Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
Куди поїхати на травневі свята: Скажіть «НІ» пост-совковому відпочинку

Куди поїхати на травневі свята: Скажіть «НІ» пост-совковому відпочинку

Відпочивати треба. Інколи від роботи, інколи від родини, інколи від друзів. Але відпочивати треба вміло та з користю. Особливо актуальним питання відпочинку постає наприкінці квітня, коли всі починають розмірковувати над тим, куди поїхати на травневі свята і як розважити себе, друзів та рідних.

Куди поїхати на травневі свята: Скажіть НІ пост-совковому відпочинку

Відпочиватимуть українці з 29 квітня по 2 травня та з 6 по 9 травня, а робочий день вівторок, 8 травня переноситься на суботу, 13 травня розпорядженням Кабінету міністрів України.

Зараз ми вчимося не просто інакше сприймати радянські свята, але й виходити за межі пост-совкових святкувань. “Водочка, шашлички, вот ето вот всьо…” — вчорашній день. Hotels24.ua готовий запропонувати вам добірку варіантів інакшого відпочинку. Дослухатися або ні — справа ваша ;)

Відпочинок у великій компанії

Виберіться до іншого міста

Залиште усі справи та гайніть на спонтанну екскурсію до міста, яке здавалося вам типовим та не вартим уваги. Разом веселіше, заблукати не страшно, а у гарній компанії будь-яка поїздка стає однією з кращих. Рано чи пізно вам доведеться дізнатися, що центральні вулиці Кропивницького нічим не гірші від Львова або Чернівців, у Вінниці є не тільки фонтани, а залізничний вокзал Рівного — один з найкрасивіших в Україні. 

Залізничний вокзал, Рівне Фото взято з nv.ua
 

Читайте ще:

Влаштуйте екскурсію місцями, які ніколи вас не цікавили

У екскурсії не лише локація важлива, але й людина, яка доносить до туриста інформацію про пам’ятки чи місця. Дізнайтеся, хто з екскурсоводів вашого міста найбільш феєричний та цікавий у своїх розповідях. Якщо ви програміст — відвідайте музей-садибу когось з українських письменників, якщо ви філолог — вирушайте до музею ретро-техніки. Цікавитесь медициною — йдіть до галереї мистецтв, цікавитесь мистецтвом — дізнайтеся більше про комп’ютерні системи. Не виходите за межі одного району міста — сядьте на трамвай та рушайте на околиці міста, де востаннє були з сусідом Ваською десять років тому, коли забирали футбольний м’яч у його однокласника.

Музей ретро автомобілів “Машина часу”, Дніпро, Фото взято з dpchas.com.ua
 

Читайте ще:

Замість дивитися смішні відео в інтернеті — пограйте в ігри Старше покоління безперестанку буркоче щось накшталт: “Ця молодьож тільки й вміє, шо в інтернеті сидіти!” Але ж ви знаєте, що це не так ;) Влаштуйте посиденьки за філіжанкою кави, пограйте в “Мафію”, “Шпигуна” або оберуть застільну гру для компанії. У цьому випадку інтернет буде потрібен лише для того, щоб ознайомитися з правилами гри. 

Фото взято з wlooks.ru
 

Замість кіно в IMAX — на фестиваль короткометражок чи документалок

Так, це вам не стрічка з ультрамодними спецефектами. Так, це все можна переглянути в інтернеті. Але затишок маленького кінозалу, дружня атмосфера та знайомство з культурою однієї чи кількох країн світу того варті. А різницю у вартості квитків важко не помітити. Ті ж, кому на місці не сидиться, можуть вирушити на “місця сили” кінематографу, щоб подивитися, де в Україні знімали фільми.

Запросіть у гості друзів з іншого міста

Влаштуйте екскурсію не лише центром міста. Покажіть важливі для вас локації, незвичайні місця та цікавинки глибинки. Знімкуйте їх на фоні міських графіті та діліться власними враженнями. Часом бродити Сиховом та Дарницею набагато цікавіше, аніж простувати Площею Ринок та Хрещатиком. Як не витратити на подорож купу грошей читайте тут.

