Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Де відпочити з дітьми на Чорному морі: ТОП-7 найкращих курортів

Де відпочити з дітьми на Чорному морі: ТОП-7 найкращих курортів

Якщо Ви плануєте відпустку з сім’єю, відправляйтесь на Чорне або Азовське побережжя! Тепле море, м’які кліматичні умови, гарна природа, численні розваги – подарують незабутній відпочинок і позитивні враження! Сьогодні Hotels24.ua розповість про сім найкращих курортів України для відпочинку з дітьми на чорноморському побережжі.

Де відпочити з дітьми на Чорному морі

1. Одеса

Приємно і з користю провести час з малечею можна в Одесі!

 Фото взяте з сайту centralhotel.od.ua

Загальна протяжність пляжної зони Південної Пальміри становить тридцять кілометрів. Одеса може похвалитися численними пляжами, розташованими в районі «Великого Фонтану». Популярністю користуються і інші одеські пляжні зони:

  • «Ланжерон».
  • «Аркадія».
  • «Отрада».
  • «Лузанівка».
  • «Золотий берег».
  • «Дельфін».

 «Ланжерон»

Пляж «Ланжерон» розташований практично в самому центрі міста, поблизу парку Тараса Шевченка.

«Ланжерон»

Фото: Ігор Потапов

Поруч із ним знаходиться дельфінарій «Немо» з однойменним п’ятизірковим готелем і безліччю розваг. Тут можливо напрокат взяти шезлонг і з комфортом приймати сонячні ванни. Пляж піщаний, переважно насипний, з відносно чистим піском.

Де зупинитися: Готелі біля пляжу Ланжерон.

«Аркадія»

«Аркадія»

Фото: Ігор Потапов

Пляж «Аркадія» має власну набережну. Поблизу розташовані магазини, фонтани, ресторани з клубами, шикарні готелі. Пляж дорогий, переважно піщаний, але зустрічаються окремі зони с крупною галькою. Перевагами «Аркадії» є розвинута інфраструктура і безліч розважальних закладів.

Де зупинитися: Готелі біля пляжу Аркадія.

«Отрада»

На пляж «Отрада» в Одесі можна потратити не тільки пішки, а й по канатній дорозі від Французького бульвару.

«Відрада»

Фото: segodnya.ua

Поруч з ним протяглася Траса здоров'я. Тут можливо покататися на електромобілі.

Пляж «Отрада» – доглянутий і чистий. Прокат шезлонгів недорогий. Дно моря пологе, без підводних, кам'яних валунів. Поруч із пляжною зоною знаходиться центр міста з розвиненою інфраструктурою. Пляж «Отрада» – відносно тихий і спокійний, просторий і не перенасичений людьми. Тут прийнятні ціни на «фастфуд» і напої.

Де зупинитися: Готелі біля пляжу Отрада.

Пляжі «Великого Фонтану»

Пляжі «Великого Фонтану»

Фото: rivierabeach.com.ua

В Одесі можна відпочити з дітьми в курортному районі «Великий Фонтан» на пляжах:

  • «Рив’єра» (12 станція);
  • «Чайка» (10 станція);
  • «Курортний» (13 станція).

Тут розташовані численні готелі і пансіонати, намети з напоями і кафе.

Де зупинитися: Готелі біля пляжу Рив’єраГотелі біля пляжу ЧайкаГотелі біля пляжу Курортний.

«Лузанівка»

Пляж «Лузанівка» знаходиться поблизу району «селище Котовського».

Фото: odessa-apartments.com

Він ідеально підходить тим туристам, які віддають перевагу доступному, тихому, розміреному пляжному відпочинку. На пляжі розміщені намети і кафе, можна покататися на «банані», катамарані, скуштувати курортні ласощі. Для дітей обладнані дитячі гірки. Пляж «Лузанівка» – піщаний, природного намила.

«Золотий берег»

Пляж «Золотий берег» — просторий і чистий.

Фото: panoramio.com

Він знаходиться на 16-ій станції «Великого Фонтану», на відстані 15-ти км від центру міста. Пісок на пляжі – чистий, однорідний. Набережна – оновлена і доглянута.

Де зупинитися: Готелі біля пляжу Золотий берег.

«Дельфін»

«Дельфін»

Фото: Igor Belov

Пляж «Дельфін» розташований на Французькому бульварі.

Туристи полюбляють його за зручне місцезнаходження, безкоштовний вхід і чистий пісок. До пляжу «Дельфін» можна добратися на платному підйомнику. Його верхня частина розташована в декількох хвилинах від Французького бульвару, а нижня — на території санаторію «Магнолія». Пляж переважно піщаний. Є місця з галькою, виступаючим камінням. Перевагами пляжу вважається розвинена інфраструктура, а також полога, рівна дорога, якою можна до нього дістатися.

