Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
ТОП-5 бальнеологічних курортів Європи

ТОП-5 бальнеологічних курортів Європи

Здоров'я – це найвища цінність кожної людини. Пройти санаторний курс лікування, істотно покращити фізичне, психічне самопочуття, зміцнити імунітет, відновитися після операцій, травм можна на відомих європейських бальнеологічних курортах. Бонусом до оздоровлення стане високий рівень сервісу, знайомство з визначними архітектурними, історико-культурними пам'ятками, розширення кругозору. Hotels24 пропонує увазі читачів ТОП-5 затребуваних курортів Європи.

ТОП-5 бальнеологічних курортів Європи

З давніх-давен люди виїжджали до бальнеологічних курортів Європи, щоб оздоровитися, підвищити життєвий тонус, покращити імунітет та підлікуватися після травм, позбутися серйозних захворювань. Сьогодні мова піде про п'ять популярних, дорожчих та дешевших, бальнеологічних курортів Європи.

Найкращі бальнеологічні курорти Європи


1. Курорт Бад-Кісінген (Німеччина)

Курорт Бад-Кісінген  (Німеччина)

Фото взяте на сайті: traveltheworld.com.ua

Серед відомих бальнеологічних курортів Європи особливою популярністю користується Бад-Кісінген, розташований в Баварії (Німеччина). Затишне містечко славиться своїми лікувальними мінеральними водами. Відомими цілющими джерелами Бад-Кісінгену є «Пандур», «Луітпольдшпрудель», «Максібруннен», «Ракоци» (всього їх сім). Саме вони перетворили, невеликий за розмірами, населений пункт в популярний бальнеологічний державний курорт світового рівня.

Насичені мінералами та вуглекиснем, джерела покращують регенераційні процеси в організмі, корисні людям із серцево-судинними хворобами, порушеннями кровообігу, обміну речовин, при проблемах опорно-рухового апарату, периферичної нервової системи та цукровому діабеті. З їх допомогою можливо ефективно очистити організм від шлаків, підвищити імунітет та покращити життєвий тонус.

Лікування мінеральними водами також показано при проходженні післяопераційної реабілітації, при анемії, хворобах шлунково-кишкового тракту та верхніх дихальних шляхів. На курорті місцеві санаторії, клініки пропонують пацієнтам:

  • купання в басейнах, наповнених термальною водою;
  • інгаляції;
  • водолікування по методу Кнайпа;
  • прийом сольових та грязевих лікувальних ванн;
  • фізіотерапію і грязьові обгортання.

В курортному містечку можна пройти комп'ютеризоване ергонометричне тренування, лікувальний, ручний та підводний масажі та інші ефективні оздоровчі процедури.

Найгарячіше бальнеологічне джерело Центральної Європи знаходиться на території німецької клініки «Швертбад» – найкращої реабілітаційної установи, котра спеціалізується на лікуванні ортопедичних, ревматичних захворювань.

Де зупинитись: туристів приймають готелі, санаторії Бад-Кісінгена

2. Курорт Карлови Вари (Чехія)

 Курорт Карлови Вари (Чехія)

Фото взяте на сайті: skartoy.ru

Неподалік від німецького кордону, в долині водної артерії Тепла, розкинувся відомий на весь світ, найбільший в Чехії, курорт Карлови Вари. На його території розташовано дванадцять гарячих джерел термальних вод, серед них – «Книжете Вацлава» та «Горни Замецки», «Долни Замецки», джерело «Русалка», джерело «Карла I», «Млинове джерело», «Скельне джерело», «Вржидло» (гейзер) тощо. Є також джерело з холодною мінеральною водою.

Курорт славиться м'яким гірським кліматом, чистим, наповненим ароматом лісів, повітрям. Всі джерела термальної мінеральної води в Карлових Варах мають  різну температуру (в межах від 30 до 75 градусів по Цельсію), але їм притаманний однаковий хімічний склад.

В Карлови Вари приїжджають підлікуватися особи з порушеннями обміну речовин, з холециститом, цукровим діабетом, захворюваннями шлунково-кишкового тракту, з проблемами опорно-рухового апарату, хребта.

На курорті лікуються люди, які страждають від остеохондроза, пародонтоза, артроза, підвищеної кислотності шлунка, запорів, перебувають в стресовому стані. Мінеральна вода також корисна при захворюваннях жовчного міхура, підшлункової залози. Вона нормалізує діяльність печінки, насичує людський організм корисними мікроелементами.

Де зупинитись: туристів приймають готелі, санаторії Карлових Вар

3. Курорт Біаріц (Франція)

Курорт Біаріц (Франція)

Фото взяте на сайті: medassist.ru

Перераховуючи найкращі курорти Європи, слід згадати Біаріц, розташований на атлантичному узбережжі, на французько-іспанському кордоні.

