Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Термальні води Берегове

Термальні води Берегове

Старовинне, затишне місто Берегове розкинулося на берегах річки Верке, неподалік від кордону з Угорщиною. Населений пункт з усіх сторін оточують пологі гірські схили, на яких вирощують виноград. З нього місцеві жителі виготовляють справжнє вино. Але населений пункт славиться не лише своїми виноградниками, але й цілющими джерелами термальних вод. Про них і піде мова в статті від Hotels24.

Термальні води

 Декілька слів про термальні води та їх лікувальні властивості

Термальні води Берегове

Фото взяте на facebook

Коли мова йде про термальні води, ми маємо на увазі гарячі підземні джерела, за допомогою яких можна істотно покращити власне здоров'я, пройти реабілітацію після операції, травм та зміцнити імунітет.

Лікування цілющими термальними водами актуальне в будь-яку пору року – як спекотним літом, так і морозною зимою.

Традиція лікування термальними водами виникла в Австрії. Саме в Австро-Угорській імперії, в місті Берегсас з'явилися перші басейни, наповнені водою з лікувальними властивостями.

Однак не слід плутати термальні води із мінеральними джерелами. Термальні води люди не вживають, а лікуються ними, занурюючись у резервуар.

Термальними називають гарячі джерела, температура води в яких становить від +20 градусів по Цельсію. Ними лікують більше ніж вісімдесят видів захворювань.

Берегове: термальні води

Термальні води Берегове

Фото взяте на сайті: tourinform.org.ua

Термальні води – це одна з «родзинок» Закарпаття, що приваблює тисячі туристів з усіх куточків української держави. Джерело з гарячою водою, що має лікувальні властивості, є в невеликому, привітному містечку Берегове Закарпатської області, що розкинулося на відстані п'яти кілометрів від кордону з Угорщиною.

Кремнієво-вуглекисло-хлоридно-натрієвим термальним водам Берегове притаманна висока мінералізація. Через особливий хімічний склад, вода є каламутною. Подібних джерел в світі існує всього три і знаходяться вони в Новій Зеландії, в Ісландії та на Камчатці.

Термальні джерела Закарпаття покращують самопочуття, стан гормонального фона у жінок, стабілізують роботу нервової, ендокринної систем.

В Берегове приїжджають люди, щоб відновитися після перенесених операцій, після переломів кісток, пошкоджень м'язів, сухожиль, а також відпочити після напружених трудових буднів. Гарячими підземними водами можна покращити стан серцево-судинної системи.

Термальні джерела Берегове також лікують захворювання опорно-рухового апарату. Вони корисні при артритах, артрозах, поліартриті, остеохондрозі, гіпотонії, гіпертонічній хворобі I-II ступенів, флебітах, атеросклерозі, радикуліті, неврозах, неврастенії, ішиасі, мігрені, безсонні, варикозі.

Вода поступає з глибини 1080-1150 метрів. Її температура спочатку становить +57 градусів по Цельсію, але в басейнах для купання вона знижується до +33 градусів по Цельсію (в дитячих до +36 градуси по Цельсію). Навіть взимку термальні води Берегове не охолоджуються.

Лікарі не рекомендують, через значну мінералізацію й високу температуру, перебувати в воді більше двох годин, оскільки відбувається колосальне навантаження на серце і можна втратити свідомість.

Берегове: відпочинок

 Відпочинок в Берегове

Фото взяте на сайті: tamtour.com.ua


Невелике, затишне містечко Берегове є одним з найпопулярніших місць Закарпаття, яке здобуло славу завдяки місцевим натуральним винам, фестивалям «Біле вино», BeregFest і «святого Мартина», чудовій угорській кухні та цілющим термальним джерелам.

Населений пункт славиться своїми п'янкими, смачними винами, які місцеві винороби виготовляють згідно старовинної рецептури. Відпочивальники можуть відвідати найстаріший винний підвал, зроблений в скелі XVII сторіччя та посмакувати справжніми сортами вин в дегустаційному залі «Старий підвал». Також спробувати унікальні вина, долучитися до таїнства виготовлення алкогольного напою, можна, відвідавши винний підвал сім'ї Шош, дегустаційні зали «Жайворонок» і «Чизай».

Перебуваючи в Берегове, рекомендуємо завітати до Графського двору (резиденції князя Бетлена) – старовинного світського будинку по вулиці Габора Бетлена, в якому, свого часу, жив трансільванський князь Бетлен. Він недовго був королем Угорщини. Сьогодні в палаці знаходиться музей Берегівщини.