Де зупинитися: Готелі біля пляжу Дельфін.

Розваги Одеси для дітей

«Музей цікавої науки»

В курортному місті з дитиною можна відвідати «Музей цікавої науки», в якому представлена експозиція більше ніж ста інтерактивних експонатів наукової сфери, а також планетарій, лабораторію.

Тут організовуються шоу пізнавально-розважального характеру. Кафе «Джоуль» пропонує відвідувачам смачну їжу, напої, затишну атмосферу для будь-якого дитячого свята. Режим роботи - з 10 години ранку до 21 години вечора.

Фото взяте з сайту min.od.ua

Адреса: проспект Шевченка, будинок 4є.

 

Луна-парк

Луна-парк в парку Шевченка

В Одесі з дитиною можна розважитися в місцевому луна-парку, розташованому в парку Шевченка.

Вхід в нього передбачений з боку вулиці Успенської. Час роботи луна-парку — з 11-ї години ранку до ночі. На території луна-парку функціонує величезне колесо огляду. Воно отримало назву «Південна Пальміра». Досягає в висоту колесо 45 метрів.

Можна відвідати кімнату страху, покататися на різноманітних каруселях. Дорослі і діти старшого віку зможуть придбати квитки на американські гірки, екстремальні каруселі і електромашини. Гарний відпочинок і смачну їжу пропонує затишне кафе. 

Фото взяте з сайту odessa.travel

Де зупинитися: Готелі біля парку імені Тараса Шевченка.

Одеський зоопарк і акватераріум

Одеський зоопарк

У ньому мешкає більше ніж 200 тварин, в тому числі африканські страуси, слони, леопарди, леви і ведмеді. Неагресивних представників фауни дозволяється погодувати з рук. Зоопарк в Одесі регулярно проводить тематичні екскурсії. Деякі із них тривають 80 хвилин.

В одеському зоопарку можна покататися на поні і атракціонах. Тут організовують різноманітні свята. 

Діти зможуть погратися на, спеціально обладнаному, майданчику, який побудували на території зоопарку, скуштувати смачне морозиво. Передбачена спеціальна зона, де на травичці або в гамаку, можна почитати цікаву книгу. Влітку зоопарк працює з 9 години ранку до 19 години вечора, без вихідних.

Фото взяте з сайту omr.gov.ua

При вході в зоопарк розмістився акватераріум з алігаторами, отруйними зміями, рідкісними видами риб, а також гігантськими рудими тараканами і хижою черепахою.

Адреса: вул. Новощипний ряд, 25 (недалеко від «Привозу»).

Де зупинитися: Готелі біля одеського зоопарку.

Одеський «Біопарк»

Одеський «Біопарк» — новий парк розваг, який поєднує в собі атракціони, зоопарк та ботанічний сад. Тут можна побачити рідкісних тварин - жирафів, гімалайських ведмедів, левів, уссурійських тигрів і лемурів.

Фото: biopark.com.ua

Прогулянки по Ботанічному саду з дітьми

В Одесі можна прогулятися по Ботанічному саду, який належить вищому учбовому закладу імені Іллі Мечникова. В ботанічний парк завозили насадження з різних куточків світу протягом ста дев’яносто років!
Одеський ботанічний сад

Тут можна побачити три тисячі видів рослин. Колекція парку щорічно збільшується. Паркова зона займає площу 16 га, оснащена пішохідними доріжками, лавками.

Фото взяте з сайту www.bestkv.com

Адреса: Французький бульвар, будинок 48/50.

 Мотузковий парк «Форест Парк» в парку Горького в Одесі

Весело і нестандартно провести час з дітьми можна в одеському мотузковому парку «Форест Парк».

Мотузковий парк «Форест Парк»

 

 

Мотузковий парк — це екстремальний атракціон на деревах, своєрідна смуга перешкод, розташованих на висоті п’яти — шести метрів. В парку можна спробувати подолати мотузкові маршрути, повороти різної складності.

Дорослі і діти проходять попередній інструктаж. Їм видають спеціальне спорядження. 

Фото взяте з сайту pokupon.ua

Розваги:

  • дитячий (молодший скаут — 1 ярус);
  • юніорський (досвідчений скаут — 2 ярус, маршрути №2 і №3);
  • дорослий (легендарний скаут — 3 ярус, маршрути №3 і №5);
  • спуск на тролей.

Де зупинитися: Готелі біля парку Горького.

Канатний парк Одеси «Летючий Голандець»

Канатний парк Одеси «Летючий Голландець»

В Одесі також можна з дитиною відвідати відомий канатний парк «Летючий Голландець». Він представляє собою комплекс перешкод, які відрізняються ступенем складності. Закріплені перешкоди на щоглах, на певній висоті над поверхнею землі і з'єднані між собою в цілі маршрути на трьох ярусах. Можна обрати маршрути — «дитячий» «сміливий» або «високий».