Біаріц – фешенебельний кліматичний курорт країни. Тут можна чудово відпочити на пляжі біля моря, пройти лікувально-оздоровчі процедури, косметичні програми з використанням таласотерапії.

На аристократичному курорті, на площі 3 тис. кв/м, знаходиться великий таласотерапевтичний центр, який застосовує сучасні методи таласотерапії. Тут пацієнтам пропонують підводний масаж, гідромасаж, лікувальні душі (різні види), гімнастику в басейні, морські аерозолі. Також можливо пройти курс ультразвукового лікування, терапію з використанням водоростей, пресотерапію, електротерапію.

Курорт ідеально підходить людям, які страждають артрозом, хронічною втомою, зайвою вагою, перебувають в стресовому стані, мають знижений імунітет та часто підхоплюють респіраторні вірусні інфекції. Також в Біаріце можна відновити організм після тяжкої хвороби, хірургічного втручання і т.д.

Де зупинитись: туристів приймають готелі, санаторії Біаріца

Дешеві курорти Європи

4. Курорт Криница (Польща)

Курорт Криница (Польща)

Фото взяте на сайті: .krynica-zdroj

Останнім часом польські курорти набули особливої популярності. Вони модернізувалися, досягли європейського стандарту обслуговування. Серед порівняно дешевих європейських курортів гідну нішу займає Криница. В основі лікування на курорті лежать природні дари місцевості – сприятливий для оздоровлення клімат, цілющі мінеральні води, лікувальні грязі.

Мінеральні води Криница використовуються не тільки для ванн та інгаляцій. Їх п'ють з лікувальною метою. На території курорту розташовано багато санаторіїв, обладнаних сучасною технікою. Тут працюють висококваліфіковані медики, фахівці своєї справи. В Криница лікують хвороби кровообігу, серцево-судинної системи, нирок, цукровий діабет, гінекологічні хвороби.

На курорті проводять ефективні процедури із застосуванням мінеральної води.

Людям пропонують:

  • купання в лікувальних басейнах;
  • питне, грязелікування;
  • інгаляції та полоскання;
  • різні види душів;
  • лікувальну фізкультуру.

Де зупинитись: туристів приймають готелі, санаторії Криница

5. Курорт Сленик-Молдова (Румунія)

Курорт Сленик-Молдова (Румунія)

Фото взяте на сайті: cocos-tur.md

Міжнародний бальнеологічний курорт Румунії – Сленик-Молдова – розкинувся в оточенні гір Карпат (на північному сході Румунії) в долині водної артерії Сленик. Він знаходиться на висоті п'ятсот тридцяти метрів вище рівня моря.

Перше джерело цілющої води в Сленик-Молдове було відкрито ще в 1800-ому році. Всього на території румунського курорту виявлено більш ніж двадцять мінеральних джерел.

Сьогодні курорт спеціалізується на лікуванні захворювань органів травлення, бронхів, легенів (в том числі бронхолегеневих хвороб, викликаних алергією), астми.

Сюди приїжджають люди з порушеннями обміну речовин, з патологіями горла, носа, вух, голови, шиї, із захворюваннями крові, нирок, сечового міхура, з алергічними висипаннями на шкірі, з хронічними запаленнями очей, ревматизмом та артрозом. Також на популярному курорті проходять реабілітацію після отриманих травм.

Клімат в даній місцевості перехідний – від гірського до субальпійського. Влітку тут немає виснажливої спеки. Температура повітря в липні тримається на позначці +18 градусів по Цельсію.

Зима в курортній зоні тепла. У січні температура повітря становить - 4 градуси по Цельсію. Курорт славиться не лише своїми мінеральними джерелами, а й сприятливим для оздоровлення, мікрокліматом соляних печер.

Мінеральні джерела курорту розташовані групами вздовж річки Сленик, на відстані пятидесяти-ста п'ятидесяти метрів один від одного. Соляні шахти, що знаходяться в даній місцевості, рекомендується відвідувати людям, котрі страждають від астми та інших бронхолегеневих захворювань. Також оздоровчий ефект на організм мають мофети з вуглекислим газом, які корисні при хворобах судин та серця.

Де зупинитись: туристів також приймають готелі Бухаресту

Оберіть найкращий бальнеологічний курорт Європи, забронюйте номер в санаторії, готелі та насолоджуйтесь чудовими моментами відпочинку в поєднанні з оздоровленням!

Читайте ще:

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
29.06.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: ТОП-5 бальнеологічних курортів Європи
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(0 балів з 5, всього оцінок 0 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)