Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Плануємо відпочинок в Затоці: приватний сектор

Плануємо відпочинок в Затоці: приватний сектор

До довгоочікуваної відпустки залишились лічені дні? Ідеальним варіантом літнього відпочинку стане Чорноморське узбережжя! Сьогодні багато людей віддають перевагу Затоці – курортному селищу Одеської області. Плануючи дешевий відпочинок в Затоці, рекомендуємо звернути увагу на будинки, побудовані на березі моря або в безпосередній близькості до нього. Про переваги відпочинку в приватному секторі, найкращі варіанти житла і піде мова в статті від Hotels24.

Плануємо відпочинок в Затоці: приватний сектор

Затока – невелике селище міського типу, що розкинулося в Білгород-Дністровському районі Одеської області. Курорт щорічно приймає тисячі туристів з усіх куточків нашої держави. Його південна частина розташована на вузькій, вкритій піском, Будацькій косі. Вона відмежовує Чорне море від лиману з однойменною назвою. Решта Затоки компактно розмістилася між Дністровським лиманом та Чорним морем на Кароліно-Бугазькій косі. Вона є трохи довшою.

Затока

Фото взяте на сайті: pokupon.ua

Відпочинок в Затоці – один з найпопулярніших в Україні. Затока привертає увагу людей різної вікової категорії. На курорті можна вранці та вдень активно провести час за грою в пляжний волейбол, спокійно позасмагати біля моря, а ввечері  – розважитися на вечірці, в нічному клубі, на дискотеці. Також на курорті туристам пропонують відвідати з дитиною аквапарк, луна-парк з численними атракціонами, вирушити на екскурсію до:

  • Центру культури та вина «Шабо»;
  • Аккерманської фортеці;
  • Одеських катакомб;
  • Святого джерела Иоанна Сочавського;
  • Вилково тощо.

Селище приваблює туристів:

  • доступними цінами на житло і продукти харчування;
  • м'яким помірно-континентальним кліматом;
  • чистими, безкоштовними пляжами, вкритими золотистим піском, обладнаними сонцезахисними парасольками, шезлонгами;
  • ласкавим морським прибоєм та приємними бризами;
  • теплим, ідеальним для купання, Чорним морем (температура води в сезон коливається в межах +24 +28 градусів по Цельсію) з пологим входом;
  • розвинутою на гідному рівні інфраструктурою;
  • численними розвагами – віндсерфінгом, катанням на водних скутерах, катамаранах, «банані», риболовлею, прогулянками на катері, польотами на парашуті, дельтаплані тощо.

Найнижчі ціни в Затоці можна спостерігати в травні, червні та вересні, а найвищі – в «високий» сезон, на який припадає пік відпусток (під кінець липня, в серпні).

Відпочинок в Затоці

Фото взяте на сайті: uahotels.info
 

Курорт Затока умовно поділяється на три райони – Центральний, Сонячний та Лиманський (Каролино- Бугаз).

Лиманський район Затоки

Фото взяте на сайті: aquaparkzatoka.com.ua

Відмінний відпочинок очікує туристів в Лиманському районі Затоки. Він славиться чистими, просторими, широкими пляжами (до ста п'ятдесяти метрів), пологим входом у море, піщаним дном, відсутністю рослинності і медуз. В Лиманському районі вода в морі найсолоніша. Лиман знаходиться подалі, в стороні від моря. Злиття солоної та прісної вод в даній місцевості не спостерігається.

В районі Каролино-Бугаза туристам пропонують прогулянки на водних велосипедах, катання на скутерах. Тут можна пограти в пляжний волейбол, відвідати з дітьми атракціони луна-парку, різноманітні гірки та батути, прогулятися гарною набережною, приємно провести час в кафе, барах, ресторанах, розважитися на дискотеках та в нічних клубах, придбати свіжі овочі, фрукти, морепродукти, одежу та сувенірну продукцію на ринку, а в липні – побувати на спортивно-музичному фестивалі під назвою «Z-Games».

Станція «Сонячна» є наступною за Лиманською.