Київ, Дарниця, Фото взято з konnov.name

Читайте ще:

Відпочинок з другою половинкою

Проведіть день так, як ніколи не проводили

Забороніть нарешті своїй дівчині або хлопцю постити фото в інстаграм! Хоч на день ;) Залишайтеся вдома і танцюйте під музику, а не йдіть на дискотеку. Візьміть напрокат велосипеди та зробіть коло містом. Купіть шаурму в переході, плескайте вуличним музикантам, читайте одне одному вірші вголос.

Фото взято з cdn2.arhivurokov.ru

Влаштуйте барбекю з родиною

Познайомте нарешті свого хлопця зі своїм суворим батьком та дивакуватою матір’ю. І навіть запросіть двоюрідного брата з його нервовою жінкою. І сестру з малечею. І дядька Петра, який любить свинячі вушка. Тільки ж багато пива йому не наливайте (ну, ви собі знаєте, чому саме). Зберіть всіх разом, продумавши перед тим такі нюанси як кількість алкоголю, надокучливі сусіди та присутні родичі-вегетаріанці. А якщо ви вже відпочиваєте з родиною, зверніть увагу на найкращі ресторації Буковеля, оригінальні кафе Києва, цікаві заклади Одеси та кафе Львова, про які ви не чули.

Зацікавте його/її тим, що любите саме ви

Домовтесь з дівчиною про рибальську вилазку на природу. Так, розкажіть і покажіть їй про те, чому вам це подобається. Так, допоможіть їй закинути вудку. І ні, не насміхайтесь над нею та не змушуйте потім саму готувати вам рибу на вечерю. Якщо ваш хлопець не розуміє, чому вам так подобаються роботи художників-імпресіоністів — візьміть його з собою до галереї і розкажіть, які емоції у вас виникають, коли ви розглядаєте роботи Клода Моне. Нехай зрозуміє, чому для вас це так важливо. Впевнені, ваш коханий чи кохана розділить з вами захоплення, навіть якщо це парапланеризм, йога чи скелелазання.

Фото взято з breslavtsev.com

Відпочинок з дітьми

Замість ігор у машинки та ляльки — на майстер-клас

Вже у дошкільному віці важливо навчити дитину не всотувати інформацію, а створювати щось нове. Оберіть серед майстер-класів той, що зацікавить вашого сина і доньку, або просто запропонуйте зайнятись незвичайним. Не важливо, що то буде: орігамі, виготовлення ляльок-мотанок, плетіння з лози, скрапбукінг чи ліпка. Батькам простіше з’ясувати, що цікавить їхню дитину.

Фото взято з francevent.com
 

Замість дитячого розважального центру — до парку

Батути, ігрові кімнати та інші атракціони — це, звісно, класно, але у вихідні дні та свята на вас там чекає засилля людей. Особливо батьків, котрі хочуть спекатися своєї дитини хоч на кілька годин. Не треба так. Одягніться по погоді, прогуляйтесь, пограйте з малечею в бадмінтон або футбол, побігайте та покружляйте. Дітям важливо знати, що один із вихідних їхні заклопотані роботою батьки проведуть з ними.

Фото взято з all.kpcdn.net

Замість зривати у подарунок бузок у дворах — саджайте квіти

ОСББ нічого не робить, у під’їзді брудно, та ще й ці діти всі кущі пообдирали — нема куди глянути, тьху! Влаштуйте зі співмешканцями день облагородження території біля під’їзду. Гайніть на виставку квітів, пройдіться рядами і оберіть кілька садженців для клумби. Зараз ця ідея ідея видаватиметься дикою, але коли наступного року біля будинку розквітнуть нарциси — ваше дитя буде горде тим, що допомагало їх садити. А якщо ваш малюк любить природу та подорожі — покажіть йому 10 унікальних квітучих місць України. 

Фото взято з itsybitsy.ro
 

Читайте ще:

 І припиніть вже святкувати День праці за саджанням картоплі! Вона нікуди не втече, чесно :) 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
29.03.2019
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: Куди поїхати на травневі свята: Скажіть «НІ» пост-совковому відпочинку
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)