Фото взяте з сайту detivgorode.ua

Перший проходить на висоті півтора метри над поверхнею землі, другий з перешкодами — на висоті чотирьох з половиною метрів, а третій — на висоті семи з половиною метрів.

Маршрути другого і третього ярусу завершуються тридцятиметровим і шестидесятиметровим спусками на ролику по, натягнутому зверху вниз, тросу. Проходження етапів мотузкового парку відбувається при наявності альпіністської страховки.

Сумарна довжина маршрутів складає 350 метрів. Кожний відвідувач отримує комплект альпіністського спорядження, який включає страхувальну систему, «страхувальні вуса» на карабінах. У парку знаходяться також скеледроми, батути, слеклайн.

Адреса: вул. Старобазарний сквер 7.

Аквапарк «Одеса»

На 7 кілометрі Овідіопольської дороги, по вулиці Ангарська, будинок 70/1, розкинувся аквапарк «Одеса», оснащений одинадцятьма гірками, плавальними басейнами, штучною рікою довжиною 1,5 км і кафе на воді. Екстремальні гірки вражають своєю різноманітністю. Найвища з них має назву «Ракета». Вона досягає в висоту 18,5 метри. Для спуску з гірок видаються килимки, надувні круги і «плюшки».

Аквапарк «Одеса»

Фото взяте з сайту aquaparkodessa.com.ua

На території аквапарку створені всі умови для гарного відпочинку дорослих і дітей. Надаються навіть VIP-послуги. Можна замовити для обслуговування особистого офіціанта, орендувати зашторене бунгало. Жінки зможуть пройти процедуру пілінгу не тільки ніг, а й всього тіла, рибками гара руфа в Fish Spa.

В аквапарку «Одеса» є піщаний пляж. Поруч з ним знаходиться великий басейн з пологим спуском. Максимальна глибина басейну становить 2 метри. Кожну годину в басейні включають хвилі. Про це відвідувачів сповіщають дзвоном. Імпровізований «шторм» триває 20 хвилин. На території аквапарку також є ще один новий басейн. Його облаштували в зоні, відведеної для засмаги. Недалеко він нього розташований дитячий майданчик.

Дитяче аквамістечко має назву «Піратський острів». Воно стилізовано під морську тематику. Поруч розташована простора зона для засмаги, де можуть з комфортом розміститися батьки. Про безпеку маленьких відвідувачів подбали заздалегідь. В ціну дитячого квитка входить користування надувним жилетом.

Аквапарк «Одеса»

Фото взяте з сайту bodo.ua

Працює аквапарк щоденно з 10 години ранку до вісімнадцятої години вечора. Вартість відвідування аквапарку «Одеса» залежить від тих умов, в яких турист бажає відпочивати. Можна придбати денний абонемент або віддати перевагу більш комфортному відпочинку у VIP-зоні.

У вартість звичайного квитка входить:

  • користування всіма атракціонами, надувними колами;
  • розміщення на шезлонгах з матрацами.

VIP-квиток, окрім перерахованих вище послуг, передбачає оренду критого бунгало з білосніжними рушниками, простирадлами і ресторанне обслуговування офіціанта.

Одеський дельфінарій «Немо»

Одеський дельфінарій «Немо»

Фото взяте з фотоальбому «Одеський дельфінарій» на сайті omr.gov.ua

«Немо» в Одесі — один з небагатьох дельфінаріїв України, який працює цілий рік. Він побудований і спроектований згідно міжнародним стандартам. Дельфінарій включає:
чотири басейни (відкритий літній, закритий зимовий, басейн для виступів і басейн для дельфінотерапії);
велику кількість місць для глядачів під навісом.

Батьки з дітьми отримають неперевершені позитивні емоції від шоу-програм за участю чорноморських і тихоокеанських дельфінів, північних і південних морських котиків, морських левів.

В дельфінарії проводяться вечірні вистави. Можна побачити захоплююче лазерне шоу, синхронне плавання, виступи танцюристів, феєрверки на воді. Тривалість вистави складає 45 – 50 хвилин. Романтичне нічне шоу відбувається шістдесят — сімдесят хвилин. Щоденно працює океанаріум. Екскурсії організовуються кожні двадцять п’ять хвилин.


Відео- і фотозйомка під час шоу-програми безплатна.

Де зупинитися: Готелі біля одеського дельфінарію Немо.

Цирк

В Одесі, за адресою — вулиця Коблевська, буд. 25 з дитиною можна відвідати цирк.

Цирк

Цирк проводить регулярні шоу-вистави. Під його куполом можна побачити незабутні акробатичні номери за участю повітряних гімнастів, акробатів, еквілібристів, номери з дресированими дикими тваринами, розважальні та гумористичні шоу-програми з веселим клоуном. В Одеський цирк постійно приїжджають на гастролі зарубіжні артисти зі спеціальними програмами. 

