Щодо пропозицій заробітку від Hotels24.ua -->
ТОП-15 найкрасивіших міст України: незабутня подорож по найкращим місцям країни

ТОП-15 найкрасивіших міст України: незабутня подорож по найкращим місцям країни

Дуже часто, в пошуках яскравих емоцій і незабутніх вражень, ми замислюємося над тим, де відпочити за кордоном, але при цьому забуваємо про «скарби» власної країни, які за деякими показниками нічим не поступаються іноземним, а іноді навіть перевершують їх! Україна - держава з дивовижними місцями, мальовничими пейзажами, чудовими об'єктами архітектури і старовинними, історичними пам'ятками. Кожне українське місто прекрасне і унікальне по-своєму. Навіщо шукати щось незвичайне, якщо воно знаходиться в безпосередній близькості від нас? Hotels24.ua пропонує вам здійснити захопливу екскурсію до п'ятнадцяти найкрасивіших міст України!

ТОП-15 найкрасивіших міст України: незабутня подорож по найкращим місцям країни

 1. Вінниця — старовинне місто, що розкинулося на мальовничих берегах річки Південний Буг

Вінниця - сучасне, красиве та затишне місто, візитною карткою якого, з недавніх пір, є найбільший в Європі фонтан Roshen, з 3 Д графікою, підсвічуванням і музичним супроводом, побудований на річці Південний Буг, біля острівця «Фестивальний».

Для того, щоб відчути атмосферу міста, туристам варто зробити неспішну, пішу прогулянку центром і вуличками старого єврейського кварталу, який носив за старих часів назву «Єрусалимка».

Гості Вінниці побачать старовинні пам'ятки архітектури, оборонну споруду середини XIV століття - Єзуїтський монастир або «Мури». Відомою пам'яткою Вінниці є музей - садиба Пирогова - видатного вченого і хірурга.

Якщо ви потрапили в це чудове містечко, подивіться ботанічний сад, ознайомтеся з шедевром дерев'яної архітектури - Миколаївською церквою на Старому місті, відвідайте Православний Преображенський монастир і храм Пресвятої Діви Марії Ангельської. З історією подільського краю вас ознайомить обласний Краєзнавчий музей, площа якого оснащена зручними лавками. Тут можна придбати на згадку чудовий сувенір.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Вінниці

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по Вінниці: найпопулярніші пам'ятки, ресторани і готелі

2. Умань — чудове, туристичне місто України

Серед найкрасивіших міст України, гідну нішу займає Умань - населений пункт Черкаської області, який прославився своїм чудовим, доглянутим Софійським дендропарком, прикрашеним фонтанчиками, мармуровими статуями і водоймами з витонченими лебедями.

В Умані, в сквері Тараса Шевченка, також працює дивовижний, новітній світломузичний фонтан, іменований «Перлиною любові», що привертає тисячі туристів не тільки з усіх куточків нашої країни, але і ближнього закордону. Він увійшов до трійки найбільших фонтанів України.


Унікальний, сучасний фонтанний комплекс зведений на землі і на воді. Струмені піднімаються вгору в супроводі музичних композицій і світлових ефектів. Чаша основного фонтану займає площу 450 кв / м.

Гості міста зможуть побачити чудове шоу у вигляді проекції на водному екрані в 200 квадратів, насолодитися красою світлодинамічного, плавучого фонтану, зведеного на Осташівськім ставі, висота водного струменя досягає дев'ятнадцяти метрів, а також побачите три статичних фонтанчика, що характеризуються неповторним світлодинамічним підсвічуванням.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Умані

Пропонуємо ознайомитися: Гід по Умані: найактуальніша інформація для мандрівників

3. Запоріжжя — «колиска» українського козацтва


Запоріжжя - відоме місто України, яке славиться неповторним багатством культурної спадщини, приваблює туристів приголомшливо красивою природою, старовинними і сучасними об'єктами архітектури.

Населений пункт є центром українського козацтва. У самому «серці» Запоріжжя, трохи нижче порогів Дніпра, знаходиться мальовничий острів і національний заповідник - Хортиця. Тут функціонує історико-культурний комплекс під назвою «Запорізька Січ».

