Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Найкращі курорти Європи, які ви маєте відвідати вже цього року

Найкращі курорти Європи, які ви маєте відвідати вже цього року

Відпустка в Європі – це неймовірна пригода в житті кожної людини! Європейські простори пропонують приїжджим безліч варіантів проведення часу. Одні туристи віддають перевагу усамітненому, спокійному відпочинку на пляжі біля моря, інші вирушають за кордон в пошуках драйву, веселощів, розваг. Hotels24 зробив для читачів підбірку найкращих, дешевих і дорожчих, морських курортів Європи, які обов'язково слід відвідати вже цього року.

Найкращі курорти Європи, які ви маєте відвідати вже цього року

 Найпопулярніші курорти Європи

1. Брела в Хорватії

Брела в Хорватії

Фото взяте на сайті: spb.ru

Брела – чудове, невеликих розмірів, селище, що розкинулося на узбережжі Адріатичного моря в Хорватії. На курорті, в оточенні сосен, знаходиться один з найкращих в Європі, вкритий дрібною галькою, пляж Punta Rata. Він простягнувся на кілька кілометрів. Море тут чисте та прозоре (дно видно навіть на відстані п'ятидесяти метрів від берега). Даний пляж особливо полюбляють дайвери.

Всього в Брелі налічується три екологічно чисті пляжні зони, відмічені сертифікатом якості – «Блакитним прапором». Відпочивальникам пропонують безліч розваг – стрибок з парашута, політ на параплані, катання на водних лижах, скутерах, «бананах», катамаранах, прогулянки на яхті вздовж узбережжя.

Окрім того, туристи в Брелі отримують унікальну можливість ознайомитися з цінними історико-архітектурними пам'ятками:

  • церквою Святої Діви Кармен, зведеною в стилі бароко і датованою 1715 роком;
  • церквою святого Іллі XVIII сторіччя;
  • церквою Святого Стефана, котра була побудована в сучасному стилі в XIX столітті.

В курортному містечку кожного року влітку проходить фестиваль під назвою «Рибацькі ночі», організовується безліч модних показів, шоу-програм, концертів та виставок. Приємну, затишну атмосферу, смачні страви національної кухні, авторські напої відпочивальникам пропонують спробувати численні місцеві кафе та ресторани.

Туристи можуть обрати тур на будь-який курорт Хорватії, в тому числі Брелу

2. Протарас на Кіпрі

Протарас на Кіпрі

Фото взяте на сайті: discovercyprus.ru


Перераховуючи найпопулярніші курорти Європи, слід згадати Протарас, що розкинувся на сході Кіпру. Спеціалізація даного курорту – спокійний сімейний відпочинок. Туристам в Протарасе сподобаються тепле, прозоре море, мальовничі скелясті бухти та екологічно чисті піщані пляжі, що удостоєні сертифікатом якості – «Блакитним прапором».

Пляжі Протараса особливо полюбляють прихильники дайвінгу та підводного полювання.

На відстані семи кілометрів, на південний схід від Протараса, знаходиться чудовий природній парк «Кало-Греко». Туристи залишаться в захваті від відвідування моста грішників, неймовірно гарної природи та буйства квітів.

Туристи можуть обрати тур на будь-який курорт Кіпру, в тому числі Протарас 

3. Сонячний Берег в Болгарії

 Сонячний Берег в Болгарії

Фото взяте на сайті: wikiway

«Сонячний Берег» – найбільший та найпопулярніший морський курорт, що розкинувся в східній частині Болгарії, біля затоки в Чорному морі. Пляжна зона курорту досягає в довжину десяти кілометрів. Максимальна ширина пляжу становить сто метрів.

«Сонячний берег» – ідеальне місце як для відпочинку родиною, так і для відпустки компанією молодих людей.

Безкоштовні, муніципальні пляжі вкриті дрібним піском золотистого кольору, відмічені, за чистоту та екологічність, «Блакитним прапором». Вхід в неглибоке море – пологий, пляжна зона облаштована шезлонгами, безліччю дитячих басейнів, ігрових майданчиків з гірками та гойдалками. На курорті працює аквапарк, можна потусуватися в численних нічних клубах та на дискотеках.

Тут кожний турист знайде для себе розваги у відповідності з інтересами – катання на катамаранах, «банані», кайтсерфінг, політ на параплані тощо. На узбережжі Чорного моря працюють кафе-бари, ресторани, де можна приємно провести час та смачно перекусити. З настанням вечора, на пляжах організовуються пінні вечірки.

