Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
ТОП -11 кращих курортів Хорватії: де відпочити і які місця відвідати? (частина 2)

ТОП -11 кращих курортів Хорватії: де відпочити і які місця відвідати? (частина 2)

Hotels24.ua продовжує знайомити читачів з кращими пляжними курортами сонячної та гостинної Хорватії. Подаруйте собі незабутній відпочинок і яскраві враження в цій дивовижній країні!

ТОП -11 кращих курортів Хорватії: де відпочити і які місця відвідати? (частина 2)

8. Задар

Фото з сайту: cdn.luxuo.com

Задар розкинувся в північній частині Далмації. В даній місцевості знаходиться безліч бухт, як великих, так і маленьких, а також острови і півострови. Задар приваблює віндсерферів і кайтсерферов. На курорті передбачено безліч розваг для дітей. Задар також користується великою популярністю серед любителів нічного життя.

Пам'ятки Задара:

  • площі-Народна, Петра Зорініча і П'яти колодязів
  • Міські ворота, створені згідно з проектом архітектора Мікеле Саммікеле, датовані 1543 роком
  • Візантійська Церква святого Доната
  • Церква Святого Симеона і Святої Марії
  • Морський орган
  • Археологічний музей
  • Руїни римського форуму

На курорті працює велика кількість закусочних і кафе. Пляжі Задара і рів'єри вельми різноманітні. Тут можна зустріти як піщані і дрібногалькові пляжі, так і кам'янисті ділянки, що розкинулися серед скель. Їх облюбували цінителі відокремленого відпочинку. Поблизу Задара також можливо зустріти мальовничі місця з піщаними пляжами і цілющими грязями.

Основні пляжі Задара і рів'єри:

  • піщані пляжі островів Нін і Дуги (Dugi island)
  • пляжі острова Паг (island Pag)
  • пляжі островів Лошинь (island Losinj) і Угльян (island Ugljan)
  • пляжі курортної зони Біоград-на-Мору (Biograd-na-Moru)

Головним пляжем Задара є "Борик". Він розкинувся на півночі міста. "Борик" — переважно дрібногалечний пляж. В даній місцевості є також піщана бухта і бетонований майданчик, на якій можна позасмагати. На пляжі «Борик» дорослі і діти знайдуть для себе розвагу до душі! Тут можна взяти напрокат катер, водний мотоцикл або катамаран, покататися на банані, водних лижах відчути радість польоту на водному парашуті, зайнятися віндсерфінгом.

Фото з сайту: croatia.hr

Улюбленим пляжем місцевих жителів і відпочиваючих в Задарі є «Коловар» (Kolovar), що отримав міжнародне визнання — нагороду у вигляді Блакитного прапора за бездоганну чистоту моря та прилеглої акваторії. Пляж переважно дрібногальковий, але є ділянки з покриттям з бетонним плит.

«Коловар» оточений соснами. Він ідеально підходить для людей різних вікових категорій! Пляж оснащений шезлонгами і парасольками, обладнаний душами з прісною водою, роздягальнями і туалетами. Тут працюють кафе, ресторани і бари, сувенірні магазини, маркети з приладдям для пляжного відпочинку.. Приїжджим пропонують різноманітні водні розваги-катамарани і гідроцикли, водні лижі. На пляжі можна пограти в міні-гольф і пінг-понг, бадмінтон і волейбол, теніс, зайнятися дайвінгом, вітрильним спортом і парасейлингом. На його території є дитячий майданчик і батути.
Відомим пляжем з покриттям з дрібної гальки, розташованим в п'яти хвилинах ходьби від Задара, є Drazica. Він знаходиться в оточенні сосен, обладнаний всім необхідним для приємного відпочинку — шезлонгами, сонцезахисними парасольками і душовими кабінками. Довжина пляжу Drazica становить чотириста метрів. Тут можливо взяти напрокат скутер або велосипед. Діти зможуть пострибати на батуті і пограти на дитячому майданчику, покататися на водних гірках. Пляж Drazica Задара отримав Блакитний прапор Євросоюзу за бездоганну чистоту морської води і пляжної зони.