Сонячний район Затоки

Фото взяте на сайті: uahotels.info

Вона розташована ближче до лиману. Інфраструктура в районі розвинена краще, ніж в Лиманському, а ціни на житло, розваги – вищі. Багато готелів, міні-готелів, туристичних баз, пансіонатів розташовано на першій береговій лінії. В даній місцевості в морі можна побачити водорості. Пляж не такий широкий, як в районі Каролино-Бугаза. Подекуди трапляються вузькі місця з великими каменями.

Центральний район Затоки знаходиться за переїздом залізничного моста, на тій стороні, де розташований лиман.

Центральний район Затоки

Фото взяте на сайті: fakelzatoka.com

Тут найкраще розвинена інфраструктура, функціонують найбільші нічні клуби, працюють численні кафе, бари та ресторани української, європейської кухні. Гарна центральна алея веде на головний пляж, до самого моря. В даній місцевості є палатки з їжею, ринок, на якому продають морепродукти, фрукти, одежу.

Пляж в Центральному районі багатолюдний. Він не такий широкий, як у Лиманському. Море чисте, але, через близькість до лиману, більш прісне, якщо порівнювати з іншими районами. 

Відпочинок в Затоці: приватний сектор, його переваги

 Відпочинок в Затоці: приватний сектор

Фото взяте на сайті: 1more.com.ua

Плануючи поїздку на Чорне море в Затоку, багато людей зупиняють власний вибір на приватному секторі. Важко порівнювати готельний сервіс з відпочинком в приватному секторі, оскільки обидва, названі вище, варіанти передбачають зовсім різний підхід до проведення відпустки. Але слід відзначити, що при заселенні в приватний будинок, приїжджі отримують ряд переваг:

  • не будуть прив'язані до розпорядку сніданків, обідів і вечерь;
  • їх не турбуватиме room-service (в деяких готелях покоївки приходять рано-вранці, коли відпочивальники ще сплять);
  • вони будуть харчуватися так, як забажають, дотримуючись власного режиму харчування, дієти.

Відпочинок в приватному секторі, враховуючи проживання та харчування, гарантовано обійдеться туристам на порядок дешевше. Для двох сімей або великої компанії, наприклад, вигідніше знімати не два номери в готелі, а орендувати одну простору кімнату в приватному будинку або весь котедж.

Також потрібно відзначити, що відпочивати в приватному секторі комфортно з маленькими дітьми, оскільки поблизу готелю може працювати дискотека, нічний клуб, ресторан, кафе або караоке-бар, які заважатимуть ввечері та вночі постійним галасом. В приватному секторі можливо знайти тихе, спокійне місце недалеко від моря з дитячим майданчиком, манежем, гойдалкою у дворі тощо.

 Відпочинок в Затоці: приватний сектор

Фото взяте на сайті: bagiratur.com

Зупинившись в приватному секторі, туристи істотно заощаджують на харчуванні при умові, що в орендованій ними оселі є, обладнана всією необхідною технікою та посудом, кухня. Приїжджі не будуть прив'язані до готельного меню, і зможуть, час від часу, відвідувати тутешні ресторани, смакуючи традиційними стравами місцевої кухні за келихом холодного пива, вина, шампанського. Якщо ж немає бажання готувати їжу самостійно, а відвідування ресторанів «б'є по кишені», рекомендуємо звернути увагу на відпочинок в Затоці з харчуванням (домашнім) від господарів.

Серед мінусів проживання в приватному секторі слід зазначити відсутність високого рівня обслуговування, додаткових розваг, які пропонують клієнтам готелі, а також розташування зручностей не в кімнатах (часто вони загального користування).

Відпочинок в Затоці: перша лінія

В Затоці можливо знайти чудові приватні будинки, розташовані на першій береговій лінії. Вони побудовані безпосередньо на берегу Чорного моря. Від них до води відстань не перевищує ста метрів.

Приватний будинок «Хуторок»

Приватний будинок «Хуторок»

Якщо Ви бажаєте бюджетно відпочити в курортному селищі з родиною або компанією друзів, найкращим вибором стане приватний будинок «Хуторок». Він знаходиться на відстані п'ятидесяти метрів від пляжу.

Відпочивальникам пропонують зупинитися в дерев'яних будиночках або обрати двомісний, тримісний, чотирьохмісний номер категорії «економ» в цегляній будівлі.

Кімнати оснащені системою кондиціювання, укомплектовані телевізорами. Зручності – загального користування. Вони знаходяться на території.