Туристи можуть обрати тур на будь-який курорт Болгарії, в тому числі Сонячний Берег


4. Свети Стефан в Черногорії

Свети Стефан в Черногорії

Фото взяте на сайті: in-facts.info

Курорт «Свети Стефан» – спокійне, негаласливе місце, котре ідеально підходить для родинної відпустки.

Курорт розташований на гірському схилі, на відстані восьми кілометрів від Будви. Муніципальний пляж «Свети Стефан» вкритий великою галькою рожевого відтінку, оснащений шезлонгами та сонцезахисними парасольками. Море тут прозоре та чисте.

На курорті працюють кафе, ресторани, де подають місцеві смаколики. Туристам буде цікаво оглянути цінну історико-культурну пам'ятку – вілу Милочер (колишню королівську резиденцію), яка красується на острові Свети Стефан, відвідати національний парк Дурмітор, що входить в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, подивитися на руїни Кафедрального собору Святого Георгія.

Не менш цікавими для туристів є:

  • церкви Святої Венеранди та Катарини;
  • церква Святого Миколи, що колись була резиденцією єпископа;
  • палац короля Ніколи (нині тут функціонує історичний музей);
  • гора Валуіца.

Туристи можуть обрати тур на будь-який курорт Монтенегро (Черногорії), в тому числі Свети Стефан
 

Якщо, перераховані вище, курорти не «по кишені», можна організувати в Європі бюджетний відпочинок. Пропонуємо Вашій увазі підбірку непоганих дешевих європейських курортів.

Найдешевші курорти Європи

1. Колобжег в Польщі

Колобжег в Польщі

Фото взяте на сайті: igotoworld.com

Колобжег – великий, чудовий курорт в Польщі, що знаходиться на Балтійському узбережжі. Він ідеально підходить дітям, дорослим і не сильно «б'є по карману» відпочивальників.

«Перлина Балтики» приваблює туристів чистим морем, широкими піщаними пляжами, захоплюючими фестивалями, численними озерами, особливим, сприятливим для оздоровлення, мікрокліматом та цілющим, наповненим мінеральними речовинами, повітрям.

Пляжі в курортній зоні комфортні, обладнані всім необхідним для якісного відпочинку – шезлонгами, парасольками, пунктами прокату водного обладнання. Тут працюють бари та кафе, де можно смачно перекусити, випити охолоджуючих напоїв.

Крім пляжного відпочинку, в Колобжеге туристу буде цікаво прогулятися вуличками доглянутого «старого» і «нового» міста, помилуватися будинками, оформленими під старовину, відвідати Кафедральний храм, зведений в готичному стилі, а також галерею сучасного мистецтва, що знаходиться в ратуші.

Скуштувати страви національної кухні туристам пропонують затишні ресторани, а потанцювати, розважитися – нічні клуби, дискотеки. Відпочивальники також можуть відправитися в захоплюючу морську прогулянку на острови Руггия, Борихольм.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Колобжега

2. Мамая в Румунії

Мамая в Румунії 

Фото взяте на сайті: otdyhaem.by

Курорт Мамая є найбільшим та найстарішим курортом румунського узбережжя. Він розкинувся вузькою смугою між прісноводним озером Сютгіол та Чорним морем.

Пляж курортної зони простягнувся на вісім кілометрів, характеризується дрібним, золотистого кольору, піском. Його ширина сягає ста-двухсот метрів.

На модному курорті є всі умови для комфортного відпочинку та розваг! На пляжі облаштовано майданчики для гри в баскетбол та волейбол, можна орендувати шезлонги та сонцезахисні парасольки.

В Мамая є поля для гри в міні-гольф та тенісні корти, працюють дискотеки, кафе, бари, луна-парк. Туристам пропонують:

  • зайнятися водними видами спорту;
  • відвідати місцевий аквапарк Aqua Magic (його площа становить 2,7 га) та дельфінарій;
  • пообідати в рибних ресторанах;
  • здійснити морську прогулянку на кораблі до острова Овідія;
  • покататися на канатній дорозі, в теле гондолі.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Мамая

3. Кранево в Болгарії

 Кранево в Болгарії

Фото взяте на сайті: onlinetours.ru

Кранево – квітучий курорт, що знаходиться на чорноморському узбережжі Болгарії. Невелике за розмірами, приморське селище відоме широкому загалу:

  • чудовим, чистим, піщаним (золотистого кольору) пляжем, що простягнувся на шість кілометрів;
  • спокійним Чорним морем;
  • цілющими мінеральними джерелами;
  • цікавими історико-культурними пам'ятками в околицях (православним скельним монастирем Аладжа, архітектурно-музейним комплексом Царевец тощо);
  • дешевими цінами на відпочинок.