Також гостям буде цікаво оглянути пам'ятку, розташовану на площі Кошута, – костел реформаторов XVII сторіччя, на шпилях якого красуються півники.

Як дістатися до Берегове, термальних джерел?

Відпочинок в Берегове

Фото взяте на сайті: springhot.ru

Щоб потрапити до міста, потрібно потягом доїхати до Ужгорода або Мукачева. Із вказаних населених пунктів на Берегове курсують автобуси, їдуть маршрутки. Можна скористатися послугами таксі. Також є інший маршрут – дістатися електричкою до залізничної станції Батево, що розташована неподалік від Берегове, а потім пересісти на автобус, що відправляється до пункту призначення.

Берегове: термальні басейни бази «Закарпаття» та оздоровчого комплексу «Жайворонок-Пачирта».

Термальні басейни Берегове

Фото взяте на сайті: crimee.com

Басейни з термальною водою в Берегове розташовані на території спортивного комплексу «Закарпаття» та оздоровчого комплексу «Жайворонок-Пачирта». Температура води в басейнах навіть взимку не опускається нижче +30 градусів по Цельсію. Приймати лікувальні ванни можна протягом усього року.

Термальні води спорткомплексу «Закарпаття» та оздоровчого центру «Жайворонок-Пачирта» рекомендують при болях в суглобах, серцево-судинних захворюваннях, порушеннях опорно-рухового апарату і багатьох інших проблемах зі здоров'ям.

База «Закарпаття»

База «Закарпаття»

Фото взяте на сайті: 0312.ua

Комплекс «Закарпаття» розташований неподалік від центру населеного пункту, по вулиці Корятовича. Тут працює ресторан і готель, який одночасно може розмістити сто п'ятдесят осіб. В розпорядженні оздоровчої бази є один великий басейн, що досягає в довжину п'ятидесяти одного метра, і два невеликих басейни, температура води в яких тримається на позначці +44 градуси по Цельсію.

Басейни наповнюються водою, що поступає з 1,5 кілометрового гейзера. Температура води, що потрапляє із свердловини, спочатку становить +50 градусів по Цельсію, а потім вже охолоджується в басейні.

Оскільки на температуру цілющої води не впливають пори року, то лікування тут можливе як в теплий, так і в морозний сезони. З настанням холодів над маленькими бассейнами монтують спеціальний полікарбонатний каркас (купол). Таким чином досягається ефект турецької лазні.

Процедура оздоровлення в басейнах, наповнених термальною водою, оплачується погодинно. Для дітлахів і дорослих діють різні тарифи. Для туристів, котрі живуть в готелі при базі «Закарпаття», передбачено спеціальний тариф.

Оздоровчий комплекс «Жайворонок-Пачирта»

 Оздоровчий комплекс  «Жайворонок-Пачирта»

Фото взяте на сайті: funtime.kiev.ua

«Жайворонок-Пачирта» – це сучасний, комфортний комплекс відпочинку, який пропонує гостям, корисні для здоров'я, процедури. Термальні басейни, що нині розташовані на території «Жайворонка», не з'явилися одночасно.

В 2011-ому році було засновано критий басейн, наповнений корисною мінеральною водою, а вже через два роки почала діяти відкрита водойма з купальнями різних розмірів.

Територія «Жайворонка» знаходиться в оточенні лісів, в місцевості з чистим повітрям, тому постояльці отримують користь не лише від цілющої термальної води і оздоровчих процедур, а й від навколишньої природи.

Сюди приїжджають люди з захворюваннями опорно-рухової системи – артритами, артрозами, поліартритом, остеохондрозом, після переломів кісток, пошкоджень м'язів і сухожиль, з ранами, які погано гояться.

Також в «Жайворонок-Пачирта» лікують:

  • захворювання серцево-судинної системи – гіпотонію, гіпертонічну хворобу I-II ступенів, атеросклероз, флебіти;
  • захворювання нервової системи – радикуліт, ішиас, неврози, неврастенію, мігрень, безсоння.

На території оздоровчого комплексу «Жайворонок-Пачирта» гостям пропонують більш високий рівень сервісу, ніж на базі «Закарпаття».