Приємні емоції і яскраві враження туристам подарує прогулянка по парку «Дубовий гай», який розкинувся в Олександрівському районі Запоріжжя, на території, що займає площу п'ятдесят сім гектарів.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Запоріжжя

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по Запоріжжю: коротко про найцікавіше

4. Яремче — мальовнича «перлина» Закарпаття

Яремче - чудове місто, яке знаходиться в горах, в мальовничій долині річки Прут (Івано-Франківська область).

Через населений пункт прокладена дорога, яка веде до вершини українських Карпат - Говерли. Вперше згадка про Яремче з'явилася в 1787-му році. Якщо вірити легенді, місто було назване на честь Яреми Голодованца - першого поселенця.

В даний час Яремче являє собою відомий туристичний центр. Місто цікаве гуцульськими традиціями, обрядами - «андріївськими вечорницями», «Розколяда», щорічним купальським святом «Гуцульська берегиня».

Тут розташовано понад сорока рекреаційних комплексів, санаторіїв. Яремче залучає прихильників «зеленого» туризму і людей, охочих оздоровитися цілющими, мінеральними водами. На його території розкинувся національний, природний парк «Карпатський», заснований в 1980-му році, і водоспад «Пробій». В Яремче красиво в будь-яку пору року!


Це найкраще місце, де можна відсвяткувати Новий рік, покататися на лижах, санях, сноуборді.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Яремче

Рекомендуємо ознайомитися: Гід по Яремче: найголовніше про відпочинок в «Перлині Карпат»

5. Івано-Франківськ — приголомшливе місто з «європейським обличчям»


Туристам буде цікаво відправитися в гостинне місто Івано-Франківськ - культурний центр на заході, одне з найкрасивіших міст України. Тут добре в будь-яку пору року! Влітку Івано-Франківськ потопає в зелені і квітах! Прекрасний він і взимку!

Гості Івано-Франківська зможуть прогулятися по знаменитій «стометрівці» протяжністю близько 1,5 км, відвідати чудове «Міське озеро», приємно провести час у вуличних кафе і ресторанах.

Окрасою Івано-Франківська служить цінний культовий, архітектурний пам'ятник в стилі бароко з елементами ренесансу - Колегіальний костел, споруджений в XVII - XVIII століттях, старовинна усипальниця знатного сімейства Потоцьких.

Символом міста є Ратуша на площі Ринок, побудована в 1932-му році. Не менш цікавий об'єкт Івано-Франківська - Кафедральний Воскресенський собор. В оформленні греко-католицької святині простежуються риси класицизму. Вежі храму виконані в стилі дерев'яної архітектури гуцульського краю.

В Івано-Франківську також можна побачити фрагменти оборонної стіни з бастіоном, зведеним в далекому 1662-му році, «Вірменський костел Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії» ( «Блакитну церкву»), відправитися в урочищі «Дем'янів Лаз», подивитися руїни замку Потоцьких, датованого 1 672-им роком. Населений пункт обов'язково варто відвідати хоча б раз у житті!

Де зупинитися: туристів приймають готелі Івано-Франківська

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по Івано-Франківську: ласкаво просимо в «Ворота Карпат»!

6. Полтава — місто з численними культовими спорудами, музеями і пам'ятками


Полтава - дивовижне місто на річці Ворскла, відоме ландшафтним, дендрологічним парком, який розкинувся на площі - сто двадцять чотири гектари. Він розташований на території, де колись відбувалася знаменита Полтавська битва.

Тут знаходиться велика кількість оглядових майданчиків, чотири ставки, зростає сто сімдесят видів дерев і чагарників. Міський парк - чудовий пам'ятник садово-паркового мистецтва, який є популярним місцем для відпочинку місцевих жителів і туристів.

Якщо ви вирушили в це чудове місто, відвідайте «Іванову Гору», «Ротонду дружби народів» ( «білу альтанку») і архітектурний ансамбль Круглої площі, подивіться інші пам'ятки:

  • церкву «Віри, Надії, Любові і матері їх Софії» та Хрестовоздвиженський монастир;
  • церкву Сампсонія Странноприимца і Спаську церкву;
  • Макарівський кафедральний собор і Пантелеймонівську церкву;
  • Успенський собор.

У Полтаві можна відправитися на екскурсію по численних музеях.

Рекомендується відвідати Полтавський просвітницький будинок імені М. Гоголя, а також:

  • Музей «Поле Полтавської битви» і будинок-музей письменника І. Котляревського.
  • Полтавський краєзнавчий музей і музей Панаса Мирного.
  • Полтавський художній музей і музей військових конфліктів XX століття.
  • Музей дальньої і стратегічної авіації і Полтавський музей авіації і космонавтики.