Курорт ідеально підходить сім'ям з малечею, а також туристам, котрі віддають перевагу усамітненому, спокійному відпочинку.

Вздовж пляжу Кранево (шириною до ста метрів) розташовані готелі, гостьові будинки, кафе, їдальні, ресторани національної кухні, дискотеки, парк тощо. Пляж обладнаний сонцезахисними парасольками, шезлонгами. Вхід у море тут пологий (глибина збільшується поступово), пісок дрібний, дно чисте, без каміння, а водоростей у воді немає.

В пляжній зоні працюють пункти прокату катамаранів, дощок для віндсерфінгу, гідроциклів, облаштовано тенісний корт та майданчики для гри в волейбол. Туристам пропонують покататися на катері, «банані», водних лижах, скутері і т.д.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Кранево

4. Дуррес в Албанії

Дуррес в Албанії

Фото взяте на сайті: triplook.me


Недорого відпочити можна на узбережжі Адріатичного моря, на курорті Дуррес. Портове місто знаходиться на заході Албанії, на відстані тридцяти восьми кілометрів від Тирани.

Курорт приваблює відпочивальників широким міським пляжем та спокійними прибережними водами, цікавими архітектурними пам'ятками – римським амфітеатром, облицьованою мозаїкою церквою, зведеною в IX столітті, літньою резиденцією короля Албанії Ахмета Зогу, мечетю Фатіха, базилікою Arapaj, римськими банями тощо.

На курорті працює чимало кафе та ресторанів, де можна замовити смачну піцу, страви з морепродуктів, рибу, обсмажену на грилі. В Дурресі гарні піщані пляжі, що простягнулися на п'ятнадцять кілометрів, чисте, з пологим входом у воду, море. На пляжах можна орендувати шезлонги та сонцезахисні парасольки.

Великою популярністю серед туристів користується пляж Qerret, розташований в оточенні соснового лісу.

Де зупинитися: туристів  приймають готелі Дурреса

5. Ульцинь в Чорногорії

 Ульцинь в Чорногорії

Фото взяте на сайті: triplook.me

Ульцинь – тихий курорт Чорногорії, розташований на кордоні з Албанією. Він славиться своїми, нетиповими для країни, піщаними пляжами. Дану місцевість особливо полюбляють кайтсерфінгісти.

«Великий пляж» Ульцинь простягнувся на тринадцять кілометрів. Його ширина досягає шестидесяти метрів. Він вкритий чорним, насиченим мінералами, піском. Тут розташовано кілька клубів кайтсерфінгу. На курорті, на острові Ада Бояна, є офіційний нудистський пляж.

«Малий пляж» курорту досягає в довжину лише триста шістдесят метрів. На його території функціонує дайвінг-центр Club D'Olcinium. Звідси відкривається чарівна панорама на «старе місто».

Море в Ульцинь тепле, вода в ньому прогрівається швидше, ніж в інших регіонах Чорногорії, дно вкрите піском. Ціни в Ульцинь на шезлонги, продукти, сувеніри нижчі в порівнянні з Будвою. На пляжі «Ада Бояна« туристам пропонують майже всі види активного водного спорту – яхтинг, серфінг, катання на водних лижах.

Туристам в Ульцині буде цікаво прогулятись «старим містом», оглянути цитадель, вежу Балшича, церкву-мечеть святої Марії, палац Венеції, зведений в XV-XVI сторіччях, вежу з годинником тощо.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Ульцинь

Якщо говорити про пляжі, розташовані на європейських просторах, то неможливо їх охарактеризувати в цілому – всі вони різноманітні, а кожна країна має свої особливості. Обирайте один з морських курортів Європи, виходячи з власного бюджету та інтересів, бронюйте номер в готелі та насолоджуйтесь чудовими моментами цього літа!


Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
24.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Найкращі курорти Європи, які ви маєте відвідати вже цього року
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)