В приватному будинку передбачено безкоштовний Wi-Fi, є кухня з холодильником, газовою плитою, чайником та посудом, на якій можна з власних продуктів готувати страви. Якщо немає бажання стояти у плити, можна замовити харчування у господарів.

У дворі облаштовано дитячий майданчик, є парковка для авто постояльців, альтанки. За додаткову плату відпочивальники можуть скористатися пральною машиною, мангалом. Від будинку до центру Затоки відстань становить два з половиною кілометра.

Адреса: Затока, станція Сонячна, кооператив Кінап, вул. Зелена, 1322

Приватний сектор «У Наталі»

Приватний сектор «У Наталі»

Приватний будинок «У Наталі» знаходиться на відстані п'ятидесяти метрів від пляжу. Гості можуть забронювати котедж, розрахований на одночасне проживання восьми чоловік.

Дві спальні будинка обладнані односпальними, двуспальними ліжками. Є зал з телевізором і диваном, який, при потребі, можна розкласти, а також кухня з електроплитою, холодильником та чайником. Постояльці безкоштовно зможуть користуватися безпровідним інтернетом, дивитися кабельне телебачення. На території оселі відведено два місця для парковки машин.

Адреса: Затока, Будакська коса, кооператив «Скіф»

Розглянемо інші варіанти житла в безпосередній близькості до моря.

Приватний сектор «На вул. Виноградна, 24»

Приватний сектор «На вул. Виноградна, 24

Гарний відпочинок гарантує туристам приватний сектор «На вул. Виноградна, 24». Він розташований в центральній частині селища, на відстані триста п'ятдесяти метрів від моря.

Гості можуть обрати номери категорій «економ», «люкс» в основному корпусі або будинки, зведені з деревини. Кімнати розраховані на проживання двох, трьох, чотирьох, п'яти осіб.

В номерах «економ» класу зручності передбачені на території. В приватному секторі обладнана загальна кухня. На ній є необхідна техніка та посуд для приготування їжі.

«Люксові» номери оснащені системою кондиціювання, холодильниками, плазмовими телевізорами. В їх розпорядженні – власний санвузол.  Постояльці зможуть безкоштовно користуватися безпровідним інтернетом, залишати автомобіль на парковці.

Адреса: Затока, вулиця Виноградна, буд. 24

Приватний сектор Holz House

Приватний сектор Holz House

Гостьовий будинок Holz House знаходиться в районі Кароліно-Бугаза. Від нього до пляжу відрізок шляху незначний – лише чотириста метрів. Гостям пропонують орендувати двомісні номери категорії «стандарт» в дерев'яному котеджі, чотиримісні дворівневі апартаменти, оформлені в дереві. В приватному секторі відпочивальникам надається безкоштовний Wi-Fi.

В кожному номері є ліжко, плазмовий телевізор, тумба, стол, стільці, кухонний куточок, кондиціонер, передбачено індивідуальний санвузол. Можна приємно проводити час на терасі, користуватися мангалом. На кожні два номери розрахована кухня, обладнана необхідною технікою, посудом для приготування їжі.

Адреса: Затока, Коммунстрой 1, 1032

Приватний сектор «Дельфін»

Приватний сектор «Дельфін»

В зоні відпочинку Кароліно-Бугаз, на відстані ста п'ятидесяти метрів від піщаного пляжу, знаходиться приватний сектор «Дельфін». Триповерховий будинок налічує чотири номери, санвузол (ще один є на території).

На першому поверсі котеджу є номер з диваном, розрахований на проживання двох осіб, та кухня, укомплектована меблями, холодильником, посудом. На другому поверсі передбачено номер з двоспальним ліжком та балконом. На третьому поверсі розташовані дві кімнати – одна с одним великим двоспальним ліжком, друга – з двома односпальними ліжками. У дворі є альтанка, зведена з деревини. Гості можуть користуватися безкоштовним інтернетом, барбекю та парковкою.

Адреса: Затока, Кароліно-Бугаз, дачний кооператив «Лагуна»




Перебування в Затоці в приватному секторі – це чудова можливість добре відпочити на морському узбережжі і при цьому не витратити шалені гроші!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
18.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Плануємо відпочинок в Затоці: приватний сектор
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)