Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Найпопулярніші морські курорти Європи

Найпопулярніші морські курорти Європи

Простори Європи гарантують туристам безліч варіантів проведення відпустки. Влітку особливою популярністю у родин з дітьми, компаній друзів, закоханих пар користуються морські курорти. Пасивний пляжний відпочинок в Європі можна доповнити водними розвагами та захоплюючими екскурсіями цікавими місцями. Hotels24 пропонує читачам ознайомитися з десятьма найкращими, особливо затребуваними, морськими європейськими курортами.

Найпопулярніші морські курорти Європи

Популярні морські курорти Європи: ТОП-10

1. Айя-Напа на Кіпрі

Айя-Напа на Кіпрі

Фото взяте на сайті: tonkosti.ru

Серед найпопулярніших курортів Європи слід виділити Айя-Напу, розташовану на південно-східному узбережжі Кіпру. Середземноморський курорт ідеально підходить для сімейного відпочинку з малечею.

Він приваблює туристів теплим морем, просторим та чистим пляжем «Пантаху», вкритим золотистим піском, численними ресторанами, кафе, різноманітними розвагами для людей різного віку та достатку. Приїжджі не оминають увагою монастир на центральній площі Сеферіса, який було зведено ще в період венеціанського панування.

В Айя-НапІ працюють:

  • тематичний аквапарк WaterWorld, оформлений в стилі стародавньої Греції, оснащений гірками, хвильовими басейнами та майданчиками для дітлахів;
  • луна-парк Parko Paliatso;
  • парки скульптур та кактусів, Marine Park, Dinosaurs Park;
  • картінги;
  • музеї – National History Museum, Thalassa Municipal Museum тощо.

Пляжі в Айя-Напі («Нисси Бич», «Ланта», «Гресиан-Бей», «Макронисос» та інші) чисті, відмічені сертифікатом якості – «Блакитним прапором». Вони обладнані шезлонгами та сонцезахисними парасольками. В пляжних зонах облаштовано дитячі майданчики з гірками та гойдалками, є місця для гри в волейбол, цікаві атракціони.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Айя-Напи

2. Ріміні в Італії

Ріміні в Італії

Фото взяте на сайті: venividi.ru

Популярним морським курортом Італії являється Ріміні. Він знаходиться на узбережжі теплого Адріатичного моря.

Ріміні – ідеальне місце для сімейного відпочинку. Протяжність піщаних пляжів Ріміні становить п'ятнадцять кілометрів. В Ріміні є два безкоштовних муніципальних пляжі, інші – платні.

Берегова лінія курорту відмінна, пляжні зони – доглянуті, обладнані шезлонгами, сонцезахисними парасольками, роздягальнями, майданчиками з гойдалками та гірками.

Море в Ріміні неглибоке та спокійне, вхід у воду – пологий. В зоні відпочинку є водні атракціони, облаштовано поля для гри в волейбол, працюють численні бари, кафе та ресторани. В Ріміні функціонують два великих аквапарки – «Аквафан» та «Мірабіландія». В даній місцевості можна зайнятися дайвінгом, оглянути цікаві архітектурні пам'ятки – арку імператора Августа та міст Тиберія.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Ріміні


3. Петровац в Черногорії

 Петровац в Черногорії

Фото взяте на сайті: openmonte.com

Курорт Петровац розкинувся на узбережжі Адріатичного моря, на відстані сімнадцяти кілометрів від Будви, в оточенні оливкових гаїв та соснових лісів. Петровац – відмінне місце для сімейного відпочинку.

Тут знаходиться гарна бухта, чарівні скелясті гроти, старовинний замок, венеціанська фортеця, датована XVI сторіччям.

Курорт приваблює туристів м'яким кліматом, чистим, наповненим ароматом хвої, повітрям й неймовірним приморським колоритом. Головний пляж в Петроваце розтягнувся вздовж всієї курортної зони. Він дрібногальковий, характеризується невеликими розмірами (його довжина становить лише шістсот метрів), має набережну з численними магазинами, кафе і ресторанами.

Також на курорті знаходиться пляж Лучіце. Він вкритий дрібною галькою. Обидва пляжі обладнані лежками, сонцезахисними парасолями, душовими кабінами. В курортній місцевості море глибоке, подекуди при вході трапляється каміння. 