Фото взяте з сайту odessa.travel

Де зупинитися: Готелі біля одеського цирку.

 

Аквапарк Hawaii

На центральній алеї Аркадії розташований аквапарк Hawaii з VIP-сектором, басейном, чотирма гірками, екстрим-ракетою, джакузі і кафе.

Аквапарк Hawaii

Фото взяте з сайту hawaii.od.ua

Тут працюють професійні аніматори. 

Інші дитячі розваги Одеси

Серед інших розваг Одеси слід згадати:

  • Величезний комплекс «Ігроленд» і театр юного глядача імені Юрія Олеши, розташований за адресою — вулиця Грецька, будинок 48а.
  • Ляльковий театр, який знаходиться за адресою — вулиця Пастера, будинок 15.
  • Катання на конях в кінно-спортивному клубі STETSON.

Розважальний комплекс «Ігроленд» – це величезна ігрова зона, де дитина зможе полазити, побігати і пострибати. «Лабіринт» представляє собою багаторівневу конструкцію із заплутаними ходами, поворотами, спусками, а також підйомами і гірками.

Fusion – один з найкращих готелів Одеси для відпочинку з дітьми!

Готель Fusion

Якщо Ви плануєте відпочинок з дитиною в Одесі, зверніть увагу на готель Fusion, розташований на березі моря за адресою – провулок Санаторний, будинок 6. Його побудовано на першій береговій лінії, неподалік біля пляжу «Аркадія». Від готелю до Дерибасівської вулиці їхати всього десять хвилин.

В готелі нараховується 6 сучасних номерів. Гості можуть забронювати «стандарт мансардний», «напівлюкс», «стандарт покращений», «люкс з балконом». Номери – просторі, мають індивідуальні ванні кімнати та балкони. Кімнати мебльовані, оснащені системою кондиціювання. В них знаходяться телевізори, міні-бари, сейфи, набори посуду. В кожному номері є доступ до безкоштовного Wi-Fi.

На відстані п'ятдесяти метрів від готелю знаходиться парковка. Поруч працюють кафе, бари та ресторани. Гості зможуть скористатися послугами пральні, замовити трансфер із аеропорту/в аеропорт.

Де зупинитися:

2. Коблево

Найкращим курортом для сімейного відпочинку з малюками стане село Коблево. Курорт знаходиться в Березанському районі Миколаївської області, на узбережжі Чорного моря.

Коблево

Фото взяте з сайту smile-tour.pl.ua

Пляжі села Коблево — широкі і рівні. Протяжність пляжної зони становить сім кілометрів. Пісок має сіруватий відтінок. Вздовж берега можна побачити дрібну крихту із мушлі.

На першій лінії моря, біля пансіонатів, встановлені лавки. На березі Чорного моря розташовані зручні роздягальні. Пляж на узбережжі Коблево — невеликий і пологий. Однак на відстані двохсот метрів від берега, глибина складає більше ніж півтора метри. Море в курортній зоні прогрівається досить швидко. Температура води в серпні і липні складає + 20  + 27 градусів по Цельсію.

Аквапарк «Коблево»

В курортній зоні розташований популярний аквапарк «Коблево».

Аквапарк «Коблево»

Фото взяте з сайту aquakoblevo.net

Для дітей, віком до трьох років, зростом нижче 140 см, під наглядом дорослих, вхід на територію аквапарку безкоштовний. Малеча зможе весело провести час – покупатися в неглибокому дитячому басейні і покататися на десяти гірках.

На території аквапарку «Коблево» можна відвідати дитячий кафетерій і поласувати смачними стравами. Аквапарк оснащений сучасною, фільтруючою воду, системою. Час роботи аквапарку – з 10 години ранку до 18 години вечора. 

Гості зможуть насолодитися джакузі і гідромасажем. В аквапарку знаходяться басейни для плавання, різноманітні водні гірки для дорослих відвідувачів, комфортабельні шезлонги, гардероб з індивідуальними шафами, які закриваються на ключ. На території аквапарку «Коблево» розташована зручна автостоянка і працює затишне кафе.

Де зупинитися: Готелі біля аквапарку Коблево.

Дельфінарій «Немо» в Коблево

В Коблево великим попитом користується дельфінарій «Немо», в якому для дорослих і маленьких відвідувачів організовуються неймовірні шоу-програми з виступами дельфінів, морських котиків і левів.

Дельфінарій «Немо» в Коблево

Під керівництвом професійних дресирувальників, тварини виконують складні трюки. Постановочні номери сподобаються не тільки малечі, а й дорослим. Тут можна, за окрему плату, замовити дайвінг з дельфінами, пройти дельфінотерапія,

Фото взяте з сайту nemokoblevo.com.ua

 

 

 

 

 

 

«Перлина 3» – одна з найкращих баз відпочинку в Коблево!

