір, смачно повечеряти та випити «живого» пива, настоянку з пробірки, скуштувати фірмові ковбаски можна в колоритному трактирі «Гасова лямпа», що знаходиться за адресою – вулиця Вірменська, 20. «Гасова лямпа» – це не просто ресторація, а справжній музей. Тут зібрано велику кількість гасових ламп, виготовлених у Львові в 1853-ому році.

В тематичному ресторані можна побачити фігури винахідників – бронзового Яна Зега (за столом біля входу в заклад) та Ігнатія Лукашевича, що виглядає з висоти третього поверху. При гарній погоді в закладі працює тераса, на якій розташовані столики. Звідси відкривається гарний вид на дахи будинків міста Лева та Ратушу.

Поїздка до чарівного Львова подарує масу яскравих вражень і позитивних емоцій! Щоб перебування в місті Лева було максимально комфортним, заздалегідь забронюйте хороший готель і насолоджуйтесь приємними моментами!


Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
12.03.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Один день у Львові: готовий маршрут
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 5 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)