Тут знаходяться:

  • один басейн критого типу з гейзером, обладнанням для гідромасажу (джакузі), водоспадом, в якому одночасно може перебувати вісімдесят чоловік;
  • басейни під відкритим небом – один великий з водоспадом, джакузі з температурою +40+45 градусів по Цельсію, і один дитячий.

Відпочивальники в перервах між водними процедурами зможуть перекусити в невеликих кафе, замовивши легкий обід та напої. Температура води в басейнах становить +42 +45 градусів по Цельсію. Крім купання в басейні, гостям пропонують попаритися в фінській лазні, відвідати хамам і соляну кімнату, масажний кабінет, фітнес-зал, скористатися послугами СПА-салону. У вартість квитка входить не лише відвідування термального басейну, а й фінської лазні.

Оздоровчо-рекреаційний комплекс «Термальні води» в селі Косино

Оздоровчо-рекреаційний комплекс «Термальні води» в селі Косино

Фото взяте на сайті: 0312.ua

Сучасний оздоровчо-рекреаційний комплекс з термальними водами є також в селі Косино, що знаходиться в оточенні дубового гаю, неподалік від Берегове (на відстані приблизно двадцяти – двадцяти двох кілометрів).

Тут проходять лікування люди з захворюваннями опорно-рухового апарату, серцево-судинної та нервової систем, з порушеннями кровообігу, з хронічним безкам’яним холециститом, недугами суглобових тканин, варикозом тощо. Термальні води допомагають відновитися після операції, переломів кісток, травм.

Рекреаційний комплекс працює протягом цілого року, є комфортним містом для відпочинку родиною. В оздоровчому комплексі «Термальні води» проходять лікування не лише дорослі, а й діти.

На території центру розташовані сім басейнів. Всі вони різні, наповнені термальними та прісними водами. Гості зможуть зупинитися в вишуканому термал-готелі Iváncsó Birtok, що знаходиться на території оздоровчо-рекреаційного комплексу «Термальні води» Косино, а також відвідати:

  • ресторан «Чарда», в якому готують смачні страви угорської, української, італійської традиційної кухні;
  • «королівські» сауни;
  • ванни Кнайпа;
  • масажний кабінет;
  • тренажерний комплекс;
  • аквапарк Косино.

 Рекреаційний комплекс Iváncsó Birtok

В Iváncsó Birtok знаходиться п'ять термальних басейнів відкритого типу та два басейни, наповнені прісною водою. В готелі нараховується вісімдесят номерів різних категорій, серед них – двомісний «стандарт», «сімейний стандарт», «сімейний люкс», «мансарда романтик».

Номери термал-готелю укомплектовані плазмовими телевізорами, по яким транслюється супутникове телебачення. Постояльці зможуть користуватися тапками, халатами, рушниками, туалетно-косметичними засобами. Для автомобілів гостей облаштовано безкоштовну парковку. По всій території готелю «ловить» Wi-Fi. У вартість проживання включено не лише інтернет, а й сніданки. Від готелю до міста Мукачева слід подолати 42 км.

Берегове: термальні води, ціни

 Термальні води Берегове

Фото взяте на сайті: igotoworld.com


Спорткомплекс «Закарпаття»: за півтори години перебування в купальнях комплексу доведеться заплатити приблизно 100 грн. Абонемент на цілий день обійдеться від 300 грн, діє система знижок. Поселитися можна в цьому ж комплексі.

Оздоровчий комплекс «Жайворонок-Пачирта»: вартість годинного відвідування басейну становить від 180 грн, двогодинного – від 200 грн. За дві з половиною години потрібно заплатити від 220 грн, а кожна наступна хвилина обійдеться в 1 гривню.

Передбачено знижки для дітей, пенсіонерів та інвалідів. Для учасників АТО, дітлахів зростом нижче 120 см і дітей-інвалідів вхід до термальних джерел безкоштовний. У святкові дні та після 19.00 ціни на відвідування термальних басейнів в оздоровчому комплексі «Жайворонок-Пачирта» можуть відрізнятися.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Берегове


 

Якщо Ви втомилися від метушні мегаполісу, домашніх проблем та виснажливих робочих буднів, шукаєте місце для спокійного відпочинку, де можна відновити нервову систему, покращити самопочуття та підлікуватися, завітайте до чудового містечка Берегове з його унікальними, цілющими термальними джерелами! Плануючи поїздку на Закарпаття, обов'язково ознайомтесь з переліком готелів та оберіть для себе найкращий!

 

Читайте ще:

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
25.01.2021
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Термальні води Берегове
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)