База відпочинку «Перлина 3»

В Коблево з дитиною можна обрати для проживання базу відпочинку «Перлина 3». Вона знаходиться на відстані двохсот метрів від пляжу, за адресою – вулиця Морська, будинок 155 б.

В готелі нараховується 20 двомісних та тримісних номерів. Вони розташовані на третьому поверсі будівлі (в деяких з них є доступ до безкоштовного Wi-Fi). На озелененій території пансіонату є спеціально відведені місця для відпочинку, працюють їдальня та бар, облаштовано дитячий майданчик з гіркою та гойдалкою. Гості зможуть замовити повноцінне харчування тричі на день.

Від бази відпочинку до Миколаєва відрізок шляху становить 87 кілометрів, а до Одеси – 64 кілометри.

 3. Скадовськ

Скадовськ — один з найкращих курортів на Чорному морі, де можна незабутньо провести відпустку з маленькими дітьми.

Скадовськ

Фото взяте з сайту pokupon.ua

Морський клімат, в поєднанні з кліматом дніпровського степу, створює сприятливі умови для відпочинку, оздоровлення і зміцнення імунітету. Відпочинок в Скадовську на Чорному морі запам'ятається туристу чистим, насиченим йодом, повітрям.

Скадовськ — ідеальне місце для безпечного перебування з маленькими дітьми. Пляж тут піщаний і пологий, а море неглибоке. Перевагою курорту вважають цілющу, насичену мінералами, бромом і йодом, воду затоки Джарилгач. Вона дуже корисна при захворюваннях щитовидної залози і верхніх дихальних шляхів.

Мілководне море вже в травні прогрівається до + 24 градусів, а в спекотні дні температура води досягає +28 + 30 градусів. Влітку середня температура повітря складає + 28 градусів по Цельсію.

В Скадовську зосереджена найбільша кількість дитячих таборів не лише Херсонській області, а й всього побережжя Чорного моря.

В курортній зоні розташовані відомі санаторії матері і дитини:

  • «Скадовськ»;
  • «Таврійські Зорі».

Скадовський дельфінарій «Акварель»

В Скадовську, за адресою вулиця Поповича, 2є, знаходиться чудовий дельфінарій «Акварель», в якому дорослі та діти побачать циркові шоу за участю дельфінів і морських котиків.

Скадовський дельфінарій «Акварель»

Фото взяте з сайту delfinarium.com.ua 

На території дельфінарію знаходиться розважальне містечко, де можна покататися на атракціонах, поласувати солодощами, купити охолоджуючі напої, подивитися на екзотичних риб і замовити проведення дитячого свята.

В дельфінарії передбачена можливість поплавати и сфотографуватися з дельфінами, покататися на човні з дельфінами, пройти дельфінотерапію і відвідати тераріум.

Для дітей віком до трьох років вхід в дельфінарій безкоштовний.

В дельфінарії працює виставка-екскурсія «Будинок вгору дном», атракціони – «тир», «рибалка», «качки», «смішарики», «сігвей», «квадроцикли», «електромобіль» і «гіроборд». 

Art Room – один з найкращих готелів Скадовська для відпочинку з дітьми!

 Готель Art Room

В центрі Скадовська, за адресою – вулиця Володарського, будинок 57/1, знаходиться чудовий готель Art Room. Від нього до пляжу та набережної відстань – 300-400 метрів.

В готелі всього 7 номерів. Вони обслуговуються. Гості можуть забронювати чотиримісний, двомісний або тримісний «стандарт», зупинитися в номерах категорії «студіо» з кухнею.

Кімнати укомплектовані кондиціонерами та холодильниками, електрочайниками та телевізорами, а також ліжками та шафами для зберігання одягу. На вікнах встановлено москітні сітки.

На території готелю є доступ до безпровідного інтернету, облаштовано автостоянку. Гості зможуть скористатися послугами пральні, замовити трансфер з аеропорту/в аеропорт, приємно проводити час на відкритій терасі зі столиками та стільцями.

Поряд з готелем працює ресторан, в якому туристи з дітьми зможуть харчуватися. В готелі відпочивальникам пропонують замовити екскурсію на острів Джарилгач та в Асканію Нову. Від готелю до Херсона відрізок шляху становить 103 кілометри.

Де зупинитися:

4. Грибівка

Якщо ви втомилися від повсякденних буднів, бажаєте втекти з дітьми від міської метушні і вихлопних газів, відправляйтесь на відпочинок в Грибівку!