Серед популярних пляжів Рів'єри Задара слід зазначити:

  • Пляж Pinija
  • Пляж Златна Лука (Zlatna luka)
  • Сукошан (Sukosan)
  • Пляж Кулина (Kulina) у Селін (Seline) Стариград
  • Піщані пляжі Ніна (Nin) — Королівський пляж (Kraljicina plaza або Ninska Laguna Beach), Ждриляч (Zdrijac), Продорица (Prodorica)
  • Пляж Затон (Zaton) Ніна.
  • Пляж Sabunike Ніна та інші.

 Фото з сайту: croatia.hr

Тури в Хорватію

Хорватія, Задар

Готель: Zaton Holiday Resort 3*

 

Дата відправлення: 8 вересня
Тривалість туру: 7 ночей, 8 днів
Без харчування
Вартість туру на двох дорослих28 685 гривень

9. Вараждин

Фото з сайту: fjord.travel

Вараждин знаходиться на північному заході Хорватії, біля річки Драва, на невеликій відстані від Загреба. Тут можна побачити красивий старий центр з елегантними вежами в стилі бароко, вибілені стіни Вараждинського замку XIV століття, споруди в стилях рококо і неоготика.

Іншими пам'ятками курортного міста є:

  • католицький собор;
  • церква Георгія Побідоносця;
  • тракошчанский замок;
  • вокзал;
  • палац Херцер;
  • замок в Старому місті;
  • церква Святого Миколая;
  • міський театр.

У Вараждині працюють численні ресторанчики і пивні, влітку організовується фестиваль вуличних артистів під назвою «Шпанцирфест». Щотижня в старовинних церквах, замках і палацах міста проводяться «вечори музики бароко».

10. Рієка

Фото з сайту: hollandamerica.com

Рієка — один з найбільших і динамічно розвиваються міст Хорватії. Він розташований в затоці Кварнера, на перехресті важливих сухопутних і морських маршрутів. Місто віддалене від столиці Хорватії на відстані ста вісімдесяти п'яти кілометрів. Міжнародний аеропорт Рієки знаходиться на острові Крк.

В портовому місті можна побачити такі пам'ятки:

  • Ядранський палац і Кафедральний собор Святого Віта
  • Турецький будинок і міську вежу з годинником, гербом
  • Церкви Святого Ієроніма і Богоматері Трсатської
  • Замок Трсат і Міський музей
  • Морський музей
  • Музей сучасного мистецтва і планетарій
  • Кладовище Kozala з численними мавзолеями і пам'ятниками.

Тут кожен турист знайде для себе розвагу до душі! У Рієці працюють численні кафе, бари, ресторани і нічні клуби. Серед популярних закладів, слід виділити кафе-бари El Rio, Johnnie Walker Pub, Nina 2. Приємно провести час і смачно поїсти можна в ресторанах — Blato, Charlies Bar, Girica, Arca Fiumana, Konoba Borik.
Портове місто — справжня знахідка для любителів джазу, соулу, блюзу. В місцевому кафе Jazz Tunel регулярно проходить фестиваль джазової музики за участю виконавців з різних країн. На пішохідній вулиці Корзо, розташованій в центральній частині міста, проводяться феєричні карнавали.

11.Спліт

 

Фото з сайту: flydubai.com

Місто відоме палацом Діоклетіана зі склепінчастими кімнатами підземелля, римськими реліквіями. Палац Діоклетіана (Dioklecijanova palaza) був побудований римським імператором Діоклетіаном (період його правління 284-305 рр. н. е).

З 1979 року палац і історичний центр Спліта стали об'єктом світової спадщини ЮНЕСКО. В даний час в середині палацового комплексу знаходяться житлові будівлі,готелі ресторанчики і магазини.