У місті споруджено ряд пам'ятників, з якими буде цікаво ознайомитися туристам:

  • Пам'ятник галушок.
  • Пам'ятник на місці відпочинку Петра I.

Пам'ятник полковнику Келіну і доблесним захисникам Полтави.
У вільний час в Полтаві у вас буде маса позитивних емоцій і вражень!

Де зупинитися: туристів приймають готелі Полтави

Радимо ознайомитись: Гід по Полтаві - надійний помічник у вашій колоритній подорожі

7. Біла Церква — прекрасне місто з красивим дендропарком на берегах річки Рось


Біла Церква - одне з найцікавіших і найкрасивіших міст Київської області. Воно розкинулося на берегах річки Рось. Старовинний населений пункт заснований в 1032-му році князем Ярославом Мудрим. Згадку нинішньої назви можна зустріти в литовський період, в 1334-му році. Вона пов'язане з будівництвом першого, білого храму з каменю, після монголо-татарської навали.

Більшість архітектурних пам'яток Білої Церкви з'явилися в період владарювання польських магнатів Браницьких, які, свого часу, посприяли стрімкому розвитку населеного пункту.


Біла Церква приваблює туристів не тільки старовинною архітектурою, водяним млином, релігійними спорудами - церквою святої Марії Магдалини, Преображенським собором, храмом святого Георгія Побідоносця, Хоральної синагогою та Микільської церквою, але і приголомшливо красивим дендропарком «Олександрія», в якому можна побачити китайський місток, розарій, коніферетум, озера, водоспад, чудові пейзажі річки Рось і просто приємно провести час!

Де зупинитися: туристів приймають готелі Білої Церкви

8. Чарівне, середньовічне місто Львів — доступне «вікно в Європу»!


Старовинний, романтичний, таємничий Львів з багатою культурною спадщиною і величними пам'ятниками архітектури завжди був в центрі уваги туристів не тільки з України, а й з закардону. Тут гармонійно поєднуються різні культури, запанувала дивна і затишна атмосфера.

Місто Лева по праву можна назвати своєрідним «вікном в Європу». Щоб потрапити сюди, не потрібно оформляти візу, брати кредит в банку на дорогий відпочинок і розваги! Львів доступний кожному туристу!


Місто просочене ароматом кави та шоколаду, характеризується духом середньовіччя і підкорює неймовірною красою, шармом з перших хвилин знайомства. Опинившись у Львові, можна сповна насолодитися його численними пам'ятками! Серед них слід виділити греко-католицький архикатедральний Собор святого Юра, що красується над містом, побудований на висоті триста метрів над рівнем моря. Храм прикрашений капітелями, балюстрадами, скульптурами, а в його підземеллі знаходиться усипальниця служителів церкви.

Серед значущих архітектурних та історичних пам'яток міста особливе місце займають:

  • Бернардинський монастир у Львові.
  • Триповерховий палац Потоцьких, побудований під керівництвом відомих архітекторів Людвіга де Поверни і Юліана Цибульського в стилі французького класицизму, декорований позолотою, ліпниною і мармуром.
  • Домініканський собор, монастир, зведений в стилі бароко, вівтар якого прикрашений високими статуями апостолів, вирізаними з дерева.

Туристи у Львові зможуть відвідати:

  • Львівський міський арсенал і Національний музей імені Андрея Шептицького.
  • Парк Високий Замок і площа Старий Ринок.
  • Вірменський кафедральний собор і костел Іоанна Хрестителя.
  • Костел Святих Петра і Павла ордену єзуїтів і ряд інших визначних пам'яток.

Гостей міста зацікавить знаменитий Личаківський цвинтар, заснований в XVIII столітті. В даний час він виконує функцію музею і вважається одним з найвеличніших, історично цінних європейських некрополів.

Львів підкорює оригінальними музеями.

Тут можна відвідати:

  • Музей магнітів.
  • Музей-аптеку.
  • Музей зброї «Арсенал».
  • Музей пива.
  • Музей пошти.