Фото взяте з сайту hotelrichard.net

Туристи з малюками приїжджають в Грибівку з другої половини червня. З селища сім'єю можна відправитися в подорож по одеським пам'яткам. Грибівка — це ідеальне місце, де можна покращити стан здоров'я, позбутися стресів і зміцнити імунітет.

 Грибівка

Селище вважається екологічно чистим районом. Чорноморський курорт характеризується зручним розташуванням. Грибівка знаходиться на відстані тридцятикілометрів від Одеси і п'ятнадцяти кілометрів від Іллічівська. Літо в зоні відпочинку спекотне, але його легко переносити, завдяки прохолодним, морським бризам.

Повітря — чисте, з ароматами рослин степу. Пляжі в курортній зоні піщані, під ногами немає гострої гальки, а спуск в море — пологий і безпечний. Дорослі і діти зможуть весело проводити час в місцевому луна-парку з безліччю розваг та атракціонів.

Фото взяте з сайту traveling.dn.ua

Пляжні зони обладнані дитячими гірками, майданчиками, гойдалками, батутами. Можна пограти в більярд і настільний теніс. Відпочиваючі зможуть відправитися в морські прогулянки на катерах і яхтах, покататися на катамаранах та на «бананах». В Грибівці щорічно проходить літній музичний фестиваль. На пляжі Грибівки знаходиться величезний бар, де батьки зможуть, поки граються їх діти, в спокійній обстановці випити охолоджуючі напої.

 

 

«Баракуда» – одна з найкращих баз відпочинку в Грибівці!
 

 База відпочинку «Баракуда»


В курортному селищі Грибівка, за адресою – вулиця Приморська, будинок 27, знаходиться чудова база відпочинку «Баракуда», що має власний вихід на пляж. Вона розташована на першій береговій лінії, на відстані 150 метрів від моря.

В готелі нараховується 50 номерів. Вони розташовані в трьох триповерхових будинках. Гості можуть оборати для проживання «стандарт» двомісний, двомісний номер в новому корпусі, тримісний та чотиримісний номери, в кожному з яких є доступ до безкоштовного Wi-Fi.

Кімнати укомплектовані ліжками та шафами, тумбами та телевізорами, кондиціонерами та холодильниками, чайниками та сушарками для речей. Відпочивальники зможуть харчуватися в кафе та ресторані, користуватися платною та безплатною парковками.

На території бази відпочинку є басейн, облаштовано ігровий майданчик для дітей. За додаткову плату надаються послуги трансферу, можна взяти напрокат шезлонги та сонцезахисні парасольки, гідроцикли та катамарани, замовити екскурсію.

Неподалік від готелю працює ринок. Від бази відпочинку до Чорноморська відстань становить 20 кілометрів, а до Одеси – 44 кілометри.

 Де зупинитися:

5. Затока

Затока — мальовниче селище міського типу, яке розташоване в Білгород-Дністровському районі Одеської області. Курорт іменують перлиною Чорноморського узбережжя.

Фото взяте з сайту bazadacha.com

Населений пункт розкинувся на Будакській косі шириною від 60 метрів до 1 км, між Чорним морем і Дністровським лиманом. В Затоці чисті, піщані пляжі шириною п'ятдесят метрів і довжиною приблизно двадцять кілометрів. Пляж простягається від Кароліно-Бугазу до Сергіївки. Знаходиться курорт від Одеси на відстані п'ятдесяти кілометрів.

Популярні райони для відпочинку з дітьми:

  • Кароліно-Бугаз и Лиманська;
  • Дружба и Морська;
  • Сонячна і Будакська коса.

Затока — один з найбільш теплих регіонів Причорномор'я. Середні температурні показники в червні  +26 градусів по Цельсію, а в серпні  + 30 градусів Цельсія. Спека легко переноситься, завдяки прохолодним бризам з Чорного моря. Курортний сезон стартує в травні і закінчується у вересні. У травні температура моря становить +17 градусів по  Цельсію. З дітьми краще відпочивати в червні, коли море прогріється до двадцятиградусної температури.

Курорт Затока славиться ідеальними умовами для відпочинку з малюками. У селищі розташовані луна-парки, розважальні центри, атракціони, є велика кількість ігрових і спортивних майданчиків. Малеча зможе побігати по пляжу, пограти в чистому піску і покупатися в лагідному морі. На пляжах розкинулися різноманітні водні гірки. В зоні курорту є можливість покататися на водному катамарані і скутері, «банані», політати на парашуті, параплані і дельтаплані. пострибати на батуті, відвідати майданчики для гри в волейбол.