Купальний сезон в Петроваце розпочинається в середині травня і триває аж до кінця жовтня.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Петровац


4. Ібіца в Іспанії

Ібіца в Іспанії

Фото взяте на сайті: tourprom.ru

В списку наймодніших і найкращих курортів Європи гідне місце посідає Ібіца в Іспанії. Острів Балеарського архіпелагу знаходиться в Середземному морі. Він приваблює туристів:

  • впорядкованими, обладнаними шезлонгами, роздягальнями, сонцезахисними парасолями, пляжами;
  • чудовими «дикими» місцями для купання;
  • вузькими, виложеними бруківкою, вуличками старого міста;
  • неймовірно гарною природою та теплим, блакитного кольору, морем.

Серед піщаних пляжів курорту слід виділити Playa de las Salinas. Курортний сезон на Ібіце стартує в березні – травні, а фінішує в листопаді. Ібіцу особливо полюбляє молодь.

На Ібіце туристів чекають безліч розваг – дайвінг, віндсерфінг, риболовля! Тут облаштовані тенісні корти та поля для гри в гольф, є велика кількість барів, кафе, ресторанів, нічних клубів (Cafe del Mar, Space, Amnesia, Privilege, Pacha та інших)

Де зупинитися: туристів приймають готелі Ібіци

 

5. Ніцца в Франції

Ніцца в Франції

Фото взяте на сайті: about-planet.ru

Перераховуючи найпопулярніші курорти Європи, слід згадати Ніццу. Престижний курорт півдня Франції, центр Лазурного берегу, ідеально підходить молоді, котра прагне драйву та адреналіну, а також людям, які полюбляють старовинну архітектуру, театри, картинні галереї та музеї. Туристам буде цікаво оглянути в Ніцце міську ратушу, палац юстиції, кафедральний собор Ste. Réparate, побувати на площі Marché aux Fleurs.

Ніцца славиться численними казино, доглянутою набережною, гарними пляжами, театрами (оперним, Theatre Athena, Theatre du Bocal, Theatre Francis Gag тощо), музеями (Національним музеєм імені Марка Шагала, музеєм Матісса, музеєм Сучасного Мистецтва, музеєм археології тощо) та ресторанами середземноморської кухні.

В Ніцце знаходяться безкоштовний гальковий громадський пляж, платні піщані пляжні зони, облаштовані душовими, роздягальнями, лежаками та сонцезахисними парасольками. Море часто неспокійне. На курорті працює велика кількість нічних клубів, в тому числі L’Ambassade, Le Privilege.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Ніцци


6. Дубровник в Хорватії

 Дубровник в Хорватії

Фото взяте на сайті: aferni.com

Дубровник належить до числа відвідуваних та відомих середземноморських курортів. Він внесений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Курорт розкинувся на узбережжі Адріатичного моря, в південній частині Хорватії. Він ідеально підходить як сім'ям з дітьми, так і молодим людям.

Берегова лінія Дубровника порізана великою кількістю мальовничих, потопаючих в зелені, бухт.

Дубровник – привабливий курорт Адріатики, який вдало поєднав в собі неймовірно гарну природу, відмінну екологію, теплий, приємний клімат, доглянуті величезні пляжні зони та прозоре море.

Серед популярних пляжів курортної зони слід виділити «Лапад» і «Бане». Вони обладнані всім необхідним для комфортного відпочинку і відрізняються особливою чистотою.

Дубровник також виконує роль культурного центру. В даній місцевості знаходяться цінні старовинні архітектурні пам'ятки:

  • Княжий палац та ворота Пилі;
  • Францисканський монастир та площа Ложа;
  • Палац Спонца та Домініканський монастир.

В Дубровнике на гідному рівні розвинена інфраструктура. Тут побудовано розкішні готелі, шикарні готельні комплекси, працює велика кількість ресторанів, кафе, барів, дискотек, нічних клубів, які розважають туристів щоденними шоу-програмами, концертами.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Дубровника

 

7. Корфу в Греції

Корфу в Греції

Фото взяте на сайті: vsitury.com.ua

Курорт Корфу по праву можна назвати райським куточком на планеті. Він розкинувся на острові з однойменною назвою, омивається Іонічним та Адріатичним морями.

Корфу – ідеальний варіант відпочинку для людей різної вікової категорії, в тому числі сімей з дітьми. Курортна зона славиться, виняткової краси, пейзажами та старовинною архітектурою.