В місті Спліт розкинулася фантастично красива набережна Ріва. В даній місцевості знаходиться бухта Баквиче, яка приваблює відпочиваючих пляжними кафе, барами і веселими вечірками.

Інші популярні курорти Хорватії

 Туристи також можуть вибрати для відпочинку наступні курорти:

  • Мотовун. Він знаходиться на пагорбі пірамідальної форми в центральній частині Істрії. Населений пункт цікавий своїми фортечними стінами, звивистими вулицями і старовинними церквами. Місто оточують виноградники, оливкові гаї, поля і ліси. В'їхати в місто на власному авто неможливо. Щоб оглянути пам'ятки Мотовуна, необхідно піднятися по сходах, що налічує одну тисячу п'ятдесят дві сходинки. У місцевих кафе можна покуштувати пасту і піцу, приготовані за місцевою рецептурою, а також продегустувати приголомшливо смачне вино.
  • Хвар. Курорт розкинувся на узбережжі Далмації. Туристам буде цікаво прогулятися набережною, старовинними вулицями міста Хвара, купити сувеніри в магазинчиках, посидіти в затишних кафе, тавернах, покуштувати мезе з оливковою олією і трюфельною пастою, відвідати нічні клуби, позасмагати на місцевих пляжах, скупатися в блакитному морі, насолодитися відпочинком у відокремлених бухтах, оточених сосновими лісовими масивами, прогулятися пішохідними стежками.
  • Ровінь. Місто з казковою атмосферою розкинулося на порізаному узбережжі Істрії. Курортний населений пункт вабить теплими водами Адріатичного моря, характеризується відокремленими кварталами і вузькими провулками. Ровінь також називають Північною перлиною Хорватії. Пляж в даній місцевості – гальковий, оточений променадами. До головних визначних пам'яток Ровіня належать Собор святої Євфімії, міська ратуша, каплиця Святої Трійці, Францисканський монастир, у якому зберігаються старовинні рукописи, міський музей і годинник.
  • Водице — затребуваний курорт в серці Далмації, розташований на березі Адріатичного моря. Старе місто розмістилося на півострові, а інша його територія простяглася неширокою смугою вздовж моря. В даній місцевості найчистіші, мелкогалечниє пляжі чергуються з кам'яними набережними. Пам'ятками курортної зони є вежа трикутної форми Чаричев торань, датована XVI століттям, дві церкви. Тут працює велика кількість кафе, ресторанчиків, нічних клубів і барів. готелі розташовані на морському узбережжі в парковій зоні.
  • Тучепі — молодий, сучасний курорт Хорватії, оточений з усіх боків горами. Тут знаходиться найбільш довгий пляж Макарской Рів'єри. Його протяжність становить три кілометри. У даній місцевості, на схилах гори Біоково, ростуть сосни. Мальовнича набережна викладена плиткою. В курортній зоні функціонує спортивний центр SLATINA, в розпорядженні якого знаходиться поле для гри в футбол, тенісні корти, гандбольні, баскетбольні майданчики. Тут можна пограти в бадмінтон і настільний теніс, освоїти водні види спорту, взяти напрокат катамарани, велосипеди, і навіть пройти навчання підводному плаванню.
  • Підгора являє собою невелике рибальське містечко Макарської Рів'єри, яке розкинулося в мальовничій бухті. Пляж тут дрібногальковий, а природа дуже мальовнича. Населений пункт віддалений від Дубровника на відстані ста шістдесяти кілометрів. 

 

Виберіть підходящий тур і вирушайте на відпочинок в Хорватії — країну з ідеальними умовами для пляжного відпочинку, відновлення фізичного здоров'я, душевних сил і з різноманітними розвагами!

 Читайте також:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
10.08.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: ТОП -11 кращих курортів Хорватії: де відпочити і які місця відвідати? (частина 2)
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)