Не менш цікавими об'єктами Львова є - Преображенська церква, Стрийський парк і в'язниця на Лонцького.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Львова

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по Львову: актуальні підказки для цінителів середньовічної краси

9. Житомир — красиве місто з багатою культурною спадщиною і дивовижними пам'ятками природи


Продовжує список найкрасивіших міст України Житомир, розташований в центральній частині держави, на його північному заході. У ньому гармонійно переплітається старовинна краса і активний ритм сучасного життя. Населений пункт був заснований в 884-му році. Назва міста складається з символічних для нації слів «світ» і «жито». З усіх боків Житомир оточують густі ліси. На його території протікають красиві річки - Кам'янка, Тетерів і Путятинка. Місто приваблює туристів історичними та природними пам'ятниками.

У Житомирі туристи зможуть подивитися на:

  • Плоский будинок і особняк Філіппова.
  • Лютеранську церкву і Свято-Преображенський кафедральний собор 1870-го року - зразок давньоруської архітектури, для оздоблення інтер'єру якого застосовувався лабрадорит, граніт.
  • Успенську (Подільську) церкву і Спасо-Преображенський Тригірський чоловічий монастир.
  • Свято-Михайлівський кафедральний собор і руїни Єзуїтського монастиря.
  • Будівлю Магістрату, храм святої Софії 1740-го року, що поєднує в собі стилі пізнього ренесансу і бароко, ряд інших об'єктів.

Любителям активного відпочинку запам'ятається подорож до скелі дивовижної форми під назвою «Голова Чацького», розташованої на річці Тетерів (її лівому березі). Ще однією цікавою пам'яткою Житомира є «Замкова гора», яка височить над річкою Кам'янкою.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Житомира

Пропонуємо вам ознайомитися: Гід по Житомиру: популярні місця для екскурсій і відпочинку

10. Дніпро — ритмічне місто на берегах Дніпра, що йде в ногу з часом!


Серед інших міст України, які варто відвідати туристу, слід зазначити Дніпро. Він розкинувся в східній частині країни, на берегах річки Дніпро. Населений пункт у багатьох людей асоціюється виключно з індустрією. Але це далеко не так! Дніпро має чудові парки, характеризується сучасними бульварами і проспектами. Тут функціонує велика кількість театрів і музеїв.

Дніпро відомий своєю таємничою пам'яткою - Монастирським островом зі штучним водоспадом, розташованим на висоті сімнадцять метрів. Місце дуже романтичне і користується величезною популярністю серед туристів. До нього можна дістатися по пішохідному мосту або скористатись швидкісним тролеєм. Тут обладнано оглядовий майданчик, з якого відкривається приголомшливо красивий вид на місто і його околиці.

Острів прикрашає Миколаївська церква білого забарвлення з позолоченим куполом. Її побудували в 1999-му році. У місті можна подивитися пам'ятник Тарасу Шевченку - один з найбільших монументів України, відвідати зоопарк і акваріум, водну станцію і кінний дворик, насолодитися відпочинком на пляжі, смачно поїсти в місцевих кафе і ресторанах.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Дніпропетровська

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по місту Дніпро: відпочинок без зайвих турбот!

11. Луцьк — один з найкрасивіших, старовинних міст на мальовничому березі річки Стир

Купуйте тур «вихідного дня» і вирушайте в чудове місто Луцьк, який розкинувся на березі річки Стир!


В історичному «серці» населеного пункту, навколо площі «Братський міст», зосереджена велика кількість архітектурних об'єктів:

  • караїмська кенаса і синагога;
  • протестантська кірха і католицький собор святих Петра, Павла;
  • православна Покровська церква.

Цікавою пам'яткою і гордістю міста Луцька є, овіяний легендами, замок Любарта, зведений в XIV столітті в готичному стилі. Архітектурний об'єкт входить до переліку визнаних чудес України, характеризується мостами, арками і вежами, які отримали назви - «В'їзна», «Владичу» і «Стирову».

Тут можна пройтися по старовинній бруківці, відвідати павільйони, побачити музеї з багатими експозиціями, гігантські шахи у дворі замку. Гостям сподобається музей дзвонів, унікальна колекція старовинної зброї. Всередині замку Любарта красується кафедральний собор Іоанна Богослова, споруджений в класичному візантійському стилі.

На верхньому поверсі вежі знаходиться оглядовий майданчик, з якого відкривається чудовий вигляд на місто. У Луцьку можна також подивитися інші пам'ятки:

  • кафедральний собор Святої Трійці і «Будинок з химерами»;
  • центральний парк і драматичний театр імені Тараса Шевченка;
  • Волинський художній музей.

Поїздка в Луцьк подарує масу позитивних емоцій!