Пляжі тут доглянуті та чисті, обладнані всіма зручностями для відпочивальників. Більшість з них відмічені сертифікатом якості – «Блакитним прапором». Пляжі в східній частині острова галькові або вкриті сумішшю гальки з піском. На півночі в пісок домішуються мушлі.

В місті та його околицях працюють великі аквапарки – Hydropolis, Aqualand, та Sidari Water Park. На їх території розташовані численні гірки, басейни, ігрові майданчики та кафе. В Корфу функціонує багато дайвінг-центрів.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Корфу


8. Кашкайш в Португалії

  Кашкайш в Португалії

Фото взяте на сайті: pac.ru

Кашкайш знаходиться в передмісті Лісабона. Курорт славиться неймовірно гарним узбережжям та безліччю старовинних, унікальних архітектурних споруд – середньовічним фортом Носа-Сеньора-да-Луш, палацом «Цитадель» тощо.

В Кашкайш чисті, з рівною поверхнею, піщані, пляжі та безпечне для купання море. В зоні відпочинку є мальовнича гавань, працюють зоопарк Zoo de Lisboa, океанаріум Oceanário de Lisboa, науково-розважальний центр Expo Park. Тут можливо відмінно провести час з маленькою дитиною.

В Кашкайш в океані можна купатися з травня по жовтень. Найбільший наплив туристів спостерігається в липні і серпні. В цей час температура повітря на курорті становить + 27 +28 градусів а температура води – приблизно +20 градусів по Цельсію.

Пляжі Кашкайш простягнулися вздовж усього узбережжя. Особливою популярністю у відпочивальників користується пляж Гуїн. Тут спостерігаються найвищі хвилі. На Гуїн приїжджать серфери, котрі не уявляють свого життя без екстриму. Серед інших пляжів, слід виділити Торре та Рібері. Всі вони обладнані душами, туалетами, кабінами для переодягання, пунктами прокату та кафе-барами.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Кашкайша


9. Несебр в Болгарії

Несебр в Болгарії

Фото взяте на сайті kidpassage.com

Морський курорт Несебр вважається «перлиною» чорноморського узбережжя Болгарії. В даній місцевості гармонійно поєдналися мальовнича, первозданна природа та старовинні архітектурні красоти.

Пляжі в Несебрі широкі, вкриті золотистим піском. Вони відмічені відзнакою якості  – «Блакитним прапором», являються комфортними для відпочинку. Набережні в курортній зоні просторі та красиві.

Туристам на пляжі пропонують безліч розваг – гру в волейбол, катання на скутері, яхті, віндсерфінг та дайвінг. Купальний сезон в Несебрі розпочинається в травні і закінчується в жовтні. Влітку вода в морі прогрівається до позначки +26 градусів по Цельсію.

Головними старовинними архітектурними пам'ятками Несебра, які привертають увагу відпочивальників, є :

  • Митрополійська церква, датована V сторіччям;
  • церква Христа Пантократора (Вседержителя) (XII – XIV століть)

Де зупинитися: туристів приймають готелі Несебра


10. Террачина в Італії

Террачина в Італії

Фото взяте на сайті: www.votpusk.ru

Італійський курорт Террачина, розташований на берегу Тирренського моря, – це місце, куди варто поїхати великою родиною. Він ідеально підходить як для спокійного відпочинку, так і для розваг, шаленого драйву.

Террачина виділяється неймовірно гарною природою прибережних територій, мальовничими бухтами, холмами, цілющим, наповненим йодом, повітрям, безліччю заходів розважального характеру, захоплюючими фестивалями, вишуканими ресторанами, затишними кафе та смачними кондитерськими.

Вздовж затоки простягнулася набережна, на якій працюють дискотеки, бари, нічні клуби, магазини. Курорт славиться прекрасними, обладнаними на високому рівні, піщаними пляжами. Їх протяжність становить п'ятнадцять кілометрів.

На курорті є, цікаві туристам, старовинні пам'ятки та місця – Неаполітанські ворота, площа Смілянський Форум, античне святилище давньоримського бога Юпітера, Кафедральний собор, датований XIII століттям, палац Єпископа тощо.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Террачини


Відпочинок на одному з вищезгаданих морських курортів Європи стане неймовірною пригодою в житті кожного туриста, подарує незабутні враження та спогади! Бронюйте гарний готель та насолоджуйтеся приємними моментами цього літа!


Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
20.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Найпопулярніші морські курорти Європи
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)