Більшість пляжів оснащені шезлонгами, великими сонцезахисними парасольками. В Затоці рекомендується відвідати знаменитий яхт-клуб, розташований між Сонячною і Лиманською рекреаційними зонами. В яхт-клубі працює досвідчена команда інструкторів. Клуб пропонує туристам ознайомитися з наступними видами спорту:

  • віндсерфінгом;
  • кайтсерфінгом;
  • бекбордінгом

Відпочивальники з дітьми старшого віку зможуть здійснити морську прогулянку по морю на катері. Екскурсія передбачає відвідування Дністровського лиману. Із Затоки можна поїхати на екскурсію в «Центр культури вина» в Шабо. 

Можна відвідати Святі місця Кулевча і Святе джерело Іоанна Сочавського, а також відправитися в Одеські катакомби, Білгород-Дністровську фортецю.

Можна обрати екскурсію — «Нерубайські катакомби» і «Кримінальна Одеса», відвідати одеський оперний театр, відправитися в Ізмаїл, в Дунайський заповідник Вилково, Миколаївський зоопарк, покататися на катамарані «Хаджибей».

Дітям в Одесі сподобається однойменний аквапарк, дельфінарій, канатний парк «Летючий Голландець», мотузковий парк «Форест Парк», зоопарк, акватераріум, луна-парк і парк Hawaii.

Гостинний двір «Южанка 71» – один з найкращих готелів Затоки для відпочинку з дітьми!

Гостинний двір «Южанка 71»

В Затоці, за адресою – станція Сонячна, Южанка, 71, на відстані 62 кілометрів від Одеси, знаходиться чудовий гостинний двір. Готель «Южанка 71» розташований на березі моря, на відстані 40 метрів від пляжу.

В ньому представлені 8 номерів категорій двомісний, тримісний «економ», двомісний «люкс», «економ тримісний плюс», «економ» чотиримісний з двохярусним ліжком, «економ» чотиримісний, тримісний номер та «люкс двокімнатний».

Номери категорії «економ» мебльовані, укомплектовані телевізорами та холодильниками. Санвузли розраховані на чотири номери.

Номери класу «люкс» оснащені системою кондиціювання, мають холодильники. телевізори, індивідуальні санвузли з фенами та наборами туалетного приладдя.

В готелі є тераса зі столиками, кухонна зона з мікрохвильовою піччю, електрочайником та посудом. Біля гостьового будинку розташована платна парковка для автомобілів. Вона охороняється.

На відстані 100 метрів від готелю працює їдальня. До найближчих магазинів, кафе та нічних клубів відрізок шляху становить 200 – 300 метрів.
 

Де зупинитися:

6. Лазурне

Тисячі туристів з дітьми кожного року приїжджають в Лазурне насолодитися кристально чистим морем, лагідним сонцем, мальовничими краєвидами і безкінечними піщаними пляжами.

Фото взяте з сайту beket.com.ua

Курорт знаходиться на відстані ста кілометрів від Херсона. Якщо їхати від Скадовська на захід, то відстань складатиме тридцять кілометрів. Лазурне розташоване в місці, де бере початок коса Джарилгач. Вона розділяє затоку Джарилгач і відкрите Чорне море. Назву селище отримало, завдяки незвичайному кольору моря. Береги і пляжі Лазурного після штормів можуть покривати водорості.

Курорт славиться унікальними лікувальними та цілющими властивостями. Морська водичка і повітря збагачені киснем, йодом, а також солями брому і хлору. Природа курортної зони створила унікальні умови для розслаблення і релаксації, а також профілактики захворювань верхніх дихальних шляхів.

Лазурне

Фото взяте з сайту at.ua

Сім'ї з дітьми віддають перевагу відпочинку на побережжі східної частини селища, де є вихід в відкрите море. Можна поплавати в мілководній і теплій воді Джарилгачської затоки, відправитися на острів Джарилгач. Він менш людний, славиться дуже чистою водою і, незайманою людьми, природою. Пляжі в селищі Лазурне просторі, з чистим піском.
Переваги курорту:

  • Можливість оздоровлення.
  • Лікувальні грязі, блакитна глина на острові Джарилгач.
  • Унікальні цілющі грязі на озері «Устричне».

 

Розваги для батьків з дітьми

На набережній і в районі Центрального ринку знаходяться луна-парк і яхт-клуб. С дітьми можна відправитися в морську прогулянку на катері і катамарані. В Лазурному є можливість покататися на «бананах», «тарілках», гірках і водних мотоциклах. Відчайдушним туристам пропонують політати на дельтаплані. В курортному селищі за адресою — вулиця Чорноморська, будинок 75 — можна відвідати міжнародну виставку мистецтв галереї Оле SUMMER, а також Музеї іграшок і скіфів.

«Венеція» – один з найкращих готелів Лазурного для відпочинку з дітьми!

 Готель «Венеція»

В Лазурному, за адресою вулиця Курортна, будинок 2, знаходиться чудовий готель «Венеція». Від нього до піщаного пляжу відстань становить 400 метрів. В готелі нараховується 12 номерів категорій «стандарт», «сімейний», «люкс», «апартаменти», оформлені в пастельних тонах та укомплектовані ліжками з ортопедичними матрацами.