Де зупинитися: туристів приймають готелі Луцька

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по Луцьку: як не розгубитися в незнайомому місті

12. Харків — сучасне, красиве й динамічно розвинене місто України

Харків є першою столицею України. Це амбітне місто прогресивних технологій, науки та високорозвиненої індустрії, швидкісних, комфортабельних поїздів метрополітену і «бурхливого» студентського життя! Здається, що це місто дуже прагматичне. Але це далеко не так!

У Харкові є безліч романтичних місць, які варто побачити хоча б раз в житті! Тут можна прогулятися асфальтованими алеями в сквері «Стрілка», що знаходиться на перетині трьох річок. Туристам сподобаються доглянуті квіткові клумби, зелені, акуратно оформлені газони. Територія скверу оснащена лавками, є пішохідний міст через річку Лопань.

Також Харків дивує старовинними церквами і монументальними бетонними будівлями. Головна площа Харкова, побудована в ХХ столітті і, що отримала назву площі Свободи, вражає своїми значними розмірами. Вона є шостою за величиною в Європі і займає територію - чотирнадцять гектарів!

У Харкові можна побачити будинок зі шпилем, відвідати аквапарк «Джунглі», «Діснейленд», побачити пам'ятник Перемоги або «Дзеркальний струмінь», відвідати парк «Саржин Яр» і прокотитися на канатній дорозі.

Туристам сподобаються:

  • Харківський ботанічний сад, мальовнича набережна.
  • Пам'ятники паровозам і пам'ятник козаку Харько.
  • Пам'ятник «Булгаков з Бегемотом на лавочці» і незвичайний фонтан «Каскад», з верхнього оглядового майданчика якого відкривається чудова панорама.
  • Підсвічувана «Площа фонтанів» на вулиці Сумській.
  • Пам'ятник і театр імені Тараса Шевченка.
  • Галерея візуальних мистецтв АВЕК.

Гості зможуть помилуватися також релігійними спорудами Харкова:

  • Успенським собором на березі річки Лопань, датованим XVII століттям.
  • Покровським собором (Свято-Покровського чоловічого монастиря), який представляє собою храм з трьома куполами, виконаний в стилі бароко.
  • Величним п'ятиглавим кафедральним Благовіщенським собором в візантійському стилі, прикрашеним безліччю декоративних елементів. Його звели в 1907-му році згідно з архітектурним проектом Михайла Ловцова.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Харкова

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по Харкову: подорожуємо з комфортом!

13. Київ — історичний центр і одне з найкрасивіших міст світу


Київ - столиця України і красиве місто, яке згідно з рейтингом, за популярністю займає шістдесят перше місце в світі і входить в ТОП-20 кращих населених пунктів Європи! Тут знаходиться безліч священних місць і релігійних пам'яток, церкв і соборів, архітектурних об'єктів, статуй і монументів. Якщо ви вирішили здійснити захоплюючу подорож в найбільше європейське місто, рекомендується відвідати Києво-Печерську лавру і Софійський собор, Видубицький і Михайлівський Золотоверхий монастирі, Володимирський собор і Миколаївський костел, костел Святого Олександра і церкву Успіння Богородиці Пирогощі.

Гості Києва зможуть здійснити захоплюючу прогулянку по Хрещатику, відвідати площу Незалежності, пройтися пейзажною алеєю, відправитися в національний заповідник «Софія Київська» і купити оригінальний пам'ятний сувенір на Андріївському узвозі - творчому «серці» міста.

Кращими архітектурними пам'ятками Києва визнані:

  • «Будинок з химерами» та «Золоті Ворота».
  • «Будинок вдови, що плаче» та «Мистецький арсенал».

Подорожуючи Києвом, рекомендується поїхати до пам'ятника його засновникам, до величного монумента під назвою «Батьківщина-мати» і до пам'ятника князю Володимиру Великому. Любителі історії зможуть відправитися в «Бабин Яр» - урочище, розташоване на північному заході Києва, яке стало всесвітньо відомим, завдяки трагічним, кривавим подіям. Тут німецькі окупанти в 1941-му році масово розстрілювали євреїв, циган і радянських військовополонених.

У Києві, у вечірній час доби, на Майдані Незалежності функціонує новий світломузичний фонтан, який сподобається гостям столиці! Тут звучать класичні музичні композиції. Найвищий струмінь води досягає тридцяти п'яти метрів, а найменша - п'ятнадцяти метрів.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Києва

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по Києву: як не загубитися в просторах столиці

14. Кам'янець-Подільський — «місто-квітка» на камені

Кам'янець-Подільський - чудове старовинне місто, яке знаходиться в Хмельницькій області.

Головною його пам'яткою є «Стара фортеця» - видатний зразок українського фортифікаційного мистецтва XVI століття, який привертає щорічно тисячі туристів з усіх куточків України. Архітектурний пам'ятник при князях Корятовичах служив резиденцією феодала.

«Стара фортеця» знаходиться у відмінному стані і налічує одинадцять веж. Найдавніша з них має назву «Денна». Вежі з'єднані один з одним за допомогою оборонних стін. На території замку знаходяться казарми, можна побачити облоговий колодязь. У західному бастіоні фортеці реконструйована сцена оборони від супротивника, а в східному - представлена експозиція метальної зброї.

Туристам буде цікаво відвідати це місце і зануритися в чарівну атмосферу середньовіччя!

Кам'янець-Подільський славиться і іншими пам'ятками:

  • Петропавлівським кафедральним костелом і вежею Стефана Баторія.
  • Домініканським монастирем і Замковим (Турецьким) мостом.
  • Ратушею і Миколаївською церквою, костелом Святого Миколая (Вірменським собором). Польськими та міськими воротами.

Гарне місто підкорює серця мандрівників з першої хвилини знайомства!

Де зупинитися: туристів приймають готелі Кам'янець-Подільського

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по Кам'янцю-Подільському: що подивитися, де поїсти, де зупинитися

15. Чернівці — «Український Париж» з приголомшливими пам'ятками


Чернівці - неймовірно гарне місто України, яке в народі називають «Українським Парижем». Населений пункт розкинувся на південному заході країни, на мальовничому березі річки Прут. Чернівці віддалені від румунського кордону на відстані сорока кілометрів. Місто славиться унікальними пам'ятками, які не оминають увагою туристи!


Університет або «Резиденція митрополитів» з чудовою парковою зоною і гротом - візитна картка столиці Північної Буковини. Дах будівлі викладено черепицею різних кольорів. Головний корпус університету охоплює «Мармуровий», «Блакитний» і «Червоний» зали. На його території розташована церква. У центральному корпусі споруди можна побачити фігурки жінок, які символізують Австрійську імперію.

Гості Чернівців також зможуть побувати на Турецькій площі, побачити пам'ятник велосипеду, відправитися на Центральну площу, насолодитись прекрасним видом на місто з оглядового майданчика Ратуші. На її вежі, що досягає у висоту п'ятдесят метрів, встановлено механічний годинник. Кожен день, опівдні, працівник, одягнений в національний одяг, на балконі ратуші грає музичну композицію під назвою «Марічка».

Гості Чернівців зможуть побачити інші визначні пам'ятки:

  • Римо-католицький костел Воздвиження Святого Хреста і вірменську церкву.
  • Миколаївський собор або «П'яну церкву», з дивовижними похилими вікнами, розташованими в чотирьох вежах храму, по його периметру.
  • Кафедральний собор Святого Духа рожевого кольору, всередині якого зберігаються мощі святих.
  • Єзуїтський костел.
  • Художній музей, будинок-корабель і філармонію.
  • Пам'ятники - «Плащ городянина з циліндром, парасолькою-тростиною», «Розу з табличкою», «Карету на вулиці Кобилянської».
  • Палац юстиції та музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської.

Де зупинитися: туристів приймають готелі Чернівців

Пропонуємо Вам ознайомитися: Гід по Чернівцях: тонкощі відпочинку в середньовічній казці

Подорож по найкрасивіших містах України запам'ятається надовго, подарує яскраві враження і позитивні емоції! А для того, щоб ваш відпочинок був максимально комфортним, забронюйте хороший готель!

Читайте ще:

 

При повному або частковому використанні матеріалів Hotels24.ua — активне посилання на джерело обов'язкове.
02.01.2023
HOTELS24.ua
Оцініть статтю: ТОП-15 найкрасивіших міст України: незабутня подорож по найкращим місцям країни
  • дуже погано
  • погано
  • нормально
  • добре
  • клас
(5 балів з 5, всього оцінок 1 )
(??) (??) (??)
Підбір та бронювання готелів по телефону (цілодобово без вихідних)