В номерах є плазмові телевізори, просторі ванні кімнати. Вони обслуговуються. З номерів можна вийти на загальну терасу з безкоштовним Wi-Fi, з якої відкривається гарний вид на море.

На території готелю є кухня загального користування. Гості можуть замовити харчування, в тому числі дитяче. На відстані 200 метрів від готелю працює ринок. Автомобіль можливо залишити на платній парковці, що перебуває під відеоспостереженням.
 

Де зупинитись:

7. Залізний Порт

Екологічно чиста територія, яка межує з біосферним заповідником, чудова і незабутня природа, цілющі гейзери і близькість до острову Джарилгач, паркові зони і нескінченні, чисті піщані пляжі — все це приваблює туристів з дітьми в Залізному Порту!

Курорт знаходиться на Чорноморському побережжі в Голопристанському районі Херсонській області.

Фото взяте с сайту co.ua

В селищі, порівняно зі Скадовськом, більш глибоке море, яке іноді штормить. В Залізному Порту розташовано безліч атракціонів, ігрових, дитячих майданчиків. Тут можна орендувати шезлонг і навіть бунгало. На набережній знаходиться велика кількість кафе і розважальних закладів. В Залізному Порту можна покататися на «банані», «тарілці», катамарані, гідроциклі.

Справжнім відкриттям для туристів став «пляж емоцій» — проект The Box. Це не просто місце для пляжного відпочинку в тіні навісів «зеленої зони», а й масштабний літній фестиваль тривалістю дев’яноста днів, без меж і обмежень. Арт, музика і спорт – радують туристів і дарують позитивні враження!

Аквапарк Залізного порту

Весело провести час на пляжі пропонує аквапарк Залізного Порту, оснащений сучасними гірками, запаморочливими спусками.

«Острів водних розваг» у відкритому морі

На пляжі, навпроти готелів «Фаворит» і Dolche-Vita, знаходиться пункт прокату. Звідси відправляється катер або банан на «острів водних розваг», що представляє собою надувну плаваючу платформу у відкритому морі. Мінімальний час перебування на острові становить двадцять хвилин. Діти знаходяться під наглядом висококваліфікованої рятувальної команди. Відвідувачам «острова» видаються надувні жилети.

 

Екскурсії

Західніше від Залізного порту розташований Чорноморський біосферний заповідник загальною площею 100 тис. га. Сюди з Залізного Порту організовуються екскурсії. В заповідній зоні знаходяться солончакові і піщані степи, акваторії заток, дубові і березові насадження, осикові і чорновільхові гаї, солоні і прісні озера, коси. Морські острови Просмолений, Орлов, Бабин, що входять до складу заповідника, є місцями гніздування чорноголової чайки.

Відпочиваючим також пропонують поїхати в Азово-Сиваське заповідно-мисливське господарство, купити екскурсію в паланку Запорізької Січі, розташовану в селі Геройське, а також відвідати:

  • Руїни Збур'ївської фортеці.
  • Склеп родини Фальц - Фейнів в селі Новочорномор'я.
  • Урочище «Лисі нори» в селі Новочорномор'я.
  • Біосферний заповідник «Асканія-Нова».
  • Острів Джарилгач і лікувальний гейзер.
  • Великою популярністю серед туристів користується маршрут по Бобровому озеру під керівництвом гіда.

«Мікадо» – один з найкращих пансіонатів Залізного Порту для відпочинку з дітьми!

 Пансіонат «Мікадо»

Якщо Ви плануєте провести відпустку з дитиною і обрали Залізний Порт, зверніть увагу на пансіонат «Мікадо». Він знаходиться за адресою – вулиця Шкільна, будинок 15а, на відстані 400 метрів від моря.

В готелі всього 27 затишних номерів категорій «економ», «стандарт», «люкс» із санвузлами та душовими кабінами. Є двомісні, тримісні, чотиримісні номери. Кімнати укомплектовані зручними меблями, холодильниками, телевізорами. Деякі номери оснащені системою кондиціювання.

Постояльці зможуть користуватися безкоштовним Wi-Fi, харчуватися стравами домашньої кухні в їдальні, що працює на території пансіонату. Для дітей облаштовано ігровий майданчик. Гості зможуть скористатися послугами пральні, замовити, при необхідності, трансфер з аеропорту/в аеропорт.

Де зупинитись:

Ви плануєте відпустку з дітьми? Який курорт обрати, на Чорному або Азовському морі, вирішувати Вам! Приємного відпочинку!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
09.05.2018
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Де відпочити з дітьми на Чорному морі: ТОП-7 найкращих курортів
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(4 бали з 5, всього оцінок 8 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)